Ben oyle birsey oldugunu hic bilmiyordum. Bilseydim suni sancida kesin isterdimEpidural yüzyılın buluşu bncesancı falan hissetmiyosun sadece karnının sertleşip yumuşamasını hissediyorsun . Hepimizin kolay olur inşallah doğumları
Maşallah canım, herseyi çok iyi görünüyorAy kızlar sırtı dönüktü hep ya zar zor sallaya sallaya anca bunları alabildi doktor
34+2 45.5 cm 2327 gram nasıl bilmiyorum doktor iyi dedi gerçi
Ağrım var diye vajinal kontrol etti servikal uzunluk 4.05 cm
nst girdiim
Nstde de ağrı çıktı regl ağrısı gibi devam ederse daha erken gel dedi 12 şubatta sezo için gün alcaz hala dönmemiş olursa çünkü kafası ilk günkü gibi hep yukarıda hepp
Hastanede sezo için babayı almıyolarmış
Normal doğum olursa ben izin veriyorum dedi doktor
Bu haftalarda squat işte pelvik bişeyler masaj falan başlatıyorum ama şu an öyle bir durumumuz gözükmüyor dedi ben de mümkünse geciktirici şeyler önerin dedim doğduktan sonra olacaklara korkuyorum
bizde haberler böylee
yaa eşim var diye mi bilmiyorum eşimi seviyo galibabenden önce ona dedi ki geçen kontrolde yoktun göreve mi gittin akjsdhkajdMaşallah canım, herseyi çok iyi görünüyor
Sezeryan için tarih belli mi peki? 12 şubat degil di mi? O gün, gününü belirlemeye gidicen?
Memnun kaldın mı bugün, ilgisi alakası nasıldı canım?
Çok geçmiş olsunBu arada bı saat falan önce patates kizartiyodum .tam karistirirken bı anda tava bnm olduğum tarafa doğru devrildi .nasıl tavaya vurdumda ters tarafa düşmesini sağladım bilmiyorum ama resmen yanmaktan son anda kurtuldum .yoksa tam karnıma doğru geliyorduo panikle nasıl geri cektiysem kendimi sağ bacağımdaki kaslarım kasılmış .sanki bı dünya yol yurumusum gbi ağrıyor şimdi kasım.
Maşallah ogluşaAy kızlar sırtı dönüktü hep ya zar zor sallaya sallaya anca bunları alabildi doktor
34+2 45.5 cm 2327 gram nasıl bilmiyorum doktor iyi dedi gerçi
Ağrım var diye vajinal kontrol etti servikal uzunluk 4.05 cm
nst girdiim
Nstde de ağrı çıktı regl ağrısı gibi devam ederse daha erken gel dedi 12 şubatta sezo için gün alcaz hala dönmemiş olursa çünkü kafası ilk günkü gibi hep yukarıda hepp
Hastanede sezo için babayı almıyolarmış
Normal doğum olursa ben izin veriyorum dedi doktor
Bu haftalarda squat işte pelvik bişeyler masaj falan başlatıyorum ama şu an öyle bir durumumuz gözükmüyor dedi ben de mümkünse geciktirici şeyler önerin dedim doğduktan sonra olacaklara korkuyorum
bizde haberler böylee
Alemsin çok güldümyaa eşim var diye mi bilmiyorum eşimi seviyo galibabenden önce ona dedi ki geçen kontrolde yoktun göreve mi gittin akjsdhkajd
ben vajinal kontrole hiç hazırlıklı değildim hiiiç ormandı oralar şok oldum ama bakcma diye de tutturdu çok rahatlattı beni
güzel geçti o yüzdenn nst ye de soktu ya gözümde bi artıladı
yüzünü görmek için de baya uğraştıı tatil yaradı diye düşünüyorum
evet evet 12 şubatta gün alıcaz sezo içinn görmek istiyorum döncek mi emin olalım dedii ben ısrar ettim de alalım alalım diye
doktor da aslında 15i gel dedi aman 3 günden nolcak ctesi olsun diye kendi kendime aldım yine randevu
ayy kuzucum geçmiş olsunn az dikkat etkız dicem ama aşırı dalgınlı ksakarlık el boşalmaları falan sıklaştı hee öff allah korumuş valla iyi ki gelmedi bir yerinee
benimki ayaklarıyla bastırdığı için öyle hissediyomuşum bugün doktora sordum da baktı rahim ağzı uzunluğu daha 40mm bu açılmaz daha 40a 41e kadar yolu var dedii sende ölçtürürsün gittiğinde için rahatlarrr kuzucukk
Aaa oralarda pek yaygın değil mi acaba . Zaten bana da epiduralden sonra yapistirdilar suniyi .tabi ben hiç sancı hissetmedimBen oyle birsey oldugunu hic bilmiyordum. Bilseydim suni sancida kesin isterdim
Sağol canımÇok geçmiş olsunKarnımız büyüdükçe daha fazla sakarlaşıyoruz sanırım bende sürekli bişeyler düşürüyorum yere. Allah korumuş ❤
doktor da aynısını sordu yalakalık olsun diye siz nasıl uygun görürseniz dedim ahahhahaAlemsin çok güldümgecen sefer bana da doktorun yardımcısı vajinal bakacak mı dr bişey dedi mi size dedi. Ben hemen yok yok, karından dedim hazırlıksız gidince insan stres yapıyor, ama adamlar bilimsel bakıyor olaya, biz kafamıza takıyoruz.
Nst çok istiyodun, ilk tecrübeni yaşadın bakalım
Bakalım dönecek mi Uraz beyimiz, dönerse normal fikri var mı aklında canım?
Benim ilk dogum turkiyede olmustu ama böbet degisimine denk gelmistimAaa oralarda pek yaygın değil mi acaba . Zaten bana da epiduralden sonra yapistirdilar suniyi .tabi ben hiç sancı hissetmedim
Ya işte bizler bişey bilmiyorsak onlar hiç söylemiyor.mesela bnm doğum fitille 39+6 da başlatıldı suyum azaldığı için .hiç acilmam da yoktu .bı arkadasi 42. Haftaya kadar beklettiler bebek gelmedi ve sezeryan yaptılar .o da bu fitil muhabbeti i bilmiyordu .doktoru da hiç yönlendirmemis .bilseydim bnde fitille başlatalım deneyelim derdim doktora demiştiBenim ilk dogum turkiyede olmustu ama böbet degisimine denk gelmistimilk dogumun geceye ancak dogurursun dedikleri icin bakmadilar dogru duzgun .
Benim ilk dogum turkiyede olmustu ama böbet degisimine denk gelmistimilk dogumun geceye ancak dogurursun dedikleri icin bakmadilar dogru duzgun
İlk doğumum epidural sezeryenKizlar bende sezaryenden korkuyorum. Alttaki dikisten korkan arkadaşlar için diyorum. Sezaryen dikisi ile alttaki dikiş bir değil. 4 kilo doğum yaptım kesi vardı. Ama dikis 10 gün içinde tamamen iyileşti parmak ucu kadar capraz bişey. Korkulacak bi dikiş değil aksine sezaryenden çok korkuyorum birde epiduralden korkuyorum neden bilmiyoru sezaryen olacak olursa zaten direk genel anestezi isterimm
rüyalarıma Kadar giriyorAllah'tan hayırlısı. Hepimiz insalalh sağ salim bebeklerimizi kucağımıza alalım gerisi çokta önemli değil
Evet bazen doktorlarin kolayina be gelirse onu yapiyor galiba. Benim doktorum cok iyiydi , doguma ebeler girdigi icin onlar hic soylemedi. Devlette dogum yapmistim ben , sezaryen yaptirir ozeldekiler diyeYa işte bizler bişey bilmiyorsak onlar hiç söylemiyor.mesela bnm doğum fitille 39+6 da başlatıldı suyum azaldığı için .hiç acilmam da yoktu .bı arkadasi 42. Haftaya kadar beklettiler bebek gelmedi ve sezeryan yaptılar .o da bu fitil muhabbeti i bilmiyordu .doktoru da hiç yönlendirmemis .bilseydim bnde fitille başlatalım deneyelim derdim doktora demişti
Çok bekletmisler seni de canım ya . Zaten devlette yok galiba epidural .Evet bazen doktorlarin kolayina be gelirse onu yapiyor galiba. Benim doktorum cok iyiydi , doguma ebeler girdigi icin onlar hic soylemedi. Devlette dogum yapmistim ben , sezaryen yaptirir ozeldekiler diyebenimde ilkinde 42+5 e kadar beklemistik ama simdi daha beklemiyorlar hayirlisi ile dogsunlar da , insann son zamanlar dayanamiyor artik dogsunda nasil olursa olsun diye bakiyor
Ayy ben 40 a kadar bekleyemem diyorum 42+5 ne nerdeyse 43Evet bazen doktorlarin kolayina be gelirse onu yapiyor galiba. Benim doktorum cok iyiydi , doguma ebeler girdigi icin onlar hic soylemedi. Devlette dogum yapmistim ben , sezaryen yaptirir ozeldekiler diyebenimde ilkinde 42+5 e kadar beklemistik ama simdi daha beklemiyorlar hayirlisi ile dogsunlar da , insann son zamanlar dayanamiyor artik dogsunda nasil olursa olsun diye bakiyor
Aynen zaten rutin bakarlar diye düşünüyorum onu yine de sorarım bizim ayaklar yukarda kaburgam isyan ediyo artıkayy kuzucum geçmiş olsunn az dikkat etkız dicem ama aşırı dalgınlı ksakarlık el boşalmaları falan sıklaştı hee öff allah korumuş valla iyi ki gelmedi bir yerinee
benimki ayaklarıyla bastırdığı için öyle hissediyomuşum bugün doktora sordum da baktı rahim ağzı uzunluğu daha 40mm bu açılmaz daha 40a 41e kadar yolu var dedii sende ölçtürürsün gittiğinde için rahatlarrr kuzucukk
Amin inşallahİlk doğumum epidural sezeryen
Korkulacak hiç bişi yok kesinlikle
Hayırlısı nasılsa öyle olsun inş sağlıkla gelsin bebeler
Canım vajina girişinin alt tarafına yapılan masaj normal doğumda kesi yapılmasını ya da yırtılma olmasını engellediği ya da çok azalttığını söyledi doktorum. 35. haftadan itibaren başla dedi. İnternette videoları fln da var ama ben 3 dk zor dayanıyorumBu masaj neye yarıyor, ilk defa duydum
Ya çok sağol çok rahatlıyorum böyle şeyler okuyunca. İnşallah sağlıkla gelsinler aynenKizlar bende sezaryenden korkuyorum. Alttaki dikisten korkan arkadaşlar için diyorum. Sezaryen dikisi ile alttaki dikiş bir değil. 4 kilo doğum yaptım kesi vardı. Ama dikis 10 gün içinde tamamen iyileşti parmak ucu kadar capraz bişey. Korkulacak bi dikiş değil aksine sezaryenden çok korkuyorum birde epiduralden korkuyorum neden bilmiyoru sezaryen olacak olursa zaten direk genel anestezi isterimm
rüyalarıma Kadar giriyorAllah'tan hayırlısı. Hepimiz insalalh sağ salim bebeklerimizi kucağımıza alalım gerisi çokta önemli değil
AmiiinL
ilk çocuk sanırım, korkmamiz normal değil mi, başımıza ne geleceğini bilmiyoruz..ama adı üstünde normal doğum, ebe bana bunun tuvaletimizi yapmak kadar doğal bir süreç olduğunu, zaten vücudumuzun çok iyi programlandigini, yanımızda zaten ters bisey olursa müdahale etmek için bulunduğunu vb..söyledi, etrafında canı tatlı olup ta bi kaç tane doğurmuş kimse yok mu onlar yaptıysa bizde yaparıztabi dr her şey normal doğuma uygun derse, ben geçen dr a sordum doğum esnasinda sıkıntı olursa hemen sezeryana cevirebiliyormusunuz diye, o yüzden biz varız dedi, oda içimi rahatlattı ..bende bazen kendimde cahil cesareti mi var acaba diyorum, ilginç bir şekilde sezeryandan korkuyorum hepimiz sağlıkla kolay sağlıklı doğumlarla kavuşalım inşallah
Canım kuru olduysa çikolata eritip içine sıvı yağ ekleyip kekin uzerine dök. Eminim çok güzel olmuşturSağol canım .su günü bı atlatsan iyiydi .kızım kek yapalım diye tutturdu yorgundum ama tmm dedim .şimdide keke yagkoymayi unutmuşumnasıl bişey olucak çok merak ediyorum .inşallah keke benzer .kizcem başında bekliyir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?