Nasil canim kizlarin ? Ablasi nasil karsiladi Amine Zehrayi ?Formülüm iki çocuk olması canim.
İnan büyüğü kıskanmasın diye kosturmaktan tükendim.
Sadece doymak için yemek yiyorum.
Onuda genelde çiğnemeden yutuyorum.
Benim küçük kiz cok kucak istiyor.
Hamd olsun iyiyiz canım.Nasil canim kizlarin ? Ablasi nasil karsiladi Amine Zehrayi ?
Bizim günlerimiz aynı canım bakalım ne zaman gelecekler :)Bende de durum aynı beklemeye devam kızlar
Yetiyorsundur annesiHamd olsun iyiyiz canım.
Zeynep aise pek oralı olmadı.
Hala kardeşine dokunmak istemiyor.
Ev de bebek olduğunu biliyor ama sadece o kadar.
Zehra Amine de sürekli kucakta olmak istiyor.
Siz nasılsınız?
Ben ikisine de tam olarak yetisemedigim cok üzülüyorum. Kosturmaktan helak oldum.
U3 randevusu geçtikten sonra annemlere gitmeyi karar verdim.
Ablam tagesmutter Zeynep Aişe onun yanına gider diye düşündüm. Havalar da güzel olursa biz de bahcede takılırız inşallah.
Gözünuz aydin oncelikleMerhabalar, doğum yapan arkadaşlarım tebrik ediyorum hepinizi ve kolaylıklar diliyorum, kolay bi süreç değil ben de anne olalı bugün 19.günümüzdeyiz. 3 Mart’ta geldi oğlumuz. Türlü türlü duygular, inişler çıkışlar derken yarın “yarı kırkımız” çıkıyor. Doğumum spinal anesteziyle oldu ve doktorum da sağolsun, nasıl oldu geçti bitti anlamadım. Sadece spinal anestezide nadiren olan bişey oldu, hem operasyon sırasında hem de sonrasında kaburgamın olduğu bölgede ve sağ omzumda kemiklerimde ağrı hissettim. Hatta acaba doğum sırasında bastırdılarda incinme gibi bişey mi oldu diye düşündüm, sonradan doktorum bazen anesteziden dolayı bu ağrılar olabiliyor dedi. Bunun haricinde tertemiz bi operasyon oldu. Anestezi süreci de çok kolaymış, o iğne hiç mi hiç hissedilmiyor. En zorlandığım ilk yürüyüş ve tuvalet oldu ama o kadarı zaten herkesin yaşadığı zorluklar, dayanılmıcak boyutta değil.
Şimdiyse bebeğimle yek vücut olmuş şekilde 7/24 biraradayız. Emzirme, uyuma, bez değiştirme döngüsünde kaybolmuş hissediyorumgerçekten zormuş bu işler
Doğum yapıcak arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum. Bir an önce herkes sağlıkla bebeğine kavuşsun
Doğum yapan annelere de sorularım var;
-Emzirme düzeniniz nasıl? Biz ilk günlerde düzenli emzirmeme rağmen başlayan ağlamaların sebebini bilemeyince mama vermeyi denedik ve sanıyorum açlık ağlamalarıymış ki mamadan sonra kesildi ve direkt rahatça uykuya geçebildi. Bir gündüz vakitlerinde bir de gece olmak üzere 2 kere mama takviyesi yapıyorum. Ne kadar sütüm var diye merak edip ara ara sağıyorum. Başlarda bir göğüsten 20cc, 1 hafta öncesine kadar 30cc, dünkü sağımda da 45cc kadar süt sağdım. Tabi bu miktarlar hiç emzirmeden 2-3 saat bekledikten sonra olabiliyor. Ara ara emzirmek durumunda kaldığımda(uykudan ağlayarak uyanmalar, hıçkırık geçirme vb) maalesef süt birikemiyor ve o zamanda mama takviyesi zorunlu oluyor.
-İlk banyosunu ne zaman yaptırıcaksınız ya da yaptırdınız? Biz göbek deliğinde sızıntı sorunu olduğundan onun tedavisinin bitip tamamen iyileşmesini bekledik. Banyo konusunda endişeliyim, önerileriniz var mı?
Sütünüzü sağmak yerine bol bol bebeğinizi emzirin. O emdikçe Sütünüzün çoğaldığını göreceksiniz. Makine sağımından çıkan süt miktarına takılmayın bebek emdiği zaman daha fazla süt alıyor.Merhabalar, doğum yapan arkadaşlarım tebrik ediyorum hepinizi ve kolaylıklar diliyorum, kolay bi süreç değil ben de anne olalı bugün 19.günümüzdeyiz. 3 Mart’ta geldi oğlumuz. Türlü türlü duygular, inişler çıkışlar derken yarın “yarı kırkımız” çıkıyor. Doğumum spinal anesteziyle oldu ve doktorum da sağolsun, nasıl oldu geçti bitti anlamadım. Sadece spinal anestezide nadiren olan bişey oldu, hem operasyon sırasında hem de sonrasında kaburgamın olduğu bölgede ve sağ omzumda kemiklerimde ağrı hissettim. Hatta acaba doğum sırasında bastırdılarda incinme gibi bişey mi oldu diye düşündüm, sonradan doktorum bazen anesteziden dolayı bu ağrılar olabiliyor dedi. Bunun haricinde tertemiz bi operasyon oldu. Anestezi süreci de çok kolaymış, o iğne hiç mi hiç hissedilmiyor. En zorlandığım ilk yürüyüş ve tuvalet oldu ama o kadarı zaten herkesin yaşadığı zorluklar, dayanılmıcak boyutta değil.
Şimdiyse bebeğimle yek vücut olmuş şekilde 7/24 biraradayız. Emzirme, uyuma, bez değiştirme döngüsünde kaybolmuş hissediyorumgerçekten zormuş bu işler
Doğum yapıcak arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum. Bir an önce herkes sağlıkla bebeğine kavuşsun
Doğum yapan annelere de sorularım var;
-Emzirme düzeniniz nasıl? Biz ilk günlerde düzenli emzirmeme rağmen başlayan ağlamaların sebebini bilemeyince mama vermeyi denedik ve sanıyorum açlık ağlamalarıymış ki mamadan sonra kesildi ve direkt rahatça uykuya geçebildi. Bir gündüz vakitlerinde bir de gece olmak üzere 2 kere mama takviyesi yapıyorum. Ne kadar sütüm var diye merak edip ara ara sağıyorum. Başlarda bir göğüsten 20cc, 1 hafta öncesine kadar 30cc, dünkü sağımda da 45cc kadar süt sağdım. Tabi bu miktarlar hiç emzirmeden 2-3 saat bekledikten sonra olabiliyor. Ara ara emzirmek durumunda kaldığımda(uykudan ağlayarak uyanmalar, hıçkırık geçirme vb) maalesef süt birikemiyor ve o zamanda mama takviyesi zorunlu oluyor.
-İlk banyosunu ne zaman yaptırıcaksınız ya da yaptırdınız? Biz göbek deliğinde sızıntı sorunu olduğundan onun tedavisinin bitip tamamen iyileşmesini bekledik. Banyo konusunda endişeliyim, önerileriniz var mı?
Açılman sancin falan var mi senin kuzum?Bizim günlerimiz aynı canım bakalım ne zaman gelecekler :)
Yok valla canım hiç bişey arada karnım sertleşiyor o kadar ilk gebelik 39+1 de olmuştu bu hafta olur dedim ama doktorum kıyaslama her gebelik farklı ilerler dedi :)Açılman sancin falan var mi senin kuzum?
Sen tecrübelisin en azindan benim ilk olacak nasıp olursaYok valla canım hiç bişey arada karnım sertleşiyor o kadar ilk gebelik 39+1 de olmuştu bu hafta olur dedim ama doktorum kıyaslama her gebelik farklı ilerler dedi :)
Şükür canım herşey yolunda gittiGozün aydin canimnasil gecti dogum ?
Adi ne oldu bebisin ? Geldi gelecek derken yine zamanini doldurdu bebisler
Aynen öyle canım amin inşallah.Sen tecrübelisin en azindan benim ilk olacak nasıp olursasağlıkla kucağımıza alalım da günü bekleriz
Çok teşekkür ederimGözünuz aydin oncelikle
Emzirme konusunda sutünüzün az oldugunu asla dusunmeyin , bol bol su icin eger varsa hurma yiyin, komposlu yapip icin ve uyuyun . Mama bende ilk gunler verdim . Ama daha icmiyor . Icersede cok fena kusuyor . Once emzirip sonra sutu sagip , sagdiginizi icirmeyi deneyin.
Yavas yavas mamayi birakabilrsiniz belki
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için, her istediğinde emziriyorum, uyuyakalana ya da kendi bırakana kadar. Hatta huzursuzlandığı zamanlarda da hemen emziriyorum, sakinleşiyor. Bebekler sadece açlıktan değil anneyle iletişim kurmak istediklerinde de emmek isterlermiş, aynı şekilde anne de bebekle iletişim kurmak istediğinde bebeğin istemesini beklemeden emzirebilirmiş diye okumuştum bi kitapta.Sütünüzü sağmak yerine bol bol bebeğinizi emzirin. O emdikçe Sütünüzün çoğaldığını göreceksiniz. Makine sağımından çıkan süt miktarına takılmayın bebek emdiği zaman daha fazla süt alıyor.
Bizim bebeğin de göbek bağında çok hafif iltihap olduğu için 17. Gün düştü göbek bağı biz o gün yıkadık bi sorun olmadı.
Maşallah sana da. 4 çocuğu bir arada büyütmek çok büyük bir başarı. Heleki daha 27 yasinda.Yetiyorsundur annesiannelik zaten hep yetememe korkusu , psikolojisi ile geciyor.
Annene gitmek sana da iyi gelir , insan hep evde ayni kosturmada bunaliyor gercekten.
Bende tatilde kayinvalideme gidecegim. Tabi senin 2 cocuk daha rahat , bende 4 taneevlere sigmayiz
Suanda havalar cok guzel , insallah ramazanda da boyle devam eder
Kirazlık bana yakın inşallah tanışmak nasip olur biraz gaz sorunumuz var bizim galiba gazlı bebek nasıl oluyor bilmiyorum ya emin değilim sarılık değerimiz 14,5 çıkmış epey yüksek onunla mücadelem şimdi sürekli besliyorum sürekli alt alıyorum yemek derdi benımde aynı ne yapıcağımı şaşırıyorum bazen ama yemek olmamasını dert etmiyor bizimkiler yapıyorlar birşeyler senin işin daha zor Allah kolaylık versin hepimize cnm hayırlısıyla geçiririz bu günlerideIste ne kadar kiskansalarda annenin bebege bakmak zorunda oldugunu dusunuyorlar . Birbirlerini sevsinlerde , kiskanclik kocaman cocuklarda bile oluyor .
Hep dua ediyorum cocuklarim birbirlerini sevsinler, guzel anlaşsinlar diye .
Bence Allah gercekten dengeliyor. Benim oglusum bana o kadar yapisik degil , olsa cok zorlanirdim cunku digerleri cok kucuk. Yardim edecek kimsede yok. Bazen yemek yapmam gereken zamanda bir aglamaya basliyor emzir altini al tekrar emzir derken zaman geciyor ve evde yemek olmuyor .
Benim ailem kirazlik tarafinda oturuyor biliyor musun oralari ? Merkeze yakinlar . Bende cok isterim tanismak
Merhaba inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınızMerhaba arkadaşlar ,mayıs annesi olarak son eksiğim lohusa çayı.Normalde 2.çocuğum ama üstünden zaman geçti o yüzden güncel çayları bilmiyorum, en cok beğendiğiniz çay hangisi oldu acaba?
Çok teşekkür ederimMerhaba inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız
Ben humana emziren anne çayını kullanıyorum günde 1-2 kez
Memnun kaldım çok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?