2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızlar bugün 20gun oldu banyo öncesi bez çıktı banyo sonrası cisli aldım çok geçmeden tekrar kakali emiyor emmekten başka birşey istemiyor bıraksam 2saat kalir memede.emmeyi bıraktığı sn ağlıyor doymuyor dedi esim k valide annem falan kaşık mamayla hazır mama verkyoruz artı emziirme..gece zor gündüz desen yine ayni şaşırdım kaldım

emzirme yeter dediler ama ek mama sma veriyorum kasık biberonla benim gibi yapan var mı
Sütün yetmiyor yetse bu kadar emince uyur demelerinden bıktım

Canım hayırlı olsun. Daha açılmam yok diyordun nasıl oldu? Habersiz bırakma bizi Merak etme çoğu bebek alıyor oksijen hemencecik toparlar

Gözünüz aydın canım biraz uykusuz kaldın ama sonunda yavruna kavuştun oksijen desteği almayan bebiş yok artık sen gönlünü ferah tut çok uzun kalmaz zaten. Hikayeni sabırsızlıkla bekliyoruz

@GurbetKusuEsra ne yaptın cnm naslsn
Dulciana sıradaki sensin demiştm kuzu gözün aydın
Kızlar benim evde belden vuran sancılarım vardı biliyorsunuz. Cuma akşam 9 da basladı, ctesi akşam acile gittim. Hiç açıklık yoktu, pazar yine sancılar sadece belden, ama bu 3 gün sancı cekerken uyuyamadım hiç, çok yorgundum.
Pazar sancılar 3 dkda bir ve 1 dk uzunlugundaydı. Artık dayanamıyodum evde, dra yazdım. Dogum sancısına benziyor hemen acile gec, acıklık baktır dedi.
Acilde açıklık 1,5 cmdi ama sancılar 3 dkda bir çok yogundu, cok hızlı ilerler dedi dr, nstdeyken suyum geldi, gercekten 2 saat içinde acıklık 6 cmdi, suni sancıya gerek olmadı. Sancılar çılgın gibi olunca epudral istedim. Hersey çok iyi giderken sorun, çocuk catıya inmedi, yerlesmedi tam kanala, acıklık 10 cm oldu ama dr sezeryana dönebiliriz dedi. Saat 10 dan, gece 3,5 a kadar inmesini bekledik. Zorlu bir sürecti. Bu arada özel bir ebe tutmuştum o beni çalıştırdı ıkınma vs yoksa zaten dogum normal finalize olmazdı.
Bebekte kalp atısı azalması oldu son anda ve omuzu catıdan gecmedi. Hem manevra omuz gecmesi için hem vakumla cekim uygulandı. Yorgun düştü bebek, o nedenle yogun bakıma girdi. Çok stres oldum, ama çıktı çok şükür. Normal dogum yapacak arkadasların gözü korkmasın, benimkinde olumsuzluklar oldu ama çok rahat gelişen de var. Benimki zor bir dogum örneği oldu.

Normal dogum yapanlara bir sorum var, idrar kaçırması yasayan var mı kızlar dogum sonrası? Bunun için ne gibi çözümler uyguladınız?
Hayırlı olsun cnım, umarım kolay gecmiştir dogum

40+1 den selamlar kızlar Hala doğuramadım Dün kontrolüm vardı hiçbir açıklık yok sancı yok yarın tekrar kontrolüm var.

Kızlar size sıcak duş önerisi ve duşta gögüs masajı öneriyorum sancıyı ve dogumu tetikliyor, ebe önerdi. Sancı doguma dönsün diye.

Canımm çok zor bir süreç geçirmişsin ama şükür ki sağ salim kavuşmuşsun yavruna Çıktı mı şu an yoğun bakımdan beslenmesi vs. Nasıl? Senin dikiş oldu mu ağrın sızın var mı? Tavsiyelerin için de çok teşekkürler deniycem

Gözünüz aydın olsun
Benim de 2. Doğumumda açılma tam ama bebek kanala inmemişti bayağı ıkınmam gerekmişti
3 saat ıkınmıştım bebek kanala insin diye
Ama sonuç olarak sağlıkla normal doğumla bebeğime kavuşmuştum
Tekrar gözünüz aydın olsun
Bol sütlü bol uykulu günleriniz olsun

Canım yogun bakımdn çıktı, hastanedeyiz henüz sarılık riski var, bu sabah karar verilecek. Benim bayagı dikişim ve agrılarım var. Zorlu bir dogum oldugu için umarım düzelecek, sabresiyorum.
Her dogum baska macera.
ama sütüm iyi durumda, yine de sarılık riski olabiliyomuş, sadece yemege baglı degil sarılık dedi doktor.
Ay bana moral oldu, çok sagol. Aynen dediğin olayı yasadım. Umarım hepimizin bebekleri saglıklı olsun. Bir sürü stresi aynı anda yaşıyoruz anne olarak.

İdrar kaçırma bendede ilk günler oldu hic sıkıp tutamıyodum kendi kendine gidiveriyordu zamanla düzeliyor. Geçmiş olsun gözünüz aydın

İdrar kaçırma bendede ilk günler oldu hic sıkıp tutamıyodum kendi kendine gidiveriyordu zamanla düzeliyor. Geçmiş olsun gözünüz aydın
Şunu iyi ki yazdın canım. Bu kadar stresin, agrının arasında bir de bu konu beni o kadar üzdü ki, ya hiç düzelmezse diye.Sadece benim basıma geldi gibi hissediyorum. Çok tesekkürler

Kilo kontrolü vs için çocuk doktoruna gittiniz mi

Şunu iyi ki yazdın canım. Bu kadar stresin, agrının arasında bir de bu konu beni o kadar üzdü ki, ya hiç düzelmezse diye.Sadece benim basıma geldi gibi hissediyorum. Çok tesekkürler
Canım çok geçmiş olsun sağlıkla almışsın bebeğini kucağına. Benim de biraz zorlu oldu sğreç 36 saat sancı çektim dediğin gibi uykusuzluk maaf etti beni. Benim yavru kuş da kanala zor girdi en çok ona uğraştılar. Ama geçiyor hepsi hayırlısı ile 10 güne toparlanırsın sende

Kızlar bebeğin kandaki sarılık değeri 12 çıktı. 14 te müdahale edilmeye başlandığı söylendi. Şimdi eve çıkaracaklar yarın tekrar hastaneye olçüme geleceğiz. Akşam evde yükselirse diye panik yaptım. Yükseldiğini nasıl anlayabilirim. Sizde hangi değerlerde tedaviye başlandı. Tedavi süreci ne şekilde oldu?

Emzir ve mama ver. Kafasına şapka takma. Güneşe yakın bir yere yatır.

Geçmiş olsun öncelikle.Bizde 20 cıktı 5.gün.1gun yatış verildi.Fototerapi uygulandı.Ertesi gün 12ye düştü taburcu olduk.Suan daha iyi çok şükür.En azından rengi bile düzeldi.

Bizim 14 dü. Müdahale edilmedi çok şükür bir şeyde olmadı. Panik yapma canım 17 nin üzerine çıkarsa o zaman beyine zarar verme ihtimali varmış. Bol bol emzir Allahı izniyle bir şey olmaz.

O bellı olmaz canım benım ılkıde memeden ayrılmazdı aylık 1 kılonun ustunde alırdı bazen gazı oluncada huzursuz oluncada emmek ısterler mqma kararını doktorlar kılo alımı cok yavassa verıyorlar kılo alımı yerındeyse mamaya gerek yok bence gunde 4 5 cışli bez en az yapması gerekıyor

Bizim 37.gunumuz hala sarilik devam maalesef
Cuma kan vermistik 13 cikti, bugun idrar ornegi vericez kalca ultrasona giricez bide

16,3’lerden dönduk yoksa bizde ytacaktik 1 gece, anne sutu sariligi dedi doktor. Kime sorsam 2.ay bicak gibi kesildi bitti dedi. Bebegimin teni sari hala goz akı beyaz ama

Tedavi sadece hastnede o makinalarda yatis diye biliyorim baska bir tedavisi yok, ben yatmadan dususe gecti ve kilo alimi iyi diye yirttik hastaneden ama degerin dususu cok yavasladi

Sarilik’i mutlaka fark edersin cocuk gozunu acamiyor. Ne yaparsan yap uyanmiyor en yogun hali o oluyor surekli uyuyor.

Bol bol emzir gunduz 2 saatte 1 , gece 3 saatte bir mutlaka

Kuzum bizim 5.5 sonra 12.5 sonra 15 oldu doktor 17de sınır dedi yatırırız diye
Sonra ben 3mzirme kampına aldım çocuğu memeden ayırmadım gittik ölçüme 11 e düşmüştü düşüşe geçtiği için tekrar ölçüm yapılmadı
Ama 15ken gözlerinin beyaz kısmı sarıydı zaten uyandırana kadar canımız çıkıyodu artık sarılık olmayan bebek yok heralde h modunu düşürme beslemeye bak bol bol

Canım zor olmus doğum ama çok şükür saglikli bı şekilde kavusmussun .şimdi aklında kalan tüm kötü anları sil .bambaşka maceralar seni bekliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…