Kızlar benim evde belden vuran sancılarım vardı biliyorsunuz. Cuma akşam 9 da basladı, ctesi akşam acile gittim. Hiç açıklık yoktu, pazar yine sancılar sadece belden, ama bu 3 gün sancı cekerken uyuyamadım hiç, çok yorgundum.
Pazar sancılar 3 dkda bir ve 1 dk uzunlugundaydı. Artık dayanamıyodum evde, dra yazdım. Dogum sancısına benziyor hemen acile gec, acıklık baktır dedi.
Acilde açıklık 1,5 cmdi ama sancılar 3 dkda bir çok yogundu, cok hızlı ilerler dedi dr, nstdeyken suyum geldi, gercekten 2 saat içinde acıklık 6 cmdi, suni sancıya gerek olmadı. Sancılar çılgın gibi olunca epudral istedim. Hersey çok iyi giderken sorun, çocuk catıya inmedi, yerlesmedi tam kanala, acıklık 10 cm oldu ama dr sezeryana dönebiliriz dedi. Saat 10 dan, gece 3,5 a kadar inmesini bekledik. Zorlu bir sürecti. Bu arada özel bir ebe tutmuştum o beni çalıştırdı ıkınma vs yoksa zaten dogum normal finalize olmazdı.
Bebekte kalp atısı azalması oldu son anda ve omuzu catıdan gecmedi. Hem manevra omuz gecmesi için hem vakumla cekim uygulandı. Yorgun düştü bebek, o nedenle yogun bakıma girdi. Çok stres oldum, ama çıktı çok şükür. Normal dogum yapacak arkadasların gözü korkmasın, benimkinde olumsuzluklar oldu ama çok rahat gelişen de var. Benimki zor bir dogum örneği oldu.
Normal dogum yapanlara bir sorum var, idrar kaçırması yasayan var mı kızlar dogum sonrası? Bunun için ne gibi çözümler uyguladınız?
Hayırlı olsun cnım, umarım kolay gecmiştir dogum
Kızlar size sıcak duş önerisi ve duşta gögüs masajı öneriyorum sancıyı ve dogumu tetikliyor, ebe önerdi. Sancı doguma dönsün diye.