- 26 Ağustos 2021
- 45
- 27
- 8
- 30
Arkadaşlarım selam tekrar7 nisanda doğum yaptım bebeğim 1,5 aylık. Şuan kafasını tutabiliyor sağa sola çeviriyor. Fakat sırt üstü yatırdığımda kafasını sağ veya sola yatırıp yukarı bakıyor karnını öne çekiyor. Yani yay gibi geriliyor sürekli kafası geride ve yukarıya bakıyor. Doktora götürdüm reflü hareketi olduğunu söyledi. Fakat internette araştırdım çok kötü şeylerde yazıyor böyle yapan ve sağlıklı olanlar da var acaba sizlerden yaşayan var mı?
Heh evet tam olarak öyle ters C harfi şeklini alıyor. Özellikle altını değiştirirken ya da düz yatırdığımda. Otizm belirtisi diyen de var o kadar moralim bozuldu ki günlerdir zehir ettim kendime herşeyiBenimki de yapıyor ve normal merak etmeyin. O bulgu internette menenjit ve tetanoz bulgusu diye geçebilir ama bunlar çok ciddi hastalıklar. Ya ateş olur, ya çocuğun bilinci gider. Yani anlarsınız merak etmeyin. Benim kızım da başını yay gibi geriye atıyor ters c harfi gibi oluyor.
Heh evet tam olarak öyle ters C harfi şeklini alıyor. Özellikle altını değiştirirken ya da düz yatırdığımda. Otizm belirtisi diyen de var o kadar moralim bozuldu ki günlerdir zehir ettim kendime herşeyi
Benim bebekte beslenme sonrası yapıyor bunuArkadaşlarım selam tekrar7 nisanda doğum yaptım bebeğim 1,5 aylık. Şuan kafasını tutabiliyor sağa sola çeviriyor. Fakat sırt üstü yatırdığımda kafasını sağ veya sola yatırıp yukarı bakıyor karnını öne çekiyor. Yani yay gibi geriliyor sürekli kafası geride ve yukarıya bakıyor. Doktora götürdüm reflü hareketi olduğunu söyledi. Fakat internette araştırdım çok kötü şeylerde yazıyor böyle yapan ve sağlıklı olanlar da var acaba sizlerden yaşayan var mı?
Çok teşekkür ederim çok çok içim rahatladıRahat olun bütün bebişler öyle :) benim yakın arkadaşımın kızı da aynı böyleydi otizm falan yok çocukta. Ama içinizi rahatlatın bir sonraki kontrolde doktorunuza da söylersiniz.
Sürekli düz yatırmaya çalışıyorum çocuğu dile gelse yeter diye bağıracak eminimBenim bebekte beslenme sonrası yapıyor bunuhatta annem gerinen çocuk iyidir filan diyor amann internetten yazanlar doğru olsaydı şu an benim ölmem lazımdı. Doktorunuz reflü hareketi demiş zaten büyüdükçe geçer Bizimkinin azaldı bile
Kendini de bebeğini de üzme bence canımSürekli düz yatırmaya çalışıyorum çocuğu dile gelse yeter diye bağıracak eminim
Çok teşekkür ederim çok çok içim rahatladıPeki şuan 43 günlük ben konuşurken sesler çıkartmaması normal mi? 2 aylık olduğunda agulamaya ağlama dışında sesler çıkartmaya başlar diyorlar. Ben konuşurken beni takip ediyor keyfi yerindeyse gülümsüyor ama henüz ses çıkartmıyor sizinki de öyle miydi?
İlk bebeğim çok deneyimsiz ve tecrübesizim o yüzden en ufak bişeyde hemen pimpirikleniyorum ve bu zamanların tadını çıkaramıyorum dediğiniz gibiKendini de bebeğini de üzme bence canımçocukta bi anormallik olsa emin ol anlarsın. Bu arada bana yazmamışsın ama cevap vereyim daha bebeğin küçük sana tepki vermemesi normal. Agulamaya 2-2.5 ay gibi başlıyorlar erkek bebeklerde daha geç olabiliyor ve bir anda oluyor bunlar. Bebeğin 40 ı çıktıktan sonra çok hızlı büyüyüp gelişiyorlar. Sen bu sürecin keyfini çıkar
Tek meme emiyor canim sol memeyi pek sewmedi benim kiz genel olarak sagdayiz solu zorla veriom kesilmesin diyeCanim ben her gun kaka aliyorum 1defa, cok onceden 2 gun alamadigim olmustu. Devit 3 e ek olarak, NBL probiyotik kullaniyorum. Kakayi o sagliyor bence, bir de hosafsiz birakmamaya calisiyorum kendimi, kuru meyve hosaflari. Kuru erik, kuru kayisi gibi.
Devit 3 icerik kotu demisler ya ondan icime kurt dustu, doktora degiseyim mi diye danisirim. D vitamini cok onemli diyorlar bingildak icin her gun veriyorum 3 damla verdi bize, sen kac damla veriyosun?
Cok iyi anliyorum seni, emzirmek caba gerektiren birsey ve hepimizde ayni kaygi var kilo alabiliyor mu diye, eve tarti alsak rahat ederiz. Olmadi saglik ocaginda bir ara olcum yaptir canim, mamaya gerek olur mu doktorla karar alirsin. Bu ara et ve hosaf tuketmeye calis, belki bebek ufak bir soguk alginligi yasadiysa, burnu tikaliysa emememistir. Bizim de basimiza geldi. Emmiyor diye hastaneye gittik. Dr burnu tikali dedi, siringayla serum fizyolojik yaptilar hastanede. Aklinda olsun burun tikaliysa sut oksa bile iyi cekemiyor.
Canim kac dk emiyor ortalama ve tek meme mi, iki meme mi emiyor?
Ayni canim tek meme aliyor, digerini sagarak vs vermeye calisiyorum. Gece cok emmiyor, gunduzde bazilari aktif emme, bazilari bos emme gecirdigi zamanin hepsi dolu degil. Emzik almadigi icin bos bos da emiyor. Oyle, boyle idare ediyoruz. Doktor, cocugu riske atacak birseyi hicbir dr yapmaz. Sut yetmedigini dusunursek mudahale ederiz diyor. Elimizden geleni yapacagiz sut yettigi kadar. Yetmezse de herseyin cozumu var, kafayi rahatlatmak muhimTek meme emiyor canim sol memeyi pek sewmedi benim kiz genel olarak sagdayiz solu zorla veriom kesilmesin diye
uyku arasindaysa 5 10 dak max, normalde 30dk kadar kaliyor memede
Bende günde üç tane damla veriyorum.Canim ben her gun kaka aliyorum 1defa, cok onceden 2 gun alamadigim olmustu. Devit 3 e ek olarak, NBL probiyotik kullaniyorum. Kakayi o sagliyor bence, bir de hosafsiz birakmamaya calisiyorum kendimi, kuru meyve hosaflari. Kuru erik, kuru kayisi gibi.
Devit 3 icerik kotu demisler ya ondan icime kurt dustu, doktora degiseyim mi diye danisirim. D vitamini cok onemli diyorlar bingildak icin her gun veriyorum 3 damla verdi bize, sen kac damla veriyosun?
Cok iyi anliyorum seni, emzirmek caba gerektiren birsey ve hepimizde ayni kaygi var kilo alabiliyor mu diye, eve tarti alsak rahat ederiz. Olmadi saglik ocaginda bir ara olcum yaptir canim, mamaya gerek olur mu doktorla karar alirsin. Bu ara et ve hosaf tuketmeye calis, belki bebek ufak bir soguk alginligi yasadiysa, burnu tikaliysa emememistir. Bizim de basimiza geldi. Emmiyor diye hastaneye gittik. Dr burnu tikali dedi, siringayla serum fizyolojik yaptilar hastanede. Aklinda olsun burun tikaliysa sut oksa bile iyi cekemiyor.
Canim kac dk emiyor ortalama ve tek meme mi, iki meme mi emiyor?
İlk kızımda doktorumuz kullandırmamıştıBize de sağlık ocağından devit vermişlerdi 2 gün kullandık çocuk serseme döndü. Doktoruna sorduk sağlık ocağındaki temiz içerikli değilmiş maalesef o yüzden öyle olmuştur dedi. Başka bir d vitamini verdi onda öyle bir yan etki olmadı.
Bebeklerin genelde yaptığı hareketler bunlar.Arkadaşlarım selam tekrar7 nisanda doğum yaptım bebeğim 1,5 aylık. Şuan kafasını tutabiliyor sağa sola çeviriyor. Fakat sırt üstü yatırdığımda kafasını sağ veya sola yatırıp yukarı bakıyor karnını öne çekiyor. Yani yay gibi geriliyor sürekli kafası geride ve yukarıya bakıyor. Doktora götürdüm reflü hareketi olduğunu söyledi. Fakat internette araştırdım çok kötü şeylerde yazıyor böyle yapan ve sağlıklı olanlar da var acaba sizlerden yaşayan var mı?
Aynen ilk iş internete çok bakmamak lazım bu konulardaİlk bebeğim çok deneyimsiz ve tecrübesizim o yüzden en ufak bişeyde hemen pimpirikleniyorum ve bu zamanların tadını çıkaramıyorum dediğiniz gibibiraz daha akışına bırakmam lazım ve internette araştırmamam lazım
Canim 40 gun vucut temizleniyor diyorlar, ilk baslarda bizde de kaka coktu, hatta 20.gunden sonra gunde 1 e dustu sanirim.Bende günde üç tane damla veriyorum.
Ya bize d vitamini dışında bisey vermediler 40 i çıktı gaz sorunu başladı o zamanda nh ye basladik iste. Gunde 5/6/7 kaka yapan çocuk gunde bir yapsa şükreder hâle geldm
Benim büyük kızım 6 ay boyunca tek meme emdi.Tek meme emiyor canim sol memeyi pek sewmedi benim kiz genel olarak sagdayiz solu zorla veriom kesilmesin diye
uyku arasindaysa 5 10 dak max, normalde 30dk kadar kaliyor memede
Bizimkide çok az alıyor ilk oğlum çok iyi alırdı bu bıberonla sagdıgım sutu bıle ıcmıyor yada kasıkla agzından cıkarıyo bende emdıgı kadar emzırıyorm artk sık sık vermeye calısıyorum aldıgı kadar sağlıklı olsunlarda boyu ıyı gıdıyor maşallah tesellim o şuan bir ayda ne kadar kilo almış ‘bende moralımı bozmasınlar dıye sık sık doktorada gıtmıyorum. oyle boyle buyucek bu cocuklar bebek kalmıcaklar bence sende cok uzulme gece beslenmesi kılo aldırıyomuş aslında bızmkı uyuyo grcelerı 1 2 defa ancaŞu sıralar misafir gibi takiliyorum.Toparlamaya çalışıyoruz.Kizim bu ay çok az kg almış.Mama veriyoruz destek olarak.Ama buna rağmen yine az kg aldı.Cok üzüldüm buna.
Sizde durumlar nasıl?Kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?