2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Arkadaşlarım selam tekrar 7 nisanda doğum yaptım bebeğim 1,5 aylık. Şuan kafasını tutabiliyor sağa sola çeviriyor. Fakat sırt üstü yatırdığımda kafasını sağ veya sola yatırıp yukarı bakıyor karnını öne çekiyor. Yani yay gibi geriliyor sürekli kafası geride ve yukarıya bakıyor. Doktora götürdüm reflü hareketi olduğunu söyledi. Fakat internette araştırdım çok kötü şeylerde yazıyor böyle yapan ve sağlıklı olanlar da var acaba sizlerden yaşayan var mı?

Benimki de yapıyor ve normal merak etmeyin. O bulgu internette menenjit ve tetanoz bulgusu diye geçebilir ama bunlar çok ciddi hastalıklar. Ya ateş olur, ya çocuğun bilinci gider. Yani anlarsınız merak etmeyin. Benim kızım da başını yay gibi geriye atıyor ters c harfi gibi oluyor.

Heh evet tam olarak öyle ters C harfi şeklini alıyor. Özellikle altını değiştirirken ya da düz yatırdığımda. Otizm belirtisi diyen de var o kadar moralim bozuldu ki günlerdir zehir ettim kendime herşeyi

Heh evet tam olarak öyle ters C harfi şeklini alıyor. Özellikle altını değiştirirken ya da düz yatırdığımda. Otizm belirtisi diyen de var o kadar moralim bozuldu ki günlerdir zehir ettim kendime herşeyi

Rahat olun bütün bebişler öyle :) benim yakın arkadaşımın kızı da aynı böyleydi otizm falan yok çocukta. Ama içinizi rahatlatın bir sonraki kontrolde doktorunuza da söylersiniz.

Benim bebekte beslenme sonrası yapıyor bunu hatta annem gerinen çocuk iyidir filan diyor amann internetten yazanlar doğru olsaydı şu an benim ölmem lazımdı. Doktorunuz reflü hareketi demiş zaten büyüdükçe geçer Bizimkinin azaldı bile

Rahat olun bütün bebişler öyle :) benim yakın arkadaşımın kızı da aynı böyleydi otizm falan yok çocukta. Ama içinizi rahatlatın bir sonraki kontrolde doktorunuza da söylersiniz.
Çok teşekkür ederim çok çok içim rahatladı Peki şuan 43 günlük ben konuşurken sesler çıkartmaması normal mi? 2 aylık olduğunda agulamaya ağlama dışında sesler çıkartmaya başlar diyorlar. Ben konuşurken beni takip ediyor keyfi yerindeyse gülümsüyor ama henüz ses çıkartmıyor sizinki de öyle miydi?

Sürekli düz yatırmaya çalışıyorum çocuğu dile gelse yeter diye bağıracak eminim

Sürekli düz yatırmaya çalışıyorum çocuğu dile gelse yeter diye bağıracak eminim
Kendini de bebeğini de üzme bence canım çocukta bi anormallik olsa emin ol anlarsın. Bu arada bana yazmamışsın ama cevap vereyim daha bebeğin küçük sana tepki vermemesi normal. Agulamaya 2-2.5 ay gibi başlıyorlar erkek bebeklerde daha geç olabiliyor ve bir anda oluyor bunlar. Bebeğin 40 ı çıktıktan sonra çok hızlı büyüyüp gelişiyorlar. Sen bu sürecin keyfini çıkar

43 günlükken hiç ses çıkartmıyordu. 3-4 gündür başladı agu demeye merak etmeyin her bebek farklı zamanda söylermiş.

İlk bebeğim çok deneyimsiz ve tecrübesizim o yüzden en ufak bişeyde hemen pimpirikleniyorum ve bu zamanların tadını çıkaramıyorum dediğiniz gibi biraz daha akışına bırakmam lazım ve internette araştırmamam lazım

Tek meme emiyor canim sol memeyi pek sewmedi benim kiz genel olarak sagdayiz solu zorla veriom kesilmesin diye
uyku arasindaysa 5 10 dak max, normalde 30dk kadar kaliyor memede

Tek meme emiyor canim sol memeyi pek sewmedi benim kiz genel olarak sagdayiz solu zorla veriom kesilmesin diye
uyku arasindaysa 5 10 dak max, normalde 30dk kadar kaliyor memede
Ayni canim tek meme aliyor, digerini sagarak vs vermeye calisiyorum. Gece cok emmiyor, gunduzde bazilari aktif emme, bazilari bos emme gecirdigi zamanin hepsi dolu degil. Emzik almadigi icin bos bos da emiyor. Oyle, boyle idare ediyoruz. Doktor, cocugu riske atacak birseyi hicbir dr yapmaz. Sut yetmedigini dusunursek mudahale ederiz diyor. Elimizden geleni yapacagiz sut yettigi kadar. Yetmezse de herseyin cozumu var, kafayi rahatlatmak muhim

Bende günde üç tane damla veriyorum.
Ya bize d vitamini dışında bisey vermediler 40 i çıktı gaz sorunu başladı o zamanda nh ye basladik iste. Gunde 5/6/7 kaka yapan çocuk gunde bir yapsa şükreder hâle geldm

İlk kızımda doktorumuz kullandırmamıştı
Ama şuan yenilenmiş içeriği iyi diye bu çocukta kullanabilirsin dedi
Belki bebekten bebeğe fark ediyordur

Bebeklerin genelde yaptığı hareketler bunlar.
Sürekli mi yapıyor.

Aynen ilk iş internete çok bakmamak lazım bu konularda
Bizim doktorumuz köylü kadın kafası yaşayacaksın der
Çok haklı.emzir sev konuş sadece onu beslemek büyütmek sevmek olsun kafamızda
Allah dermansız dert vermesin sağlıkları yerinde olsun inşallah bebişlerimizin

Canim 40 gun vucut temizleniyor diyorlar, ilk baslarda bizde de kaka coktu, hatta 20.gunden sonra gunde 1 e dustu sanirim.
Gaz damlasi kullanmadim, probiyotik verdi dr. Nh damla verdi, aldim evde var ama cok gaz olursa kullan dedi. Surekli kullanma dedi. Her doktorun verdigi baska oluyor, anladigim kadariyla gaz damlalarini cocuk zorlandikca kullanmali.

Şu sıralar misafir gibi takiliyorum.Toparlamaya çalışıyoruz.Kizim bu ay çok az kg almış.Mama veriyoruz destek olarak.Ama buna rağmen yine az kg aldı.Cok üzüldüm buna.
Sizde durumlar nasıl?Kızlar.
Bizimkide çok az alıyor ilk oğlum çok iyi alırdı bu bıberonla sagdıgım sutu bıle ıcmıyor yada kasıkla agzından cıkarıyo bende emdıgı kadar emzırıyorm artk sık sık vermeye calısıyorum aldıgı kadar sağlıklı olsunlarda boyu ıyı gıdıyor maşallah tesellim o şuan bir ayda ne kadar kilo almış ‘bende moralımı bozmasınlar dıye sık sık doktorada gıtmıyorum. oyle boyle buyucek bu cocuklar bebek kalmıcaklar bence sende cok uzulme gece beslenmesi kılo aldırıyomuş aslında bızmkı uyuyo grcelerı 1 2 defa anca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…