2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Ya benim oğlan bugün yeşile yakın kaka yaptı. Huzursuzluk haricinde bi şeyi yok çok şükür. onun kakasını etkileyecek bi şey de yemedim. Baksanıza bi, ekledim.
Bizim çogunlukla boyle hatta katı ve acik renkli 3 kez yapti 4.5 ayda

Uyku egitimi nasil bilmiyorum bazem ayagimda salliyorum bazen kucagimda pispis yapiorum bazen emip uyuyo 9.30 10.30 arasi uyuyoruz sabah 7 ile 8.30 arasi tam uyanis arada cokca emmek bazen gozu kapali emmeyip soylenme memnunum bu halden zira diget ogullarimi kucakda gezdiriridik susmazlardi

Mama sandalyemizi cikardik sevdi kizim 10 dk fln durdu ama olsun aliscak gibi. 🤗

Uyku egitimi nasil bilmiyorum bazem ayagimda salliyorum bazen kucagimda pispis yapiorum bazen emip uyuyo 9.30 10.30 arasi uyuyoruz sabah 7 ile 8.30 arasi tam uyanis arada cokca emmek bazen gozu kapali emmeyip soylenme memnunum bu halden zira diget ogullarimi kucakda gezdiriridik susmazlardi
Birde kucuk muslisini yada tsortumu kucagimda gozune burnuna ortuyodu bundan hoslandigini anladim sallarken musli veriyorum onu tutuyo yizune koyuyo oyle uyuyo

Yaptırma tabii yaa. Yavru kaldıramaz böyle halsizken. Geçmiş olsun. Ben de aynıyım.

Aman nazar değmesin 🧿 biz geçen yaz aldık klimayı. Kendimiz bile doğru düzgün oturmadık klima açıkken. Korkuyoruz eşimde de bende de alerji ve astım var. Çocuk için de aynı korku var üstümde Ama dediğin gibi ter daha kötü.
Klimam yok ama tavan vantilatörünü aciyorim gecede emermende camda acik serin seviyor bizim kiz gerci bu ara sogudu hepsi kapalıda sogukdan yana bir sıkıntımız olmadi.

Kızlar benim oğlum uykusunda çok dönmeye başladı. Uyurken sırt üstünden yüz üstüne dönüyor. Dönüncede uyanıp ağlıyor. Zaten gündüzleri uyumayan bir bebekti şimdi geceleri de sık sık uyanır oldu. Eşimle doğru dürüst uyuyamaz olduk. Yanlarına yastık koymayı denedim ama bu sefer hareket edemeyincede uyanmaya başladı. Uyanamaması için ne yapabilirim ki? Az kaldı kafamıza huni takıp gezcez yakında 😪

Kızlar benim oğlum uykusunda çok dönmeye başladı. Uyurken sırt üstünden yüz üstüne dönüyor. Dönüncede uyanıp ağlıyor. Zaten gündüzleri uyumayan bir bebekti şimdi geceleri de sık sık uyanır oldu. Eşimle doğru dürüst uyuyamaz olduk. Yanlarına yastık koymayı denedim ama bu sefer hareket edemeyincede uyanmaya başladı. Uyanamaması için ne yapabilirim ki? Az kaldı kafamıza huni takıp gezcez yakında 😪
Yüz üstü yatıyorum ama sık kalkıyor emmeye. Gündüz uykuları bizimde cok kisa ek gidada uzar ümidindeyim

Biz bayadır öyle yatıyoruz diger cocuklarimida oyle yatirmistim irkilip uyanıyolardı sırt üstü.

Canlar uyku eğitimi vermeyi düşünen bu konuda araştırma yapan var mı? Ciddi ciddi çok istiyorum uyku eğitimi ama karşılıklı danisabilecegim fikir alabileceğim birileri olursa cok mutlu olurum🙏

Ben akşam uykusundan önce kendi çapımda bişeyler deniyorum 😅 bir haftadır her akşam yatmadan önce masaj yapıyorum sonra renkli hareketli bi hikaye kitabı almıştım yanına yatıp onu okuyorum anlamıyor tabiki ama resimlerine bakmak çok hoşuna gidiyor sonra emzirip beşiğine koyuyorum ve ara ara sallayarak daha çok kendi haline bırakarak uyutmaya çalışıyorum ilk yaptığımda bu uyutma süresi yarım saat sürmüştü ama giderek kısalıyor mesela dün 5 dk bile sürmedi
Kendi yöntemim söyle 9 gibi duş uzun kol zibin temiz bez üstüne de muslin uyku tulumu giyilir emzir yatağına bırak sesli ve dönen oyuncaklar altına yatir uyuyor aglamazsa yanına gitmiyorum alıştı uyuyor 🎈 ağlamıyor
Bugün hasta ama sürekli ağlıyor 🥺

Gündüz uykularının kısalığından ben de muzdaribim yok mu bunun çözümü😔
Bir de sizinkiler gündüz kaç defa hangi saatlerde uyuyorlar?

Daha bakar merak etme :) erken acele etme. Nörolojik gelişimi iyi olduğu sürece sorun yok :)
İnşallah iyidir. Kafasını hala tam güzel tutamıyor sağa sağa yatırıryor. Doktor bi sorun göremiyorum dedi ama Annelik beni değişik bir insana dönüştürdü hep bi sorun var ve farkedemiyorlar sanıp korkuyorum🙄

Benimkinin işi hiç belli olmuyor bi bakmılsın o gün 5 dk lık 2 uyku uyumuş gece emmeye bile kalkmamış. Yada gündüz gece gibi uyumuş gece hiç uyumamış. Böyle geçiyor günlerşm hala bir düzen oturtamadık. Ataklardan filan mı bilmiyorum. Sabahları 6 da kalkar biraz emer oynar uyur 10 da kalkardı. Şimdi sabahları uyanamıyor geceleri 11-12 de uyumak istemiyor

Ya benim oğlan bugün yeşile yakın kaka yaptı. Huzursuzluk haricinde bi şeyi yok çok şükür. onun kakasını etkileyecek bi şey de yemedim. Baksanıza bi, ekledim.
Benim kızımın kakası hep böyle bide mukuslu bu anormal kaka rengi mi kızlar 🙄 bazen sarı bazen böyle yeşil oluyor. Kızım hiç normal kaka yapmadı birde mukuslu ve içindede parçaçıklar oluyor beyaz gri. İlk bebeğim hangisi anormal kaka anlamıyorum

Yaaa öyle mi 😔bende mesaj attım ama bugün çalışmıyordu galiba görmedi .artık yarın bakicam duruma göre .olmuyosa arife günü yaptırayım bari dicem üç günden bişey olmaz herhalde .bu durumda saçma geldi ya .mesela bebeği önce kontrol ediyor bizde doktor .hasta falansa aşıya onay vermiyor diye biliyorum
Benim 4. Ay aşıdı bayrama geliyordu ebeye mesaj attım bayramdan sonra vuralım. Erken vurmak olmuyorda çok geç olmamak kaydıyla sonra vurulabiliyor dedi

Saatini çok takip etmiyorum ama genelde sabah sekiz kalkış .o dan sonra 2-2.5 saatte bir yarım saat kırk dk uyuma şeklinde gidiyor .bazen daha da kısa oluyor .alıştım galiba kendin bilirsin diyorum .

Back
X