Cok geçmiş olsun.Kızlar selam 13 sayfa vardı okuyamadım mesajları herkes iyidir umarım. En son pazartesi hastayız diye yazmışım sonrası koptuk hayattan zaten. O gün 39 derecelere kadar ateşim çıkması ile birlikte test ve covid olduğumuzu öğrendik. Serum vs bağladılar ben kendime geldim eşimde iyi ama maalesef bebeğe de bulaşmış. 2 gündür hastanelerde testler vs. Geceleri acile gidip bebeğin ateşini düşürmeler, ömrümüzden ömür gitti resmen. 39.2 ye kadar çıktı ateşi öldüm çocuğa bişey olacak diye. Şu lanet hastalığa ilk defa yakalandık ama keşke bebişimi bulmasaydı. Şimdi daha iyiyiz bebişko da daha iyi bugün ama resmen sesi gitti çocuğun ağlıyor ama sesi çıkmıyor 1 hafta 10 günü bulabilirmiş toparlaması. Bizden haberler böyle kötü maalesef
Yaa gercektenmi geçmiş olsun.insan tedirgin oluyo nedense37.8 gördüm ben 4. Ay aşısından sonra ve inliyodu bebek o zaman calpol verdim
İnşallah. Kolay ve güzel atlatırsınız, inşallah.İnşallah ama böyle yaparak çocuğa da baskı yapıyorsun farkında olmadan. mutlaka hissediyordur. o yüzden biraz rahat olmaya çalış lütfen.
Ocean verdi doktor. Yarın sünneti var. Eczacı kakasında değişiklik olabilir sünnet iyileşince başlayın dedi. Aldık ama haftaya filan başlicaz
Saglık ocagındaki hemşire ateş yapar filan hiç bişey demedi.Beklemıyodum ateş yapıcagını.o günsü bişey yoktu yarın sabaha ateşle uyandı dedim noluyo.ilaç vermedim beklemeyi tercih ettimBelki bu şekilde kalır yükselmez
Bizim ilk dozda ilk gün bişey olmadı ikinci gün akşama ateşi hafif yükseldi
İlk 3 gün olabiliyor demişti asm deki hemşiremiz
Bence de vermeyin bizim doktor da 38 görsün diyor ilaç İçin
Ama kafası bedeni ayakları sıcaktı her zamankinden.zaten ilaç vermedim beklemeyi tercih ettim .hemen iaçlaca sarılmam normaldede.Aşı sonrası ateş beklemıyodum açıkçasıBizim doktor 38 olmadan ilaç verdirmiyor. Ateş 38 in üstü kabul ediliyor. 37.5-38 arası da subfebril ateş (ateş öncülü gibi) 37 ateş değil normal korkmayın.
Evet vermedim zaten beklemeyi tercih ettimÇok hafif bi ateş o bence verme 37.8 den sonra veriyorum ben
Çok geçmiş olsun.ben iki buçuk aylık hamileyken gecırdım covidi.çok sıkıntı yaşamadım rahat gecti.Ama tekrardan yasamak istemem.vakalar git gide artıyor ölümlerde ben maskeye geri döndüm .tekrardan maske zorunlu olmalı bence.BebeğinizeAllah şifa versin ve her nerde varsaKızlar selam 13 sayfa vardı okuyamadım mesajları herkes iyidir umarım. En son pazartesi hastayız diye yazmışım sonrası koptuk hayattan zaten. O gün 39 derecelere kadar ateşim çıkması ile birlikte test ve covid olduğumuzu öğrendik. Serum vs bağladılar ben kendime geldim eşimde iyi ama maalesef bebeğe de bulaşmış. 2 gündür hastanelerde testler vs. Geceleri acile gidip bebeğin ateşini düşürmeler, ömrümüzden ömür gitti resmen. 39.2 ye kadar çıktı ateşi öldüm çocuğa bişey olacak diye. Şu lanet hastalığa ilk defa yakalandık ama keşke bebişimi bulmasaydı. Şimdi daha iyiyiz bebişko da daha iyi bugün ama resmen sesi gitti çocuğun ağlıyor ama sesi çıkmıyor 1 hafta 10 günü bulabilirmiş toparlaması. Bizden haberler böyle kötü maalesef
Ödem attıktan sonra kaç kilo kaldı? Bence gayet iyi ama
Bak sana başıma gelenleri anlatayım.Sanırım psikolojik tedavi almam lazım.
Amin inşallahİnşallah. Kolay ve güzel atlatırsınız, inşallah.
asm’deki Demir hapında katkı varmış doktor öyle dedi bize. Ocean alın dedi. Devlet doktoru. 9. Ayda kan tahlili yapıcaz dedi.Biz 4 aylık olduk bugün Dün kontrol vardı 64 cm 7,500 kg olmuşuz.aşımızıda olduk.kan ilacı verdi sağlık ocağı ama bi arkadaş kesinlikle kan ilacı vermıyo.tahlil yapılmadan ilaç vermelerine karsıyım diyor.kafam karıştıbu ara çok karsıtlar çıktı sanki eskiden böyle değildi
Bize de sağlık ocağında verileni kullanma dedi paraben varmışAmin inşallah
asm’deki Demir hapında katkı varmış doktor öyle dedi bize. Ocean alın dedi. Devlet doktoru. 9. Ayda kan tahlili yapıcaz dedi.
Biz yaklaşık 10 gündür böyleyiz ve artık bunu kabullendim her akşam bu beklentiyle yatağa giriyorumYenidoğan bebe gibi 1.5saatte bir ağlayarak uyandık gece
Şimdi de bir şey yokmuş gibi gülücükler saçıyor
Valla bilmiyorum galiba düşmedi hiç tartilmadi sonrasında.. doğumdan 4 gün sonra sağlık ocağında tartildi 200 grm almıştı hatta ebemiz genelde verir bebekler ama senin bebek almış bile demiştiÖdem attıktan sonra kaç kilo kaldı? Bence gayet iyi ama
Ayni bizde öyleydik bu gece gözleri uyuyor agzi mizirdiyor yorucu bı geceydiYenidoğan bebe gibi 1.5saatte bir ağlayarak uyandık gece
Şimdi de bir şey yokmuş gibi gülücükler saçıyor
Çok teşekkür ederim.Bak sana başıma gelenleri anlatayım.
Coook uzun olacak
Asel 2790 doğdu, hastaneden çıktığımızda 2450 civarıydı. Tabi benim idrar sıkıntım oldu, o ara 10 gün sonda ile gezdim bebeği sadece emzirdim bir şey yapamadım. 5.gun sararma var diye acile gittik tanı sırtımda canta içinde sonda
Doktor baktı en fazla 7 8dir. Mamaya başlayalım. 15er dakika emzir sonra içtiği kadar mama ver. Aptamil aldık, anında çıkardı çocuk mamayı. Ertesi gün gittim evolvia aldık. Onu iciyor ama mama hazırlamak işkence. Evde 2 anne var bir de sürekli uyandırma çocuğu, uyusun diyorlar. Mamaya ne gerek var falan. Neyse ki eşim susturdu hepsini.
2 gün sonra kontrole gittik, başka doktora denk geldik. Muayene ediyor, kalbini dinledi, ufurum var terminolojiye gidin. Omurilikte açıklık var bu çocuğun muhtemelen kalçasında tüylenme var dedi. Hemen ultrason bakılsın. Halbuki yok biliyorum. Çünkü profa gidiyorum ve cihazı en iyi cihazlardan. Ama bana sor. O ultrason kapısında nasıl ağladım, ben kötü anneyim bakamadım çocuğa diye! Neyse girdik içeri hala ağlıyorum ben eşim tuttu kızı. Doktor bir şeyi yok çok şükür dedi, eşim arabanın anahtarını verdi. Dünyaları verdiniz hocam sizin olsun diye :)
1.ay kontrolune gittik. Mama+meme gidiyoruz o ara tabi ama benim sütüm var. Boşa akıyor resmen. Neyse ben baktım olmayacak bıraktım mamayı. Uğraşamam sütum de var niye mama veriyorum? Doktor tuttu sınırda almış kilo. 30ar dk emzir, üstüne sağ ver, doymazsa 1 ölçek mama verelim. Peki dedik. Dakika tutarak çocuk emziriyorum. 1 hafta sonra gittik asmye 300gr almış. Ben nasıl seviniyorum. 2.ay kontrolüne gittik. O da nesi? Çocuk 600gr almış! Ya diyorum yanlışlık var. Bu çocuk 3 haftada 300gr mi aldı? Tekrar tarttilar, daha da düşük çıktı. Baktık tartı bozuk. Yan odaya gittiler eşimle. O ara doktor bana sütun mu yetmiyor demesin mi? Nasıl sinirlendim. Aynısını annem de demişti 4.gun doyurmuyor galiba sütün diye! Lohusa ve emziren kadına söylenmesi gereken en son şey. Yan odada da 600gr gozukmus. Doktor olmadı mamaya başlayacağız dedi. Eve geldim ama nasıl üzgünüm ben ağlıyorum. Bakamıyorum falan diye. Eşim diye saçmalama gül gibi bakıyorsun. Bizim genetikler zayıf. Bak çocuk uzun boylu yapacak bir şey yok. Eşim gitti, kızlar başka doktora git dedi. Taksiye bindim özele gittim. Oradaki doktor da tuttu 20dk emzir üstüne mama ver. Ya diyorum mama vermek istemiyorum. Çünkü var sütüm. Sürekli sis ve akıyor. Yok mama mama. Çıktım hastaneden sinirle. asmdeki doktoruma gittim. Kadın dedi noldu sana, hocam böyle böyle. Sinem dedi bu çocuğun genetiği böyle. Gel tartalim haftalık bakalım. 3900 çıktı. Bir de bırak saati falan. İstediği zaman istediği kadar emsin çocuk. Dedim bir de bunu deneyelim.
1 hafta sonra gittik 300gr almıştı, her hafta gittim ve o ay 1.2kg aldı Asel.
Ve biz bu arada 7 doktor değiştirdik. En sonunda çok şükür kafamıza uyan bir doktor bulduk. Ve bize dediği, sağlıklı olması için kilo değil, boy daha önemli. Gelişimi bizim için öncelikli olan. Kilolu bebek sağlıklı olacak diye bir şey yok dedi.
Su an 6.5kg olduk. Aylık ortalama 800gr almış gayet iyi dedi. Son doktorumu ödem attıktan sonrası önemli derken, diğerleri ödemli halini baz aldı hep. 300 Gr havadan mi geldi bu çocuğa dedi son canımız doktorumuz :)
O yüzden hiiic kıyaslama yapma. Bebeginle geçirdiğin zamanın tadını çıkar. Bu günler bir daha gelmeyecek. Keyfini sür. Kendi canını da sıkma bostan yere. Bebeği de strese sokma :)
Üstünden zaman geçmiş ama kaka olayını nasil aştınız canım??Bizim de oğlan kaka yapmıyor çıldırıcam. Bekliyoruz bekliyoruz 4-5 günün sonunda kuş gözü kadar yapıyor. Karnı şiş, osurmaları lağım gibi kokuyor var yani içinde kakası ama yaptığı ile kokuttuğu bir değilbugün yine fitil yaptım, 2 dolu bez kaka yaptı. Allahtan kabız gibi sert ve tane tane değil. İçinde tutmak istiyor çocuk herhalde ne zaman yoluna girecek bu kaka işi? Hep fitil hep fitil gitmez bu böyle. Gerçi 3 mü 4 mü ne oldu doğduğu günden beri toplamda fitil sayısı ama yine de alışmasın
Kuzucmm nasılsın bebiş nasıl37.8 gördüm ben 4. Ay aşısından sonra ve inliyodu bebek o zaman calpol verdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?