2 yıl önce bu saatlerde hastaneydim. Kızıma kavuşmak için dakika sayıyordum. Kızmda eylül hamilelık bitişi demekti 2 yıl sonra aynı duyguların başındaydım maratonun başlangıcında :)
ah ne harika bi his tam 2 yıl önce bugün bende kızımı kucağıma aldım. bu saatlerde ya ziyaretci akınındaydım yada emziriyordum iyiki doğmuş seninki de, sağlıklı mutlu yaşları olsun
ah ne harika bi his tam 2 yıl önce bugün bende kızımı kucağıma aldım. bu saatlerde ya ziyaretci akınındaydım yada emziriyordum iyiki doğmuş seninki de, sağlıklı mutlu yaşları olsun
Aynen 2 eylül akşamı gitmiştim bugün biriymiş :) cuma doğum günümüz. Senin cimcimeninde doğum günü kutlu olsun
Sen martta da ilk günlerde doğum yapacksn :)bnm bu sefer sona doğru. Ama belli olmaz kızım 38+5de gelmişti
Kizlar selamlar,
Bugün ikili tarama testi sonucum çıktı. Doktor yüksek risk var. Yarın gelin, bir test yapalım san francisco'ya gönderelim dedi. İnternette bilgi de yok hiç bununla alakalı. Ben sakinim ikili testin doğruluğu çok azmis ama eşim aşırı panik oldu. Bilgisi olan var mıdır?
Değerler şu şekilde.
Kizlar selamlar,
Bugün ikili tarama testi sonucum çıktı. Doktor yüksek risk var. Yarın gelin, bir test yapalım san francisco'ya gönderelim dedi. İnternette bilgi de yok hiç bununla alakalı. Ben sakinim ikili testin doğruluğu çok azmis ama eşim aşırı panik oldu. Bilgisi olan var mıdır?
Değerler şu şekilde. Eki Görüntüle 2909608
Eki Görüntüle 2909606
Panik yapmayın lütfen biliyorum çok zordur ama down sendromu için riskiniz 1/50. Yani 50 kadın sizin gibi sonucu varken 1inin çocuğu down çıkmış. Doktorunuzun önerdiği test nifty testi kesin yaptırın. Sizden 1 tüp kan alıyorlar. Ondan bebeğin dna sını ayırıp kromozomlarına bakıyorlar. İnşallah sapasağlam kavuşursunuz. Ben de bugün nifty testi için kan verdim çok kolay bir şey. Yaş 35, direk riskli gebeliğim o yüzden 2li testten önce aldılar.
Panik yapmayın lütfen biliyorum çok zordur ama down sendromu için riskiniz 1/50. Yani 50 kadın sizin gibi sonucu varken 1inin çocuğu down çıkmış. Doktorunuzun önerdiği test nifty testi kesin yaptırın. Sizden 1 tüp kan alıyorlar. Ondan bebeğin dna sını ayırıp kromozomlarına bakıyorlar. İnşallah sapasağlam kavuşursunuz. Ben de bugün nifty testi için kan verdim çok kolay bir şey. Yaş 35, direk riskli gebeliğim o yüzden 2li testten önce aldılar.
Benim yaş riskim de yok 33 yaşındayım. İlk defa hamile kaldım. Onun ücreti ne kadar peki? Amniyontez falan da diyorlar da. Baya tuzluymus bazı testler 3500 lira falan diyorlar.
şimdi çorba içiyorum içine yeşil zeytin attım en sevdiğim hamileliğin başından beri tiksinmediğim tek şey sanırım.
bu arada içtiğim çorba da o paket toz çorbalardan normalde ağzıma sürmem tiksinirim şimdi yasak ya zararlı ya buna aşerdim resmen
Benim yaş riskim de yok 33 yaşındayım. İlk defa hamile kaldım. Onun ücreti ne kadar peki? Amniyontez falan da diyorlar da. Baya tuzluymus bazı testler 3500 lira falan diyorlar.
Amniyosentez 16.haftadan önce yapılamıyor. Nifty de riskli çıktı diyelim (%99 doğru sonuç veriyor, %1 yanılıyor maalesef) o zaman amniyosentezle kesinleştiriliyor. Çünkü ikili test, nifty hep tarama testi. Kesin tanı testi değil. Amniyosentez kesin tanı. Ama girişimsel işlem (bebeğin amniyon sıvısını alıp bakıyorlar ve %1 düşük oranı var maalesef işlemde).
Amniyontez de bebeğin bulunduğu sudan alıyorlar o riskli bir işlem diyebiliyorum. Nifty imkanınız varsa onun doğruluk oranı yüksek onu yaptırabilirsiniz
Ben annemle telefonla konustuk bana gelirken şunu da getir dedi tamam dedim, telefonu kapadım konustugumz şeyin ne olduğunu unuttum 1 dk gecmemisti yeniden annemi aradim
Kizlar selamlar,
Eki Görüntüle 2909606
Hic bir bilgim yok benimde ilk gebeligim, insallah bir sorun yoktur. İmkaniniz varsa nifty kesin sonuc veriyor bu testlere göre doktorunuzda önermiş onu yaptirabilirsiniz.
Kizlar selamlar,
Eki Görüntüle 2909606
Sonuclardan cok anlamiyorum ama 1/50 icin cagrilmissiniz demekki endise etmeyin
İkili testte ense boyu ne cikmisti ?
benim bugun ikili testim oldu 1,37 mm cikti ense boyum, ultrasonda da burnunu gorduk , down sendromlu bebeklerde burun kemigi cok zor gorunuyor dedi. Kan sonuclarim cumartesi aksam cikacakmis bende bekliyorim.
nifty testi önermedi 4 durum saydi; yaş 38 ustu ise, ailede genetik sorun var ise, ense boyu kotu ise ve daha once down sendromlu hamilelik var ise yaptiriyoruz dedi. 36 yasima yeni girdim, tup bebekle 5.gun embriyosu hamile kaldim. Ailede temiz ilk gebeligim.