• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Bazı doktorlar çocuktan kilo konusunda performans bekliyorlarmış diye duydum. Yani mesela 1000 gram alması gerekirken 200 aldıysa tabi az ama 500 gram üstüyse gayet iyi bence. Anne baba minyonsa bu çocuk belki onlara çekecek sonuçta.
Ben bebekken çok zayıfmışım mesela ama ergenlikte birden geliştim ve çok şükür bağışıklık sistemimde kuvvetlidir kolay kolay hasta olmam.

Biz d vitamini olarak wellcare marka kullanıyoruz. Günde 2 damla.Eki Görüntüle 3068376
Kızlar benim oğluma 10 günlükken sağlık ocağının verdiği d vitaminini kullandım 3 gün felaket günler geçirdik karında şişlik ağlama krizleri gaz problemi çok kötüydü ve bıraktım ondan sonra 1. Ay kontrolünde doktor bu resimdekinden verdi içinde zeytinyağı ve d3 vitamini var bizi çok rahatlattı

Bize de sağlık ocağından devit vermişlerdi 2 gün kullandık çocuk serseme döndü. Doktoruna sorduk sağlık ocağındaki temiz içerikli değilmiş maalesef o yüzden öyle olmuştur dedi. Başka bir d vitamini verdi onda öyle bir yan etki olmadı.
Devit kullanirken kaka problemi yasadiniz mi? 20 günden sonra başladım bizde ama ya hemen de degil anlamadim ki noldu

Buyudukce daha mi sik emzirmeli o zaman. Su anda ben ne yaparsam da emecegini emiyor zaten, kendini suclama. 3.ayda biz de bunu yasiycaz demek. Kendi uyanmazsa gece ememiyor ki, memeye koyuyorum uyumaya devam ediyor. Sarilik oldugu zamanlar gibi uyandirmaya mi cabalamali acaba. Ben de haftaya sorucam.

Bize ozel hastanede devit 3 verdiler. Su anda bir tuhaflik gormedim. Sana ne verdiler degistirip canim?
Bizde devit 3 kullanıyoruz, kaka yapamama problemi var ama hic d vitaminine yormamistim. Sizde durumlar ne

Buyudukce daha mi sik emzirmeli o zaman. Su anda ben ne yaparsam da emecegini emiyor zaten, kendini suclama. 3.ayda biz de bunu yasiycaz demek. Kendi uyanmazsa gece ememiyor ki, memeye koyuyorum uyumaya devam ediyor. Sarilik oldugu zamanlar gibi uyandirmaya mi cabalamali acaba. Ben de haftaya sorucam.

Bize ozel hastanede devit 3 verdiler. Su anda bir tuhaflik gormedim. Sana ne verdiler degistirip canim?
Sor canım bakalım ne dicek büyüdükçe midesi büyüyor belki ondan sık emzirmek gerekiyodur bilmiyorum ben artık 2 saati geçirmemeye çalışıyorum hem gece hem gündüz yine de kilo alımı az olursa doktora danışıp mamaya başlicam ama sütüm varken az kilo alması da koyuyor gerçekten😕

Sor canım bakalım ne dicek büyüdükçe midesi büyüyor belki ondan sık emzirmek gerekiyodur bilmiyorum ben artık 2 saati geçirmemeye çalışıyorum hem gece hem gündüz yine de kilo alımı az olursa doktora danışıp mamaya başlicam ama sütüm varken az kilo alması da koyuyor gerçekten😕
Anne sütü alan bebekler ilk ay çok kilo alırmış ama sonra mama alan bebeklere göre kilo alma hızları yavaşlarmış.

Benim kiz hastaneden ciktigimizda 2800idi 3150gr dogdu ilk ay kontrolde 4100kg 2.ay +1 hafta yani 5 hafta sonra 5500kg olculdu
Geceleri uyandirmiyorum bende 5 bazen 6 saat uyuyor sadece anne sutu aliyor

Bizde devit 3 kullanıyoruz, kaka yapamama problemi var ama hic d vitaminine yormamistim. Sizde durumlar ne
Canim ben her gun kaka aliyorum 1defa, cok onceden 2 gun alamadigim olmustu. Devit 3 e ek olarak, NBL probiyotik kullaniyorum. Kakayi o sagliyor bence, bir de hosafsiz birakmamaya calisiyorum kendimi, kuru meyve hosaflari. Kuru erik, kuru kayisi gibi.
Devit 3 icerik kotu demisler ya ondan icime kurt dustu, doktora degiseyim mi diye danisirim. D vitamini cok onemli diyorlar bingildak icin her gun veriyorum 3 damla verdi bize, sen kac damla veriyosun?
Cok iyi anliyorum seni, emzirmek caba gerektiren birsey ve hepimizde ayni kaygi var kilo alabiliyor mu diye, eve tarti alsak rahat ederiz. Olmadi saglik ocaginda bir ara olcum yaptir canim, mamaya gerek olur mu doktorla karar alirsin. Bu ara et ve hosaf tuketmeye calis, belki bebek ufak bir soguk alginligi yasadiysa, burnu tikaliysa emememistir. Bizim de basimiza geldi. Emmiyor diye hastaneye gittik. Dr burnu tikali dedi, siringayla serum fizyolojik yaptilar hastanede. Aklinda olsun burun tikaliysa sut oksa bile iyi cekemiyor.
Benim kiz hastaneden ciktigimizda 2800idi 3150gr dogdu ilk ay kontrolde 4100kg 2.ay +1 hafta yani 5 hafta sonra 5500kg olculdu
Geceleri uyandirmiyorum bende 5 bazen 6 saat uyuyor sadece anne sutu aliyor
Canim kac dk emiyor ortalama ve tek meme mi, iki meme mi emiyor?

Şu sıralar misafir gibi takiliyorum.Toparlamaya çalışıyoruz.Kizim bu ay çok az kg almış.Mama veriyoruz destek olarak.Ama buna rağmen yine az kg aldı.Cok üzüldüm buna.
Sizde durumlar nasıl?Kızlar.
Benim ilk kızımda çok az kilo alıyordu.
Hala da öyle 3 yaşına girecek ağustosta 12 kilo anca.
Ama gücü kuvveti yerinde sağlıklı.
Önemli olan da bu.
Bende çok üzülüyordum ama bu durumu kabullendim

Arkadaşlar selam herkese benim size ufak bir sorum var. Bebeğinize kırk çıkartmak için özel bir hazırlık yaptınız mı? Annem ve kayınvalidem hasta o yüzden tek kaldım bebeğimin kırkı yarın çıkıyor ve tek başıma yıkayacağım. Bu medyada abartılan kadar önemli bir durum mu ne yapmalıyım?
20220521_204705.webp
ben böyle yaptım

Bizimki de üç gün önce dört gün boyunca kaka yapmadı çok ikininca fitil attım yaptı. Biz devit 3 kullanıyoruz en başından beri .bnce o değilde sap simplex bize yaramadı .ilk ay nurse harveys kullanıyodum her gün iki üç kez kaka yapıyordu .sonra eczanede yok diye eşim sap simplex almış o kadar para verdik kullanayım dedim ondan sonra ilk kaka sayısı azaldı sonra yapmama başladı .bitirmeden 3 gün önce damlayı bıraktım .üç gündür yapmıyordu bugün kendisi yaptı .bnde yarindan itibaren nurse harveys e geri dönücem

Back
X