• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kizlar bebekleriniz yabancılara nasıl tepki veriyor yani yabanciliyormu.. dün misafirim vardı sevmek istediler ama kimsede durmadı onlara bakıp bakıp ağladı sadece bende sustu.. baya zorlandım Allah'tan samimi arkadaşlardida ben bebegimle ilgilendim onlar sofra kurdu.. ama cidden çok zorladı ya çığlık çığlık ağladı hende kuzum benim 🥺 daha iki aylık secmez demiştim ama öyle olmadı varmı sizdede aynı durum

Günaydın uykusuz annelerim benim kızımın dün sabah altını bezledim ikindiye kadar çıkarmadım ikindi olunca çıkardım saat 15,30 gibi bezi çok hafifti kaka yok çişinide az yapmıştı.Gece uyumadan önce bezledim sabah çıkardım yine az çiş yapmış galiba doymuyor.Bebelac aldım kusuyor bimin mamasını aldım içmiyor aptamilde çok pahalı gücüm yetmiyor napicam ben bı akıl verin 😔😔
Ah benim ilk çocuğum da öyleydi
Yarım yamalak emiyordu mama veriyordum iki yudum alıp bırakıyordu çöpe gidiyordu
Altı aylık olup ek gıdaya geçtikten sonra toparladı
Anne sütü hiç mi almıyor

Kizlar bebekleriniz yabancılara nasıl tepki veriyor yani yabanciliyormu.. dün misafirim vardı sevmek istediler ama kimsede durmadı onlara bakıp bakıp ağladı sadece bende sustu.. baya zorlandım Allah'tan samimi arkadaşlardida ben bebegimle ilgilendim onlar sofra kurdu.. ama cidden çok zorladı ya çığlık çığlık ağladı hende kuzum benim 🥺 daha iki aylık secmez demiştim ama öyle olmadı varmı sizdede aynı durum
Artık anne baba yüzlerine aşina olmaya başladıkları döneme giriyorlar
Daha çok minikler zaten ya ben olsam ben de başkasında durmak istemem ağlarım 🤭

Yabancı seçmek değil de annede huzur bulmak diyelim bence ☺️ Benim Oğlan bazen eşimde bile durmuyor. İlle ben olucam. Anne kokusu var bizde. hiçbir şey olmasa bile o koku yeter Sakinlemek için. Dün bende de misafir vardı. Gayet kucaktan kucağa gezdi. Şu an için yabancıları tanıdıklarını pek sanmıyorum, zaten gözleri belli bir mesafeden sonrasını görmeye yeni yeni başladı.

Artık anne baba yüzlerine aşina olmaya başladıkları döneme giriyorlar
Daha çok minikler zaten ya ben olsam ben de başkasında durmak istemem ağlarım 🤭
Ay öyle ama bu yabancilama olayı 5. Aydan sonra başlıyor diye biliyorum pek erken başladı bizde..benim yatılı misafirim çok gelir böyle olursa isim var valla🙄

Kizlar ya benim kız iki üç gündür memeyi istemiyor resmen aç olmasına rağmen, ancak gece tutuyor. Ne yapmalıyım?

Kizlar benim kizin kakasi 1 haftadir sari yesil arasi mukuslu gaita tetkiki yaptirdim amip rota adenovirus negatif fakat 20 25 arasi lokosit cikti barsak enfeksiyonu felan mi atesi yok cok gazi var karnina dokundurmuyo 😔 bi de 2 gun cilek yedim bugun agiz kenari ve kas diplerinde yanaklarinin bir kisminda benekler cikti alerji testi felan mi yaptirmam lazim

Canım kaka yapması doyduğu anlamına gelmiyor ama çiş sayısı önemli. Bebeğin mama almıyorsa bol bol emzir. Saat başı hatta yarım saatte bir emzir. Sütün artar allahın izniyle.
İnşallah
5 gün kaka yapmadı bizimki ama günde en az 7-8 çişli bez attım. Doğduğundan beridir de günde 1 kez kaka yaptı hep. Düzeni böyle.
Kaka yapmamasini takmıyorum da çişli dolu dolu olmuyor hafif dolu oluyor bezi
Benim kızımda kayınvalidem kucağına alınca bana bakıyor sürekli oda bebeğin seni tanıyor diyor
Ah benim ilk çocuğum da öyleydi
Yarım yamalak emiyordu mama veriyordum iki yudum alıp bırakıyordu çöpe gidiyordu
Altı aylık olup ek gıdaya geçtikten sonra toparladı
Anne sütü hiç mi almıyor
Sadece anne sütü içiyor mama içmiyor sevmedi

Kizlar ya benim kız iki üç gündür memeyi istemiyor resmen aç olmasına rağmen, ancak gece tutuyor. Ne yapmalıyım?
Atak haftasında olabiliyor bunlar
Avent göğüs ucu almıştım onu takıyorum red gibi olunca hemen bitiyor sıkıntı kendi cozunum

Eklentiler

• IMG_20220520_191808.webp
    IMG_20220520_191808.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleme:
Kızlar sap simplex kestim d vitamini vermedim dün sadece dün kaka yaptı bugün yaptı çok şükür
D vitaminini ocean alicam

Atak haftasında olabiliyor bunlar
Avent göğüs ucu almıştım onu takıyorum red gibi olunca hemen bitiyor sıkıntı kendi cozunum
Ben de silikon uç kullanıyorum zaten halen meme ucu ile emzirmiyorum,,bunu ne kadara almistin canım? En küçük olanı mı

Ben de silikon uç kullanıyorum zaten halen meme ucu ile emzirmiyorum,,bunu ne kadara almistin canım? En küçük olanı mı
En küçük olani doğumda alindi fakat çok küçüktü o zaman bu bile büyük geldi şimdi kullanıyorum arada ama böyle inat yapınca işime yarıyor fiyatını tam bilmiyorum inan ki kardeşim almıştı eczaneden
Netten daha uyguna alınabilir

Kızlar sap simplex kestim d vitamini vermedim dün sadece dün kaka yaptı bugün yaptı çok şükür
Ben de sab simplex kullanmadım 2 gün oldu. Çocuk bugün kaka yaptı. 2 gün kaka yapmamıştı fitille yaptırdıktan Sonra. bir süre kullanmicam bakalım gaz damlasını ne olacak.

Ben de sab simplex kullanmadım 2 gün oldu. Çocuk bugün kaka yaptı. 2 gün kaka yapmamıştı fitille yaptırdıktan Sonra. bir süre kullanmicam bakalım gaz damlasını ne olacak.
Az önce gazdan feryat etti ağladı yine vermek zorunda kaldım ama böyle ağlayınca veriyim arada bari düzenli verince 6.gun kaka yapıyor fitilsiz olarak

Az önce gazdan feryat etti ağladı yine vermek zorunda kaldım ama böyle ağlayınca veriyim arada bari düzenli verince 6.gun kaka yapıyor fitilsiz olarak
Benimki de bu sabah 6’da çok ağladı. 5.30’da emzirio yatırdım yani aç olması imkansız. Ovduk, masaj yaptık, sakinleşsin diye biraz daha emzirdim filan o şekilde gaz çıkardı. Öğlenden sonra da bir kaka yaptı ki anlatamam. Sanki kaka işedi o kadar çok ve cıvık yaptı.

Kizlar bu mukuslu dedikleri sumuklu, yapiskan kaka illa alerji habercisi mi?
Kakayi sari renk ama sumuklu aliyorum.
Harika haftalar kitabinda okudum. 8.hafta ataklarinda yabancilama var aşina olmadiklarini.
Ayni sorunu yasiyorum. Uykuluyken daha iyi emiyorlar. Artik nini acip, bazen supurge her yolu deniyorum. Bugun ayakta emzirdim dolasarak. 8.atak haftasi fenaymis.

Bir de bazen uykusunu acamiyor, emmesi cok uzun saat araligina kaliyor. Bunu dra danisicam. Mesela dun banyo yapti. Saatlerce kendini acamadi. Kac saate kadar normal acaba uyanmamasi. Yenidoganda max 4 saat, 2 ayda emme zamaninin maxi nedir acaba

Sevindim canım bende merak ediyordum belkı gaz danlas sayısını azaltabılırsın d vıtamınını ocean da kullansam az damla verıoum ben hatta bugun vermeyı unutmusum yawrum ıkı kere art arda kaka yaptı ama aksam da olsa verdım tabiki 🙄

Back
X