- 21 Ağustos 2021
- 956
- 789
- 23
- 29
Maalesef ya bende de öyle yapıyor. Artık bı şekilde dayanıp icebildigimiz kadar içeceğizBana da doktor günde 2.5 iç dedi ama olmuyor 1 1 buçuk anca içebiliyorum. Şu midemi çok bulandırıyor
Sen hiç sıkma canını her şey zaten kontrol altındaŞu lekelenme geçiyor seviniyorum sonra yine oluyor azıcık da olsa can sıkılıyor
Bunların hepsi sağlık ocağında veriliyor mu?Doktora gitmemis kizlar. Doktorumla konustum. Ilk gebeligimde asm de kan verdim sonucu aldm doktora gittim ek kan testleri istedi. Bu sefer iki is olmasn dje onceden sordum yarin kan vericem. Hepsini yazayim aklinizda olsun.
Toxoplazma igM igG
Rubella igM igG
CMV igM igG
Anti-HCV Anti-HIV
HbsAg Anti Hbs
Kan sayimi
Üre kreatinin glukoz
Ast Alt HbA1C
Tam idrar
Tsh
Ferritin
Kan grubu
Evet hepsini asm de yapiolar kagida yaz kadindogumcu istedi de yaptirBunların hepsi sağlık ocağında veriliyor mu?
SevgiliBiliyorum canım, bir sen, bir ben, bir de nasipolsunn var göremeyen. Malesef 10 gün sonraya verdi randevuyu. 2 ekimde randevum. O zamana kadar nasıl dayanacağım bilmiyorum. Yerleşme ağrısı falan da yaşamıyorum. Resmen boş olduğuna inandırdım kendimisen ağrı yaşıyor musun? Nasıl başediyorsun beklemekle? Nasıl hissediyorsun?
Ilk 3 ay oluo mu blmiorum ama ben ilkinde cok fazla enfeksiyon tedavisi almistimKızlar akıntıda koku var, sanırım enfeksiyon. Gebelikte tedavi oluyor mu?
Ilk gebeligimde de bura bakilmisti hatirliyorum. Hatta bisey eksikti asisini olmustum. Ama kacinci haftalardaydi bu hatirlayamiyorumKan ve idrar testi
Ben iki defa verdim iki farklı doktora gidince. Rubella testi, tokzoplazmaya, filan bakiliyor.
Benim b12 filanda baktı . Hormonlara
Toksoplazma rubella cmv yapılmıyor dediler sağlık ocağındaBunların hepsi sağlık ocağında veriliyor mu?
Her saglik ocagi mi yapmio acaba ben yaptirdim iljinde. Smdi de doktora asmye gidicem tahlile ne yaptirayim dedm bunlari gonderdiToksoplazma rubella cmv yapılmıyor dediler sağlık ocağında
Beni de ekleyebilir misinBir de şehir alabilirsemdiğer bilgileri ekledim güncellemeyi bekliyorum
Kızlar bunlara ek olarak bir de Anti-TPO değerinize baktırın bu değer tiroidin bi türü olan haşimato hastalığının tespiti için önemli. Bende ne yazık ki haşimato var. Diğer tiroid değerleri bu hastalıkta normal çıkıyo ancak Anti TPO yüksek çıkıyo. Çoğu doktor, dahiliyeci değilse bu tahlili istemeyi unutuyo. Bu hastalık gebelikte riskli bi hastalık, bebek için bir sürü sakıncası var. Dahiliye doktoru tarafından gebelik boyunca takip edilmesi ve ilaçla tedavi edilmesi gerekiyo. Ben gebelik hazırlığı yaparken öğrendim yoksa hiç haberim yoktu böyle bi hastalığım olduğundan ve gebelikte sorun yarattığından. Belki aranızda benim gibi olan varsa tespit edilir tedaviye başlar diye yazmak istedim.Doktora gitmemis kizlar. Doktorumla konustum. Ilk gebeligimde asm de kan verdim sonucu aldm doktora gittim ek kan testleri istedi. Bu sefer iki is olmasn dje onceden sordum yarin kan vericem. Hepsini yazayim aklinizda olsun.
Toxoplazma igM igG
Rubella igM igG
CMV igM igG
Anti-HCV Anti-HIV
HbsAg Anti Hbs
Kan sayimi
Üre kreatinin glukoz
Ast Alt HbA1C
Tam idrar
Tsh
Ferritin
Kan grubu
Ben de d vitamini ve b 12 yi yazmayi unutmusum onu da yazmisti doktor. Tesekkur ederim bunu da ekleyecegim benKızlar bunlara ek olarak bir de Anti-TPO değerinize baktırın bu değer tiroidin bi türü olan haşimato hastalığının tespiti için önemli. Bende ne yazık ki haşimato var. Diğer tiroid değerleri bu hastalıkta normal çıkıyo ancak Anti TPO yüksek çıkıyo. Çoğu doktor, dahiliyeci değilse bu tahlili istemeyi unutuyo. Bu hastalık gebelikte riskli bi hastalık, bebek için bir sürü sakıncası var. Dahiliye doktoru tarafından gebelik boyunca takip edilmesi ve ilaçla tedavi edilmesi gerekiyo. Ben gebelik hazırlığı yaparken öğrendim yoksa hiç haberim yoktu böyle bi hastalığım olduğundan ve gebelikte sorun yarattığından. Belki aranızda benim gibi olan varsa tespit edilir tedaviye başlar diye yazmak istedim.
Bnim doktorum enfeksiyon varsa bile ilk 16 hafta müdahale edemiyoruz ilac veremiyoruz dediKızlar akıntıda koku var, sanırım enfeksiyon. Gebelikte tedavi oluyor mu?
Benimde bakildi onlara saglik ocaginda burada bakiliyorToksoplazma rubella cmv yapılmıyor dediler sağlık ocağında
Heryerde bakılmıyor maalesef siz çok şanslısınız bende devletten zar zor randevu alıp orda baktırdım. Tokso negatif rubella pozitif çıktı bende.Benimde bakildi onlara saglik ocaginda burada bakiliyor
Toksoplazma rubella cmv yapılmıyor dediler sağlık ocağında
Yarın bu sebepten doktora gidicem mecburen. Bende 8haftalıkken gittiğimde biraz idare demişti ama şuan idarelik bi durum kalmadı müdahale edilmesi lazımBnim doktorum enfeksiyon varsa bile ilk 16 hafta müdahale edemiyoruz ilac veremiyoruz dedi
Burda bakmıyoruz dedilerBenimde bakildi onlara saglik ocaginda burada bakiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?