2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Bunların hepsi sağlık ocağında veriliyor mu?

Kızlar akıntıda koku var, sanırım enfeksiyon. Gebelikte tedavi oluyor mu?

Sevgili notdefteri2_ lütfen ümitsiz olma. Ben salı günü gidecegim doktora inşallah ümit olurum bekleyen herkese. Hem belirti olmaması boş olduğu anlamına gelmez boş gebeliklerde de kadınlar normal gebelik belirtilerini yaşarlar. Belirtinin az olması gebeligin olmadığı anlamına da gelmez. İnşallah hiç bulantimiz olmaz düşünsene ne kadar güzel olur. Dua ediyorum hepimiz için ama seni de ümitli ve pozitif görmeyi çok çok istiyorum. Anksiyete durumunu biliyorum ama ne olursa olsun beyninin kontrolünü ele gecirebilirain bebislerimiz için

Kan ve idrar testi
Ben iki defa verdim iki farklı doktora gidince. Rubella testi, tokzoplazmaya, filan bakiliyor.
Benim b12 filanda baktı . Hormonlara
Ilk gebeligimde de bura bakilmisti hatirliyorum. Hatta bisey eksikti asisini olmustum. Ama kacinci haftalardaydi bu hatirlayamiyorum

Evet kızlar topiğim geri iade edildi :) Dün çok yazamadım çünkü hastanede bir doğum için refakatçi idim. İkiz bebişlerimiz oldu çok heyecanlıydı. Sezeryan düşünen anneler kesinlikle epidüral yapın derim sıfır ağrı acıyla süper bir süreç oldu :)

Kızlar bunlara ek olarak bir de Anti-TPO değerinize baktırın bu değer tiroidin bi türü olan haşimato hastalığının tespiti için önemli. Bende ne yazık ki haşimato var. Diğer tiroid değerleri bu hastalıkta normal çıkıyo ancak Anti TPO yüksek çıkıyo. Çoğu doktor, dahiliyeci değilse bu tahlili istemeyi unutuyo. Bu hastalık gebelikte riskli bi hastalık, bebek için bir sürü sakıncası var. Dahiliye doktoru tarafından gebelik boyunca takip edilmesi ve ilaçla tedavi edilmesi gerekiyo. Ben gebelik hazırlığı yaparken öğrendim yoksa hiç haberim yoktu böyle bi hastalığım olduğundan ve gebelikte sorun yarattığından. Belki aranızda benim gibi olan varsa tespit edilir tedaviye başlar diye yazmak istedim.

Ben de d vitamini ve b 12 yi yazmayi unutmusum onu da yazmisti doktor. Tesekkur ederim bunu da ekleyecegim ben

Bnim doktorum enfeksiyon varsa bile ilk 16 hafta müdahale edemiyoruz ilac veremiyoruz dedi
Yarın bu sebepten doktora gidicem mecburen. Bende 8haftalıkken gittiğimde biraz idare demişti ama şuan idarelik bi durum kalmadı müdahale edilmesi lazım bakalım ne diyecek size de yazarım burdan artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…