2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Canim evet benide cagirdilar ben eksik yazmisim Covid asisi oldun mu ?
Ben covid aşısı oldum. Iki dozu da gebelikte oldum, 12 ve 16. Haftalarda. Tetanoz icin de saglik ocagindan cagirdilar, 5. Ayda yaralanma sebebiyle asi olmustum diye tekrar olmana gerek yok dedi kadin dogumcu. Tetanoz olmadim.

Ben covid aşısı oldum. Iki dozu da gebelikte oldum, 12 ve 16. Haftalarda. Tetanoz icin de saglik ocagindan cagirdilar, 5. Ayda yaralanma sebebiyle asi olmustum diye tekrar olmana gerek yok dedi kadin dogumcu. Tetanoz olmadim.
Cok kararsizim canim ama sanirim olacagim yarina randevu aldim. Turkiyeye gelmisken olayim dedim. Yasadigim ulke zaten Almanya zaten gebelik basindan beri onermiyor israrla ve surekli nasil riske ediyorsunuz diye ariyor beni psikolojim bozuldu valla

Kişiden kişiye değişiyor canım kolda ağrı olabiliyor Bi de bebeğin hareketleri azalıyor Bi kaç gün sonra normale dönüyor
Canim tetenoz asisinda mi bebek hareketi azaloyor ayy neden acaba bilgin var mi

Ay valla çok karıştırıyorum ayımı soranlar oluyo hafta söylüyorum yani kaç aylık diyolar öylece kalıyodumSize de bana da kolaylık olsun tablo aşağıda

Gebelik Haftası Hesaplama Tablosu​

4-5 haftalık gebeliklere1 aylık denilir.
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir.
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir.
16-17 haftalar bittiğinde4 ay bitmiştir.
20-21 haftalar bittiğinde5 ay bitmiştir.
24-25 haftalar bittiğinde6 ay bitmiştir.
28-29 haftalar bittiğinde7 ay bitmiştir.
32-33 haftalar bittiğinde8 ay bitmiştir.
36 hafta bittiğinde9 ay bitmiştir son aya girilmiştir.
40 hafta bittiğinde9 ay 10 gün tamamlanmıştır

Kizlar eksik yazdik Covid asisi oldunuz mu

merhaba,ben cumartesi gününe biontech randevusu aldım. yarın doktor randevum var, kendisine danıştıktan sonra olmayı düşünüyorum.
aile sağlık merkezi tetanoz için çağırmıştı ancak önce covid aşısı ol, üç hafta sonra da tetanoz için gel dediler. başka bir tanıdık doktor da aynısını dedi. yarın da kendi doktorumla netleştireceğim. tetanoz ile covid ilişkisi yokmuş ancak ikisi de yabancı madde, alerjen etkisi olmasın diye böyle süre konuyormuş. sadece önlem amaçlı.

Canım 3lü degilde 4lü taramadır o bende bu haftada yaptırdım yanlış söylemiş olabilirler belkide sen yanlış anladın. Bana da ikili ve 4lü yapıp kombine olarak değerlendirdi doktorum.

Cok kararsizim canim ama sanirim olacagim yarina randevu aldim. Turkiyeye gelmisken olayim dedim. Yasadigim ulke zaten Almanya zaten gebelik basindan beri onermiyor israrla ve surekli nasil riske ediyorsunuz diye ariyor beni psikolojim bozuldu valla
Bi zararı dokunmaz bence tetenozun ya ne olacak ki ne gibi riskleri varmış

Canim tetenoz asisinda mi bebek hareketi azaloyor ayy neden acaba bilgin var mi
Evet Bi kaç gün böyle sanki bebek uyuyor gibi oluyor nedenini bilmiyorum ama geçen sefer vurdum hareket etmedi olanlara sordum aşıdan dediler

Canım 3lü degilde 4lü taramadır o bende bu haftada yaptırdım yanlış söylemiş olabilirler belkide sen yanlış anladın. Bana da ikili ve 4lü yapıp kombine olarak değerlendirdi doktorum.
Bende daha 3 lüyü olmadım ama 3 lü dedi ben ikiliyi yaptırdım doktor ultrason sonuçlarını girmediği için öğrenemedim

Bi zararı dokunmaz bence tetenozun ya ne olacak ki ne gibi riskleri varmış
Ben de yarın olacağım terenozu.Ama bebeğimin hareketlerini daha hissetmiyorum.İnşallah bi sorun olmaz

Evet Bi kaç gün böyle sanki bebek uyuyor gibi oluyor nedenini bilmiyorum ama geçen sefer vurdum hareket etmedi olanlara sordum aşıdan dediler
Merhaba evet benimde öyle oldu. Aşıdn kaynaklı olabileceğini düşündüm ama sonra yok ya demiştim. Ben tam randevu alıp doktora gidecektim hareketler başladı. 3 yada 4 gün sonra. Nedenini açıkladılar mı size. 10 ocakta da 2. Doz için gidicem.

Canim merhaba, bende danistigim butun doktorlar mutlaka olmami soyledi 1 eylulde yayınlanan dünya genelinde kabul edilen çalışmada ki bilgilere göre gebeler üzerinde bebeğe aşının sadece antikorunun geçtiğini söylediler. Bugüne randevu aldim ama alerjigim biraz biontech mi sinocav mi diye kararsız kaldım.

Ben hamile olduğumu bilmeden sinovac vuruşmuştum. Hiçbir yan etkisi olmadı. Kolum ağrımadı bile. Benim de alerjim var. 2. Dozu 25. Haftadan sonra olmak istiyorum. Yine sinovac olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…