- 8 Aralık 2016
- 8.309
- 5.625
- 198
- 38
Benim o zamansaaaaaAy valla çok karıştırıyorum ayımı soranlar oluyo hafta söylüyorum yani kaç aylık diyolar öylece kalıyodum
Size de bana da kolaylık olsun tablo aşağıda
Gebelik Haftası Hesaplama Tablosu
4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir. 8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir. 12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir. 16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir. 20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir. 24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir. 28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir. 32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir. 36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir son aya girilmiştir. 40 hafta bittiğinde 9 ay 10 gün tamamlanmıştır
Sanırım ya tartışma oldu bı yerde ondan banlanmistir anlamadım kii@Maviannesi neden hesabın donduruldu acaba şikayetmi vardı ki
2 sinovac var üçüncüyü olmadım korkiiim çünkü..doğumdan sonra insallahKizlar eksik yazdik Covid asisi oldunuz mu
Yok canım açıklayan olmadı herkes de iğneden sonra öyle olunca ben normal diye araştırmadım bana 1 tane vuracaklar sanırım geçen sene 1 tane vurulduğum içinMerhaba evet benimde öyle oldu. Aşıdn kaynaklı olabileceğini düşündüm ama sonra yok ya demiştim. Ben tam randevu alıp doktora gidecektim hareketler başladı. 3 yada 4 gün sonra. Nedenini açıkladılar mı size. 10 ocakta da 2. Doz için gidicem.
Doktorum steril bir ortamda doğumun gerçekleştiği durumda 2. Doza gerek yok demişti. Bende 2. Dozu düşünmüyordum. Sonuçta hastanede doğururuz steril olur illaki :) ben 1.5 hafta önce falan vuruldum. 4 gün bebeğin hareketleri kesildi. Herkeste oluyorsa normal demek ki.Yok canım açıklayan olmadı herkes de iğneden sonra öyle olunca ben normal diye araştırmadım bana 1 tane vuracaklar sanırım geçen sene 1 tane vurulduğum için
Bence tetanoz konusunda etraflıca düşünmek lazım. İnşallah hepimiz steril ortamda vaktinde doğum yaparız. Ama doğumun nerede ne zaman nasıl olacağını kesin olarak hiçbirimiz bilemeyeceğimiz için bence işi şansa bırakmamak lazım. Allah korusun erken doğum veya hastane dışında doğum yapma ihtimalini de göz önünde tutuyorum ben. Zaten tetanoz aşısı çooook uzun yıllardır yapılan bir aşı ve gebelikte olmanın sakıncası da yok ben o yüzden 2 doz olmayı düşünüyorum.Doktorum steril bir ortamda doğumun gerçekleştiği durumda 2. Doza gerek yok demişti. Bende 2. Dozu düşünmüyordum. Sonuçta hastanede doğururuz steril olur illaki :) ben 1.5 hafta önce falan vuruldum. 4 gün bebeğin hareketleri kesildi. Herkeste oluyorsa normal demek ki.
Merhaba ben oldum, 2. dozu da üç hafta sonra olup sonra da tetanoz aşısı olacağım.Kizlar eksik yazdik Covid asisi oldunuz mu
Bilmiyorum hemşire çağırırsa 2. Yi de olurum sıkıntı yok aynen herkes de oluyor o yüzden takmamak lazımDoktorum steril bir ortamda doğumun gerçekleştiği durumda 2. Doza gerek yok demişti. Bende 2. Dozu düşünmüyordum. Sonuçta hastanede doğururuz steril olur illaki :) ben 1.5 hafta önce falan vuruldum. 4 gün bebeğin hareketleri kesildi. Herkeste oluyorsa normal demek ki.
Şeker var mı ailende yada sende gebelik şekeri var sanırım genelde ondan çok cikiyo..bide bu aralar havuç falan fazlaa yediysen amniyon sıvısını çoğaltır.. korkma Dr diyet verir ve şeker için tahlil ister diyet ile normale döner hamur işi tatlı ve şekeri yüksek meyvelerden uzak durman gerekir canimDetaylıya girdim ben bugün. Herşey normal normal filan şeklinde konuştu bi an durdu senin suyun çok fazla dedi. Kötü bişe mi hocam dedim. Sen dedi kendi doktorun ile konuş dedi. Bende çıktım. Doktorum yogundu. Msj ile anlattım durumu attım raporu doktora iki hafta sonra aç karnına gel dedi. Suyun neden fazla bakmamız lazım dedi. Bu amniyotik sıvının fazla olması çok mu kötü bişe acaba ? Telaş ettim netten bakıyourum kafam çok karıştı
20 sinde oldum tetenoz aşımı 3.gun bugun benim sadece kolum agridi bebegin haraketi falan azalmadi canm korkma ilk gebeligimdede oyle bi sikinti yasamadim denk gelmistir arkadasinkiCanim tetenoz asisinda mi bebek hareketi azaloyor ayy neden acaba bilgin var mi
Tesekkur ederim canim benim20 sinde oldum tetenoz aşımı 3.gun bugun benim sadece kolum agridi bebegin haraketi falan azalmadi canm korkma ilk gebeligimdede oyle bi sikinti yasamadim denk gelmistir arkadasinki
Evlilik öncesi tarama olarak bahsetmişlerdi sadece evlenmek üzere olanları kapsıyor diye düşünüyorum ama araştırmak lazımKızlar sma testi sağlık ocaklarında yapılacakmış sağlık bakanı koca açıklamış. Siz baktıracak mısınız? Kayınvalidem aradı baktır dedi bana onu araştırıyorum şimdi
Yeni evleneceklere yapilacak o. Evlilere veya hamilelere degil. Zaten olmus olan cocugun sma var mi diye bakilacagi yontem, testler baska. Burda amac hastaligi tasiyanlarin cocuk yapmamasi konusunda uyaricilik saglamakKızlar sma testi sağlık ocaklarında yapılacakmış sağlık bakanı koca açıklamış. Siz baktıracak mısınız? Kayınvalidem aradı baktır dedi bana onu araştırıyorum şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?