2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Benim esimin ailesi uzakta ama uzakta olmalarindan memnunum. Nankorluk edemem iyi insanlar ama suan boyle iyiyim. Yurtdisinda yalniz olmak daha zor olsa gerek Turkiye'de herseye erisim 7/24 saat mumkun. Ama anne eli degmis hersey farkli. Seni cok iyi anliyorum. Annemi gectim bi kardesim yakinimda olsa ona bile raziyim... Ben Allah izin verirse dogumumda Avrupa'ya gelecegim.

Ben de en azından sadece annemin yanımda olmasını çok isterdim. Doğuma yakın onu buraya alacağım şimdi tek basıma halledebiliyorum ama doğumdan sonra yapabileceğimi zannetmiyorum hiç tecrübem yok . Doğumu Avrupa’da yapma fikri çok mantıklı ben de bebeğimin vatandaşlığı icin mutlaka burda doğum yapıcam

Benim de ilk bebek ve ben de cok korkuyorum. O yuzden en azindan ilk 40 gun annelerimizin yanimizda olmasi en sagliklisi. Bebek nasil tutulur nasil yikanir nasil emzirilir hic bilgimimiz yok sonucta.. ben cift vatandasim turkiye'de de dogursam bebegim de cift vatandas olacak zaten ama annemin evinde olmak istiyorum, bir de ben avrupadaki doktorlari vicdanen daha cok begeniyorum. Burada parayi bastigin muddetce cok iyiler, onun disinda normal siradan bi hastaneye gitsen suratina bakmiyolar. Cok sukur imkanim var calisiyoruz ama saglik soz konusu olunca bunun karsiligini sadece parayla alabilmek sinirimi bozuyor. Ama Turkiye'deki insanlara cok normal geliyor. Hatta ilkte devlet hastanesine gidiyorum diye cevrem yadirgadi. Dedim ee biz yurtdisinda ozel klinikler doktorlara gitmiyoruz ki sonucta doktor doktordur. Ama sonradan anladim ki devlettekiler suratina bakmiyor, bilgilendirmiyor. Muane edip dogru duzgun bisey soylemeden yolluyolar. Ben soru sordukca zorla cevapliyodu.. Ama suan ozel bi hastanede takibim yapiliyor, doktorum mukemmel biri. O kadar ilgili ki kendimi prenses gibi hissetmistim. Avrupada ozel devlet farki hic yok. Aksine devlettekiler cok daha iyi. Annem kanser tedavisi gordu devlette, cebinden tek kurus para cikmadi. Turkiyede olsaydi tedavisi ne kadarsa ona gore kredi cekecek veya araba ev vs satilip masraflar karsilanacakti. Ay neyse Turkiye sistemine ne kadar cok icerlenmisim

bugünleri keşke türkiyedekilerde görebilse . keşke . bu arada hangi doktora gidiyorsunuz bende arayış içindeyimde

Olabilir canm ınsallah daha kolay geçer bundan sonrası

evet avrupa yakasındayım bende.
Mehmet aygun'e gidiyorim ben. Kendisi ayni zamanda bi perinatolog. Ve insan olarakta iyi biri. Odasina girdiginiz gibi sohbeti baslatiyor, kendinizi rahat hissetmeniz icin elinden geleni yapiyor ama kotu yani eşleri direk almiyor. En son cagiriyor bi 5 10dk da babaya ultrason kalp atisi vs gosteriyor.

Insan bi yandan yanlarında diye şükrediyor
Bi yandan da diyorum keşke esimin yanında olsaydım çok karışık duygular içerisindeyim açıkçası hamilelikten galiba esim evlendigimizden beri yok ama hiç bu kadar ihtiyaç duyduğumu hatırlamıyorum 13 ay oldu evleneli son izninden bebekten beri alışamadım gittiğine

eşimm malesef erkek istemiyor yoksa iyi olurdu gitmem

Merhaba içerideki kanama alanim devam ediyor ama doktor bugun hersey daha iyi dedi arkadaslar.pko lu olduğum için geç döllenme bekliyordum ama 8+4 üm oldu 6+4 ben mayısa terfi ettim ama genede nisanda da olabilir

Ben dogum paketı aldım canım 2 lı tarama ıcerısınde var... İlk hamılelıgımde devlet hastanesınde yaptırmıstım... Ücretler özellerde biraz fazla diye bılıyorum
anladim canim bende bir bakayim saol
of senin durumunda zormus kuzum, esin tez vakitte gelir insallah. Disini sıkta git ailenin yanına bencede kuzum daha iyi hissedersin bak inan bana, annenin baktığı gibi kimse bakamaz sana
anladım canım bende arayışa gireceğim bu cumartesi doktor randevum var büyük ihtimal o da testleri yapalım diyecek

Kızlar yanlız olmadığımı bilmek az da olsa iyi geldi.. Benim de çifte vatandaşlığım var oyüzden türkiyede doğuracağım bebeğim de çifte vatandaş olabilecek çünkü, eşimden ayrı kalmak istemiyorum.
Bende burda özele gidiyorum, şuan yurtdışı sağlık sigortam var ama cepten ödüyoruz herşeyi. Sigorta kabul ederse karşılayacak kabul etmezse artık herşey cepten.

Siz yanlızlığa alışmak için ne yaptınız? Eşim çok destek oluyor geziyoruz ama o olmayınca yine aynı hislere kapılıyorum..

Perşembe günü kan verdim 2li test yerine nifty yaptırdım ben bir de ek olarak sma testi yaptırdım
Çok güzel sonuçlar gelir inşallah. Bende bu perşembe nifty yaptıracağım. Sma testini ilk senden duydum merak ettim, doğruluk payı nedir acaba nasıl bir test?

of senin durumunda zormus kuzum, esin tez vakitte gelir insallah. Disini sıkta git ailenin yanına bencede kuzum daha iyi hissedersin bak inan bana, annenin baktığı gibi kimse bakamaz sana
Aynen daha rahat hissediyorum daha iyi hissediyorum kendimi ocak ayına kadar sabretcem artk canm gelecek inşallah herseye o zamn başlamak istiyorum kimseyi yanıma almıyorum kontrolde bile ilk esim görsün diye hayırlısıyla gelsin de

Merhaba kızlar, benim TSH ve alt sorunlu çıkmıştı devlette. Özelde alt sınır düşük olunca tshda sıkıntı yok denildi. Alt de biraz daha düşük çıktı ama ultrasonda bakıldı bugün. Doktor yokmuş, acilde ne yazılmış diye baktırdım. Karaciğerde sorun yok, midede ödem ve enfeksiyon var endoskopi önerilir yazıyormuşkonu ile ilgili fikri olan var mı? Doğal yoldan nasıl geçer bunlar? Su çok içiyorum ama tek çaresi o değil demek ki. İnşallah bebeği etkilicek birşey değildir.

Çok güzel sonuçlar gelir inşallah. Bende bu perşembe nifty yaptıracağım. Sma testini ilk senden duydum merak ettim, doğruluk payı nedir acaba nasıl bir test?
Amin inşallah hepimiz sağlıklı temiz sonuçlar alırız

Sma benim geçenlerde aklıma geldi hiç bi yerde görmedim araştırayım dedim nasıl oluyor acaba diye nifty testi yaptıracağım kadına sordum onlar sma da yapıyoruz dedi tabi gebelik öncesinde asıl yapılan bir testmiş ama gebelikte de yapılabiliyor dedi. Önce anneden kan alıp taşıyıcılığına bakıyorlar eğer anne pozitif çıkarsa babadan kan alıp bakılıyor eğer o da pozitifse bebekte çıkma ihtimali %25miş bunun içinde amniyosentez yapılıyormuş. Çok düşük bir ihtimal tabi bu ama ne olur ne olmaz tüm önlemleri almak lazım. Eğer anneden çıkan sonuç negatifse başka test yapmaya gerek yok. Zaten taşıyıcı olmamış oluyorsun.

Siz ne güzel çift vatandaşmışsınız harika , biz Türk vatandaşıyız burda eğitim gördük mezun olduk sonra da yerleşmeye karar verdik . Süreli oturum veriyorlardı bize hep , artık çalışmaya başlayınca süresize geçtik . Çocuğumuz da burda doğarsa hem o hem de biz vatandaşlık alabilicez nihayet Türkiye’de malesef özel devlet ayrımı çok fazla , devlete gidince ilgilenilmiyor doğru düzgün . Özeller de hem pahalı olabiliyor hem de daha çok para alabilmek için alakasız testler istenebiliyor . Ben hamileliğimi ilk öğrendiğimde Türkiyedeydim orada doktora gittim , sigortam falan da yok benim orda , doktor insaflı davrandı . Ben senden hiçbir test istemicem çok masraflı olur , yaşadığın ülkede yaptırırsın her işlemini biz sadece burda keseyi takip edelim demişti . Buraya dönünce de çok makul ücretlerle muayenelerimi olup testlerimi yaptırmaya başladım

Arkadaş edindim kendime hobiler edindim eşimle beraber gezdik etrafı keşfettik :) zaten artık benim 7 eşimin de 10 sene oldu . Buraya alıştık , alışamadıgım tek sey anneme duyduğum özlem. Onu da buraya getireceğim artık başka çaresi kalmadı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…