Benim esimin ailesi uzakta ama uzakta olmalarindan memnunum.Ben de aynı durumdayım , ne eşimin ailesi ne de kendi ailem yanımda . Biz ikimiz yurt dışındayız, kendimiz idare ediyoruz her şeyi. Hamileyken hem çalışıp hem de yemek ,ev işi yapmak çok zor bir şeymiş . Tek basına her şeye yetmek zorunda kalmak gerçekten çok yorucu . İnsan annesinin yaptığı 1 yemek tabağı çok özlüyor çok ..
Ben de en azından sadece annemin yanımda olmasını çok isterdim. Doğuma yakın onu buraya alacağım şimdi tek basıma halledebiliyorum ama doğumdan sonra yapabileceğimi zannetmiyorum hiç tecrübem yok . Doğumu Avrupa’da yapma fikri çok mantıklı ben de bebeğimin vatandaşlığı icin mutlaka burda doğum yapıcamBenim esimin ailesi uzakta ama uzakta olmalarindan memnunum.Nankorluk edemem iyi insanlar ama suan boyle iyiyim. Yurtdisinda yalniz olmak daha zor olsa gerek Turkiye'de herseye erisim 7/24 saat mumkun. Ama anne eli degmis hersey farkli. Seni cok iyi anliyorum. Annemi gectim bi kardesim yakinimda olsa ona bile raziyim... Ben Allah izin verirse dogumumda Avrupa'ya gelecegim.
Benim de ilk bebek ve ben de cok korkuyorum. O yuzden en azindan ilk 40 gun annelerimizin yanimizda olmasi en sagliklisi. Bebek nasil tutulur nasil yikanir nasil emzirilir hic bilgimimiz yok sonucta.. ben cift vatandasim turkiye'de de dogursam bebegim de cift vatandas olacak zaten ama annemin evinde olmak istiyorum, bir de ben avrupadaki doktorlari vicdanen daha cok begeniyorum. Burada parayi bastigin muddetce cok iyiler, onun disinda normal siradan bi hastaneye gitsen suratina bakmiyolar. Cok sukur imkanim var calisiyoruz ama saglik soz konusu olunca bunun karsiligini sadece parayla alabilmek sinirimi bozuyor. Ama Turkiye'deki insanlara cok normal geliyor. Hatta ilkte devlet hastanesine gidiyorum diye cevrem yadirgadi. Dedim ee biz yurtdisinda ozel klinikler doktorlara gitmiyoruz ki sonucta doktor doktordur. Ama sonradan anladim ki devlettekiler suratina bakmiyor, bilgilendirmiyor. Muane edip dogru duzgun bisey soylemeden yolluyolar. Ben soru sordukca zorla cevapliyodu.. Ama suan ozel bi hastanede takibim yapiliyor, doktorum mukemmel biri. O kadar ilgili ki kendimi prenses gibi hissetmistim.Ben de en azından sadece annemin yanımda olmasını çok isterdim. Doğuma yakın onu buraya alacağım şimdi tek basıma halledebiliyorum ama doğumdan sonra yapabileceğimi zannetmiyorum hiç tecrübem yok . Doğumu Avrupa’da yapma fikri çok mantıklı ben de bebeğimin vatandaşlığı icin mutlaka burda doğum yapıcam
bugünleri keşke türkiyedekilerde görebilse . keşke . bu arada hangi doktora gidiyorsunuz bende arayış içindeyimdeBenim de ilk bebek ve ben de cok korkuyorum. O yuzden en azindan ilk 40 gun annelerimizin yanimizda olmasi en sagliklisi. Bebek nasil tutulur nasil yikanir nasil emzirilir hic bilgimimiz yok sonucta.. ben cift vatandasim turkiye'de de dogursam bebegim de cift vatandas olacak zaten ama annemin evinde olmak istiyorum, bir de ben avrupadaki doktorlari vicdanen daha cok begeniyorum. Burada parayi bastigin muddetce cok iyiler, onun disinda normal siradan bi hastaneye gitsen suratina bakmiyolar. Cok sukur imkanim var calisiyoruz ama saglik soz konusu olunca bunun karsiligini sadece parayla alabilmek sinirimi bozuyor. Ama Turkiye'deki insanlara cok normal geliyor. Hatta ilkte devlet hastanesine gidiyorum diye cevrem yadirgadi. Dedim ee biz yurtdisinda ozel klinikler doktorlara gitmiyoruz ki sonucta doktor doktordur. Ama sonradan anladim ki devlettekiler suratina bakmiyor, bilgilendirmiyor. Muane edip dogru duzgun bisey soylemeden yolluyolar. Ben soru sordukca zorla cevapliyodu.. Ama suan ozel bi hastanede takibim yapiliyor, doktorum mukemmel biri. O kadar ilgili ki kendimi prenses gibi hissetmistim.Avrupada ozel devlet farki hic yok. Aksine devlettekiler cok daha iyi. Annem kanser tedavisi gordu devlette, cebinden tek kurus para cikmadi. Turkiyede olsaydi tedavisi ne kadarsa ona gore kredi cekecek veya araba ev vs satilip masraflar karsilanacakti. Ay neyse Turkiye sistemine ne kadar cok icerlenmisim
Amin insalmah. Ben istanbul avrupa yakasindayim. Siz de buradaysaniz doktorumu tavsiye edebilirim.bugünleri keşke türkiyedekilerde görebilse . keşke . bu arada hangi doktora gidiyorsunuz bende arayış içindeyimde
evet avrupa yakasındayım bende.Amin insalmah. Ben istanbul avrupa yakasindayim. Siz de buradaysaniz doktorumu tavsiye edebilirim.
Olabilir canm ınsallah daha kolay geçer bundan sonrasıAnladım kızlar sağolun ben de bir sonraki kontrole kadar düzenli takip edeyim de danışayım yine doktoruma
Bir de benim halsizlik bulantı şikayetlerim de azaldı iyice hatta bitti sayılır. Belki o yüzden de düşük değildir artıkolduğu zamanlar ölçmemiştim de hiç
Mehmet aygun'e gidiyorim ben. Kendisi ayni zamanda bi perinatolog. Ve insan olarakta iyi biri. Odasina girdiginiz gibi sohbeti baslatiyor, kendinizi rahat hissetmeniz icin elinden geleni yapiyorevet avrupa yakasındayım bende.
Insan bi yandan yanlarında diye şükrediyorBen de aynı durumdayım , ne eşimin ailesi ne de kendi ailem yanımda . Biz ikimiz yurt dışındayız, kendimiz idare ediyoruz her şeyi. Hamileyken hem çalışıp hem de yemek ,ev işi yapmak çok zor bir şeymiş . Tek basına her şeye yetmek zorunda kalmak gerçekten çok yorucu . İnsan annesinin yaptığı 1 yemek tabağı çok özlüyor çok ..
eşimm malesef erkek istemiyorMehmet aygun'e gidiyorim ben. Kendisi ayni zamanda bi perinatolog. Ve insan olarakta iyi biri. Odasina girdiginiz gibi sohbeti baslatiyor, kendinizi rahat hissetmeniz icin elinden geleni yapiyorama kotu yani eşleri direk almiyor. En son cagiriyor bi 5 10dk da babaya ultrason kalp atisi vs gosteriyor.
Sahsi fikrim esiniz yanlis dusunuyor. Doktorun kadini erkegi olmaz.eşimm malesef erkek istemiyoryoksa iyi olurdu gitmem
anladim canim bende bir bakayim saolBen dogum paketı aldım canım 2 lı tarama ıcerısınde var... İlk hamılelıgımde devlet hastanesınde yaptırmıstım... Ücretler özellerde biraz fazla diye bılıyorum
of senin durumunda zormus kuzum, esin tez vakitte gelir insallah. Disini sıkta git ailenin yanına bencede kuzum daha iyi hissedersin bak inan bana, annenin baktığı gibi kimse bakamaz sanaSacmalama dök tabi ne demekvalla canm benm esim de uzakta bende onun ailesiyle kalıyorum iste esim de birsey olacak diye kendi aileme bile salmiyor ağır geçiyor diye benm de o derdim var gidemiyorum aileme ama kaynanam babam surekli git diyorlar haftaya biraz daha iyi olsam giderim ınsallah
anladım canım bende arayışa gireceğim bu cumartesi doktor randevum var büyük ihtimal o da testleri yapalım diyecekAmin canım inşallah tertemiz gelir sonuçlarımız
Genstar diye bir firmanın babyseq adındaki testini yaptırdım tüm hastalıklar artı bileşsel hastalıklara da bakıyor türkiyede yapılan bir test ayrıca cinsiyette çalışıyorlarmış 3.300 dedi sma içinde 1.100 tl ödedim. Yani 7-10 iş günü içinde sonuç geliyormuş inşallah erkenden gelirde bu stresli bekleyiş sona erer
Ayni benim durumumdasin. Benim de ailem baska ulkede, ben Turkiye'ye alistim 2 sene oldu ama hamilelikte insan ailesine daha bi ihtiyac duyuyormus. Sukur her isimi yemegimi yapiyorum cok bulantim yok ama manevi olarak gormek kesinlikle cok iyi gelirdi.
Kızlar yanlız olmadığımı bilmek az da olsa iyi geldi.. Benim de çifte vatandaşlığım var oyüzden türkiyede doğuracağım bebeğim de çifte vatandaş olabilecek çünkü, eşimden ayrı kalmak istemiyorum.Ben de aynı durumdayım , ne eşimin ailesi ne de kendi ailem yanımda . Biz ikimiz yurt dışındayız, kendimiz idare ediyoruz her şeyi. Hamileyken hem çalışıp hem de yemek ,ev işi yapmak çok zor bir şeymiş . Tek basına her şeye yetmek zorunda kalmak gerçekten çok yorucu . İnsan annesinin yaptığı 1 yemek tabağı çok özlüyor çok ..
Çok güzel sonuçlar gelir inşallah. Bende bu perşembe nifty yaptıracağım. Sma testini ilk senden duydum merak ettim, doğruluk payı nedir acaba nasıl bir test?Perşembe günü kan verdim 2li test yerine nifty yaptırdım ben bir de ek olarak sma testi yaptırdım
Aynen daha rahat hissediyorum daha iyi hissediyorum kendimi ocak ayına kadar sabretcem artk canm gelecek inşallah herseye o zamn başlamak istiyorum kimseyi yanıma almıyorum kontrolde bile ilk esim görsün diye hayırlısıyla gelsin deof senin durumunda zormus kuzum, esin tez vakitte gelir insallah. Disini sıkta git ailenin yanına bencede kuzum daha iyi hissedersin bak inan bana, annenin baktığı gibi kimse bakamaz sana
Amin inşallah hepimiz sağlıklı temiz sonuçlar alırızÇok güzel sonuçlar gelir inşallah. Bende bu perşembe nifty yaptıracağım. Sma testini ilk senden duydum merak ettim, doğruluk payı nedir acaba nasıl bir test?
Siz ne güzel çift vatandaşmışsınız harika , biz Türk vatandaşıyız burda eğitim gördük mezun olduk sonra da yerleşmeye karar verdik . Süreli oturum veriyorlardı bize hep , artık çalışmaya başlayınca süresize geçtik . Çocuğumuz da burda doğarsa hem o hem de biz vatandaşlık alabilicez nihayetBenim de ilk bebek ve ben de cok korkuyorum. O yuzden en azindan ilk 40 gun annelerimizin yanimizda olmasi en sagliklisi. Bebek nasil tutulur nasil yikanir nasil emzirilir hic bilgimimiz yok sonucta.. ben cift vatandasim turkiye'de de dogursam bebegim de cift vatandas olacak zaten ama annemin evinde olmak istiyorum, bir de ben avrupadaki doktorlari vicdanen daha cok begeniyorum. Burada parayi bastigin muddetce cok iyiler, onun disinda normal siradan bi hastaneye gitsen suratina bakmiyolar. Cok sukur imkanim var calisiyoruz ama saglik soz konusu olunca bunun karsiligini sadece parayla alabilmek sinirimi bozuyor. Ama Turkiye'deki insanlara cok normal geliyor. Hatta ilkte devlet hastanesine gidiyorum diye cevrem yadirgadi. Dedim ee biz yurtdisinda ozel klinikler doktorlara gitmiyoruz ki sonucta doktor doktordur. Ama sonradan anladim ki devlettekiler suratina bakmiyor, bilgilendirmiyor. Muane edip dogru duzgun bisey soylemeden yolluyolar. Ben soru sordukca zorla cevapliyodu.. Ama suan ozel bi hastanede takibim yapiliyor, doktorum mukemmel biri. O kadar ilgili ki kendimi prenses gibi hissetmistim.Avrupada ozel devlet farki hic yok. Aksine devlettekiler cok daha iyi. Annem kanser tedavisi gordu devlette, cebinden tek kurus para cikmadi. Turkiyede olsaydi tedavisi ne kadarsa ona gore kredi cekecek veya araba ev vs satilip masraflar karsilanacakti. Ay neyse Turkiye sistemine ne kadar cok icerlenmisim
Arkadaş edindim kendime hobiler edindim eşimle beraber gezdik etrafı keşfettik :) zaten artık benim 7 eşimin de 10 sene oldu . Buraya alıştık , alışamadıgım tek sey anneme duyduğum özlem. Onu da buraya getireceğim artık başka çaresi kalmadı :)Kızlar yanlız olmadığımı bilmek az da olsa iyi geldi.. Benim de çifte vatandaşlığım var oyüzden türkiyede doğuracağım bebeğim de çifte vatandaş olabilecek çünkü, eşimden ayrı kalmak istemiyorum.
Bende burda özele gidiyorum, şuan yurtdışı sağlık sigortam var ama cepten ödüyoruz herşeyi. Sigorta kabul ederse karşılayacak kabul etmezse artık herşey cepten.
Siz yanlızlığa alışmak için ne yaptınız? Eşim çok destek oluyor geziyoruz ama o olmayınca yine aynı hislere kapılıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?