Peki doktora gittiğiniz de kac ölçülüyor, benim sadece doktorda yuksek cikiyor, 13/8 cikti heyecandanAnladım kızlar sağolun ben de bir sonraki kontrole kadar düzenli takip edeyim de danışayım yine doktoruma
Bir de benim halsizlik bulantı şikayetlerim de azaldı iyice hatta bitti sayılır. Belki o yüzden de düşük değildir artıkolduğu zamanlar ölçmemiştim de hiç
Ayy ilk bende de öyle oldu kan testi sonucunu almaya gittim var mi yok mu derken bide kayıt açtılar iste tansiyonun yüksek tuzlu yeme dedi hemşire şaşırmıştım normalde bile hep düşük çıkar çünkü sonra hiç yüksek gormedim hep düşüktüPeki doktora gittiğiniz de kac ölçülüyor, benim sadece doktorda yuksek cikiyor, 13/8 cikti heyecandan
Doguma esim de gelebilirse giderim, yoksa gitmem. Simdilik islerini ayarliyabilecek gibi ama zaman ne gosterir bilemeyiz. Allah oncelikle hepimizin saglicakla kucagina almayi nasip etsin gerisi boş. Yalnizlik konusuna gelecek olursak benim de en buyuk destekcim esim oldu. Evlendikten 1 ay sonra da hemen ise girdim. Yoksa evde cok sıkılırdım. Is arkadaslari edinmekte kolay alisabilmemi sagladi. Esim de evcimen. Arkadas, aile delisi degil. Birbirimize yetiyoruz. Bir de minigimiz saglicakla dunyaya gelsin biz bize yeterizKızlar yanlız olmadığımı bilmek az da olsa iyi geldi.. Benim de çifte vatandaşlığım var oyüzden türkiyede doğuracağım bebeğim de çifte vatandaş olabilecek çünkü, eşimden ayrı kalmak istemiyorum.
Bende burda özele gidiyorum, şuan yurtdışı sağlık sigortam var ama cepten ödüyoruz herşeyi. Sigorta kabul ederse karşılayacak kabul etmezse artık herşey cepten.
Siz yanlızlığa alışmak için ne yaptınız? Eşim çok destek oluyor geziyoruz ama o olmayınca yine aynı hislere kapılıyorum..
az kalmış kuzum hemen gelir geer hic merak etme senAynen daha rahat hissediyorum daha iyi hissediyorum kendimi ocak ayına kadar sabretcem artk canm gelecek inşallah herseye o zamn başlamak istiyorum kimseyi yanıma almıyorum kontrolde bile ilk esim görsün diye hayırlısıyla gelsin de
Arkadaş edinecek bir ortam bulamıyorum, komşularımız hep yabancı (malum).. Eşimin arkadaşları de genelde uzak ve eşleriyle görüşmüyorlar hep erkek erkeğe görüşmüşler. Hobim var gitar çaliyorum ama henüz getiremedim gitarımı :) Bi etkinlik falan olsa diye bakınıyorum bir kaç kişiyle tanışmak için bakalım ne olur nasıl olurArkadaş edindim kendime hobiler edindim eşimle beraber gezdik etrafı keşfettik :) zaten artık benim 7 eşimin de 10 sene oldu . Buraya alıştık , alışamadıgım tek sey anneme duyduğum özlem. Onu da buraya getireceğim artık başka çaresi kalmadı :)
Oturum izniniz varsa, duzenli isiniz de varsa, e bir de bebek orada dogarsa, diliniz de fena degilse, o ulkenin az biraz tarihini kulturunu de biliyorsaniz vatandasligi kolayca alirsiniz.Siz ne güzel çift vatandaşmışsınız harika , biz Türk vatandaşıyız burda eğitim gördük mezun olduk sonra da yerleşmeye karar verdik . Süreli oturum veriyorlardı bize hep , artık çalışmaya başlayınca süresize geçtik . Çocuğumuz da burda doğarsa hem o hem de biz vatandaşlık alabilicez nihayetTürkiye’de malesef özel devlet ayrımı çok fazla , devlete gidince ilgilenilmiyor doğru düzgün . Özeller de hem pahalı olabiliyor hem de daha çok para alabilmek için alakasız testler istenebiliyor . Ben hamileliğimi ilk öğrendiğimde Türkiyedeydim orada doktora gittim , sigortam falan da yok benim orda , doktor insaflı davrandı . Ben senden hiçbir test istemicem çok masraflı olur , yaşadığın ülkede yaptırırsın her işlemini biz sadece burda keseyi takip edelim demişti . Buraya dönünce de çok makul ücretlerle muayenelerimi olup testlerimi yaptırmaya başladım
Benimde planım hemen işe girmekti, çokta güzel teklifler aldım ama evlendikten hemen sonra hamilelik kalınca işe de giremiyorum.. almıyorlar yani duyunca..Doguma esim de gelebilirse giderim, yoksa gitmem. Simdilik islerini ayarliyabilecek gibi ama zaman ne gosterir bilemeyiz. Allah oncelikle hepimizin saglicakla kucagina almayi nasip etsin gerisi boş. Yalnizlik konusuna gelecek olursak benim de en buyuk destekcim esim oldu. Evlendikten 1 ay sonra da hemen ise girdim. Yoksa evde cok sıkılırdım. Is arkadaslari edinmekte kolay alisabilmemi sagladi. Esim de evcimen. Arkadas, aile delisi degil. Birbirimize yetiyoruz. Bir de minigimiz saglicakla dunyaya gelsin biz bize yeteriz
Aslinda suan pandemiden dolayi bircok firma evden calistiriyor. Yani kariyer uygulamasindan bildigin yabanci dili yazarak o dildeki ilanlara goz atabilirsin. Mesela benim calistigim sirket bulundugum departmani komple evden calistirmaya basladi. Cunku yaptigim tek sey yurtfisindan bazi musterilerle gorusmek ve çeviri yapmak. Sirkete gitmem icin hicbir neden yok. Kotu yani sosyal hayatimin kalmamasi iyi yani hamileyken evde olmak ve dogum sonrasi da hem is hem bebekle ilgilenebilecek olmam. Tabi basarabilirsem. Olmazsa mecbur isimi birakacagim ama cok cabalayacagim insallah bebisim de sakin olur da basaririm.Benimde planım hemen işe girmekti, çokta güzel teklifler aldım ama evlendikten hemen sonra hamilelik kalınca işe de giremiyorum.. almıyorlar yani duyunca..
bizde birlikteyken iyiyim yetiyor eşim de bana, ama o yokken offff :)
onu da düşündüm ama zaten evde olmaktan sıkılıyorum daha çok kapalı kalmış hissedebilirim diye düşündüm.. ama denemeyi düşünüyorum şuan sayende çünkü böylede olmuyorAslinda suan pandemiden dolayi bircok firma evden calistiriyor. Yani kariyer uygulamasindan bildigin yabanci dili yazarak o dildeki ilanlara goz atabilirsin. Mesela benim calistigim sirket bulundugum departmani komple evden calistirmaya basladi. Cunku yaptigim tek sey yurtfisindan bazi musterilerle gorusmek ve çeviri yapmak. Sirkete gitmem icin hicbir neden yok. Kotu yani sosyal hayatimin kalmamasi iyi yani hamileyken evde olmak ve dogum sonrasi da hem is hem bebekle ilgilenebilecek olmam. Tabi basarabilirsem. Olmazsa mecbur isimi birakacagim ama cok cabalayacagim insallah bebisim de sakin olur da basaririm.
Bugun dinlenmis sekilde gittim. Kalp atis hizi daha iyi dedi bi rahatladim. Bence tarama testine baska yere git bizim cihazlar eski dedi. Dedim zaten ben size tsh yuksek cikinca endiselenip bebegim iyi mi diye geldim cunku takibimi yapan doktorum yoktu, evime de yakin oldugunuz icin bi ugramak istedim..Boyle doktorari cidden sevmiyorum, o nasil.bi konuşmabenim normalde tansiyonum evde olctugumde en fazla 9/6 çıkar hastanede 13/8 cikti, aslinda hic heyacanlandigimin farkinda değilim ama vucut kendini belli ediyor bir şekilde, seninki de öyle birseydir buyuk olasilikla onceki gebeligimde bi kac kere bebegin kalp atışı yuksek olmustu o zaman fetal tasikirdi yi ogrenmistim ama benim kendi olcumlerimde olmustu :) tum gebeliklerimde el doppleri kullandim, gebelik boyunca her istediğimde bebegin kalp atisini kontrol ettim cok faydalı bir alet, herkese tavsiye ederim, bebis büyüdükçe hareketler azalmaya basliyor ve insan noldu diye meraklaniyor, her gün doktora gitmektense evde kontrol en iyisi pazartesi insallah guzel sonuc alirsin ama yine heyecanlı olabilirsin, endişe de heyecan yapiyor çünkü kendine iyi bak, içini ferah tut
Yaaaa yalnız değilim demekkiPeki doktora gittiğiniz de kac ölçülüyor, benim sadece doktorda yuksek cikiyor, 13/8 cikti heyecandan
Bide dedigini yapıp tuzlu yemesen bayilirsin herhaldeAyy ilk bende de öyle oldu kan testi sonucunu almaya gittim var mi yok mu derken bide kayıt açtılar iste tansiyonun yüksek tuzlu yeme dedi hemşire şaşırmıştım normalde bile hep düşük çıkar çünkü sonra hiç yüksek gormedim hep düşüktü
Evet ben de ev kuşuyum ama en azindan kafam doluyor isimden dolayi. Yoksa hergun disari cikip napicam kionu da düşündüm ama zaten evde olmaktan sıkılıyorum daha çok kapalı kalmış hissedebilirim diye düşündüm.. ama denemeyi düşünüyorum şuan sayende çünkü böylede olmuyor
ay ne güzel olur inşallah bebişin sakin olurda işine devam edebilirsin
Cok guzel, genelde bir sorun cikmiyor cunkuBugun dinlenmis sekilde gittim. Kalp atis hizi daha iyi dedi bi rahatladim. Bence tarama testine baska yere git bizim cihazlar eski dedi. Dedim zaten ben size tsh yuksek cikinca endiselenip bebegim iyi mi diye geldim cunku takibimi yapan doktorum yoktu, evime de yakin oldugunuz icin bi ugramak istedim..
Ama kendime cok kizdim. Tsh yuksek mi dahiliye doz mu artirdi tamam ilacini kullan ve kadin doktorun 12.haftaya mi cagirmisti sabret bekle.... Ama iste ilk cocuk olunca bilincsizlik ve telas insani yipratiyor.
El doppler konusuna gelince bu haftasonu cok arastirdim 16.haftadan once bi ise yaramiyormus. Ama yine de almayi dusunuyorum. 16.haftada kullanirim.
Evt bu kaçınılmaz birsey, elimizde olmadan heyecanlaniyoruzYaaaa yalnız değilim demekkibir de son ikidir randevuya son dkkada yetişiyorum. Koştur koştur
Geçen sefer 15/8 çıktı dinlendim 5 dkka sonra 13/8 oldu. O gün herkesin tansiyonu yüksek çıkmış doktor öyle dedi. Hatta cihazda sorun olduğunu düşünüyorum bugün dedi.
Geçen hafta da 14/8 çıktı. Sıram geldi artık girdim. Muayaneden sonra ölçtürdüm 12/8 çıktı normale dönmüştü.
Benim daha evden çıkmadan başlıyor stresim heyecanım. Kalbim ağzımda atmaya başlıyor. Ne zaman geçecek bu his bilmiyorum
Nub icin hem kucuk hemde ultrason fotosu gerek ekledim fotoları yuklenmemis sanirim
Aynen kiz birsey yiyebilsem ona şükretcem 5 gun falan iyiydim kendi kendime nazar değdim galiba daha beter oldum perşembe randevu artk doktora tekrar söyleyeceğim bi çözüm buluruz ınsallahBide dedigini yapıp tuzlu yemesen bayilirsin herhaldebu olcummlerden ziyade kendi olcumlerimiz onemli, o yuzden cok önemli degil
Aynen öyle takip edeceğim ben de artık kendimiEvt bu kaçınılmaz birsey, elimizde olmadan heyecanlaniyoruzönemli olan evdeki olcumler aslinda, stressiz ve dinlenmis sekilde Rabbim hep guzel haberler aldırsin insallah
İnsan yemek yemeyi özler mi ben özledim vallahi herseyde gözüm kalıyor içim almıyor yiyemiyorum yesem de bir dakika durmuyor midem de o derece yani 7/24 bulanti kusma var bende de isyan etmiyorum ama mutlu da olamıyorum surekli halsizlik yatıyorum perşembe kontrol var tekrar söyleyeceğim iste insallah bi çözüm yolu bulunur verdiği ilaçlarda etki etmedi ne bulanti için verdikleri nede mide yanmasi için verdikleri şaşırdım kaldim Allah büyük bi yolu bulunacak insallahMerhaba,
Birkaç gündür bulatilarim tekrar başladı. Akşamları 6 dan sonra birsey yiyemiyorum. Diyetisyenler TV da duyardım akşam 6 dan sonra ağır yemek yemeyin diye ve onları saçma bulurdum ahhh başıma geldi yiyemiyorum. Cok halsizim ve daha hiç kilo almadım. Normalde ilk ayda 2 kilo garanti alırdım. 3. Ay dolacak kilo yok galiba bu sefer zayif hamile olacağım. Haftaya 2'li test için doktora gideceğim heyecanlı bekleyiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?