Çok teşekkür ederim yorumun için, içim biraz rahatladi canım sağolBende de kronik hipotiroidi var. Hamilelikte ilaç kullanilmasina ragmen ekstradan yüsekselmesi cok normal. Sana bu teşhisi muhtemelen dahiliye veya endokrinolog koymuştur. Kadin dogumcun da muhtemelen bu ikisinden birine yonlendirecek ilac dozunun artirilmasi ici. Benim de gebeligin 9.haftasinda 6lara yukselince laboratuvar hatasi mi diye tekrar test yaptirdi ve ardindan dozu artirdi. 3 hafta sonra tekrar kontrol ettirdik normale donmustu. Yani canini sıkma tsh basit bisey. Ben de cok korkmustum. Ama basitce duştu. Onemli olan bunun kronik oldugunu bilmen ve her ay duzenli kontrol ettirmen.
Farklı hastalıklara bakan daha detaylıları da var. Kısıtlı olup daha uygun olanları da var. Ben Medipol Mega’da perinatolojiye gittim. İkili test için gitmiştim. Ultrasonla baktı, sonra fetal DNA hakkında ne düşünüyorsunuz dedim, düşünceniz varsa yaptırın dedi. Sizce hangisi uygun dedim bir firma söyledi. Medikal muhasebeye gittik, normalde doktor yönlendirince daha pahalı oluyor diye okumuştum. Bir fiyat alalım dedik daha uyguna geldi. Zaten Medipolde 2li test profesörde 1050 liraydı. Fetal DNA yapınca sadece 2700 verdik. Kanlar Almanya’ya gitti. Firma adı Centogene. İçinizi ferah tutun sonucun temiz gelme olasılığı da var. Günlerinizi dar etmeyin kendinize. Dualarım sizinleBugun ikili test sonucum çıktı ve malesef trizomi 18 riskli çıktıDoktor kesin tanı için amniyosentez veya fetal dna testi önerdi. Burda birkaç kişinin nifty testi yaptırdığını okumuştum. Hangi firmalarda yaptırdınız acaba? Pazartesi günü perinatolojiden randevu aldım detaylı ultrason bakacak sanırım umarım ikili test sonucu doğru değildir. Niftt yaptıranlar biraz bilgi verebilir mi acaba
11-14 detaylı taraması da var canım. Genelde riskli gebeliklere ya da çoğul gebeliklere yapılıyor ikili test yerine. Benimki de gitmişken yaptı. Kafa içi oluşum, kalp odacıkları, kapakçığı, mide, mesane, ense kalınlığı, burun kemiği, uzuvlara falan bakılıyor oluşmuş mu anomali var mı diye. Pazartesi seninkine de bakacaktır muhtemelenİnşallah canım
İnşallah canımÇok teşekkür ederim umarım nifty testinde sonuçlar güzel gelir. Detaylı ultrason bu haftalarda yapılabiliyor mu ikinci gebeliğim ama herşeyi unutmuşum
Canım çok geçmiş olsunSimdi acile getirdi eşim kasiklarimda ağrı başladı. 3 gün önce birden ishal kusma başlamıştı tam korona geçiyor derken midem bagirsaklarim sökülüyor sanki. Kasiklarda ağrı var bebegi kontrol edecekler. Hiç iyi değilim dua edin bana korona çok fena birseymis
İnşallah güzel haberlerle gelirim11-14 detaylı taraması da var canım. Genelde riskli gebeliklere ya da çoğul gebeliklere yapılıyor ikili test yerine. Benimki de gitmişken yaptı. Kafa içi oluşum, kalp odacıkları, kapakçığı, mide, mesane, ense kalınlığı, burun kemiği, uzuvlara falan bakılıyor oluşmuş mu anomali var mı diye. Pazartesi seninkine de bakacaktır muhtemelen
Ama ikili testinin yaşın etkisiyle yüksek riskli çıkmış olabileceğini düşünüyorum. İnşallah nifty sonucuna hep beraber sevineceğiz burada
Teşekkür ederimFarklı hastalıklara bakan daha detaylıları da var. Kısıtlı olup daha uygun olanları da var. Ben Medipol Mega’da perinatolojiye gittim. İkili test için gitmiştim. Ultrasonla baktı, sonra fetal DNA hakkında ne düşünüyorsunuz dedim, düşünceniz varsa yaptırın dedi. Sizce hangisi uygun dedim bir firma söyledi. Medikal muhasebeye gittik, normalde doktor yönlendirince daha pahalı oluyor diye okumuştum. Bir fiyat alalım dedik daha uyguna geldi. Zaten Medipolde 2li test profesörde 1050 liraydı. Fetal DNA yapınca sadece 2700 verdik. Kanlar Almanya’ya gitti. Firma adı Centogene. İçinizi ferah tutun sonucun temiz gelme olasılığı da var. Günlerinizi dar etmeyin kendinize. Dualarım sizinle
Tabii mutlaka yazarım burdanCanim sabah gideriz dedim sabah bir uyandim agri falan yok gayet normal idrar. Bugun takipte kalayim ona gore giderim doktora. Bol suya devam :)
Anaaam cokta iyi yaptiin kiz bosverrr
Korkma canim riskli cikmasi illa cikacak anlamina da gelmiyor ki. Bizi haberdar et oldu mu testlerden?
Aa canim cok gecmis olsun nasil hala gecmedi yaa? Insallah bebegimiz iyidir sende hemen iyilesirsin haber ver bize lutfen
Canım kuruluk suyla alakalı değildir, mevsimdendir havalar soğudu çok normal, bol bol nemlendirici kullanabilirsin bir sorun yok dediGebelerin sorunu idrarGece en tatli uykumu 3 kere boler kendisi doktoruna sorduktan sonra haber verirsen sevinirim
Ayrıca Omega ve kan ilacına başladık. Diğer doktor tiroit yüksek diye hap başlamıştı ama bu doktorum gerek yokmuş bu sonuçlara göre dedi. Doktor gerçekten şans işi neyse ki erkenden değiştirdim.Merhabalar kızlar
Normalde kontrolüm dündü ama berbat bi doktor kontrolünden sonra hemen değiştirdim. Bugün yeni doktorumla tanıştık sağ olsun çok ilgilendi ayrıntılı olarak ultrason kontrolünü yaptı çok memnun kaldım ilgisinden ve aydınlatmasındancinsiyeti %90 kız ama yinede önümüzdeki ay renkli ultrasondan bakalım bi dedi bir oğlum vardı birde kızım olacak çok şükür
Bebeğimin bütün değerleri normal burun kemiği, ense kalınlığı herşeyi normal çıktı çok rahatladım.
Darısı bütün annelere
Cok sevindim canim memnun kalmanasosmivida canım önerdiğin doktora bugün gittim ne kadar içten ne kadar detaylı bilgi veren bir doktormus gerçekten helal olsun 15 dakika belki daha fazla bebeği inceledi detaylı bilgi verdi çok memnun kaldım diğer randevumu iptal ettim sanırım bu doktorda doğum yapicam hayırlısıyla
Aslinda bu testleri o yuzden pek onermiyorlar çünkü kesin sonuç olan birsey degil sadece risk hesaplıyor ve insanların moralini cogu zaman boşuna bozmuş oluyor, sen canini sıkma canim, insallah bir sorun yoktur, etrafımızda neler neler duyduk, bu ve benzeri test sonuçlarında bebeğinizi aldırın diye ama aldirmadilar ve sapa sağlam bebekleri olduİnşallah canım öğrendiğimden beri dokunsalar ağlayacak gibiyim birde 2,5 yaşında kızım var onada belli etmemeye çalışıyorum. Test sonucunu beklemek çok zor gelecek
Ben daha önceki gebeliklerimde kullandim hep tiroid ilaci, hamilelikte bazi doktorlar 3 bazilari 2.5 altında olsun istiyorlar degerin, mutlaka ilac kullanman gerekir yada dozunu değiştircekler ama önemli birsey malesef illa olucak diye birsey yok ama zarari var mi diye sordugun icin doktorların dediği dusuk riski ve zeka geriliği olabilir, istersen doktorunu beklemeden bir dahiliye doktoruna görün bazi doktorların tsh değerini umursamadiginida gordum çünküKizlar merhaba bugün ikili test için doktordaydim. 12+2 günle uyumlu dedi burun kemiği oluşmuş ense kalınlığı 0.9 mm çıktı buraya kadar herşey güzel kan testi sonuçlarını bekliyorum. Ama asıl sorum tsh ile ilgili 5.5 çıkmış yani yüksek. Zaten normalde de tsh ilacı kullanıyorum kronik hastayım ömür boyu kullanmam lazım. Hiç bu kadar yukselmemisti bebeğe bir zarar verir mi acaba bilgisi olan var mı? Doktor muhtemelen 2 li test sonucuyla birlikte cagircak beni önden size de danışayım dedim.
Kesinlikle canım Allah razı olsunCok sevindim canim memnun kalmanagercekten cok inceliyor ve insanin içinde hic bir endişe soru bırakmıyor, bence doğru karar veriyorsun, daha önce ki gebeligimde de tavsiye ettiklerim memnun kalmisti
Benimde 11+5 te kiz olarak tahmin etti, bakalim değişir mi :)Merhaba kızlar ikili test için gittim bende bügün 12+0 . Ense kalınlığı 1.2 mm çıktı iyidir inşallah sonuçlar için 10 gün sonra ara dedi bu aradaaaaa yüzde doksan kız dedi şaşırdım erken söyledi biraz
Alanlarin memnun oldugu bir site var orayi tavsiye edebilirim sanaKizlar ilikli kemik suyu normal zamanda da zaten faydami fakat hamileyken tuketilmesi cok onemliymis. Her yemege koymak gerekiyormus. Ozellikle olusabilecek diş sorunlarini engelliyormus diye duydum. Fakat evde onu yapmak midemi cok bulandirip tiksindirebilir. Maalesef ailem yurtdisinda esimin ailesi de uzagimizda. Marketlerden hazir olan ilikli kemik suyundan alsam olur mu ? Veya evde kokmadan yapabilme yontemi var midir ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?