2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Onumuzde 6 ay daha var illa buluruz

Bende sizin gibiyim 2 gebeliğim hala yüz üstü dizimi kırarak yatıyorum bende bir kaç kez hareketlerini hissettim gayet netti hemde ama şu aralar bişey yok bendede

Bence erken cunku gaz hareketleriyle cok benziyor, hamile değilken kendimi dinlediğim oluyordu, simdi hamile olsam bebek hareket etti sanardım diye

Bende sizin gibiyim 2 gebeliğim hala yüz üstü dizimi kırarak yatıyorum bende bir kaç kez hareketlerini hissettim gayet netti hemde ama şu aralar bişey yok bendede

Ben de sadece 1-2 gün önce sırt üstü uzanınca karnımda minik bir baloncuk pıt etti sanki. İlk defa hissettiğim bir şeydi. Bebeğe yordum Ama erken olduğu için daha takmıyorum kafaya. İlk gebeliklerde hissetmek 20. Haftayı bile bulabiliyor diyen doktorlar var Daha doğrusu hissedilen hareketin gaz-bebek ayrımını rahatça yapılabilmesi

Ben de yüz üstü yatıyordum istemeden ama burdaki arkadaşların önerisiyle hamile yastığı aldım gerçekten engelledi o şekilde yatmamı. İlk bir kaç gece alışamadım uykumun ortasında eeeh yeter diip yataktan aşağı attığım da oldu ama şimdi alıştım şükür

Neye alerjin var. Esimin penisilin alerjisi var, benimde bitkiler, tozlar, çiçekler, deterjanlar gibi birsuru şeye alerjim var ve hiç reaksiyon yaşamadık. Biontec 2 doz olarak adımızı olduk. Belki bu içini biraz ferahlatır. Aşı alerjiyi tetiklemiyor diye biliyorum yine de sen bilirsin.
Büyük kızımın adı MERCAN
denizi ve Mercan kayaliklarini çok sevdiğim için ve Mercan denizdeki ekosistemi sağlayan bir canlı olduğu için koyduk, kızıma da çok yakıştı bu isim.
Simdi kız olursa NİL olacak.
Nil nehri hayatı, yaşamı vurguluyor bana
Erkek olursa da KIVANÇ düşünüyorum.
Hayırlısı bakalim

Biontech de inaktif aşıdır. Bir sağlıkçı olarak söylüyorum, son karar sizin ama sıklıkla muayeneye gitmek durumunda olduğumuz için bu ayrım önemli. Biontech'in koruma oranlarının daha fazla olduğu kanıtlandı ve FDA tarafından onay verilen aşılardan biri Biontech, Sinovac değil.

Ben de aynı yaklaşımla seçmeye çalıştım. Abimin oğlunun adı Mete, biz de Hun İmparatoru olan Mete'nin babası Teoman koyacağız adını. Kısaltması da çok şık Teo

Ben de aynı yaklaşımla seçmeye çalıştım. Abimin oğlunun adı Mete, biz de Hun İmparatoru olan Mete'nin babası Teoman koyacağız adını. Kısaltması da çok şık Teo
O zaman sizin cinsiyet kesinleşti Teoman güzel isim, hem cok fazla da kullanilmiyor. Saglicakla gelsin Teoman

Kizlar, Türkiye'ye yerleseli 2 sene oldu o yuzden cok bilgim yok danisayim dedim. Arastirmalarima gore 16 hafta dogum izni var. 8 hafta dogum oncesi 8 hafta dogum sonrasi. Eger kendini iyi hissedersen doktorunda onaylarsa son 2 haftaya kadar da calisabilirmissin. Ben muhtemelen doguma 2 hafta kala işi birakirim cunku evden yata yata calisiyorum, dogum sonrasi bebisimle daha cok vakit gecirmek isterim. Fakat su dogum izninde maaş olayini o kadar arastirmama ragmen anlamadim. Bu konuda bilgisi olanlar aydinlatabilir mi ? is yerimi yoksa sgk mi maasimi verecek ? Yani yapmam gerekenler neler ? Bir de aylik olarak mi odenir yoksa toplu olarak dogum izninden sonra mi ?

O zaman sizin cinsiyet kesinleşti Teoman güzel isim, hem cok fazla da kullanilmiyor. Saglicakla gelsin Teoman
Perinatolog çok net söyledi, sonra doktorum da daha erken nasıl erkek olur bir de ben bakayım dedi. Sonra "Aa ben de erkek derdim evet haklı" diyince biz erkeğe hazırlandık. 3 yıldır çocuk bekliyoruz, ne olsa kabulümüz Hepimizin minnoşları sağlıkla gelsin inşallah

Instagramda sma hastası oğlu için acı bir sekilde ağlayan ve yardım talep eden bir anne gördüm. İnanın içim parçalandı Allah kimseyi evladının canıyla sınamasın. Ben telefonumdan mesaj ile bağışta bulundum. Ayrıca banka hesabından da küçük bir bağış olsa bile bağış yaptım. Sizler de bu çocuğa yardımcı olmak ister misiniz? Çocuk yarın kilo daha alırsa tedavi hakkını kaybediyormus ve kadın çocuğu kilo durumunu aşmasin diye çocuğunu az yemek ile besliyor. benim içim parçalandı yardım etmek isterseniz bir anne size duacı olacaktır. Linki aşağıya bırakıyorum inceleyin sayfayı ve inşallah bu evladımız için ufak da olsa yardımda bulunalım. Bu ay 100 az harcasak o evlada umut ışığı oluruz. Umarım beni yanlış anlamazsınız ama kadının ağlaması içimi parçaladı.

Allah hiç bir anneyi çocuğuyla sınamasın ne olursa olsun çok acı bir durum. Allah şifasını versin tez zamanda. Devlet tedavi masraflarını karşılıyor diye biliyorum sağlık bakanı öyle bir açıklama yapmıştı. Yani bir bebeğin canından daha ne önemli olabilir ki. Bu ilaç firmaları niye dünyanın parasını istiyor aklım almıyor allah bu kapitalizmi yok etsin ne diyeyim. Yazık günah ufacık bebek o acıları nasıl taşısın bu tür tedavilerin ücretsiz olması lazım ama ne yazık ki şeytanlaşmış insanlar yüzünden dünya bu halde…

Sağlıkla gelsin inşallah güzeller güzeli Asya

Bizimde cinsiyet yarın belli olacak inşallah kiz olursa Gökçe olacak rüyamda görmüştüm eğer erkek olursa nasip artk daha düşünmedik ama gönlüm babamın adından yana hayırlısı olsun artk
Allah razı olsun teşekkür ederiz, hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah

Amin canım. Tedavi amerika da yapılıyor ve bizim ülkede bu hastalığın tedavisi yok ilaçları cok pahali ve özel getiriliyor sanırım. Bende SMA ile ilgili pek bilgili değilim ama ailelerin çektiği bağış toplama sıkıntısını TV ve sosyal medyada görüyoruz.

Malesef öyle canım bu multi milyonerler istese hepsini tek seferde tedavi ettirir de işte. Ben çok etkileniyorum böyle şeylerden içim parçalanıyor. Normalde gebelik öncesinde bu sma testi yapılıyor gebelikte de yapılıyor ama öncesinden öğrenmek tedaviyi daha da kolaylaştırıyor. Genelde bu tür genetik hastalıklar akraba evliliğinden ileri geliyor. Sen eşinle akraba evliliği olmasan dahi anne yada babanın geçmişinde varsa yine taşıyıcı oluyorlar. Allah dermanı olmayan dert vermesin kimseye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…