2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Kesinlikle degisebilir ama ultrasonda yakaladigi poz bacak açik bildigin testisler ve pipi var. Benim icime erkek doguyordu ilk gunden beri. Ama kiz istiyordum, anneye en buyuk arkadas kiz evlat.. Saglikli olsun da gerisi onemli degil.
Ee senin bebis ne güzel açmış göstermiş pipisini annesi. Bende hep iki kızım olacak diye hayalim vardı ama oğlum da olursa sonuçta o da canim olacak. Senin kiz ,erkek sürekli değişiyor önümüzdeki randevu da daha da net olur

Merhabalar. Grupta daha önce bahsedilmiş miydi bilemiyorum ancak hamileliğinde hipertiroid teşhisi konan ve "propycil" adlı ilaçtan kullanmaya başlayan var mı?

T3 ve T4 normal ancak TSH 0.005 maalesef epey düşük 2 hafta düşük doz ilaç kullanmıştım ancak bi artış olmamış o yüzden dozum biraz arttırıldı. Aylık kontrollere devam. Cevabınız için de teşekkürler.

Merhabalar.bende Sakarya dayım.izmit konakta tüpbebek tedavisi ile 6 ve 2 yaş evlatlarım var.ilk bebeği adatıp remzi eren .ikincisi yine adatıp reyhan kaplan hafızoğlu ile yaptık.medar ve Beyhekim de yeni yoğan yoğun bakım sıkıntısı var diye seçmedim hiç.reyhan hoca hatta doğum için gün planlar iken yenidoğan yoğun bakımda yer varmı diye teyit etti.olası bir acil durum da sıkıntı olmasın diye.tekrar hamile kalsam hmm Bülent duran ,Eray çalışkan yada tüp bebek Dr um çağdaş aslan ile devam ederdim.

Merhabalar. Grupta daha önce bahsedilmiş miydi bilemiyorum ancak hamileliğinde hipertiroid teşhisi konan ve "propycil" adlı ilaçtan kullanmaya başlayan var mı?
Merhaba. Bende de gebelikte hipertiroidi cikti. Endokrinolog ve jinekolog her ikisi de takip edelim dediler 2 ay sonunda degerlerim normale döndü ve ilac kullanmama gerek kalmadi(yani gestasyonel hipertiroidi imis, beta hcg ile ayni reseptore baglandigindan gebelikte tsh dusebiliyormus). Bu konuda doktorlar arasinda bile bilgi eksikligi olabiliyor. Duzenli takip ve konuda uzman bir hekim cok onemli bence.

Kızlar sanki eşimle konuşurken ( daha izne gelmedi) sanki bebeğimiz erkekmiş gibi konuşuyor surekli anlam veremiyorum cinsiyet daha belli değil tabi ki önceliğimiz sağlıklı olsun ama o boyle yapınca istemsizce üzülüyorum belki kiz belki erkek hayırlısı neyse o olsun neden öyle konuşuyor ki hatta bir kaç kez sordum cinsiyet belli değil neden böyle diyorsun hayırlısı sağlıklı olsun cinsiyet önemli değil dedi ama her konuşmada mesajda bu imayi yapıyor gibi geliyor bana istemsiz üzülüyorum

Ben de aynisini dusundum. Annem seker hastasi saglik sorunlari vardi 2 senedir tutmuyordu bu sene tutucam diyordu ama zor olacak K.validem de tutacak. Bize kim yardim edecek :)
Bende 9 yaşından beri ikinci kez oruç tutmamış olcam insan bi değişik oluyor geçen sene virus oldum 18 gün o yüzden tutturmadi annem bana kalsa tutardım da doğum 9 Nisan gözüküyor tutamam artk bi tuhaf oldum kv oruç tutmaz da annem tutar eşimde gelecek inşallah evimde olursam annem sagolsun hem oruç tutar hemde herseye yetişir gibi geliyor ❤❤

Kizimi ramazanin 1.gunu iftara dogurdum, bizde geleneksel Alisiklar, sahura kadar uyanik birileri sahane oluyor benden soylemesi )
Gerci ikizler maksimum 1 nisana kadar dayaniyor, bu kez sahura insallah yetistiririm
Ayy kuzenim oyle olmuştu halam vefat etti annesi yoktu kv köyde olunca doğuma bir ay kala geldi bizde kaldı annem baktı hepimiz orucun ikinci günü toplandık kuzenlerim yengelerim falan iste Allah biliyor ya çok güldük sahura kadar hiç susmadık guleck birsey bulduk sahur vakti suyu geldi hepimize musallat oldu siz beni güldürdünüz ondan geldi suyum diye hiç unutamıyoruz o günü valla

Aynen gozler 1 kasim randevusunda. :) kiz erkek dediginiz gibi canimiz olacaklar.
Yetisirler tabi ya, onemli olan saglik gerisi kolay diger arkadasin da dedigi gibi Allah verir o gücü

Yaw sabah uyku yok, saat 4te uyaniyorum, sonra aksam koltukta dusup kaliyorum. Kahvaltim saat 6'da
Sizde uyku duzeni ne alem, var mi benim gibi??

Yaw sabah uyku yok, saat 4te uyaniyorum, sonra aksam koltukta dusup kaliyorum. Kahvaltim saat 6'da
Sizde uyku duzeni ne alem, var mi benim gibi??
Bende de durum benzer. Aksam 9 gibi koltukta uzanirken siziyorum. Sonra gece uyaniyorum bi yarim saat 45dk kadar uyuyamiyorum. Sonra yine siziyorum ve sabah 6da gune basliyorum.

Günaydın kızlar
Bende de durum aynı son 1 aydır falan kaçta yatarsam yatayım sabah 6da ayaktayım Akşam 8de oksapar iğnem var onu beklerken uyuyakalıyorum biryerlerde bir kaç kere kendimi zorladım geç yatayım biraz daha geç kalkayım diye ama olmadı üstüne bir de başım çatladı gün boyu az uykudan
Saat başı çişe kalkmalarım da cabası

Ben tualete çozüm buldum gibi. Mesela akşam 7ye kadar icebildigim kadar su iciyorum. Sonra ne agzima bisey koyuyorum ne de iciyorum. Sadece sizacagimi hissettigim vakit "kocam bana 1 bardak sut getirir misin hamileyim ben kalkamiyorum" diyorum onu iciyorum ve tum gece sadece 2 veya 3 kere tualete kalkiyorum.

Aslında bende farklı bir sıkıntı var. Gün içinde normal içiyorum çok aşırı değil ama. Sonra şöyle söylim en az bir litre de gece uykumda o kalkmalarımda içiyorum. O yüzden de sık kalkıyorum. Çünkü boşaltıyorum geliyorum yatağa girmeden tekrar içiyorum İçmesem ağzım burnum kuruyor

Ya maalesef ben de agzim kuru uyaniyorum ama cişi dusunce kendimi tutmaya calisiyorum. Bi yandan da soyle dusunuyorum aman uyan ne olacak bebek dogunca gece uyanmalarina alismis olursun, zorlanmazsin. Bi yandan da ne kadar uyudun o kadar kar, bebek dogunca bi sekilde alisacaksin zaten diyorum. Deneyimli anneler gercekten bebek dogunca alisiyor muyuz yoksa alistirma yapalim mi ?

Bebek gelince sürekli uyanıp uyumak rutin olacak alışıyoruz bir şekilde uyuyabildiğin kadar uyu canım tembellik yap hakkın

Benim oğlum 21 aylık, 6 buçukta uyanıyo halen sağolsun şu an uyumayı çok isterdim

Beyinde bir bolge var dogumdan sonra 2 yil aktif kaliyor, her tur uyku halinde bile uyanmani, cok uzaktan da bebegini duyabilmeni sagliyor. 3.trimester sonuna dogru gece uykulari daha cok bolunerek uyku kesintilerine hazirlaniyorsun vb. Kimbilir daha bilmedigimiz neler var, Rabbimin nimeti iste...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…