2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Merhaba kızlar, bir güncelleme de benden gelsin o zaman

16+6
+ 2,5 kg
Imom, ecoprin, demir hapı, devit, oksapar, haftada bir de proluton depot a devam ediyorum.
Bugün eşimle kontrole gittik herşey yolunda çok şükür. Kaç sefer inatla göstermeyen oğlan, ikidir direk pipisiyle karşılıyor bizi 4lü test için de kan verdim. 1 hafta 10 güne kadar çıkar dedi. Detaylıyı da 20+ veya 21+ larda yaptırmamı istedi.
Salı günü ikinci dozu (biontech) olacağım. Ateş veya baş ağrısı yaşarsan bir tane parol alabilirsin dedi. İnşallah gerek kalmaz

Kizlar benim de yakin zamanda dogum yapmis bi arkadasim sunu soyledi : dogumdan sonra hemsireler gelip gidip mama verelim sutunuz gelmiyo, 150gramdan fazla kilo vermis bebek mama vermemiz lazim diyip durmuslar. Arkadasim sinirlenmis, bana gercekten yardimci olacak misiniz yoksa kolayiniza gelen seyde israrci olacak misiniz diye. Ayrica kilo vermesi normal, her bebek dogduktan sonra odemle dogar ve biraz kilo verir demis. Baya ugrasmis bebegi gogusunde tutmus hic pes etmemis ve 1 gun sonra gozle gorulur sut gelmeye baslamis.

Birde kizlar benim bi meme ucum belirgin digeri ice donuk. Instagramda takip ettigim bi ebenin meme ucunun olmamasi emmeye engel degil diye paylasimlari var. Bu konuda tecrubesi bilgisi olan var mi ?

Ben sinovac olacağım üçüncü dozu
Ben Biontech randevusundan önce antikor testi yaptırdım ve baya yüksek çıktı(2 doz sinovac olmuştum temmuzda) hemen Biontech ol diyen doktorum antikor sonucumu görünce sen şu an baya korunuyorsun gerek yok bir kaç ay sonra ol aşını dedi. Ben de randevumu iptal ettim, iki ay sonra filan yaptırırım kısmetse, hem bebek de biraz daha büyümüş olur.

Canım mama kısmına dair pek bilgim yok ama meme ucu konusunda yine teyzemi örnek vereceğim ama benim teyzem benden sadece 4 yaş büyük o yüzden garip gelmesin sizlere
Teyzemin de o şekildeydi. Tutamıyordu bebek. İki hafta kadar silikon meme ucu kullandı, ama inatla vermeye devam etti o göğsünü. Diğer göğsüne oranla biraz daha fazla yara oldu ama en sonunda ucu çıktı bebeğin tutabileceği kadar. Emdikçe de çıkmaya devam etti.
Tabi çöküklük derecesi de önemli muhtemelen

Ben şundan dolayı sinovac düşünüyorum sinovac bende çok yan etki yaptı bir hafta kalkamadım biontec olursam daha kötü olurum doktora olayım mı diye daha sormadım şuna heyet raporu verdiği için sürekli evdeyim

4 yas buyuk teyze cok iyiymis, birbirinize en iyi arkadas olmussunuzdur canim
Aslinda hamileligimi ogrendigimden beri ugrasiyorum cikiyo ama geri gidiyor benim de insallah teyzeninki gibi olur. Yara falan onemli degil, yeter ki emzirebileyim. Cunku bunu baya kafaya takiyorum..
Allah hepimize bol sut versin, bebislerimiz guzelce emsinler

Öyle valla ablam ya da kız kardeşim yok ama o var iyi ki diyorum
Bebişin onu sürekli emdikçe, süt kanalları da doldukça çıkar canım inşallah, şimdiden kafaya takma Ama hamilelik süresince de göğsünü çok uyarma. Rahmin kasılmasıyla ilişkili diye biliyorum. İlerleyen aylarda doğumu başlatabildiğini bile okudum. Ne kadar doğru bilmiyorum ama temkinli olmakta fayda var

Göğüs ucu yaralarından çok çekmiş biri olarak lansinoh bende hiçbir işe yaramadı bende bu sefer gümüş kapaklardan almayı düşünüyorum kullananlar çok memnun ama bilmiyorum gerçekten işe yarıyor mu

Ben kendi sutumle ya da karbonatli ilik suyla siler, durular muhakkak giyinmeden havayla kuruturdum hic yaram olmadi. Bir de aerolayi bebegin agzina tam vermek lazim hatali pozisyon da yara yapabiliyor.
Seyrek de olsa Lansinoh surdum, lanolinden dolayi o vazeline benzeyen yapisi ile vicik vicik yapmaktan baska bir ise yaradigini dusunmuyorum. Bir de silmeden emzirebilirsiniz diyor ama bebegin agzina o yagi sokamadim asla (Kremlerin formuna ne takikmisim yeni fark ettim, ha ha !! Lierac da Lansinoh da bana gore degil, fazla yapiskan ) Garmastan pomat da ise yarar aklinizda olsun.

Meme ucu cikarticilar var ve birde silikon uclar, bu uçlarda uzun sure emzirenler de oluyor. Benimkilerde pek büyük degil malesef ve zor oluyor, iki kizimida sadece 2 ay emzirdim, fazla sütüm olmadi. Hastanede hemşireler bize pek bisey demedi ama bebisim o kadar ağlıyordu ki biz mama verdik 1 ölçek, gerektiği zaman vermek gerekiyor, ozellikle ilk günler sarılık olmamasi icin iyi beslemek gerekiyor

Yaa öyle mi ? Arkadaşımda işe yaramış , bi de başka bir topikte de gördüm kullanıp memnun kalanları. Tenden tene değişiyor demekki herkesin cilt hassasiyeti daha farklı

Bende bi kac gun once cok hassastim, esime biraz fazla yüklenmiş olabilirim oluyor oyle arada, bir de saçma sapan rüyalar kabuslar oluyor, onlari da hic sevmiyorum
Eşler kaldırıyor yükün bu kısmını işte Biz bunalinca onlara sarıyoruz biraz bilinçaltı ruyalarda çıkıyor. Felak, nas, 3 ihlas okuyup yatmak lazım bir de her gece

Hemen yemege misafir ayarladim temizlige sardim Teşekkür ederim canım mücadele ediyorum çıkacağım inşallah

Ben de 66yla baslamistim 62ye düşmüştüm. Elhamdülillah iştah açıldı 64teyim şu an ama hızla gidiyor kilobir haftada iki kilo aldım

Benim gibi karnı hiç büyümeyen var mı 18+1 olduk fakat 2 aylıkmış gibi hamile olduğumu kimse anlamıyor
Birkac haftadir belirginlesti benim birden. Belki oyle olur. O vakte kadar hic belli degilken İç karnın geniştir belki ablamin da ikiz gebelikte 5 aylik gibiydi son aylarda. Sonra cok çabuk toparlar göbeğin güzel bir sey bence.

Misafire temizlige sardim iyi geldi arkadaşlarim sagolsun cidden çok iyi geliyor anlatmak bebegin mutlu olacagini, yoksa etkilenecegini düşünmek de olumlu etkiler haklısın

Bu uyarmanin rahmi kasacagini bilmiyordum canim. Yarin doktorumla randevum var bi sorayim. Hem de meme ucu icin belki yonlendirme yapar.
Meme ucu cikarici ve slikonu duydum, doktoruma soracagim belki bi onerisi olur. Cunku emzirmeyi cok istiyorum. Allah kismet ederse 1yasina kadar.
Sarilik icin esim bisey okumus, anne ve babanin kan gruplarinin da etkisi olabiliyormus. Ve %90 bizim bebekte sarilik olacak, guzelce emerse basit sekilde atlatir demisti. Hatta esime kizmistim niye simdiden moralimi bozuyorsun diye. Moral bozmak degil bilgileniyorum onlemimizi almamiz daha kolay olur diye. Bu sebepten tartismamiz bile var.

Inslalah her şey yolunda gider sağlıkla alirsiniz kucağınıza siz kime gidiyorsunuz dr.a
Ben doktorumu değiştirerek Dilek Benk Şilfeler’e gittim. Daha önce de gitmişliğim var. İletişimi muhteşem. Çok sıcak kanlı. Çok açıklayıcı ve zaman ayırıcı. Sezaryen korkum olduğunu da söyledim. Zaten onun da görüşü bu yöndeymiş. Daha zamanımız var. İnşallah memnun kalırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…