2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Ben 1 hafta önce meme ucu acısı ile tanıştım. Allahım nasıl fena
Başka bir şeye odaklanamıyorsunuz. Temiz içerikli sabunla yıkadım kuruttum, hametan sürdüm, hamazinc sürdüm neler denedim. Eşim Lansinoh getirdi bu vazelin gibi ne işe yarayacak dedim ama 2 günde meme ucu sakinledi ve eski haline döndü. Şuanda aşk yaşıyorum kremle ve minik minik süreceğim bir daha yaşamamak için. Demek ki kişiden kişiye de memnuniyet değişiyor. Lierac kremi de kullanıyorum. Kalıntı veya yapışıldık asla bırakmıyor. İnternette her ürünün sahtesi var artık. Dikkatli olmak lazım. Ben eczaneden alıyorum bu dönemde daha hassasım. Bir de karnım kaşınırsa hemen Excipial Lipo sürüyorum mükemmel nemlendiriyor.

16+0’dan yazıyorum. Bu günleri görebildiğim için şükürler olsun Allah’a
Decavit ve demir kullanıyordum D vitamini de eklendi. Malum önümüz kış.

Cinsiyetini 11+3’de öğrendiğimiz oğlumuz büyümeye devam ediyor. Medipol Mega’da perinatolog Gökhan bey görmüştü cinsiyeti. O dediyse doğrudur dedi tüm doktorlar. Gerçekten de cinsiyeti her gören doktor teyit etti.
Benim sınavım baş ağrısıyla. 2 günde bir Parol’a sarılıyorum. Ağrı şiddetlenmeden alırsam idare edebiliyorum.
Bu yol böyle inişli çıkışlı ama sonu çok güzel görebiliyorum

Gecmis olsun. Ben de kremleri eczaneden alma taraftariyim, disarida satilanlar daha uygun fiyatli ama iceriklerine guvenemiyorum. Lierac surulen bolge 2 dk ciplak birakilinca emiliyor ve bi yapisiklik birakmiyor. Lansinoh ile henuz tanismadim, ama arkadaslarimdan aldigim yeni dogan listesinde mutlaka var. Hepsi de memnun kalmis.

Doktoruma danışıp mutlaka inceleyeceğim. İçimden kullanmam gerekiyor diye düşünüyorum.
Evet çok iyi bir krem emzirme döneminde mutlaka kullanılması gerekiyor göğüs ucunu bebekler edince yara oluyor. Cok yoğun kıvamlı bir krem en küçük tüpü yetiyor çok minik sıkmak yetiyor

ben ilk bebeğimde gögüs ucu yaralarından çok çektim kremler sürdüm,zeytin yağı dediler sürdüm,soğan suyu dediler sürdüm,kendi sütümü sürdüm,soda sürdüm.Valla en sonunda biri iyi geldi ama hangisi bilmiyorum.Ağlayarak emziriyordum kanıyordu artık.Neredeyse 2 3 hafta sürdü sonra geçti.İnşallah bunda öyle olmaz bu sefer öncesinde gögsü yumuşatacağım doktor öyle söylemişti kremi sür doğumdan 2 3 hafta öncesinde gögüs ucun yumuşasın diye ama ben sürmemiştim bu sefer süreceğim.

Göğüs ucu aparatları var silikon ondan kullanabilirsin ama kucuk olsa da emziriyorlar.
Anneler emzirme konusunda bebeklerine ısrarcı olmalılar. Anneler yemeklerini güzel yediklerine çok güzel sütü olur ve bebek beslenir, bebek emdikce de anne bol kalori harcar kilolarını verir.

Ben hamilelik sürecinde hep bebe yağı badem yağını kullandığım için sanırım cildi daha nemli tutuyor. Yağları tüm vucuduma günde 2-3 kez sürüyorum. Doğum sonrası bende de oldu agrilar ama kısa sürdü gecti belki yağların etkisi vardir diye düşünüyorum
Cildine sadece göbek değil özellikle karın ve göğsüne bol krem veya yağlardan sür ki cilt şimdide esnemeye alışsın lansinoh en azından bebek emerken acımızı azaltıyor 1 hafta 10 gün sonra ilk acilar geçiyor alışıyor insan

Nane yağı migren ağrısından iyi geliyor. Alnına, şakaklarina, kulak arkasina, ensene sür ışıkları kapat uzan iyi geliyor. Migren bantları var eczanelerde bazen a101 bile getiriyor onlar da rahatlatıyor. Bebekler için ateş düşürücü bant , migren bantı gibi kullanılıyor amaç orayı serinletmek. Allah sifa versin çok zor oluyor biliyorum, yaşıyorum

Bebeğimize ne almalıyız ? Ne almamalıyız topiğinde denk geldim bu sayfaya . Lazım olacak bebek ürünlerinin içerikleri incelenmiş hep. Yıldızlar kategorisindeki ürünler en temiz bulunanlar ve önerilenler. Sayfayı çoğunluğunuz biliyordur belki , benim gibi haberdar olmayan varsa işine yarayacaktır. Link açılmazsa instagram-muhendisinoglu

Anneannemin bir tarifi vardı çok da kolaydı , bugün anneme bi sorucam. Doğum yapan her kadına mutlaka içirilir bizde, sütü bol ve kaliteli olsun diye . maşallah kim içtiyse çok güzel sütü geldi hiç sıkıntı yaşamadı. Öğrenip yazayım o tarifi

Yanınızda yine mama bulunsun ama biberona alisir diye korkuyorsanız, farkli yöntemleri var mesela #fingerfeeding #eds #cupfeeding gibi alternatif emzirme veya mama verme biçimleri var, bunlari bilerseniz en azından psikolojik olarak rahat hissedersiniz, Facebookta Emzirme Akademisi var, onu simdiden takip ederseniz çok bilgilenirsiniz

Son düzenleme:
Süt olsun diye yemedigim içmediğim şey kalmadı benim ama olmayınca da olmuyor, en cok kiloyu bu sut olsun muhabbetiyle aldim, ne damlalar, içecekler, çaylar kullandim ama pek fayda etmedi, profesyonel makina kiraladim, normal sut sagma makinasina göre biraz daha iyiydi ama onda da pek cikmadi herseyi denediğim icin en azından içim rahat ama tabi keşke biraz daha uzun sure emebilseydi bebisim iyi olurdu

Benden de güncelleme
#15+0
#+2.5 kg
Ocean d3k2, regenesis multivitamin ve selenyum kullanıyorum
10 gun once bir lekelenmem oldu proluton depot iğne oldum, genelde dinlendim gecti cok şükür
#kiz bebis
Bende kan ilaci içiyorum 19 haftalık olacağız son gittiğimde 5 kilo almıştım bebeğimizi kıza benziyor dedi doktor hanim

Kizlar aranizda Ümraniye Çamlıca hisar hastanesine giden var mi

Birde bende iki gündür sırt ağrısı ve böyle belim ile böbreklerim tarafımda ağrı var sizce bebek büyüdüğü için olabilir mi

Kızlar bir şey soracağım. Benim Türkiye’ye (İstanbul’a) gelmem gerekecek 1 ay sonra . Gelmişken detaylı ultrasonu orda mı yaptırsam diye düşündüm hem farklı bir doktora gitmiş fikir almış da olurum. Tek problem benim orda sigortam yok, özelde fiyat biliyor musunuz sigorta olmadan detaylı ultrason için ?

Cok gecmis olsunNeden meme ucu aciniz oldu ki hamileyken? Hormonlara bagli buyumeden dolayi mi?

Sen elinden geleni yapmışsın canın evet bazen ne yapsan da olmuyor. Isallah bu bebekte farklı olur hersey
Ücretli olarak 500 -600 TL gibi bakılıyor. Tabi daha yukarı cikan da olabilir.

Mutlaka yaz tarifi merak ettim bende.

Kızlar özellikle erkek anneleri doğumdan hemen sonra sünnet yaptırma konusunda fikriniz nedir daha önce yaptıran oldu mu böylesi daha mı kolay olur küçükken yaptırmak ileride psikolojisi etkilensin istemedigimiz için doğduğu zaman yaptıralım istiyoruz tecrübeli anneler deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…