Normalde de saglikli beslenirdim ama hamile oldugumu ogrendigimden beri cok daha dikkat ediyorum. Evde yogurdumu mayalarim, yumurtam organik. Icerigi duzgun urunler almaya ozen gosteriyorum ama aksam tv karsisinda cips yeme istegine mani olamiyorum.
Birde yemeklerden sonra gelen tatli ihtiyacina.
Tabi dogumdan sonra da ekstra sut yapan seylere odaklanmak lazim, mesela bizde lohusa kadina komposto yapilir.
herkes kendi cevresinde yoresinde yapilanlari yazarsa bilgilenmis oluruz. Mesela kuzenim doguma yakin rezene cayi icmeye baslarmis. Su an 3.yu doguracak ve ilk 2 cocugunda da sutu baya gelmis. Eczaneden aliyormus, digerlerine guvenmedigini soyledi.
Evet ben de bu sayfayi takip ediyorum cok bilgilendirici. Bunun disinda takip ettigim muhendisbirbaba var, o da etkinlik fikirleri, ek gida, bebek bakimi gibi gibi seyler paylasiyor. Daha az takipcisi var ama icerikleri hosuma gidiyor. Gidamuhendisianlatiyor paylasimlari da cok iyi. Sanirim 10 veya 11 aylik bebegi var ona yaptigi yedirdigi seyleri paylasiyor. Takip etmenizi tavsiye ederim.
Genellikle urun incelemesi yapiyor, bimden alinabilecek temiz icerikli urunleri ondan gordum. Mesela bimin organik yumurtasini kesinlikle oneriyor. Ve onermedigi urunlerin de iceriklerini paylasiyor. Ebe tulin bulur var o da cok guzel faydali icerikler paylasiyor. Sutum gelmiyor, yetmiyor diye bisey yok, o sut dogru destekle gelecek, yetecek dusuncesini savunuyor. Simdilik aklima gelenler bunlar.
Birde instagramda montessori aktivitelerine de bakmanizi oneririm.
Ya ama mama bulundurmak psikolojik olarak sutun gelmemesini etkiliyebiliyormus. Buyuk sehirlerde mamaya erismek 20dk bile surmuyor, mama biberon hastane cantanizda olmasin diyo cogu ebe.
Facebook kullanmiyorum ama hashtag'lara baktim cok mantikli. Ama hemsireler bu kadar yardimci olur mu bilemem. Tabi ben doguma kadar kendim iyice bilgileneyim olaki bebis memeyi red ederse hemsireden rica ederim. Ya aslinda ne sansliyiz ne kadar cok bilgiye erisebiliyoruz. Ahh analarimiz ninelerimiz nasil bizi buyutmusler helal olsun.