2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Normalde de saglikli beslenirdim ama hamile oldugumu ogrendigimden beri cok daha dikkat ediyorum. Evde yogurdumu mayalarim, yumurtam organik. Icerigi duzgun urunler almaya ozen gosteriyorum ama aksam tv karsisinda cips yeme istegine mani olamiyorum. Birde yemeklerden sonra gelen tatli ihtiyacina. Tabi dogumdan sonra da ekstra sut yapan seylere odaklanmak lazim, mesela bizde lohusa kadina komposto yapilir. herkes kendi cevresinde yoresinde yapilanlari yazarsa bilgilenmis oluruz. Mesela kuzenim doguma yakin rezene cayi icmeye baslarmis. Su an 3.yu doguracak ve ilk 2 cocugunda da sutu baya gelmis. Eczaneden aliyormus, digerlerine guvenmedigini soyledi.
Evet ben de bu sayfayi takip ediyorum cok bilgilendirici. Bunun disinda takip ettigim muhendisbirbaba var, o da etkinlik fikirleri, ek gida, bebek bakimi gibi gibi seyler paylasiyor. Daha az takipcisi var ama icerikleri hosuma gidiyor. Gidamuhendisianlatiyor paylasimlari da cok iyi. Sanirim 10 veya 11 aylik bebegi var ona yaptigi yedirdigi seyleri paylasiyor. Takip etmenizi tavsiye ederim. Genellikle urun incelemesi yapiyor, bimden alinabilecek temiz icerikli urunleri ondan gordum. Mesela bimin organik yumurtasini kesinlikle oneriyor. Ve onermedigi urunlerin de iceriklerini paylasiyor. Ebe tulin bulur var o da cok guzel faydali icerikler paylasiyor. Sutum gelmiyor, yetmiyor diye bisey yok, o sut dogru destekle gelecek, yetecek dusuncesini savunuyor. Simdilik aklima gelenler bunlar. Birde instagramda montessori aktivitelerine de bakmanizi oneririm.
Ya ama mama bulundurmak psikolojik olarak sutun gelmemesini etkiliyebiliyormus. Buyuk sehirlerde mamaya erismek 20dk bile surmuyor, mama biberon hastane cantanizda olmasin diyo cogu ebe. Facebook kullanmiyorum ama hashtag'lara baktim cok mantikli. Ama hemsireler bu kadar yardimci olur mu bilemem. Tabi ben doguma kadar kendim iyice bilgileneyim olaki bebis memeyi red ederse hemsireden rica ederim. Ya aslinda ne sansliyiz ne kadar cok bilgiye erisebiliyoruz. Ahh analarimiz ninelerimiz nasil bizi buyutmusler helal olsun.

Mama olmasa bile mama vereceginiz malzemeleri alabilirsin, bazi hemşireler cok fazla emzirme taraftari oluyor bazilarida pek umursamiyor, bazen dogumdan sonra sutun olmaz bebek ac kalır, bazen de sutun cok olur bebek tutamaz yani malesef hersey insanın hayal ettiği gibi olamayabiliyor ama tabiki her zaman pozitif düşünmek gerekir

Eger uzak degilse altan cebeci yi oneririm, ozel muayene oldugu icin sigortanın bir önemi olmaz sanirim, ben hep ona gittim. Internetten de yorumlarına bakabilirsin mesaj ile fiyat sorabilirsin, ben henuz randevu almadığım için güncel fiyatini bilmiyorum malesef

kızlar aranızda sırt ağrısı çeken var mı ? 2 gündür sırt kemiklerim öyle bir ağrıyor ki sanki sırtımda ağırlık taşıyorum halbuki daha 16 haftalığız

Ilk dogumumda cevremdekiler hemen sunnetini yaptir dedi ama kiyamadim. 5 aylik oldugunda gec kalmadan yaptirayim dedim. Cunku belli bir aya kadar sinirler henuz cok gelismediginden cok aci hissetmedigini ogrenmistim. Ayrıca sünnet kulotuna filan ihtiyac yok bebek bezi yeterli. Altina cis yapmasi yarayi daha cabuk iyilestirirmis bunu da ogrendim. Iyi ki yaptirmisim. Sadece annem gitti diye agladi. Cunku gittigim hastane ameliyathanede sunnet ediyordu beni almadilar.yabanci yuzler doktorlardan korktu. Ciktiktan sonra bir kere bile aglamadi. Acı cektigini hic gormedim. Gayet neseliydi ve cok cabuk iyilesti yarası. Bu erkek olursa (henuz belli degil) bunun da ilk 3 ayda sunnetini halledicem. Ama ameliyathane degilde yaninda olabilecegim bir saglik kurulusunu sececegim bu sefer.

Yeri neredeydi ? Eğer yakınsa gideyim istanbulda çok doktor bilmediğim için önerilere açığım

Çok teşekkür ederim canım hepsini takibe aldım şimdi Anneme de sordum süt için mutlaka rezene çayı içmeli biz daha doğum yapmadan önce başlardık dedi. Medine hurması yine süt arttırıcı özellikte dedi . Gaz icin kimyon çayı içirmişler hep ailede doğum yapanlara ve çok etkisini görmüşler . Ve sütün kaliteli olması için de 1 yemek kaşığı tereyağı ile 1 yemek kaşığı balı eritip içirirlermiş . Çok şükür süt sıkıntısı çeken olmamış o kadar doğum yapan oldu maşallah herkesin sütü vardı

Bizde öyle duyduk ama insan bir yandanda kıyamıyor gerçekten ama daha kolay ve çabuk iyilesecekse ileride acı çekerek o psikolojiyi yaşamamasını tercih ederim. Hastanelerde sünnet için ayrı doktor mu bakıyor peki onuda ayarlamak lazım.

Su an net hatirlamiyorum sunnet dedigimizde yonlendirdiler. Genel cerrahi olabilir.

Baya da uzakmış ama internette yorumlarına baktım, çok güzel şeyler okudum sırf bunun için gidebilirim o yolu
Bende yorumlara bakarak gitmistim cok memnun kaldım en son gittiğimde 3 kere muayene etti olcumler icin, sonra da bebisin guzel poz vermesi için baya bekledi uğraştı, en son renkli fotolarinida verdi

İlk kizimda doktorum soğuk algınlığinda ve öksürükte oneriyordu, sutun icine tereyag bal koyup içmeyi yapmistim bende aklıma gelmişken ablamin bir eczacı arkadasi vardi, torunu ilk doğduğunda hastanede madensuyu içinde bekletilmis hurma vermişler biraz bebege gaz olmamasi icin ( buyuk ihtimal bagirsak florasan icin yararlı şeyler var icinde) onlarda ise yaramış, bende bir önceki bebegimde yaptim gerçekten pek gazi olmadi, ilk kizimda cok cekmistik ama biz suda ıslattı galiba madensuyu yoktu o an sanırım, kabuklarını soyup emdirmistik galiba

Bu sütün içinde değil tavada sadece tereyağı ve bal eritilip içiriliyor bizde sütün içine katınca diğer ikisinin etkisini seyreltebiliyor çünkü süt yapması açısından

Kızlar iyi akşamlar, karnımın sol trafında bir sertleşme oldu birden. Neden olabilir? Panik oldum biraz. Bazen tek traflı sertleşme olabiliyor diye okumuştum ama onu yazanlar en az 6 aylıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…