2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Erkek anneleri malesef düşüncesiz olabiliyor. Benimki de fındık alıp kazık kadar oğullarına vermişti yanımda, sonra da gelin de hamile canı çekcek gibi bişeyler söyledi. Eşimin kardeşi uzattı sonra. Ama ben takılmıyorum canım beni düşüneni ben de düşünüyorum daha kolay oluyor Sıkma canını eğer istediğin bişey varsa peşin peşin söyle yapmazsa da kalk kendin yapmaya çalış belki anlar hatasını. Gaz konusunda da kimyon at yemeklerine azar azar işe yarıyor.

Kızlar çok geçmiş olsun, inşallah daha iyisinizdir kendinize çok dikkat edin heryer hastalık

Sagol canim cok sukur daha iyiyim.

Inan diyecek bisey bulamadim. Seni daha da uzmekte istemiyorum. Karnabakar brokoli mevsimindeyiz. Bebeklerimize de cok faydali. Yapmasi da kolay. Biraz sirkeli suda beklet ardindan yarim saat hasla uzerine tuz dok oh mis gibi hafif ye gitsin. Bu devirde yapilan iyilikte 2 gun sonra konusuluyor o yuzden minnet etmemek lazim.. insanin kendi oz annesinden baskasina nazi gecmiyor. Saygisizlik olmasin diye de susuyoruz.. Ben hamileligimi ogrendigimden beri esimin ailesinden biri birgun arayip nasilsin diye sormadi. Cok icime oturuyor, gecen esimle de paylastim. Dedim senin de henuz yeni evlenmis ilerleyen zamanlarda cocuk dusunecek ablan var. Ben nasil olurda hamileliginde bir gun aramam. K.validesi nasil olur da birgun aramaz sormaz. Bisey diyemiyor. Hakli oldugumu biliyor.
Evlendigim gunden beri esimin ailesinden manevi hicbir sey gormedim. Allah var bi zarar da gormedim evime evliligime hic karisilmadi ama yani herkeste es ailesinden yana bi dert var canim bosvermekten baska yapabilecegimiz birsey yok..

Seninki de aynıymış desene zaten psikolojim bozuk, ister istemez üzülüyorum. Dikişten beri yatmaktan iyice bunaldım. E insan azcık şu dönemde ilgi de bekliyor. Zaten rahat değilim daha ilk günden gerildim. Ayıptır söylemesi biraz açık olacak ama tüm gün yattığım yerde gazımı da çıkarıyordum yeri geliyor geğiriyordum da yani Bi bunalıp kalkıp inliyordum, kıçımı dönüp yatıyordum oram açılmış buram açılmış düşünmüyordum yani kocamın yanında yapıyordum bunları artık mecbur. Kendi annemin yanında da yaparım. Ama şimdi hepsi için oda değiştiriyorum. Kalkıyorum gidiyorum.
Normal bir zaman olsa yine takmam da. İşte adı hasta bakmaya gelmek ya ona içerledim yani. Komforum gitmiş. Şu zamanda benim için yapılabilecek en iyi şey yemeğimi yapmak, bulaşığımı yıkamak. Ama böyle olacaksa ben annemi çağırırdım diye üzüldüm yani.
Benim annem o gelecek diye gelemedi ama günlerdir de aklı bende. Ki ben dedim yani eşime de aylardır görmüyorsun anneni sen evdeyken o gelsin vakit geçirirsiniz, raporun bitip işe başlayınca benim annem gelir. Dedim idare ederim ama hayırlısı bakalım hakkımda

Günaydın canım valla şimdiden başladılar bizi yönetmeye beni ayağa dikti yine sabahın 5inde
Ya sorma geceleri hareketli ama bu gece ağrıyla uyandım. Sancı tuttu biraz muhtemelen kabizliktan dolayı oldu. Kabız ilacı 1 gün içmesem hemen işler zorlaşıyor.
Cok gecmis olsun. Rabbım şifa versin.
Gecmis olsun. Bunyemiz aldığımız vitaminlerle diğer insanlara göre daha güçlü aslında. Cok guzel besleniyor ve takviyeler alıyoruz ama izmirde hava değişikliği bu sıra çok fazla belki o yüzden böyle oldun. Çabucak iyileş isallah.
Takma hayatım. İçine atma, kendini sıkma, kaynanalar bazen boş davranışlarda bulunuyor. Senin gaz sorunun varsa yemeklerine pisme esnasında kimyon koyun çok koymanız gerek yok örneğin yarım çay kaşığı olsun o gaz çıkarmak sağlar seni çok rahatlatır. Kimyonu araştır sindirim için çok faydalıdır ve riski yok diye biliyorum. Bende her yemeğe kullanıyorum malum benimde ikinmamam gerekiyor. Hatta kabızlık düzelmeyince ilaca başladım rahatlattı. Kaynana işte ayrı bir sorun ama ne güzel eşin seni korumuş bırak korusun kaynana da düzeltir kendini.

Biraz kalsın ama sonra kaynanani esin söylesin evine gönderin. Anne sen yoruldun falan diye 1 hafta sonra gönderin yoksa seni çok üzecek. Gaz çıkaramadığıni falan söylersin eşine uygun bir dille annesini gonderir sonrasında kadından davranışı yüzünden çok soguyacaksin

Çok şükür basit şeyleri yaparım artık mecbur kalırsam. Zaten içim gidiyor mutfağımı birilerine emanet edince. Planım sabah erken kalkıp kendi fasulyemi pişirmek.
Minnet etmemek lazım da lanet olsun en muhtaç olduğum zamandayım ve elim kolum bağlı. Bağırmak geldi içimden hamileyim ben hamileye diye. Ama içime içime bağırdım her zamanki gibi
Bana faydalı şeyi pişirmediğine mi üzüleyim, yoksa hamile halimle az yedirmesine mi bilemedim.

Sen de boşver kuzum belki arayıp sormamaları daha hayırlıdır. Benimki uzaktayken arayıp soruyordu da ne oldu. İki gün sonra gittiğinde sorsan el bebek gül bebek baktım der yine
Eşinle de kötü olma boşver. Onlar da biliyor da işte ellerinden birşey gelmiyor. Eşim bir geldi bana kötü niyetle demedi dedi. Sinirlendim, ona patlayacak gibi oldum. Sonra düşündüm ne diyecekki başka, arada kalmış. Niye ben kocamla kötü olayım bu yüzden. Bir haftadır sakat diziyle el bebek gül bebek bakmış bana

Aman daha neler neler de işte ben takmıyorum. O da öyle diyip geçiyorum çoğu zaman.
Valla ayıplık birşey yok kış geldi illaki soğuk alıyoruz bir de hamilelikten kaynaklı ekstra şişkinlik oluyor hepimiz yapıyoruz dediklerini merak etme O da az yer dediğinde, eşine dönüp bana zeytinyağlı yapar mısın deseydin kıyamazdı oğluna o zaman yapardı belki de ben başka konuda bir kere demedim işe yarıyor. Yine de sana zararı yoksa kafana takma yemek olmaz başka şeylere yardımı olur, bulaşık çamaşır işine baksa o bile yeter insana. Sıkma canını hepsi gelip geçici. Bebişini düşün sen boşuna büzüştürme çocuğu

Ben daha birşey demem valla. Haklıyken haksız duruma düşmek hiç istemiyorum. Gitsin diyen olmak istemiyorum tekrar daha doğrusu. Ben eşime anlattım gelmeden önce kısa olması, sen evdeyken olması tercihimdir sebebi de bu bu diye. Annem de bekliyor bir yandan.
Şuan o sebepleri ilk günümde iliklerime kadar yaşadım valla. Eşim de görecektir halimi elbet diye umut ediyorum

Kimyona da alerjim var canım. Kabarıyorum kaşınıyorum. O yüzden ne kadar kısabilirsem gaz yapan şeyleri o kadar iyi diye dişünüyorum ya da belki bir doktora danışırım haftaya gidince eksik de beslenmek istemiyorum, bakliyat önemli

İşte istediğim kafa bu benim de. Neler vermezdim olaylara böyle yaklaşabilmek için ama yok ben daha bir kaç yıl kafama takarım bu olayı, taktıkça kendimce sinirlenirim, kimse anlamaz beni kimseye de anlatamam. Sonra da işte P pink-jazz ın dediği gibi böyle böyle soğuyorum insanlardan

Sagol canim sorma izmirin havasi bu aralar degisken Sukur biseyim kalmadi. Hala biraz ishalim var ama kabiz olmaha tercih ediyorum

Iste insanin zoruna giden geline bakmaya gittim demesi olacak ya. Kadin oglusuna gelmis gibi. Bosver esin arkanda kaynanan da yasliymis yasliligina ver Esinle konus canin ne isterse soyle. O kendi cani istiyormus gibi annesine desin.
Ya benim esimin ailesi cok degisik insanlar. Kotuler mi iyiler mi anliyamiyorum. Fazla asosyaller. Ne akraba, ne komsuluk iliskisi yok yani. Soylemesi ayip yabani gibi cekirdek aile disina cikamamislar. Ama bilgili gorgulu insanlardir. O yuzden aman evime evliligime karismiyolar bosver aramasinlar diyorum. Esimin zaten ablalari ve annesiyle sohbet amacli arastiklarini daha hic gormedim. Anca bisey olursa birbirlerini ararlar. Babasiyla 2 gunde 1 konusur cunku babasinin islerini yurutuyor. Yani benlik bi durum yok aslinda ama yine de hamilelikte kafaya takmiyo degilim.
Kesinlikle dedigin gibi eslerimizle aramizi bozmaya degmez. Daha bu sabah bos bi sebepten tartistim. Yarim saat sonra gelmis konusup ediyo. Sonra kendime kiziyorum yapilir mi bu adama bu diye

Üzülme yavrum. Erkek anaları böyle.
Gelmiş en azından bakmaya.
Bana dr ilk üç ay hiç bişi yapma demişti. Benim içim durmuyordu kaynanam biliyorda temizlik yapmadan duramayacağımı bir kere Bile sormadı yapılacak bişi var mı yapayım. Hem de karşı evde oturuyor. Bi yoğurt yapmaktan tiksindim onu yapıo getiriyor. Sormuyor hiç yemek yapabiliyor musun temizlik yapabiliyon mu.?
Kocam sağolsun el ele verip yapıyoruz her şeyi yavaş yavaş.
Kaynanam bi takmış anca yelek hırka örüyor.
İnsan biraz özel ilgi bekliyormuş ben de yeni anladım. Ne bilim kahvaltı hazırla yemek hazırla çağır ama yok. Ay ya da ben çok alıngan oldum

Hepsinin huyları farklı demekki kuzum ya
ama ben de beklerdim senin yerinde olsam. Alınganlık değil yani snnki
Biz yine kocalarımıza şükredelim hepimiz

Ah canım, kendi annemiz gibi olmuyor hiç kimse gerçekten. Çok haklısın insan düşünülmek istiyor. Zaten hassas durumdayız. Nazımızda anca annemize geçer, annem yapsa düşüncesizlik derim hemen niye böyle yapıyorsun diye mesela ama söz konusu kayınvalide olunca susup kalınıyor. Biran önce annen gelse daha iyi olacak, zaten stresin var biraz daha strese hiç gerek yok

Kimyon alerjisi hiç duymamıştım. Sen daha iyi bilirsin canım.
Kayinvaliden için sen bilirsin ama kısa vadede göndermek faydası var yoksa bu tavırlar esinle aranı bozmasın. Sinirleri yıpratıyor isallah esin seni anlar ve korur. Ev işine yardım etse bile kayinvaliden sen kendine yemek yaparsın kolay birseyler oda temizler yıkar sende istediğini yersin. Ne yapacaksın ailesinin sonuçta bir şekilde idare de gerekiyor.
Erkek anneleri öyle bazen kendi annemizde böyle oluyor. Annemler sancim oldu hastanede yattım diye İzmire geldiler kendi evlerine geldiler. Ve ben hergun çocuğu okuldan al onlara git kızımın eşyalarını kitaplarını oraya taşı akşam yemek sonrası herseyi eve geri taşı uğraşıp durdum kızımda illa onları istedi ama çok yoruldum. Kızımın kursları da var 3 gün götürdüler sonra o da bana kaldı. Evet bana bakar ama kendi evinde olsun istiyor ama ben git gel yoruluyorum soyleyince bende yoruluyorum genç miyim diyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Kayinvalidem ben hamile 28 haziranda felç geçirdi sonra yatağa bağımlı oldu ve geçen ay vefat etti. Birtek annem var kayinvalide olsa zaten o kendine anca bakardı bende kendi kendime bakıyorum.
Eşim yardım eder ama hep söylenir o da beni sinir ediyor. Kendi işimi kendim görüyorum bir tane kaybettik buna da birsey olursa senin yüzünden diyorum eşime. Hepimizde ayrı dertler.

Aynı dertten muzdaripiz canim. Hatta bugün eşimle tartıştık ev işleri konusunda. Benim de ilk başlarda gebeliğim sikintiliydi doktor iş filan yapmasın dedi. O gün bugündür eşim yapar sağolsun. Buraya kadar tamam da ne zaman ise başlasa hep biseylere söyleniyor sanki yıllardır o evi o temizlemis te batıran kişi benmişim gibi laflar söylüyor bana. Sonra pişman oluyor geliyor özür diliyor filan ama zaten hassas bir dönemden geçiyorum. Ağla ağla helak oldum tüm gün. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin çok zor. Bir dahaki kontrolde doktoruma sorcam artık tehlike geçti mi diye. Bir de bebeğimin hareketleri de kesildi bugün bir korku kapladı içimi herşeyden korkar oldum artık hayırlısıyla su 4 ay da bir bitseydi
Bebekler hergun hareket etmez dimi, bişey olmamıştır dimi kafayı yemek üzereyim. Üzüntü stres filan etkilemez inşallah

Bu haftalarda her gün hareketini hissedememek yada az hareket hissetmek gibi şeyler normal diye biliyorum. Yarında bir dinle kendini, olmadı doktoruna mesaj atar sorarsın.

Aynen zaten o susup içine atmak yoruyor insanı. Ben de kendi annem dese sitem ederim. Kırgınlığımı belli ederim. Yeri gelir şakayla karışık lafımı sokarım
Ama şimdi o 5 dkka bitti yaşandı gitti benim dışımda herkes için

Başınız sağolsun canım
biz de anne olacağız, kayınvalide olacağız. Korkuyorum valla kendimden bazen

Kizlar bu kitabin hamileyken kesinlikle okunulmasi tavsiye edilmis. Yapilan yorumlar da gayet iyi.

Eklentiler

• Screenshot_20211213-092108_Samsung Internet.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 39
Biz anlıyoruz seni ama işte arada bebek olunca onu strese sokmanın bir faydası olmaz. Yeri geliyor kendi ailemize bile kızıyoruz ki bambaşka bir aileden bahsediyoruz. Kendi ailenden beklediklerini onlardan beklersen gereksiz üzülürsün. Ben de ailemden çok uzakta, eşimin ailesine yakınım. Bir kap yemek yapıp getiren yok. Yeri geldi tansiyonum düştü akşama kadar yattım. Yiyecek birşeyler hazırlarken elim ayağım titriyordu. Onun dışında süt yumurtam falan geliyor haklarını yiyemem ama bazen bir kap yemek daha çok işine yarıyor insanın. Yine de daha fazla beklentiye girmiyorum. Yapabildiğim kadarını yapıyorum. Eşim de iyi kötü yardım ediyor. Hallediyoruz bir şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…