- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.334
- 298
@Ebstncpembemanolya O Obayram MissPeaceful P pink-jazz forevermorrenk Zynp22
Etiketleyemedigim varsa uzgunum sagolun moralimi yukselttiniz kizlar. Hamilelik duygusalligi hassasligi demissiniz ama cidden oyle degildi.
Ben gelecek planlari yapmayi, hayatimi organize etmeyi seven biriyim. Evet daha doguma 4 ay var. Dogum sonrasi da bi 4 ay kadar vaktim var. Belki 8 ay sonrasini tasarlamak esime gore gereksiz ama bana gore gerekli. Sukur guzel rahat bi isim var evden calisiyorum. Bebegime de bu tempoyla bakabilecegimi dusunuyorum. Gerekirse yarim gun bakici tutariz, 2 haftada 1de temizlik icin bi yardimci tutariz demem karsiliginda o agir cumleyi duydum. Daha simdiden boyle bi cumle kuruluyorsa ilerisini dusunmek istemiyorum. Bebegim, isim,evim tum sorumluluk bende olacaksa o zaman kocaya ne gerek var..
Bu sabah cikmadan kahvaltiyi hazirlamis. Az once de sempatiklesmeye calisip mesaj atmis. Ama hic eskisi gibi hissetmiyorum ona karsi.
Bebek bakmanın zorluğundan hic haberi yok canim ondan böyle dusunuyor buyuk olasilikla, bebis olunca anlıyorlar merak etme, benim eşim de mimar ve cok yogun calisiyor, eve gece geliyor, haftada 3,4 gun şehir dışında ama yinede ben senin yaptığını yapamam, isin cok zor diyor, ilk kızımız da cok yogun degildi kızımızı beraber baktik, kolik bir bebekti hemde, 4.ayda kendisi bir bakici alalim artik dedi cok yoruluyorsun, aldik ama içime sinmedi 3gun sonra gönderdik, annemlerle bi onlarda bi bizde karisik baktik bir süre daha. Yani yasamadan zorluğunu bilemez, evet biraz anlayışsız davranmış ama onunda belki is stresi vardır. Benim eşim mesela çoğunlukla senin hamile oldugunu unutuyorum diyor@Ebstncpembemanolya O Obayram MissPeaceful P pink-jazz forevermorrenk Zynp22
Etiketleyemedigim varsa uzgunum sagolun moralimi yukselttiniz kizlar. Hamilelik duygusalligi hassasligi demissiniz ama cidden oyle degildi.
Ben gelecek planlari yapmayi, hayatimi organize etmeyi seven biriyim. Evet daha doguma 4 ay var. Dogum sonrasi da bi 4 ay kadar vaktim var. Belki 8 ay sonrasini tasarlamak esime gore gereksiz ama bana gore gerekli. Sukur guzel rahat bi isim var evden calisiyorum. Bebegime de bu tempoyla bakabilecegimi dusunuyorum. Gerekirse yarim gun bakici tutariz, 2 haftada 1de temizlik icin bi yardimci tutariz demem karsiliginda o agir cumleyi duydum. Daha simdiden boyle bi cumle kuruluyorsa ilerisini dusunmek istemiyorum. Bebegim, isim,evim tum sorumluluk bende olacaksa o zaman kocaya ne gerek var..
Bu sabah cikmadan kahvaltiyi hazirlamis. Az once de sempatiklesmeye calisip mesaj atmis. Ama hic eskisi gibi hissetmiyorum ona karsi.
Tabiki kırılmakta haklısın ama çabasını da görmezlikten gelme bence :) planlarını kendin ve bebeğin için yap , hepimiz yapıyoruz .. ben de çalışan bir kadınım bebeğin bakımını düşünmek zorundayım kendimce düşünüyorum ve eşimle paylaşıyorum ve bana da garip garip cevaplarla dönüyor eşim .. bence ne yapacaklarını bilmediklerinden mantık dışı konuşuyorlar :) bugün bebeğin için güzel planlarını düşünerek moralini düzelt , bu sıkıntıyı atlatınca sakin bir zamanda konuş ..@Ebstncpembemanolya O Obayram MissPeaceful P pink-jazz forevermorrenk Zynp22
Meslektaslar deseneBebek bakmanın zorluğundan hic haberi yok canim ondan böyle dusunuyor buyuk olasilikla, bebis olunca anlıyorlar merak etme, benim eşim de mimar ve cok yogun calisiyor, eve gece geliyor, haftada 3,4 gun şehir dışında ama yinede ben senin yaptığını yapamam, isin cok zor diyor, ilk kızımız da cok yogun degildi kızımızı beraber baktik, kolik bir bebekti hemde, 4.ayda kendisi bir bakici alalim artik dedi cok yoruluyorsun, aldik ama içime sinmedi 3gun sonra gönderdik, annemlerle bi onlarda bi bizde karisik baktik bir süre daha. Yani yasamadan zorluğunu bilemez, evet biraz anlayışsız davranmış ama onunda belki is stresi vardır. Benim eşim mesela çoğunlukla senin hamile oldugunu unutuyorum diyoraz cok benzer şeyler oluyor hayatlarimizda ama geciyor canim, elinden geldiğince cok takma, üzüntü stress bebegi gercekten etkiliyor, daha sonra unutacağın seyler icin bebisini sıkıntıya sokma, canin sıkıldıkça ona saril guzel hayaller kur, surekli guzel olumlamalar yap cok ise yarıyor bence hatta youtubeda guzel rahatlama meditasyonlari var onlara da bakabilirsin
Haklisin canim onlar yasayip tecrube edinerek bazi seyleri anlayabiliyolar. Kadin olmak cok farkli. Hamile kadin olmaksa cok cok farkliymis. Bakalim anne olmak nasil farklilik getirecek.Tabiki kırılmakta haklısın ama çabasını da görmezlikten gelme bence :) planlarını kendin ve bebeğin için yap , hepimiz yapıyoruz .. ben de çalışan bir kadınım bebeğin bakımını düşünmek zorundayım kendimce düşünüyorum ve eşimle paylaşıyorum ve bana da garip garip cevaplarla dönüyor eşim .. bence ne yapacaklarını bilmediklerinden mantık dışı konuşuyorlar :) bugün bebeğin için güzel planlarını düşünerek moralini düzelt , bu sıkıntıyı atlatınca sakin bir zamanda konuş ..
Canim benim hastane ortaminda bunlari hissetmis olman beni ayri bi uzdu. Bizim ogullarimizin "canim annecim" diyecekleri gunler gelecek. Erkek annesine duskun olur derler. Onlarin varligi icimizi isitsin.Oyyy öyle iyi anlıyorum ki seni2 gece önce hemen hemen aynı düşüncelerle boğuştum durdum. Bak sabahına hastanelik oldum canım biliyorum çok zor ama sen elinden geldiğince bebeğine odaklan. Dün hastanede kolumda serum ağrıdan kıvranıyorum, korkuyorum. Ağlıyorum doğal olarak bir şeyler ters mi gidiyor acaba diye. Son bir haftam hastanede geçmiş
Eşim karşımda koltukta oturda da ne geldi bi elimi tuttu, ne bir sakinleştirmeye çalıştı. Tanıyamadım resmen karşımdaki adamı. Üstüne oturduğu yerden bir de beni azarladı ne ağlıyorsun şimdi ağlayacak ne var, doktor iyisiniz dedi işte falan. Yani kendince hala o kadar kızgındı ki bana o halde olmam bile önüne geçemedi kızgınlığının. Bırak o halde olmayı biz her şey yolunda olsa bile sadece hamileyiz diye ekstra ilgi şefkat bekliyoruz bu dönemde.
O an dedim ki kendime boşver, seni senden daha iyi anlayacak kimse yok. Bebeğine sarıl, odaklan, iyi ol ve çık şu hastaneden.
Erkekler bazen sinirden ne dediklerini bilmiyorlar gerçekten. Senin eşin de anlayacaktır da işte biraz geç oluyor sadece
Yaaaa bayıldımHaklisin canim onlar yasayip tecrube edinerek bazi seyleri anlayabiliyolar. Kadin olmak cok farkli. Hamile kadin olmaksa cok cok farkliymis. Bakalim anne olmak nasil farklilik getirecek.Oglumun kargolari geldi, o kadar mutlu oldum ki. Su tatliliga bakar misiniz
Benim eşimde suan İzmire gidiyor is icin, hatta dedi İzmire taşınmak istermisinMeslektaslar deseneHer meslek zor tabi ama mimarlik ayri bi zor farkindayim. O da bu sene haftanin 2 gunu sehir disina gidip gelecekti, git gel yorgunluk ve masraf bi ev tutariz daha uyguna gelir benim zaten nereden calistigimin onemi yok dedim. Kendim ettim kendim buldum, duzenimi bozdum su hassas donemimde. Hem bebek hem is hem ev tabi kolay degil, dogum iznimden sonra kendisi tutussun. Hic sesimi cikartmayacagim bu konuyla ilgili.
Bende gormustum bu takımdan güle hule kullan çok güzel.Ben de bu takımı aldım. Çok terleniyormuş, piyasada başka pamuklu takım bulamadım. İçindeki gecelik de emzirme özellikli, Aynı desende terliği vardı, sonra dayanamadım onu da aldım. Artık frene basmam gerekiyor alışveriş konusunda
Bende çok planlar yapan, hayatı düzenlemeye çalışan bır insandim, hayat enerjim çok yüksekti ama hayatta planlarim kızımın doğumundan 7 ay sonra darma dağın oldu. Kızımın babası bir gece hiçbir şey yokken hiç kavga bile etmezken ayrılmak istediğini söyledi ve 7 aylık bebeğimle, gururum kırılarak baba evine döndüm. Ne çocuğuna sevgi tam olarak gosterdi, ne çok sevdiği insan olan beni düşündü terk edip gitti. Birbirimize çok aşık ve herkesin parmakla gösterdiği bir cifttik hamileyken başka bir kadın ilgisini çekiyor ve beni aldatıyor. Neyse kızımı mutlu bir aile de büyütme planları yaparken 2 yada 3 çocuğum olsun , kendimize ev alalım tatiller yapalım diye hayat planları yaparken kucağımda çocukla terk edildim. Psikolojik olarak çöktüm. Erkeklerden nefret ettim. Kimseyle arkadaşlık bile etmedim taki şimdiki eşim beni kızımla beraber görünce aşık oluyor. Pesimden çok koştu insan gibi kızıma bana güzel yaklaştı ve bizim kalbimizi çaldı tekrar evlenmeye ikna etti. Kızıma öz babasının yapmadığı babaligi yapiyor. Çocuğu olsun diye deli olan bir adam. Baba olmadan kızıma baba olan bir adam. Onu tanıdıktan sonra ben değiştim ona kızarım ama susarım tamam canim sen bilirsin derim. Beni hayata tekrardan bağlayan bir adam. Cok yazdım biliyorum ama hayattaki planlar bazen tutmuyor bunu yaşayarak acı bir şekilde tecrübe ediyoruz.@Ebstncpembemanolya O Obayram MissPeaceful P pink-jazz forevermorrenk Zynp22
Nisan ayi soğuk oluyor genellikle ama sabahligi olmasi iyi olmus, ben cok üşüyen biriyim ve uzun kollu bakiyorum kendime, hem lohusalara usutmeyin derler bebege de gaz olmasin diye, normalden kalın giyiniyor geneldeBen de bu takımı aldım. Çok terleniyormuş, piyasada başka pamuklu takım bulamadım. İçindeki gecelik de emzirme özellikli, Aynı desende terliği vardı, sonra dayanamadım onu da aldım. Artık frene basmam gerekiyor alışveriş konusunda
Erkeklerin dilinin ayarı olmuyor malesef canım. Sinirlendijlerinde olmayacak şeyleri söylüyorlar. Benm eşim de çok iyidir ama kavga edince nefret ederim ondan@Ebstncpembemanolya O Obayram MissPeaceful P pink-jazz forevermorrenk Zynp22
Canım üzülme sıkma canını erkekler öyle valla ta ki cocuk doğana kadar herşeyden bi haberler bak benim 3 kizim var 4. Ye hamileyim emin ol vallahi espiri olarak desem ben iki canlıyım yoruluyorum falan diye bana dönüp banane umrumda değil benim için ebrulimden başkası olmaz diyo(ebru büyük kızım 4,5 yil once ikizlerime hamileyken genzinde tümör oldugunu ogrendik ve 3 yil kadar tedavi asamasi sürdü cok sukur atlattik ama cok yiprandik ailece) ikizlerini bile takı 1,5 yaşına girene kadar görmediler ne kadar desemde ikizleri çok bilmez babaları diye en ufak bir rahatsızlıklarında bile benden farkı olmuyo hatta çocukları için arada benimle tartışır su anda bilmiyorlar bizler bebelerimiz anne karnına düştüğü gibi annelik duygusunu hissedip sahipleniyoruz ama cocuk doğduktan sonra emin olki senide çok daha iyi anlayacak bebisinede çok bağlı olacak üzülme kafana takma cnm hem bak kendini affettirmeye bile calisiyo valla bénimki olsa hiç umursamazCok basit tartisma cok agir noktaya geldi. Ve canim diye bildigim esim "kendine guvenmiyorsan bebek diyip durmayacaktin" dedi. Bu cumle aklimdan cikmiyor. Sinirle bile soylenmeyecek bisey. Kendi uzuntum bi yana bebegim de bu cumleye tanik olmasi beni cok yaraladi. Bosanma prosedurlerini bile arastirdim. Aglaya aglaya tum gece dusundum..
Canım üzülme sıkma canını dua et bol bol evladın için bizde sana dua edeceğiz Rabbim ne sizi nede evladinizi yormasın ben yaşadım çok zor Allah yâr ve yardımcın olsun cnm inşallah kötü birşey çıkmaz t3miz sonuç alırsınGünaydın kızlar, Cuma günü detaylı ultrasonum vardı. Yazmak için kendime gelmeyi bekledim.
Bebeğin her şeyi normal, bir şeyi hariç. Kalpten çıkıp sağ kola giden bir damar var, yemek ve soluk borusunun önünden geçmesi gerekirken arkasından geçiyormuş. Bu teşhisin adı da "aberran sağ subklavyen arter" (ARSA)
Başta ne olacak sanki, bir damar sadece dedim ama durum öyle değilmiş. Buna özellikle bakarlarmış.
3 durumdan bahsettiler;
Bu durum normalin bir varyantı da olabilirmiş, yani belki bizlerde de var bilemiyoruz dediler. Ama Down sendromu veya Di George sendromu da olabilirmiş. Ben zaten fetal DNA yaptırmıştım. Temiz çıkmıştı. Doktorun yönlendirmesi ile düşük paketi yaptırmışım. Yani Down sendromuna bakılmıştı ama Di George bakılmamıştı.
Şimdi diyorlar ki damarın yanlış yerde olmasından başka anormallik görülmüyor, ne kalbinde, ne beyninde. Muhtemelen sağlıklıdır ama isterseniz geniş panel fetal DNA yaptırın. Ani bir kararla cumartesi sabah yeniden kan verdim. Onca masrafa şimdi de bu eklendi. Geri sayıma başladım. Sonuç bekliyorum.
Hadi para kazanılır, Allah güç, sağlık versin ama 2 kere fetal DNA yaptırdığıma mı sinirleneyim, çekeceğim strese mi yanayım yoksa genetik bozukluğu olmasa da bu damar yapısıyla yutkunma problemleri yaşayabilirmiş, buna mı üzüleyim. Çok rahatsızlık yaşarsa basit ameliyatı varmış. Doğumdan itibaren çocuk kardiyoloğu takipli olacakmış.
Canım @Brokilo beni sormuşsun teşekkür ederim. Sessizce okuyorum, buralardayım.
Genetik bir anomali olmasın diye dua etmekten başka çarem yok, elim kolum bağlı.
Yok ben hastanede giyeceğimNisan ayi soğuk oluyor genellikle ama sabahligi olmasi iyi olmus, ben cok üşüyen biriyim ve uzun kollu bakiyorum kendime, hem lohusalara usutmeyin derler bebege de gaz olmasin diye, normalden kalın giyiniyor genelde
Ben aslında hastane icin söylemiştim, evler daha sıcak oluyorYok ben hastanede giyeceğimevde gecelik giymem pijamayla geçerim. Fotoğrafları bununla çekinirim diye düşündüm. Eşime mavi kot gömlek. Benimle de takım. Beyaz dantelli takımlar bana göre değil
Ben de hiç sıcağa gelemem. Emzirmek de terletiyormuş. Hastane de sıcak oluyor genelde. O yüzden hep ince takımlar baktıminşallah yanılmam
Nisan annesi olacaksin dimi ? Normal sartlarda 6.aydan sonra alisverise baslanirmis. Ben gecen ay alisverise basladim. Kuvet setim defolu gelince degisim istedim iade yaltilar. Baska markanin katlanabilirinden aldim, bugun geldi cok begendim.Yaaaa bayıldımben oğluma sadece küvet seti aldım başka da bir şey almadım , utanıyorum
Evet aksilik olmasa nisan da bekliyoruz bebeği .. Benim aldığımın aynısı hiç bir fark yok bende çok beğendim takımı yer kaplamıyor üstelik .. güzel günlerde kullanalımNisan annesi olacaksin dimi ? Normal sartlarda 6.aydan sonra alisverise baslanirmis. Ben gecen ay alisverise basladim. Kuvet setim defolu gelince degisim istedim iade yaltilar. Baska markanin katlanabilirinden aldim, bugun geldi cok begendim.pembemanolya sanki sen de almamistin canim. Fikir olur diye ekliyorum. Gayet kaliteli, nabyjemden daha saglam geldi gozume.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?