Bünyen zayıf dedi o Yüzden herhangi bir sebep söylemedi ama 13. Haftada bebeğin eşi aşağıdaydı bilmiyorum ondan olabilir bir de çok stresliyim o da erken doğuma neden oluyormuş sanırımYoyko ya karar verdim canım ya. Fiyat performans olarak en uygunu o geldi. Bize uyan en iyi özelliği de ara kadamede yükseklik ayarının olması. Benim yatağım normalden baya yüksek çünkü. İnşallah sağlıkla alacağım günler de gelecek geri sayımdayım
Kızına da maşallah canım
Başka bir sağlık sorunları olmasın da dediğin gibi hepsi büyüyorlarsağlıkla gelsinler inşallah
Ben de yoyko ya karar verdim canımyorumları çok iyi hepsiburada da falan.
Serklajdan beri düz de yatsam yan da yatsam senin şu kalça altına yastık önerin kurtarıcım oldu. Ayaklarımın altına koyuyordum ama kalça altını akıl edememiştim valla ne yalan söylim
Başımın altına incecik bir yastık alıyorum. Kalçama bir tık yüksek. Ayaklarıma daha da yüksek koyunca hiç baskı hissetmiyorum aşağıda
Bizim de ilk hedef şuan 28 canımsağlıkla ulaşırız inşallah. Bana hiç bahsetmedi ama ciğer geliştiriciden falan. Bir sorayım haftaya yine.
Senin neden riskli gebeliğin?
Ben akşamları o magnezyumu içmezsem hemen karnım sertleşiyor canım. Gerçekten çok rahatlatıyor içince
Geçmiş olsun canımbugün nasıl toparlayabildi mi biraz daha?
Geçmiş olsun
Size de geçmiş olsun
Ay kendim yapamıyorum maalesef ama valla böyle sizlerden dinleyince benim bile içimin yağları eriyor
İlla bozacaklar bir şekilde yaptıkları iyi şeyi de. Bizim bile nasıl hoşumuza gitmişti söylediğindeEşini dinle sen boşver. Direk ben aldım de gitsin
Benim kayınvalide de gelirken hastane çıkış seti almış sağolsun. Neyse verdi teşekkür ettik bakıyoruz eşimle açtık hemen arkasından niyetini belli eden o cümleyi kurdu. Bu tam hastane çıkışı başka almanıza gerek yok.
Ben de dedim ilk aylar giyeceklerini zaten hep hastane çıkış seti olarak aldık. (Öyle planlıyorum ama almadım henüz malum)
Ya senin 15. torunun , bizim ilk bebeğimiz, kaç yıldır beklemişiz, bırak da yavrumun ilk giyeceği kıyafetleri ben seçeyim ben alayım yani. Benim annem de almış. Telefonda aldım derken bile evde kullanırsın battaniyesiyle falan diye aldım dedi
Hiç konusunu açmayacağım valla doğuma kadar. Hastane odasında görür artık napim
Bende hala daha kalçanın altina yastık koyuyorum. Bugun sabah yine aşağıda baskı hissettim, hemen yastık koyduk yukarı çıktı. Ben ilk kızımda da böyle yaparak doğuma kadar böyle yapim risk durumu gitmiş oldu.Serklajdan beri düz de yatsam yan da yatsam senin şu kalça altına yastık önerin kurtarıcım oldu. Ayaklarımın altına koyuyordum ama kalça altını akıl edememiştim valla ne yalan söylim
Başımın altına incecik bir yastık alıyorum. Kalçama bir tık yüksek. Ayaklarıma daha da yüksek koyunca hiç baskı hissetmiyorum aşağıda
Çok şükür canım, darısı 28.haftaya sonra da 30 küsürlere insallahBen de eşimden şifayı kaptım burnumu çeke çeke yatıyorum evde
Bünyen zayıf dedi o Yüzden herhangi bir sebep söylemedi ama 13. Haftada bebeğin eşi aşağıdaydı bilmiyorum ondan olabilir bir de çok stresliyim o da erken doğuma neden oluyormuş sanırım
Peki sürekli yata yata senin de canın acıyor mu artıkBende hala daha kalçanın altina yastık koyuyorum. Bugun sabah yine aşağıda baskı hissettim, hemen yastık koyduk yukarı çıktı. Ben ilk kızımda da böyle yaparak doğuma kadar böyle yapim risk durumu gitmiş oldu.
Benim hamileliğin başından beri. Böyle bir kaç doktora gittik kanama olduğunda da neden bulamadılar maalesef inşallah 30 şu haftalara geliriz benim ilk hedefim 24 . Uygulamalarda 23+ 2 olduğunda mesela 24. Haftaya girilmiş oluyor muİnşallah canım
Sen de dikkat et kendine. Akşam üstü ben de bir kötü oldum. Kalın giyindim örtündüm terledim şimdi iyiyim çok şükür.
Meyveni falan ye ihmal etme. Sıcak tut kendini. Hemen geçsin gitsin inşallah
Tam açıklayıcı bir sebep söylemeden hafta hedefi koyması da farklı olmuş. O kadar riskli bir durum varsa sizleri bilgilendirmesi gerekir bence detaylı olarak
Eşi aşağıda olup sağlıkla sonuna kadar giden çok canım sen içini ferah tut strese sokma kendini. Sadece sanırım sezaryen zorunlu oluyor ona da şükür yine.
İnşallah sağlıkla 30ları göreceğiz
Peki sürekli yata yata senin de canın acıyor mu artıközellikle geceleri çok uyanıyorum artık sürekli sola yatmaya çalışıyorum. Bir yerden sonra dayanamıyorum etlerim acıyor artık sağa dönüyorum. Mecbur sırt üstü de yatıyorum valla
Yok ben sürekli yatmıyorum. Uzanır pozisyon oturuyorum yada işlerimi yapıyorum evde. Arabamı kullanıyorum, evim 4. Kat merdiven inip çıkıyorum. Bu yastık koyma, yorulduğumu dinlenmeler ağır isleri yapmama sayesinde iyiyim. Sırt üstü yatma falan bana hiçbir doktor soylemedi ben burada okudum ne kadar doğru yada yanlış bilmiyorum ama ne tarafimla rahat ediyorsam yatıyorum. Sabit kalınca uyuşuyor canı acıyor insanın.İnşallah canım
Sen de dikkat et kendine. Akşam üstü ben de bir kötü oldum. Kalın giyindim örtündüm terledim şimdi iyiyim çok şükür.
Meyveni falan ye ihmal etme. Sıcak tut kendini. Hemen geçsin gitsin inşallah
Tam açıklayıcı bir sebep söylemeden hafta hedefi koyması da farklı olmuş. O kadar riskli bir durum varsa sizleri bilgilendirmesi gerekir bence detaylı olarak
Eşi aşağıda olup sağlıkla sonuna kadar giden çok canım sen içini ferah tut strese sokma kendini. Sadece sanırım sezaryen zorunlu oluyor ona da şükür yine.
İnşallah sağlıkla 30ları göreceğiz
Peki sürekli yata yata senin de canın acıyor mu artıközellikle geceleri çok uyanıyorum artık sürekli sola yatmaya çalışıyorum. Bir yerden sonra dayanamıyorum etlerim acıyor artık sağa dönüyorum. Mecbur sırt üstü de yatıyorum valla
Doktor bana da yatış pozisyonu hakkında birşey demedi sadece dinlen kendini yorma dedi ben genelde sol tarafa yatıyorum bebeğin beslenmesi daha iyi oluyormuşYok ben sürekli yatmıyorum. Uzanır pozisyon oturuyorum yada işlerimi yapıyorum evde. Arabamı kullanıyorum, evim 4. Kat merdiven inip çıkıyorum. Bu yastık koyma, yorulduğumu dinlenmeler ağır isleri yapmama sayesinde iyiyim. Sırt üstü yatma falan bana hiçbir doktor soylemedi ben burada okudum ne kadar doğru yada yanlış bilmiyorum ama ne tarafimla rahat ediyorsam yatıyorum. Sabit kalınca uyuşuyor canı acıyor insanın.
Saol canim bugun daha iyi artik sukur sabaha kadar atesiyle ugrastik sabah artik normale dondu sukurYoyko ya karar verdim canım ya. Fiyat performans olarak en uygunu o geldi. Bize uyan en iyi özelliği de ara kadamede yükseklik ayarının olması. Benim yatağım normalden baya yüksek çünkü. İnşallah sağlıkla alacağım günler de gelecek geri sayımdayım
Kızına da maşallah canım
Başka bir sağlık sorunları olmasın da dediğin gibi hepsi büyüyorlarsağlıkla gelsinler inşallah
Ben de yoyko ya karar verdim canımyorumları çok iyi hepsiburada da falan.
Serklajdan beri düz de yatsam yan da yatsam senin şu kalça altına yastık önerin kurtarıcım oldu. Ayaklarımın altına koyuyordum ama kalça altını akıl edememiştim valla ne yalan söylim
Bizim de ilk hedef şuan 28 canımsağlıkla ulaşırız inşallah. Bana hiç bahsetmedi ama ciğer geliştiriciden falan. Bir sorayım haftaya yine.
Senin neden riskli gebeliğin?
Ben akşamları o magnezyumu içmezsem hemen karnım sertleşiyor canım. Gerçekten çok rahatlatıyor içince
Geçmiş olsun canımbugün nasıl toparlayabildi mi biraz daha?
Geçmiş olsun
Size de geçmiş olsun
Ay kendim yapamıyorum maalesef ama valla böyle sizlerden dinleyince benim bile içimin yağları eriyor
İlla bozacaklar bir şekilde yaptıkları iyi şeyi de. Bizim bile nasıl hoşumuza gitmişti söylediğindeEşini dinle sen boşver. Direk ben aldım de gitsin
Benim kayınvalide de gelirken hastane çıkış seti almış sağolsun. Neyse verdi teşekkür ettik bakıyoruz eşimle açtık hemen arkasından niyetini belli eden o cümleyi kurdu. Bu tam hastane çıkışı başka almanıza gerek yok.
Ben de dedim ilk aylar giyeceklerini zaten hep hastane çıkış seti olarak aldık. (Öyle planlıyorum ama almadım henüz malum)
Ya senin 15. torunun , bizim ilk bebeğimiz, kaç yıldır beklemişiz, bırak da yavrumun ilk giyeceği kıyafetleri ben seçeyim ben alayım yani. Benim annem de almış. Telefonda aldım derken bile evde kullanırsın battaniyesiyle falan diye aldım dedi
Hiç konusunu açmayacağım valla doğuma kadar. Hastane odasında görür artık napim
Ay gecmis olsun sanada kuzum yaaÇok şükür canım, darısı 28.haftaya sonra da 30 küsürlere insallahBen de eşimden şifayı kaptım burnumu çeke çeke yatıyorum evde
Saol canim sukur daha iyi, sabaha karsi atlatti gibi suan iyi atesi de dustuBu atletlerle sutyen takmaya gerek kalmıyor canim. Bu sayede özgür memeler ve rahatlık oluyor
Doktora gidene kadar hergun maden suyu ic mutlaka. Kasılmalari çok rahatlatır iyi gelir.
Magnezyum cok önemli kasılmaları önlüyor, cok rahatlatır bunun yanında ayrica maden suyu da iç o da rahatlatıyor tek başına yeterli olmuyor ikisi süper ikili oluyor. Cildi de güzelleştiriyor
Esin nasıl oldu ? Sen nasılsın?
Esin bir şekilde iyileşir ama sen hasta olursan işin daha zor aman dikkat et kendine. Koru kendini. Eşine meyve ver bol bol yesin
Benim hamileliğin başından beri. Böyle bir kaç doktora gittik kanama olduğunda da neden bulamadılar maalesef inşallah 30 şu haftalara geliriz benim ilk hedefim 24 . Uygulamalarda 23+ 2 olduğunda mesela 24. Haftaya girilmiş oluyor mu
Bana merdiven kesinlikle yasakYok ben sürekli yatmıyorum. Uzanır pozisyon oturuyorum yada işlerimi yapıyorum evde. Arabamı kullanıyorum, evim 4. Kat merdiven inip çıkıyorum. Bu yastık koyma, yorulduğumu dinlenmeler ağır isleri yapmama sayesinde iyiyim. Sırt üstü yatma falan bana hiçbir doktor soylemedi ben burada okudum ne kadar doğru yada yanlış bilmiyorum ama ne tarafimla rahat ediyorsam yatıyorum. Sabit kalınca uyuşuyor canı acıyor insanın.
Evet cnm ben hamileliğin başından beri kanama yaşadım ta ki 13. Haftaya kadar o yüzden tuvalete gitmeye bile korkuyorum ondanndolayı okuduğum kadarıyla erken doğum olabiliyormuş inşallah şu haftaları atlatabilirizAnladım canım. Kanamaların olduğunu kaçırmışım kusura bakma
Evet 23ü tamamlamış 24ün içerisinde oluyorsun. Ben de bugün 25+0 ım. 25i tamamladım tam. Yarın 26 başlayacak artık.
Bana merdiven kesinlikle yasakBen 3. ayımda falan sormuştum herşey yolundaydı tabi zamanlar. Şuan için değil o sırt üstü yatmama son aylarda dikkat edilmeli demişti. Bu hafta detaylı konuşacağım çünkü dediğin gibi canım acıyor gerçekten artık
Sağlıkla gelsinler valla hepimizinbiraz zorluyorlar bizi ama totolarını sıkarak ödeşebiliriz bence eşim doğuma girersem doktordan rica edip totosuna ilk şaplağı ben atcam diyor
İnşallah canımEvet cnm ben hamileliğin başından beri kanama yaşadım ta ki 13. Haftaya kadar o yüzden tuvalete gitmeye bile korkuyorum ondanndolayı okuduğum kadarıyla erken doğum olabiliyormuş inşallah şu haftaları atlatabiliriz
Bende öyle yapıyorum canım inşallah geçerBana da gecen hafta irkac kez oldu. Acile gittim i test yapildi benegin suyu degil usutmeye bagli ve bebegin buyumesiyle idrar kacirma olabilir dendi. Bi sure vucudumu cok sicak tutarak cozum buldum.
Bana doktorum 17 haftadayken artik sirt ustu yatma, yan yat demisti. Zaten ağırlık yapıyor rahat olmuyor. Sen yine de dikkat et canimAnladım canım. Kanamaların olduğunu kaçırmışım kusura bakma
Evet 23ü tamamlamış 24ün içerisinde oluyorsun. Ben de bugün 25+0 ım mesela. 25i tamamladım tam. Yarın 26 başlayacak artık.
Bana merdiven kesinlikle yasakBen 3. ayımda falan sormuştum herşey yolundaydı tabi zamanlar. Şuan için değil o sırt üstü yatmama son aylarda dikkat edilmeli demişti. Bu hafta detaylı konuşacağım çünkü dediğin gibi canım acıyor gerçekten artık
Sağlıkla gelsinler valla hepimizinbiraz zorluyorlar bizi ama totolarını sıkarak ödeşebiliriz bence eşim doğuma girersem doktordan rica edip totosuna ilk şaplağı ben atcam diyor
Beni de şu şüpheye düşürüyor. Sırt üstü yatınca oğlum hemen oynuyor. Hiç beklemeden. Rahatsız oluyor sanırım. Sırt üstü yatınca yerleri daralıyormuş öyle okudum bir yerdeBana doktorum 17 haftadayken artik sirt ustu yatma, yan yat demisti. Zaten ağırlık yapıyor rahat olmuyor. Sen yine de dikkat et canim
Dogru bi tespit olabilir canim. Gercekten sirt ustu yattigimda hareketleniyor. Diger turlu hala hic hareketlerini hissetmiyorum.Beni de şu şüpheye düşürüyor. Sırt üstü yatınca oğlum hemen oynuyor. Hiç beklemeden. Rahatsız oluyor sanırım. Sırt üstü yatınca yerleri daralıyormuş öyle okudum bir yerde
Duymadım ama doğrudur dediğin. Herseyi bilemiyoruz tabi. Bende araştıracağımDoktor bana da yatış pozisyonu hakkında birşey demedi sadece dinlen kendini yorma dedi ben genelde sol tarafa yatıyorum bebeğin beslenmesi daha iyi oluyormuş
Şükür Allah sifa versinSaol canim bugun daha iyi artik sukur sabaha kadar atesiyle ugrastik sabah artik normale dondu sukur
Ay gecmis olsun sanada kuzum yaa
Saol canim sukur daha iyi, sabaha karsi atlatti gibi suan iyi atesi de dustuBende simdilik bisey yok insallah boyle devam eder
Yan yatmaktan yanlarım acıyor bende arada sırt üstü yatıyorum. Karnim çok gerilirse bacaklarımın altına tam diz kapaklarimizin altına gelecek yere yastığı koyuyorum hem karnım geçilmiyor hemde biraz yan tarafların dinleniyor.Beni de şu şüpheye düşürüyor. Sırt üstü yatınca oğlum hemen oynuyor. Hiç beklemeden. Rahatsız oluyor sanırım. Sırt üstü yatınca yerleri daralıyormuş öyle okudum bir yerde
Merhaba mesajı geç gördüm kusura bakmayın. Bizde de aynı şekilde başka hiçbir problem yoktu. Amniosentezi önermedi doktorlarım. Fetal DNA olumsuz gelirse bakarsın demişlerdi.Merhabalar 20+5 hamileyim bu hafta detaylı ultrasyona girdim ve bebeğimde ARSA (Aberrant sağ subklavian arter) olduğu söylendi. Onun dışında herhangi bir problem görülmedi. Sizin gibi fetal DNA yaptırmıştım öncesinde o yüzden Down sendromu ihtimalini eledik. Şimdi de Di George Sendromu olabilme ihtimali var. Tekrar fetal dna testinin üst paketini yaptırayım diye düşündüm ama kandan sadece %53 teşhis oranı olduğunu ve amniyosentezin daha doğru sonuç vereceğini belirtti perinatalog. Siz nasıl bir yol izlediniz?
Merhabalar 20+5 hamileyim. Bu hafta detaylı ultrasona girdim ve benim bebeğime de aberran sağ subklavyen arter (ARSA) teşhisi konuldu. Başka bir organında herhangi bir problem görülmedi. Bende fetal dna testi yaptırmıştım daha önce o yüzden Down sendromu olma ihtimalini eledik. Di George sendromu olup olmadığını anlamak için kan testinin üst paketini satın almak istedim ama testin sadece %53 oranında doğruluk payı olacağını ve bununda çok düşük bir oran olduğunu söyledi doktorum . Perinatolog ise kesin sonuç için amniyosentez önerdi. Amniyosentez yaptırmak istemiyorum. Tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım zaten zor bir süreçti bir de bunun eklenmesi beni çok üzdü. Siz nasıl bir yol izlediniz?
Tadini cikart, bol bol ye ic alisveris yap canim. Hatta goturebilecegin yiyeceklerden al gotur. Ben acikcasi her haftasonu cikip gorgusuz gibi yemek yiyorumKızlar yarın aylar sonra ülkeme geliyorum, çok heyecanlıyımaklım fikrim yemeklerde , keşke hiç doyma duygum olmasa da özlediğim her şeyi yiyebilsem, her şey burnumda tütüyor valla sabahı zor edicem heralde
Ben de ilk hissetmeye başladığımda sırt üstü uzanırken hissediyordumDogru bi tespit olabilir canim. Gercekten sirt ustu yattigimda hareketleniyor. Diger turlu hala hic hareketlerini hissetmiyorum.
Sırt üstü yatınca omurga boyunca uzanan damara baskı oluyormuş. Bu da annede tansiyon düşüklüğüne ve bebeğe az kan gitmesine neden oluyomuş. O yüzden yan ya da yarım yan yatmak daha iyiymiş. Yine doktoruna da sorarsın benim gördüğüm bu şekilde maalesefBen de ilk hissetmeye başladığımda sırt üstü uzanırken hissediyordumbaşka türlü olmuyordu.
Hala yan yattığımda o kadar net hissedemiyorum mesela. Bazen uzun süre hissetmeyince hemen sırt üstü uzanıyorum tepki veriyor rahatlıyorum. Ama sonra da vicdan yapıyorum kendim rahatlicam diye onu mu rahatsız ediyorum acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?