2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Bünyen zayıf dedi o Yüzden herhangi bir sebep söylemedi ama 13. Haftada bebeğin eşi aşağıdaydı bilmiyorum ondan olabilir bir de çok stresliyim o da erken doğuma neden oluyormuş sanırım

Bende hala daha kalçanın altina yastık koyuyorum. Bugun sabah yine aşağıda baskı hissettim, hemen yastık koyduk yukarı çıktı. Ben ilk kızımda da böyle yaparak doğuma kadar böyle yapim risk durumu gitmiş oldu.

Çok şükür canım, darısı 28.haftaya sonra da 30 küsürlere insallah Ben de eşimden şifayı kaptım burnumu çeke çeke yatıyorum evde

İnşallah canım
Sen de dikkat et kendine. Akşam üstü ben de bir kötü oldum. Kalın giyindim örtündüm terledim şimdi iyiyim çok şükür.
Meyveni falan ye ihmal etme. Sıcak tut kendini. Hemen geçsin gitsin inşallah

Bünyen zayıf dedi o Yüzden herhangi bir sebep söylemedi ama 13. Haftada bebeğin eşi aşağıdaydı bilmiyorum ondan olabilir bir de çok stresliyim o da erken doğuma neden oluyormuş sanırım

Tam açıklayıcı bir sebep söylemeden hafta hedefi koyması da farklı olmuş. O kadar riskli bir durum varsa sizleri bilgilendirmesi gerekir bence detaylı olarak
Eşi aşağıda olup sağlıkla sonuna kadar giden çok canım sen içini ferah tut strese sokma kendini. Sadece sanırım sezaryen zorunlu oluyor ona da şükür yine.
İnşallah sağlıkla 30ları göreceğiz

Peki sürekli yata yata senin de canın acıyor mu artık özellikle geceleri çok uyanıyorum artık sürekli sola yatmaya çalışıyorum. Bir yerden sonra dayanamıyorum etlerim acıyor artık sağa dönüyorum. Mecbur sırt üstü de yatıyorum valla

Benim hamileliğin başından beri. Böyle bir kaç doktora gittik kanama olduğunda da neden bulamadılar maalesef inşallah 30 şu haftalara geliriz benim ilk hedefim 24 . Uygulamalarda 23+ 2 olduğunda mesela 24. Haftaya girilmiş oluyor mu

Yok ben sürekli yatmıyorum. Uzanır pozisyon oturuyorum yada işlerimi yapıyorum evde. Arabamı kullanıyorum, evim 4. Kat merdiven inip çıkıyorum. Bu yastık koyma, yorulduğumu dinlenmeler ağır isleri yapmama sayesinde iyiyim. Sırt üstü yatma falan bana hiçbir doktor soylemedi ben burada okudum ne kadar doğru yada yanlış bilmiyorum ama ne tarafimla rahat ediyorsam yatıyorum. Sabit kalınca uyuşuyor canı acıyor insanın.

Doktor bana da yatış pozisyonu hakkında birşey demedi sadece dinlen kendini yorma dedi ben genelde sol tarafa yatıyorum bebeğin beslenmesi daha iyi oluyormuş

Saol canim bugun daha iyi artik sukur sabaha kadar atesiyle ugrastik sabah artik normale dondu sukur
Çok şükür canım, darısı 28.haftaya sonra da 30 küsürlere insallah Ben de eşimden şifayı kaptım burnumu çeke çeke yatıyorum evde
Ay gecmis olsun sanada kuzum yaa
Saol canim sukur daha iyi, sabaha karsi atlatti gibi suan iyi atesi de dustu Bende simdilik bisey yok insallah boyle devam eder

Anladım canım. Kanamaların olduğunu kaçırmışım kusura bakma
Evet 23ü tamamlamış 24ün içerisinde oluyorsun. Ben de bugün 25+0 ım mesela. 25i tamamladım tam. Yarın 26 başlayacak artık.

Bana merdiven kesinlikle yasak Ben 3. ayımda falan sormuştum herşey yolundaydı tabi zamanlar. Şuan için değil o sırt üstü yatmama son aylarda dikkat edilmeli demişti. Bu hafta detaylı konuşacağım çünkü dediğin gibi canım acıyor gerçekten artık
Sağlıkla gelsinler valla hepimizin biraz zorluyorlar bizi ama totolarını sıkarak ödeşebiliriz bence eşim doğuma girersem doktordan rica edip totosuna ilk şaplağı ben atcam diyor

Evet cnm ben hamileliğin başından beri kanama yaşadım ta ki 13. Haftaya kadar o yüzden tuvalete gitmeye bile korkuyorum ondanndolayı okuduğum kadarıyla erken doğum olabiliyormuş inşallah şu haftaları atlatabiliriz

İnşallah canım biliyorum çok zor ama strese sokma kendini. Şunu farkettim ki anca öyle hızlı geçiyor zaman. Öteki türlü dakikalar saat gibi geliyor insana. Bu haftaya kadar ben de öyleydim. Kızlar da biliyor. Dikiş atıldı onun korkusu stresi. Üstüne kayınvalidem geldi kendi evimde hiç rahat değildim bir 10 gün. Dersin 10 yıl geçti 2 haftada.
Şimdi gideli 5 gün oldu o psikolojik rahatlamayla ne ara geçti 5 gün anlamadım valla ne yalan söylim ara ara geliyor korku bir yokluyor ama biraz daha başetmeyi öğrendim sanırım

Bana doktorum 17 haftadayken artik sirt ustu yatma, yan yat demisti. Zaten ağırlık yapıyor rahat olmuyor. Sen yine de dikkat et canim

Bana doktorum 17 haftadayken artik sirt ustu yatma, yan yat demisti. Zaten ağırlık yapıyor rahat olmuyor. Sen yine de dikkat et canim
Beni de şu şüpheye düşürüyor. Sırt üstü yatınca oğlum hemen oynuyor. Hiç beklemeden. Rahatsız oluyor sanırım. Sırt üstü yatınca yerleri daralıyormuş öyle okudum bir yerde

Beni de şu şüpheye düşürüyor. Sırt üstü yatınca oğlum hemen oynuyor. Hiç beklemeden. Rahatsız oluyor sanırım. Sırt üstü yatınca yerleri daralıyormuş öyle okudum bir yerde
Dogru bi tespit olabilir canim. Gercekten sirt ustu yattigimda hareketleniyor. Diger turlu hala hic hareketlerini hissetmiyorum.

Doktor bana da yatış pozisyonu hakkında birşey demedi sadece dinlen kendini yorma dedi ben genelde sol tarafa yatıyorum bebeğin beslenmesi daha iyi oluyormuş
Duymadım ama doğrudur dediğin. Herseyi bilemiyoruz tabi. Bende araştıracağım
Şükür Allah sifa versin
Yan yatmaktan yanlarım acıyor bende arada sırt üstü yatıyorum. Karnim çok gerilirse bacaklarımın altına tam diz kapaklarimizin altına gelecek yere yastığı koyuyorum hem karnım geçilmiyor hemde biraz yan tarafların dinleniyor.

Merhaba mesajı geç gördüm kusura bakmayın. Bizde de aynı şekilde başka hiçbir problem yoktu. Amniosentezi önermedi doktorlarım. Fetal DNA olumsuz gelirse bakarsın demişlerdi.
Ben alelacele geniş panel için 2. fetal DNA testimi yaptırdım. Sonucu beklerken yaptığım her araştırma, konuştuğum her anne adayı bana şunu işaret etti. Başka bir problem yoksa engelli olma ihtimali yok gibi. Ve yapılan çalışmaların hepsi Down sendromuna yönelik. Hatta çoğu gebeye Di George sendromundan bahsetmemişler bile.

Ben de yılların hasreti ve 2 tüp bebek sonrası kendiliğimden hamile kaldım. Sizi çok iyi anlıyorum.

Test yaptırıp yaptırmamanıza asla bir şey diyemem. İnsanın aklındaki bu soru işareti çok rahatsız edici, biliyorum. Ama Prof. Dr. Cihat Şen’in videosu var. Onu dinlemenizi tavsiye ederim. Bu konuda gebeler boşuna terörize etmemek lazım diyor. Kendisi Dünya Perinatoloji Derneği başkanı.

Gelişmelerden beni de haberdar ederseniz sevinirim. Özelden de mesaj atabilirsiniz. Bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alacağımız günlere

Tadini cikart, bol bol ye ic alisveris yap canim. Hatta goturebilecegin yiyeceklerden al gotur. Ben acikcasi her haftasonu cikip gorgusuz gibi yemek yiyorum

Dogru bi tespit olabilir canim. Gercekten sirt ustu yattigimda hareketleniyor. Diger turlu hala hic hareketlerini hissetmiyorum.
Ben de ilk hissetmeye başladığımda sırt üstü uzanırken hissediyordum başka türlü olmuyordu.
Hala yan yattığımda o kadar net hissedemiyorum mesela. Bazen uzun süre hissetmeyince hemen sırt üstü uzanıyorum tepki veriyor rahatlıyorum. Ama sonra da vicdan yapıyorum kendim rahatlicam diye onu mu rahatsız ediyorum acaba

Sırt üstü yatınca omurga boyunca uzanan damara baskı oluyormuş. Bu da annede tansiyon düşüklüğüne ve bebeğe az kan gitmesine neden oluyomuş. O yüzden yan ya da yarım yan yatmak daha iyiymiş. Yine doktoruna da sorarsın benim gördüğüm bu şekilde maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…