Canim tas kalpliden ziyade kendiminki adina konusuyorum egolu. Oyle bi ego var ki kadinda burnunun ucunu goremiyor. Aman herkes kendine yakisani yapar ve konusur iste. Ben hamileyim, tamam hastalik degil ama 1 kere arayip sormadilar. Istanbuldaki k.validemin 30 senelok komsusu ariyor nasilsin kizim diye soruyor, k.validemler ogluyla konusurken "mmlen'de selam soylersin oglum" diyip kapatiyolar. Umrumda mi degil ama kendileri kaybediyolar. Iki gunluk dunya neyin egosu sanki9 aydır karnında taşıdığı candan vazgeçecek kadar hayat ona ne yaşattı bilemeyiz ki , bunu yargılamak da bize düşmez .. biraz insani duygularla yaklaşmak gerek yaftalamak ne de kolay ama.. kimin ne derdi var bilmeden .. kalplerinde sıcaklık denen şey yok kaskatı olmuş bu kayınvalideler . Ben anlamıyorum benim annem de kayınvalide . Gelinine kendi annesinden daha çok anne olmuştur , kendini yalnız hissetmesin ailesinin yokluğuyla üzülmesin diye . Biz mi taş kalplilere denk geldik yoksa bizim anneler mi istisna bilmiyorum
Canim senin yerine bizler delirdik burada. Ozellikle gorumcenin mama bez muhabbeti beni cildirtti. Afedersin ama cok cok medeniyetsizler. Esinle birlikte mesafe koymaniz cok yerinde bi karar olmus. Su guzel gunlerin tadini onlari daha fazla hayatina sokarak mahfetme. Keyfine bak.Kv hep taş kalpli galiba anlayamıyorum inan burda bilen bilir az çok beni 5 ay neredeyse öldüm öldüm dirildim yani bulanti kusmadan o kadar zayıfladım çöktüm arada annemede geldim kustukca kadin kapıda bekledi deli oldu benle birlikte kaynana evinde kaldım normalde yataktan çıkamadım iki lokma zor yedim nazımdan yapmış oldum hayır kime nazlanacaksam kocam bile yoktu yanımdabnde sinirlendim oyle olsa yer içer kilo alır yatardım yedim halimi görmediniz sanki diye hiç ses etmiyor sonrasında
Ay bosver inan hic yapmamasi daha iyi. Yapsa havasindan gecilmez ben baktim ben ettim diye lafini yapar. O yuzden hic ama hic minnet etmemek gerek es ailesine.Herkes burada kv yazarken ben biraz da bizim piremsesden bahsedeyimbenim ailem şehir dışında, kayınvalidem ise iki sokak ötede oturuyor. 5.5 aydır sürekli kusuyorum evde yemek pişiremiyorum. Bilin bakalım bir tabak çorba gönderdi mi? Tabiki hayır! Sadece arıyor ay hala mı kusuyorsun kıyamam diyor ve kapatıyor. Geçenlerde annem geldi iki hafta kaldı yanımda her çeşit yemeği tatlıyı yaptı canım benim yesem de yemesem de.. benim kapımı doğru düzgün açmayan kayınvalidem iki akşamda bir annemle görüşmek bahanesiyle bana gelip akşam yemeğine ve sonrası tatlı tuzlu oturmasına kaldı. Annem gittiğinden beri yine piyasada yok arada sinir krizi geçirip eşime isyan etsem de artık sadece gülüyorum. Bir insan ancak bu kadar gamsız olabilir diye..
Bana da gecen hafta irkac kez oldu. Acile gittim i test yapildi benegin suyu degil usutmeye bagli ve bebegin buyumesiyle idrar kacirma olabilir dendi. Bi sure vucudumu cok sicak tutarak cozum buldum.Kızlar ya afedersiniz çamaşırımda ıslaklık görüyorum iki gündür. Neden olur bu bilen yasıyan var mı bu durumu
Benim kv de İnan’ın ki çok düşüncesiz,2 Doğum yaptım ikisindede annemle beraber her gün geldi annem gidene kadar kadın da her gün geliyor ya,annem var zaten sen neden geliyorsun ki üstelik kayınbabam kaynım görümcem ile beraber gelip yemeğe kalıyor .Hemde annem gidene kadar her gün,eşime dedim bu sefer konuş Kayınvalidem rahat edemiyor babamın yanında gitsin siz öyle gelin” de dedim.Oda bi tuhaf yok ben söyleyemem diyor.Gelincede sanki ben bi şey bilmiyormuşum gibi herşeye karışıyor.Eminim yine annem gidene kadar her gün gelecek tek gelse oturup gitse sorun değil ama ailecek her gün gelip yemeğe kalmalarına çıldırıyorum üstelikde hiç sevmez beniAynen sinirlarini bilmiyorlar o yuzden kibar bi dille acik acik konusarak en dogrusunu yapiyosun canim. Ben de sinir oluyorum ilk cocugum hevesim de var belki gereksiz ama kendimi de esimi de zora sokuyor muyum hayir. Zora soksam bile kime ne ya. Benim annemin cok hosuna gidiyo yaptigim hazirliklar aldigim seyler. Hatta gecen dayimlara gitti, dayimin gelini de ocakta dogum yapacak, aksam caya bana gelin demis. Bebek odasindan annem goruntulu ariyor sen de boyle bisey alsana diyek.valideye de anne diyoruz ama asla annemizin yerinde degiller. Ben annemin ve esimim hatrina k.validemi doguma cagirdim yoksa asla cagirmazdim.
Ne de güzel oldu hem deKesinlikle canm çok haklısınsuan içimde kıpır kıpır hiç durmuyor buna şükür ediyorum tamam hamile kaldığımda 1 senelik evli bile değildim ama ilk evlendigim günden beri istiyorduk yani oncesinde 5 senemiz var birbirimizi tanıyorduk ummadığım anda oldu buldu bizi buna şükür
Yaa iletişime geçiyor artık ben de burdayım diyorAh bu cadılar çok fena olacaklar çokannem karnıma dokunuyor nasıl hoplatiyor elini falan artık iyice belli oldu hele 5 gündür annemdeyim kafam rahat ya temelli belli etmeye başladı önceden başkası dokununca hareket etmiyordu smdi oynuyor resmen bizimle oksuyorum karnımı arada vuruyorum hafif hafif hemen belli ediyor
kendi kızlarına karşı nasıl pekiCanim tas kalpliden ziyade kendiminki adina konusuyorum egolu. Oyle bi ego var ki kadinda burnunun ucunu goremiyor. Aman herkes kendine yakisani yapar ve konusur iste. Ben hamileyim, tamam hastalik degil ama 1 kere arayip sormadilar. Istanbuldaki k.validemin 30 senelok komsusu ariyor nasilsin kizim diye soruyor, k.validemler ogluyla konusurken "mmlen'de selam soylersin oglum" diyip kapatiyolar. Umrumda mi degil ama kendileri kaybediyolar. Iki gunluk dunya neyin egosu sankiKi kendisi de 2 kiz evlat sahibi.
Canim senin yerine bizler delirdik burada. Ozellikle gorumcenin mama bez muhabbeti beni cildirtti. Afedersin ama cok cok medeniyetsizler. Esinle birlikte mesafe koymaniz cok yerinde bi karar olmus. Su guzel gunlerin tadini onlari daha fazla hayatina sokarak mahfetme. Keyfine bak.
Ay bosver inan hic yapmamasi daha iyi. Yapsa havasindan gecilmez ben baktim ben ettim diye lafini yapar. O yuzden hic ama hic minnet etmemek gerek es ailesine.
Oyle zaten... Buyuk kizi suratina bakmiyor, 20dk yurume mesafesinde olmasina ragmen hasta olunca gidip bi tabak corba yapmayi gectim telefondan gecmis olsun diyo sadece ki son 1 aydir hic arayip sormamis. Sagolsun k.peder oglusuna anlatiyor, esim de banakendi kızlarına karşı nasıl pekiego bi kenarda kalsın, bence içindeki bütün kayınvalidelik içgüdülerini bırakıp dünyanın en düşünceli annesi oluyordur kesin
Canm kv ile ilgili değil ama kusmamak icin doktor bi ilac verdi onunla rahatım istersen adını söyleyeyim içmesem yine aynı olcam ama kullandıktan sonra kusmam mide yanmam kesildi baya baya iyimHerkes burada kv yazarken ben biraz da bizim piremsesden bahsedeyimbenim ailem şehir dışında, kayınvalidem ise iki sokak ötede oturuyor. 5.5 aydır sürekli kusuyorum evde yemek pişiremiyorum. Bilin bakalım bir tabak çorba gönderdi mi? Tabiki hayır! Sadece arıyor ay hala mı kusuyorsun kıyamam diyor ve kapatıyor. Geçenlerde annem geldi iki hafta kaldı yanımda her çeşit yemeği tatlıyı yaptı canım benim yesem de yemesem de.. benim kapımı doğru düzgün açmayan kayınvalidem iki akşamda bir annemle görüşmek bahanesiyle bana gelip akşam yemeğine ve sonrası tatlı tuzlu oturmasına kaldı. Annem gittiğinden beri yine piyasada yok arada sinir krizi geçirip eşime isyan etsem de artık sadece gülüyorum. Bir insan ancak bu kadar gamsız olabilir diye..
Valla hiç umursamıyorum esim hayırlısıyla gelsin bu ayın sonunda bi düzen kursun o yetecek bana başka hicbriseyde gözüm yok sağlıkla geçsin şu 3 ay kızımızı alalım kucağımıza da gerisi mühim degilCanim senin yerine bizler delirdik burada. Ozellikle gorumcenin mama bez muhabbeti beni cildirtti. Afedersin ama cok cok medeniyetsizler. Esinle birlikte mesafe koymaniz cok yerinde bi karar olmus. Su guzel gunlerin tadini onlari daha fazla hayatina sokarak mahfetme. Keyfine bak.
Çok iyi yapmışsın valla canım susmayla oluyor, ben ne laflar duydum zamanında eşimin hatırına sustum aman ara bozulmasın diye.Kızlar size kayınvalideyle olan konuşmamı anlatayım da gülelimbana diyor ki annen doğuma gelecek mi , ben sadece annemin yanında rahat edebilirim heralde gelecek dedim ben de durur muyum ay ben de gelcem ama gelmişken 1-2 ay kalayım diyorum dedi ,sanki tatile geliyor anne çok uzun soluklu şimdiden plan yapma istersen doğumdan sonra 1 ay geçsin bebek de ben de toparlanalım annemle İskenderun’a gideceğiz hep beraber , annem ve kocamla öyle karar verdik biz dedim bak hele gelip 2 ay kalacakmış kendi kendine öyle karar almış böyle bozarım ben de senin planını işte . Bi de diyo ki ben ne alayım bebeğe, daha yeni aklına gelmiş gölge etme başka ihsan istemem diyecektim de eşimin hatrına yuttum . Biz her türlü ihtiyacını gördük anneannesiyle beraber , düşünmen yeter sağol dedim kapattım Biz eşimle 6 yıldır tanışıyorken bu kadın beni evine almamıştı nikahımız yok diye arkadaşlar, dinen uygun bulmuyormuş bekar kadın ve erkeğin aynı evde kalmasını . Üstelik kalacak yerim yoktu İstanbul’da kış günü, otele gitmek zorunda kalmıştım. Zamanında o kadar çok cektim ki ben, şimdi her lafını ağzına tıkmama sebep de kendisidir yani lütfen yadırgamayın beni
Dogru diyosun canim ozaman sizin icin en mantiklisi park yatak seklinde olan olacakBi an once karar verde bizimle de paylas
Doğru diyorsun. Bende çok ustelemedim öyle hesaplanıyor.Kizim için küçük olacak 3 kilo belki anca olur dediler 3650 kg 54 cm dogdu doktor yanıldı yani. Sağlıkla doğsun o bana yeter elbet doğacak buyuyecek
Köfte dudaklı, bal dudaklı oğlum
Doktorun da hoşuna gitti o da foto çekti
Ben yoyko park yatak aldım çok hoşuma gitti ama parçaları eksik mi diye bakıp
bana da plesenta aşağı da dedi ve riskli dedi erken doğum olabilir dedi ben sürekli dinleniyorum
Ben düz yatarken sırtımı hafif dik konumda tutuyorum iki yastık koyuyorum, yastıklar yumuşak elyaf yastık. Uzanırken böyle uzanıyorum sırt üstü veya yan duruma göre dönüyorum. Kalça alına yastık koyunca kafanın altında yastık olmasın. Kalça altına normal bir yastık koysan yeter çok büyük olmasına gerek yok, orasi biraz yukarıda kalsın bebek de yukarı çıkar hissedersin. Isallah hersey yolunda gitsin bebegini kucağına zamanında alırsın
Progestan fitil olarak kullanman aslında çok önemli, senin durumunu geçen yıl yaşarken hem progestani vainal aldım, hemde gun aşırı iğne vuruldum. Bu doktor nasıl ilaç vermemiş anlamadım. Bu gebeligimde de doğuma kadar progestan devam. Eşle yakınlaşma asla yok tetikler çünkü
Atlet içine sutyen giyilmiyor bunlar zaten sutyenli ya ama çok rahatlar. Sutyen qtlet üst üste giymeyince hafif oluyor insan. Atleti bende favorilerime aldım
Banada öyle dedi işte bilmiyorum ki benim erken doğum riski olduğu için ciğer geliştirici yapılacak 24. Haftada ve başka ilaçlar kullanacağım engellemek için 28. Hafta sınır dedi
Kizlar aralik ayi kontrolumde bel sirt ve kalca agrim hafiften var diyince doktorum bi magnezyumdan bahsetmisti ama gereksiz yere vucudum ilac almasin diye almamistim. Burada bazilariniz magnezyumdan bahsetmis. Ekteki ilaci kullananiniz var mi ? Veya kullandiginiz magnezyumun ciddi anlamda agrilarinizi dindirdigini soyleyebilir misiniz? Ben normalde bile agri kesici kullanmayan biriyim. Hamilelikte gereksiz ilac almayayim diyordum ama artik agrilar cok rahatsiz edici olmaya basladi.
Kizlar esim geceden beri hastaSuan da terleyip totremesi var atesi 37,9 Galiba covid cunku gecen hafta ailesi coviddi yanlarina gitti geldi bi kac kere beni yanina da cok sokmuyor napicam bilmiyorum
Cok gecmis olsun. Bende dun cok rahatsizdim benzer şeyler bende de vardı. Zencefilli ıhlamur ictim balla beraber, baya bir ter attim iyi geldi. Covid olmasa da infulenza cok yaygın, o da olabilir.
Bizde sabah doktordaydık 6 yaşındaki oğlumun domuz gribi pozitif çıktı. Hastaneler kaynıyor şuan bu virüsten. Okullar resmen mafetti çocukları.
Kızlar size kayınvalideyle olan konuşmamı anlatayım da gülelimbana diyor ki annen doğuma gelecek mi , ben sadece annemin yanında rahat edebilirim heralde gelecek dedim ben de durur muyum ay ben de gelcem ama gelmişken 1-2 ay kalayım diyorum dedi ,sanki tatile geliyor anne çok uzun soluklu şimdiden plan yapma istersen doğumdan sonra 1 ay geçsin bebek de ben de toparlanalım annemle İskenderun’a gideceğiz hep beraber , annem ve kocamla öyle karar verdik biz dedim bak hele gelip 2 ay kalacakmış kendi kendine öyle karar almış böyle bozarım ben de senin planını işte . Bi de diyo ki ben ne alayım bebeğe, daha yeni aklına gelmiş gölge etme başka ihsan istemem diyecektim de eşimin hatrına yuttum . Biz her türlü ihtiyacını gördük anneannesiyle beraber , düşünmen yeter sağol dedim kapattım Biz eşimle 6 yıldır tanışıyorken bu kadın beni evine almamıştı nikahımız yok diye arkadaşlar, dinen uygun bulmuyormuş bekar kadın ve erkeğin aynı evde kalmasını . Üstelik kalacak yerim yoktu İstanbul’da kış günü, otele gitmek zorunda kalmıştım. Zamanında o kadar çok cektim ki ben, şimdi her lafını ağzına tıkmama sebep de kendisidir yani lütfen yadırgamayın beni
Gelmisken 1-2 ay kalayim nedir yaZaten yeni bi hayata gecis yapacagiz inan bazen kendi annemiz bile bize fazla gelebilir, k.valideyi hic dusunemiyorum..Aslinda direk bastan bu sekilde konusman en iyisi biliyo musun. Kirilmasin, kucukluk bende kalsin diyerek kendimizi kirdirip, kucumsetebiliyoruz. Maalesef eskide yapilanlar unutulmuyor, ozellikle su hamilelik donemimizde daha da bi aklimiza geliyor. En azindan benim oyle. Seni evine almamasi buyuk ayip. Benim annem olsa gece uyku vakti geldiginde kendi oglunu bi otele komsuya vs gonderir kizcagizi evinde misafir ederdi. Maalesef herkes ayni incelikte degil iste. Sen tatli canini sıkma. Hic alakadar etmemek lazim aslinda. Bak biz izmirdeyiz diye rica ettik bebegin odasini onlar istanbuldan siparis verdi. Sagolsunlar ayni gun gidip siparis verdiler cibinlik de olsun mu diye sordular. Ama 3-4 gun gecti k.validemin birkac cumlesi bana dokundu ve bin pisman oldum. (karyola kenar bariyeri hakkinda ne gerek var ben eminonunden alir yaparim, herkeste gordugumuzu yapmak zorunda degiliz, gerekli var gereksiz var gibi...) Esime dedim keske odasi olmasaydi, onlara bu havayi tattirmasaydim. Yazin gittigimde kendim alirdim alakadar olamazlardi. Ama is isten gecti. Esim de ben uzulmeyeyim diye sen istedigin bariyerin siparisini var annem eminonune gidip almadan diye beni yatistirdi. Yani karistirmamakla en iyisini yapiyosun canim.
Ay hemen söyle araştırayım canım benim çok sağol.Canm kv ile ilgili değil ama kusmamak icin doktor bi ilac verdi onunla rahatım istersen adını söyleyeyim içmesem yine aynı olcam ama kullandıktan sonra kusmam mide yanmam kesildi baya baya iyim
Genelde erkek çocukları daha değerli olur sözü dinlenir ama sizde evin küçük kızı almış bayrağı elineOyle zaten... Buyuk kizi suratina bakmiyor, 20dk yurume mesafesinde olmasina ragmen hasta olunca gidip bi tabak corba yapmayi gectim telefondan gecmis olsun diyo sadece ki son 1 aydir hic arayip sormamis. Sagolsun k.peder oglusuna anlatiyor, esim de banabuyuk gorumcem evlendiginden beri ailesine hep tavirliydi ama bu aralar ekstra soguk ruzgarlar esiyor anladigim kadariyla Buna ragmen k.validem asla kizina gucenmez. Bisey olsun arar, kosarak gider. Gitsin de zaten. Ama ben aynisini yapsam suratima bakmaz arkamdan konusur. Kucuk gorumcem adeta bi prenses. Agzindan cikan hersey mantiklidir dogrudur gozuyle bakiliyor. Cunku ailesinin istedigi bolumu okudu, istedigi sirkette ise girdi, istedigi meslekten biriyle evlendi. Kisacasi otur deseler oturdu kalk deseler kalkti. Esimin tip fakultesine puani yeterken istedigi farkli meslegi uzak sehirde okudugu icin ve kariyerinde zirve yapmayip ailesi millete hava atamadan evlenmeyi tercih etti, 1bucuk senede bebek haberi verdi, haliyle buruklar. Gecen sene k.validem "kirolar hemen cocuk yapiyor, hatta 3-4 tane yapiyolar. Kulturlu egitimliler once kariyer yapip sonra sadece 1 tane yapiyolar" demisligi var... kendi kizi 1 tane yapti ya. Digeri 4 sene oldu hala yapmadi diye milletin ozel tercihlerine dil uzatabiliyor. Isteyen hic yapmaz, isteyen 1, isteyen 5 kime ne ya.. Benim hedef 3 ama
Gecen esim kucuk ablasinin ancak tedaviyle cocuk sahibi olabilecegini soyleyince cok uzuldum. K.validemin egolu buyuk laflari kizcagizdan cikacak diye... Aman benim de icim cok dolu manevi olarak hic varliklarini hissedemedim esim de biliyor hak veriyor ama anne iste atilmaz.. atmasin da zaten.
Çok şükür canım, darısı 28.haftaya sonra da 30 küsürlere insallahMerhaba teyzelerimiz
Biz çok şükür bir haftayı daha sağlıkla tamamladık. 26 ya girdik bugün
Her pazar günü bir tık daha rahatlıyorum
İki gündür biraz ağrılarım vardı pozisyonundan dolayı ama çok şükür bugün biraz döndü sanırım. Tekmeleri dikişten uzaklaştı
Sağlıkla gelsin yavrularımız inşallah
Mide ilacı verdi canm sabahları kahvaltıdan yarım saat önce prilam la birlikte kullanıyorum protonex diye bi mide ilacı canm dene doktoruna bi sor bana çok iyi geldiAy hemen söyle araştırayım canım benim çok sağol.
Bu atletlerle sutyen takmaya gerek kalmıyor canim. Bu sayede özgür memeler ve rahatlık oluyorSaol canim, evet bu kisaymis siteden bakinca farkettim. Bi tane de diz alti alirim dogru diyosun ne olur ne olmaz. Valla atletlere bayildim heralde sutyen bile takmayacagim kapli zaten
Doktora gidene kadar hergun maden suyu ic mutlaka. Kasılmalari çok rahatlatır iyi gelir.İste bende ilaç verilmesi taraftarıyım Dr dan eve gelince dank etti ya dedim benim ilaç kullanmam gerek değil mi diye netten bı baktım bu durumu yaşayan herkes senin dediğin gibi hem iğne hem progestan kullanmis..üstüne üstlük kalça ve vajina kemiklerinde ağrım var dedim bide sağ kalçada protez var bana magnezyum bile yazmadı..ne düşüneceğimi şaşırdım artık kendimce yurumemeye hep yatmaya çalışıyrm inşallah çarşambaya kadar bı sorun yaşamam..dediğini yapicam şimdi inşallah bendede ise yarar teşekkür ederim
Magnezyum cok önemli kasılmaları önlüyor, cok rahatlatır bunun yanında ayrica maden suyu da iç o da rahatlatıyor tek başına yeterli olmuyor ikisi süper ikili oluyor. Cildi de güzelleştiriyorKizlar aralik ayi kontrolumde bel sirt ve kalca agrim hafiften var diyince doktorum bi magnezyumdan bahsetmisti ama gereksiz yere vucudum ilac almasin diye almamistim. Burada bazilariniz magnezyumdan bahsetmis. Ekteki ilaci kullananiniz var mi ? Veya kullandiginiz magnezyumun ciddi anlamda agrilarinizi dindirdigini soyleyebilir misiniz? Ben normalde bile agri kesici kullanmayan biriyim. Hamilelikte gereksiz ilac almayayim diyordum ama artik agrilar cok rahatsiz edici olmaya basladi.
Esin nasıl oldu ? Sen nasılsın?Saolun canlarim, meyve ihlamur limon bal surekli takviye ettik bugun ama midesi kotu suan afedersiniz istifra etti biraz iyi geldi cok karistirdik galiba dedi.. Hizli test kiti var ben belcikaya gittigimde almistim ama yapmak istemedi, ne yalan soyliyim bende yapsin istemiyorum pozitif cikarsa hayatta sokmaz beni yanina annemlerin istanbulda ki evine gonderir beniAilesi de karantina da bakacak kimse yok, birbirimize bakariz Bende sukur bisey yok simdilik cok caresizim onu ilk defa hasta goruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?