2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Kızlar ben doktorumun ısrarı ve sağlıkçı tanıdıkların olsan daha iyi olur tavsiyeleri sonucu 3. Doz biontech aşımı oldum. İlk iki dozum gebelik öncesiydi biliyorsunuz. Hamileyken olmayı hiç istemiyordum ama yine ya yakalanırsam ve daha kötü olursa, bebeğime bir şey olursa korkusuyla oldum. Kolum çok ağrıyor oğluşum arada hareket ediyor umarım sıkıntı olmaz. Ha bir de aşıyı olup böyle bir dünyaya böyle bir ekonomiye çocuk yaptık diye eşime şakır şukur ağlamam vardı ki evlere şenlik

Herkes burada kv yazarken ben biraz da bizim piremsesden bahsedeyim benim ailem şehir dışında, kayınvalidem ise iki sokak ötede oturuyor. 5.5 aydır sürekli kusuyorum evde yemek pişiremiyorum. Bilin bakalım bir tabak çorba gönderdi mi? Tabiki hayır! Sadece arıyor ay hala mı kusuyorsun kıyamam diyor ve kapatıyor. Geçenlerde annem geldi iki hafta kaldı yanımda her çeşit yemeği tatlıyı yaptı canım benim yesem de yemesem de.. benim kapımı doğru düzgün açmayan kayınvalidem iki akşamda bir annemle görüşmek bahanesiyle bana gelip akşam yemeğine ve sonrası tatlı tuzlu oturmasına kaldı. Annem gittiğinden beri yine piyasada yok arada sinir krizi geçirip eşime isyan etsem de artık sadece gülüyorum. Bir insan ancak bu kadar gamsız olabilir diye..

Canim tas kalpliden ziyade kendiminki adina konusuyorum egolu. Oyle bi ego var ki kadinda burnunun ucunu goremiyor. Aman herkes kendine yakisani yapar ve konusur iste. Ben hamileyim, tamam hastalik degil ama 1 kere arayip sormadilar. Istanbuldaki k.validemin 30 senelok komsusu ariyor nasilsin kizim diye soruyor, k.validemler ogluyla konusurken "mmlen'de selam soylersin oglum" diyip kapatiyolar. Umrumda mi degil ama kendileri kaybediyolar. Iki gunluk dunya neyin egosu sanki Ki kendisi de 2 kiz evlat sahibi.
Canim senin yerine bizler delirdik burada. Ozellikle gorumcenin mama bez muhabbeti beni cildirtti. Afedersin ama cok cok medeniyetsizler. Esinle birlikte mesafe koymaniz cok yerinde bi karar olmus. Su guzel gunlerin tadini onlari daha fazla hayatina sokarak mahfetme. Keyfine bak.

Ay bosver inan hic yapmamasi daha iyi. Yapsa havasindan gecilmez ben baktim ben ettim diye lafini yapar. O yuzden hic ama hic minnet etmemek gerek es ailesine.

Kızlar ya afedersiniz çamaşırımda ıslaklık görüyorum iki gündür. Neden olur bu bilen yasıyan var mı bu durumu
Bana da gecen hafta irkac kez oldu. Acile gittim i test yapildi benegin suyu degil usutmeye bagli ve bebegin buyumesiyle idrar kacirma olabilir dendi. Bi sure vucudumu cok sicak tutarak cozum buldum.

Günaydın mutlu sabahlar herkese uzun zamandır yoktum nasılsınız? Bizim Salı günü kontrolümüz var heyecan ile bekliyorum.Bu arada iyice ağırlaştım ve çok zorlanıyorum evden çıkmıyorum hiç sağlıkla gelseler bian önce

Benim kv de İnan’ın ki çok düşüncesiz,2 Doğum yaptım ikisindede annemle beraber her gün geldi annem gidene kadar kadın da her gün geliyor ya,annem var zaten sen neden geliyorsun ki üstelik kayınbabam kaynım görümcem ile beraber gelip yemeğe kalıyor .Hemde annem gidene kadar her gün,eşime dedim bu sefer konuş Kayınvalidem rahat edemiyor babamın yanında gitsin siz öyle gelin” de dedim.Oda bi tuhaf yok ben söyleyemem diyor.Gelincede sanki ben bi şey bilmiyormuşum gibi herşeye karışıyor.Eminim yine annem gidene kadar her gün gelecek tek gelse oturup gitse sorun değil ama ailecek her gün gelip yemeğe kalmalarına çıldırıyorum üstelikde hiç sevmez beni

Ne de güzel oldu hem de bizim de hiç ummadığımız anda oldu ilk başta nasıl olacak falan diyorduk ama şimdi iyiki olmuş diyoruz Allah sağlıkla doğdukları günü de göstersin bizlere insallah canım
Yaa iletişime geçiyor artık ben de burdayım diyor bu haftalarda sese ve ışığa karşı tepki verirmiş anne karnında bebekler , artık her şeyi net olarak duyuyorlar ben de müzik dinletiyorum bol bol, karnımda kıpır kıpır oluyor dışardan belli oluyor o anları da videoya çekiyorum hatıra kalsın diye

kendi kızlarına karşı nasıl peki ego bi kenarda kalsın, bence içindeki bütün kayınvalidelik içgüdülerini bırakıp dünyanın en düşünceli annesi oluyordur kesin

kendi kızlarına karşı nasıl peki ego bi kenarda kalsın, bence içindeki bütün kayınvalidelik içgüdülerini bırakıp dünyanın en düşünceli annesi oluyordur kesin
Oyle zaten... Buyuk kizi suratina bakmiyor, 20dk yurume mesafesinde olmasina ragmen hasta olunca gidip bi tabak corba yapmayi gectim telefondan gecmis olsun diyo sadece ki son 1 aydir hic arayip sormamis. Sagolsun k.peder oglusuna anlatiyor, esim de bana buyuk gorumcem evlendiginden beri ailesine hep tavirliydi ama bu aralar ekstra soguk ruzgarlar esiyor anladigim kadariyla Buna ragmen k.validem asla kizina gucenmez. Bisey olsun arar, kosarak gider. Gitsin de zaten. Ama ben aynisini yapsam suratima bakmaz arkamdan konusur. Kucuk gorumcem adeta bi prenses. Agzindan cikan hersey mantiklidir dogrudur gozuyle bakiliyor. Cunku ailesinin istedigi bolumu okudu, istedigi sirkette ise girdi, istedigi meslekten biriyle evlendi. Kisacasi otur deseler oturdu kalk deseler kalkti. Esimin tip fakultesine puani yeterken istedigi farkli meslegi uzak sehirde okudugu icin ve kariyerinde zirve yapmayip ailesi millete hava atamadan evlenmeyi tercih etti, 1bucuk senede bebek haberi verdi, haliyle buruklar. Gecen sene k.validem "kirolar hemen cocuk yapiyor, hatta 3-4 tane yapiyolar. Kulturlu egitimliler once kariyer yapip sonra sadece 1 tane yapiyolar" demisligi var... kendi kizi 1 tane yapti ya. Digeri 4 sene oldu hala yapmadi diye milletin ozel tercihlerine dil uzatabiliyor. Isteyen hic yapmaz, isteyen 1, isteyen 5 kime ne ya.. Benim hedef 3 ama
Gecen esim kucuk ablasinin ancak tedaviyle cocuk sahibi olabilecegini soyleyince cok uzuldum. K.validemin egolu buyuk laflari kizcagizdan cikacak diye... Aman benim de icim cok dolu manevi olarak hic varliklarini hissedemedim esim de biliyor hak veriyor ama anne iste atilmaz.. atmasin da zaten.

Canm kv ile ilgili değil ama kusmamak icin doktor bi ilac verdi onunla rahatım istersen adını söyleyeyim içmesem yine aynı olcam ama kullandıktan sonra kusmam mide yanmam kesildi baya baya iyim

Valla hiç umursamıyorum esim hayırlısıyla gelsin bu ayın sonunda bi düzen kursun o yetecek bana başka hicbriseyde gözüm yok sağlıkla geçsin şu 3 ay kızımızı alalım kucağımıza da gerisi mühim degil

Çok iyi yapmışsın valla canım susmayla oluyor, ben ne laflar duydum zamanında eşimin hatırına sustum aman ara bozulmasın diye.
Bebiş konusunda heyecanlılar bir şeyler alıp duruyorlar. Hem ne alayım diye sorulmaz ki şunu alayım bunu ben yapayım diye söylenir bence.
Son anlattığın olayda saçma olmuş, benzer durumda nişanlıyken bizde kalmıştı mesela bunda ne yanlış olabilir, değişik bir düşünce.

Dogru diyosun canim ozaman sizin icin en mantiklisi park yatak seklinde olan olacak Bi an once karar verde bizimle de paylas

Yoyko ya karar verdim canım ya. Fiyat performans olarak en uygunu o geldi. Bize uyan en iyi özelliği de ara kadamede yükseklik ayarının olması. Benim yatağım normalden baya yüksek çünkü. İnşallah sağlıkla alacağım günler de gelecek geri sayımdayım

Kızına da maşallah canım
Başka bir sağlık sorunları olmasın da dediğin gibi hepsi büyüyorlar sağlıkla gelsinler inşallah

Ben yoyko park yatak aldım çok hoşuma gitti ama parçaları eksik mi diye bakıp

bana da plesenta aşağı da dedi ve riskli dedi erken doğum olabilir dedi ben sürekli dinleniyorum

Ben de yoyko ya karar verdim canım yorumları çok iyi hepsiburada da falan.

Serklajdan beri düz de yatsam yan da yatsam senin şu kalça altına yastık önerin kurtarıcım oldu. Ayaklarımın altına koyuyordum ama kalça altını akıl edememiştim valla ne yalan söylim
Başımın altına incecik bir yastık alıyorum. Kalçama bir tık yüksek. Ayaklarıma daha da yüksek koyunca hiç baskı hissetmiyorum aşağıda

Banada öyle dedi işte bilmiyorum ki benim erken doğum riski olduğu için ciğer geliştirici yapılacak 24. Haftada ve başka ilaçlar kullanacağım engellemek için 28. Hafta sınır dedi

Bizim de ilk hedef şuan 28 canım sağlıkla ulaşırız inşallah. Bana hiç bahsetmedi ama ciğer geliştiriciden falan. Bir sorayım haftaya yine.
Senin neden riskli gebeliğin?

Ben akşamları o magnezyumu içmezsem hemen karnım sertleşiyor canım. Gerçekten çok rahatlatıyor içince

Kizlar esim geceden beri hasta Suan da terleyip totremesi var atesi 37,9 Galiba covid cunku gecen hafta ailesi coviddi yanlarina gitti geldi bi kac kere beni yanina da cok sokmuyor napicam bilmiyorum

Geçmiş olsun canım bugün nasıl toparlayabildi mi biraz daha?

Cok gecmis olsun. Bende dun cok rahatsizdim benzer şeyler bende de vardı. Zencefilli ıhlamur ictim balla beraber, baya bir ter attim iyi geldi. Covid olmasa da infulenza cok yaygın, o da olabilir.

Geçmiş olsun

Bizde sabah doktordaydık 6 yaşındaki oğlumun domuz gribi pozitif çıktı. Hastaneler kaynıyor şuan bu virüsten. Okullar resmen mafetti çocukları.

Size de geçmiş olsun

Ay kendim yapamıyorum maalesef ama valla böyle sizlerden dinleyince benim bile içimin yağları eriyor

İlla bozacaklar bir şekilde yaptıkları iyi şeyi de. Bizim bile nasıl hoşumuza gitmişti söylediğinde Eşini dinle sen boşver. Direk ben aldım de gitsin

Benim kayınvalide de gelirken hastane çıkış seti almış sağolsun. Neyse verdi teşekkür ettik bakıyoruz eşimle açtık hemen arkasından niyetini belli eden o cümleyi kurdu. Bu tam hastane çıkışı başka almanıza gerek yok.
Ben de dedim ilk aylar giyeceklerini zaten hep hastane çıkış seti olarak aldık. (Öyle planlıyorum ama almadım henüz malum )
Ya senin 15. torunun , bizim ilk bebeğimiz, kaç yıldır beklemişiz, bırak da yavrumun ilk giyeceği kıyafetleri ben seçeyim ben alayım yani. Benim annem de almış. Telefonda aldım derken bile evde kullanırsın battaniyesiyle falan diye aldım dedi
Hiç konusunu açmayacağım valla doğuma kadar. Hastane odasında görür artık napim

Merhaba teyzelerimiz
Biz çok şükür bir haftayı daha sağlıkla tamamladık. 26 ya girdik bugün
Her pazar günü bir tık daha rahatlıyorum

İki gündür biraz ağrılarım vardı pozisyonundan dolayı ama çok şükür bugün biraz döndü sanırım. Tekmeleri dikişten uzaklaştı

Sağlıkla gelsin yavrularımız inşallah

Genelde erkek çocukları daha değerli olur sözü dinlenir ama sizde evin küçük kızı almış bayrağı eline o duruma yakın bir şey bizde de var . Eşimin abisi üniversite okudu geldi aile şirketine geçti , ailesinin istediği biriyle evlendi şimdi de aynı sitede yaşıyorlar . Evlerini aldılar altlarına araba verdiler , eşim uzakta olmayı ve benimle evlenmeyi tercih ettiği için bize bir çöp alınmadı boşver uzak kalsınlar,kendi içlerinde mutlu olsunlar bize karışan eden olmasın böylesi daha değerli . Varlıklarını ben de hiçbir zaman hissetmedim ama böylesine de alıştım hissetmeye başladığım zaman rahatsız oluyorum

Valla kızlar kayınvalidemle ilgili en güzel tespiti ablam yaptı ben de sustum artık
O kadın prenses olduğu için kocan da sana prenses gibi davranıyor su anda dedi
3 oğlu var hepsi temizlik düzen bilir çünkü hep anneleri yaptırmış bu sayede eşim hep benim yardımcım oldu hamilelik öncesi de şimdi de.. kendimi öyle teselli ediyorum pırlanta gibi eş yetiştirmiş bana diye hiç kimse kendi annemiz gibi olmuyor en iyisi kafaya takmamak..

Çok şükür canım, darısı 28.haftaya sonra da 30 küsürlere insallah Ben de eşimden şifayı kaptım burnumu çeke çeke yatıyorum evde

Ay hemen söyle araştırayım canım benim çok sağol.
Mide ilacı verdi canm sabahları kahvaltıdan yarım saat önce prilam la birlikte kullanıyorum protonex diye bi mide ilacı canm dene doktoruna bi sor bana çok iyi geldi

Saol canim, evet bu kisaymis siteden bakinca farkettim. Bi tane de diz alti alirim dogru diyosun ne olur ne olmaz. Valla atletlere bayildim heralde sutyen bile takmayacagim kapli zaten
Bu atletlerle sutyen takmaya gerek kalmıyor canim. Bu sayede özgür memeler ve rahatlık oluyor
Doktora gidene kadar hergun maden suyu ic mutlaka. Kasılmalari çok rahatlatır iyi gelir.
Magnezyum cok önemli kasılmaları önlüyor, cok rahatlatır bunun yanında ayrica maden suyu da iç o da rahatlatıyor tek başına yeterli olmuyor ikisi süper ikili oluyor. Cildi de güzelleştiriyor
Esin nasıl oldu ? Sen nasılsın?
Esin bir şekilde iyileşir ama sen hasta olursan işin daha zor aman dikkat et kendine. Koru kendini. Eşine meyve ver bol bol yesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…