2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Ogle molamda gidip alayim ya zurafa modeli erkek bebeklerde cok hosuma gidiyor
Ya evet oyuncak kutusu cok guzel ve baya sey aldi. 3 tane triko battaniye, 2 tane pike, 1 kundak havlu, 1 banyo havlusu, 1 yuz havlusu, arti agiz bezleri, ter havlusu vs hepsini sigdirdim ve daha yer var ilkte 50lira gozume cok geldi ama kalitesi, modeli ve boyutu cok hosuma gitti.

Eklentiler

• 20220107_112027.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 105
Ya emzigi ben de gordum cok hosuma gitti. Ben de avent aldim ama bu inan aventten daha kaliteli duruyor babjem emzirme onlugunu gormedim. Ogle molamda tekrar bi gidip bakayim

Ayyy ben daha yeni uykudan gözümü açtım ne güzel şeyler almışsınız öyle , yurtdışında olmanın kötü yanı işte indirime girince değerlendiremiyorum Kutularına bayıldımmm çok kullanışlı olacaklar güle güle kullan canım

Evet çok güzelmiş cidden, bende tekrar uğrarsam bakayım

4 pijama takımı çok değil mi ya benim kafada bi türlü oturmuyor biz mi hafife alıyoz bilemedim
4 takim derken icinde gecelikte var canim alttan muayene mutlaka oluyormus alin dedikleri icin aldim 1 takim resim cekerken giymeye, 2 takim da gunluk giymeye yani batar bisey olur diye aldim riske girmeyeyim dedim. Hafife almiyosun canim ya ben abartiyorum galiba sanirim :)
Dogru diyosun belki sampuan falan gereksiz olabilir, gerci yurtdisinda ertesi gun bebegi hastanedenhemen yikiyorlar ama burda gobek bagi dusene kadar onerilmiyordu. Kiz pijamaya kan deger bisey deger sen yedek koy yine 1 tane

Gobus var kalça var kilo var sende ne güzel yok
Ohoo kalca malca bende de var canim heryerim sisti gobegim haric

Sagol canim, annenden rica edebilirain katalogda begendigin bisey varsa

Canim bebekler verniks ile doguyor ya, o bebegi enfeksiyonlardan korudugu icin hemen yikanilmasi onerilmiyor. Birde isi kaybi yasamasini engelliyormus. Sonucta 9 ay boyunca cok sicak bi yerdeydiler Haklisin canim ben adet olmamaya baya bi alistim hic kanama falan dusunmuyorum o zaman 2 pijama takimi 1 tanede gecelik gotureyim.

Evet canim haklisin ama nedense belcikada 2 yegenimi de yikamistilar hemen dogumun sabahina En iyisi yikanmamasi zaten yavrularimiz tertemiz dogacaklar sanki pis mi kiiii Sen dedikten sonra bornozunu da cikardim simdi yikamayiz diye

Ben basladim canim duzenlemeye yaptikca gondereyim mi

Eveet bize de fikir olur sana zahmet vermezsek canım ben de hastaneye sorucam bi kesin olarak , bana gecelik falan veriyorlar mı diye ona göre yedekli alırım yanıma . Çok mu kanama yaşıcaz doğumdan sonra ben de alışmıştım hiç olmamaya

Ne zahmeti canim valla hepsini tek tek cekmeye calistim, aldim kahvemi simdi geldim yukluyorum Bilmiyorum ki canim gecelik degilde su onluk gibi seyler veriyolardir heralde. Sende al yedek yanina ne olur ne olmaz, kullanmazsak temiz temiz geri gelcek eve zaten

Oncelikle bebis bakimini bir cantaya koydum, eksikler illa ki vardir canlarim gorurseniz bana da yazin olur mu

Digerlerini de kategori kategori ayirdim sonra organizerlere koydum. Bir tek 10 lu hastane cikisimiz eksik onu da anneannesi gelince alcakmis oyuzden onu en son koycaz artik :)

-bebek temizleme pamugu
-tirnak/firca seti
-alt acma ortusu kullan at
-pisik kremi/ vucut losyon/ pudra
-emzik (sterilize ettim)
-2 biberon philips avent (cam tercih etmedim agir diye) onlarda sterilize ediliyor suan ekleyecegim
-bez
-kokulu poset (bezler icin)
-islak mendil
-5 zibin
-5 tulum
-2 battaniye
-1 havlu, kese, kundakli havlu
-4 onluk, 5 agiz mendili, 2 muslin
-2 patik
-3 sapka, 3 eldiven, 3 corap

Unuttugum bisey varsa yazar misinizz

Eklentiler

• A4E2F9B9-AB5E-4ECF-95DF-B5A8B8705A96.webp
    31,8 KB · Görüntüleme: 78
  • 125B7A9B-2DA8-4637-880C-9782374632D0.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 68
  • B46E20A6-5C1D-465D-AF68-3DF98FC1C302.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 69
  • D7B43B91-22EB-4E9D-9F6A-9B612E1066EB.webp
    105 KB · Görüntüleme: 65
  • F41A0688-E34C-44E1-8D8F-191FE3F42643.webp
    97,8 KB · Görüntüleme: 64
  • 917DF029-8A2C-445E-AFDE-9C43421F78D5.webp
    68 KB · Görüntüleme: 66
  • CCFBE06A-992C-4E07-BBD9-750B803BF7F4.webp
    34,2 KB · Görüntüleme: 69
  • 6BD74672-FD97-42DE-86F8-2EBC67A5B4FD.webp
    66,5 KB · Görüntüleme: 63
Bunlar da toplanmis halleri canlar, yani kucuk boy el valizi derler ya sanirim ona bunlar anca sigar. Biz balayinda kullandigimiz valizimizi kullanacagiz (olculerini bilmiyorum ama standart boy oluyor ya ayni oyle cokta buyuk degil yani) ama o suan kiler de esim yarin cikarcak. Yarin da benim eksiklerimi yapip valizimizi kapatiyorum guzel annelerrr

Eklentiler

• 0FA47882-9403-4F8D-91F9-7356E11D2B08.webp
    49,8 KB · Görüntüleme: 98
  • EABABF59-0E49-45CA-A9B1-EFDD1F8A9DE9.webp
    68 KB · Görüntüleme: 78
  • 966AA4A4-A026-400B-A0D3-288A5105D6C1.webp
    67,7 KB · Görüntüleme: 95
Ablam özelde kardeşim devlette doğum yaptı. İkisi de sezeryan ve sabah doğum yapıp ertesi gün öğlen çıktılar. Ben de yanlarındaydım. Hastaneye göre değişir belki bilmiyorum ama bebeği yıkamıyolar. Tırnakların belli bi süre kesilmesi önerilmiyor diye biliyorum. O yüzden tırnak seti, bebek havlusu, şampuan vücut yağı gibi şeyler lazım olmaz büyük ihtimalle. Kıyafet için birşey diyemem ama biz hiç değiştirme gereği duymadık. Anne zaten sondalı geldi ve altına hasta bezi koydular, sadece üzerine elbise gecelik geçirdik. Yürütün dediklerinde bezi bağlayıp gecelikle yürüttük. İki parça gecelik kullanamadık. İkisinde de hasta bezi hastane veriyor o yüzden extra almadık. Çıkışta belki lazım olabilir ama bebek bezi ya da gece pedleri de kullanılabilir. Aklıma gelenler şuan bunlar

Herseyin cok guzel canim. Canim benim bildigim bebek bakim urunlerine tirnak makasina ilk zamankar htiyac duyulmuyormus. Bebek bezi, pisik kremi ve islak mendil yeterli oluyormus. Tabi pamukta lazim. Kiyafet konusunda ben de 3 takim 5li + 2tane tulum koymayi dusunuyorum, ne olur ne olmaz baktik surekli uzerini kirletiyor rahatca degistiririz Hastane veriyor ama hijyen konusunda icime sinmez diye kendim goturecegim. Ama tabi hastanenin verdiklerini alip evde yikar giydiririm. 1 penye battaniye, 1 muslin battaniye, 5 tane de agiz mendili goturmeyi dusunuyorum. Benim takip ettigim ebeler emzik biberon istemiyolar. Birakin sizi emsin diyolar. Ya da cay kasigiyla verin, ilk zamanlar asla biberon vermeyin diyolar. Zaten ilk gunler bi zeytin tanesi kadar mideleri oluyomus Senin icine bu sekilde siniyorsa oyle yap canim. Fazlasi olsun eksigi olmasin.

Ne kadar bi kanama oluyor cok merak ediyorum. Adet kanamasi gibi mi yoksa daha yogunu mu acaba

Maşallah hastane cantalari hazirlaniyor ben daha pijama takimini dun siparis verdim :)
Gecelik almam lazim ilk dogumda sezeryan sonrasi bir sure sonta takiliydi ayrica tuvalete oturup kalkarken pijamayi indirmek cekmek zorluyor gecelik mutlaka lazim ama eve gecincede hicbir ise yaramiyor o yuzden uygun birsey bakacagim....

Dunde bir videoda gordum bebek ve kendimizin kirli camasirlari icin cop poseti veya normal poset koyun seklinde unutmustum hemen not aldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…