Kaşıklı biberonlar var aslında hepsi burada da vardı , hijyen açısından daha uygun olabilir veya kaşık mı alsak evden :) kıyamam bebeğimeeee :)Herseyin cok guzel canim.Canim benim bildigim bebek bakim urunlerine tirnak makasina ilk zamankar htiyac duyulmuyormus. Bebek bezi, pisik kremi ve islak mendil yeterli oluyormus. Tabi pamukta lazim. Kiyafet konusunda ben de 3 takim 5li + 2tane tulum koymayi dusunuyorum, ne olur ne olmaz baktik surekli uzerini kirletiyor rahatca degistiririz Hastane veriyor ama hijyen konusunda icime sinmez diye kendim goturecegim. Ama tabi hastanenin verdiklerini alip evde yikar giydiririm. 1 penye battaniye, 1 muslin battaniye, 5 tane de agiz mendili goturmeyi dusunuyorum. Benim takip ettigim ebeler emzik biberon istemiyolar. Birakin sizi emsin diyolar. Ya da cay kasigiyla verin, ilk zamanlar asla biberon vermeyin diyolar. Zaten ilk gunler bi zeytin tanesi kadar mideleri oluyomus Senin icine bu sekilde siniyorsa oyle yap canim. Fazlasi olsun eksigi olmasin.
İlk hasta bezinde fazla oluyor, hemşire gelip içindekiler atılsın diye biraz baskı yapıyor. Sonra değiştiriyorlar ama gittikçe azalıyor. Eve geçince ped yeterli olmuştu.Ne kadar bi kanama oluyor cok merak ediyorum.Adet kanamasi gibi mi yoksa daha yogunu mu acaba
Tesekkur ederim bilgiler icinAblam özelde kardeşim devlette doğum yaptı. İkisi de sezeryan ve sabah doğum yapıp ertesi gün öğlen çıktılar. Ben de yanlarındaydım. Hastaneye göre değişir belki bilmiyorum ama bebeği yıkamıyolar. Tırnakların belli bi süre kesilmesi önerilmiyor diye biliyorum. O yüzden tırnak seti, bebek havlusu, şampuan vücut yağı gibi şeyler lazım olmaz büyük ihtimalle. Kıyafet için birşey diyemem ama biz hiç değiştirme gereği duymadık. Anne zaten sondalı geldi ve altına hasta bezi koydular, sadece üzerine elbise gecelik geçirdik. Yürütün dediklerinde bezi bağlayıp gecelikle yürüttük. İki parça gecelik kullanamadık. İkisinde de hasta bezi hastane veriyor o yüzden extra almadık. Çıkışta belki lazım olabilir ama bebek bezi ya da gece pedleri de kullanılabilir. Aklıma gelenler şuan bunlar
Saol canim benimHerseyin cok guzel canim.Canim benim bildigim bebek bakim urunlerine tirnak makasina ilk zamankar htiyac duyulmuyormus. Bebek bezi, pisik kremi ve islak mendil yeterli oluyormus. Tabi pamukta lazim. Kiyafet konusunda ben de 3 takim 5li + 2tane tulum koymayi dusunuyorum, ne olur ne olmaz baktik surekli uzerini kirletiyor rahatca degistiririz Hastane veriyor ama hijyen konusunda icime sinmez diye kendim goturecegim. Ama tabi hastanenin verdiklerini alip evde yikar giydiririm. 1 penye battaniye, 1 muslin battaniye, 5 tane de agiz mendili goturmeyi dusunuyorum. Benim takip ettigim ebeler emzik biberon istemiyolar. Birakin sizi emsin diyolar. Ya da cay kasigiyla verin, ilk zamanlar asla biberon vermeyin diyolar. Zaten ilk gunler bi zeytin tanesi kadar mideleri oluyomus Senin icine bu sekilde siniyorsa oyle yap canim. Fazlasi olsun eksigi olmasin.
Bunlar da toplanmis halleri canlar, yani kucuk boy el valizi derler ya sanirim ona bunlar anca sigar. Biz balayinda kullandigimiz valizimizi kullanacagiz (olculerini bilmiyorum ama standart boy oluyor ya ayni oyle cokta buyuk degil yani) ama o suan kiler de esim yarin cikarcak. Yarin da benim eksiklerimi yapip valizimizi kapatiyorum guzel annelerrr
Canııım havanın serin olma ihtimaline karşı çıkarken kullanmanız icin triko/nohut battaniye gibi bir şey de mi alsan acaba? Aldıysan da fotoğrafta net seçemedim benOncelikle bebis bakimini bir cantaya koydum, eksikler illa ki vardir canlarim gorurseniz bana da yazin olur mu
Digerlerini de kategori kategori ayirdim sonra organizerlere koydum. Bir tek 10 lu hastane cikisimiz eksik onu da anneannesi gelince alcakmis oyuzden onu en son koycaz artik :)
-bebek temizleme pamugu
-tirnak/firca seti
-alt acma ortusu kullan at
-pisik kremi/ vucut losyon/ pudra
-emzik (sterilize ettim)
-2 biberon philips avent (cam tercih etmedim agir diye) onlarda sterilize ediliyor suan ekleyecegim
-bez
-kokulu poset (bezler icin)
-islak mendil
-5 zibin
-5 tulum
-2 battaniye
-1 havlu, kese, kundakli havlu
-4 onluk, 5 agiz mendili, 2 muslin
-2 patik
-3 sapka, 3 eldiven, 3 corap
Unuttugum bisey varsa yazar misinizz
Mesela kardeşimde bebek akşama kadar çiş yapmadı, kaka da eve gelince yaptı. O Yüzden üzeri hiç kirlenmedi. Sadece doğumdan kalan biraz lekeler vardı. Kusma da olmadı. 2 takım 5li 1 tane tulum bile yeterli olabilir. Müslini yatağına serersiniz, penye battaniye de gerekir ama ayrıca kalın birşeyde olsun yanınızda. Kendiniz için de kalın bir hırka alabilirsiniz. Bacaklar battaniyeyle örtülüyor ama sırt açıkta kalıyor. Kardeşim yazın doğum yaptı ama soğuktu içerisi. Biz almadık ama pipet ve çay kaşığı alın diyenler var. Pipet annenin doğrulması zor olur diye kaşık da bebek için. Ablamda yarım saat memeyi tutturmak için uğraştık, kardeşimde de nerdeyse o kadar, başta zordu ama vazgeçmeden devam edip bebeğin ağzına göre şekil verip tutturunca sorun olmuyor. Bir iki kereden sonra alışıyor zaten ki bebek bizden daha sabırlı sürekli memeyi tutmak için uğraşıyor. Biberon da emzik de hiç kullanmadık biz.Herseyin cok guzel canim.Canim benim bildigim bebek bakim urunlerine tirnak makasina ilk zamankar htiyac duyulmuyormus. Bebek bezi, pisik kremi ve islak mendil yeterli oluyormus. Tabi pamukta lazim. Kiyafet konusunda ben de 3 takim 5li + 2tane tulum koymayi dusunuyorum, ne olur ne olmaz baktik surekli uzerini kirletiyor rahatca degistiririz Hastane veriyor ama hijyen konusunda icime sinmez diye kendim goturecegim. Ama tabi hastanenin verdiklerini alip evde yikar giydiririm. 1 penye battaniye, 1 muslin battaniye, 5 tane de agiz mendili goturmeyi dusunuyorum. Benim takip ettigim ebeler emzik biberon istemiyolar. Birakin sizi emsin diyolar. Ya da cay kasigiyla verin, ilk zamanlar asla biberon vermeyin diyolar. Zaten ilk gunler bi zeytin tanesi kadar mideleri oluyomus Senin icine bu sekilde siniyorsa oyle yap canim. Fazlasi olsun eksigi olmasin.
Amanın yıkamaya başla canım ağırlaşmadanBenim daha bırak çantayı yıkanacaklar, ütülenecekler hepsi bekliyor
Maşallah her şeyi çok güzel
Rica ederim, tabi ki yedekli olmakta fayda var ama bence yine de fazla olanlara ayrı bir çanta yapıp arabada bulundurun derim. Çünkü hastane ortamında insanın içine hiç sinmiyor. Biz kullanmadıklarımızı eve gelince tekrar yıkamak zorunda kaldık. En azından kullanılmazsa fazladan iş çıkmamış olur size. Sağlıkla atlatırız inşallah o günleri deTesekkur ederim bilgiler icin
Evet burda yikamadiklarini ogrendim bebisleri oyuzden cikardim sampuanini falan, tirnak setinin icinde fircasi falan var o lazim olur diye de ugrasmayip hepsini koydum ama tirnak kesilmedigi icin lazim olmaz dediginiz gibi. Havluyu ne olur ne olmaz belki uzerini degisirken sereriz bir yere diye yinede koydum. Kiyafet emin olamadigim icin ve bazi arkadaslarimdan mutlaka koy dedikleri icin 5 tulum koydum ne olur ne olmaz diye. Kendim icin ozenli olmasi icin resime beyaz bi takim aldim o an giyip cikaracagim, 2 takim pijama aldim batma durumuna karsi borde gecelik. Ben hastaneyi aradigimda hicbisey verilmedigi soylendi oyuzden butun bezleri koydum :)
Saol canim benimtirnak setini firca var diye oylece koydum cikarmadim yani lazimda olmayacak tabi. Valla hemsireler ne derse desin emzik ve biberon mutlaka koyacagim, biberon (yada su kasikli olanlardan varya o da kullanilabilir) sart cunku sut gelmez ne bileyim emzirme isleminde sknti olur diye ben oyle dusunuyorum. Biraz da Belçika da ki işleyişi biraz biliyorum yeğenimden arkadaşlarımdan oyüzden hemşirelerin ne dediğini tabi ki dinlerim ama kafama nasıl uyarsa öyle yapacağım Toz mama koymadım ama gerekirse eşim gidip alacak.
Aynen canım fazlası olsun ama eksik olmasıın
Saol teyzesiii güzel günlerde kullansın bıdışlarımızz inşallahhCanııım havanın serin olma ihtimaline karşı çıkarken kullanmanız icin triko/nohut battaniye gibi bir şey de mi alsan acaba? Aldıysan da fotoğrafta net seçemedim bentırnak makası bakım ürünlerini falan bence de kullanmazsınız ilk başta çok önerilmiyor diye biliyorum ben de.Bu arada prensesimin her şeyi çok güzel doğsun güle güle sağlıkla kullansın inşallah
Görmemişim ben o zamansa soriSaol teyzesiii güzel günlerde kullansın bıdışlarımızz inşallahh
Hamurun battaniyesi var resimlerde o baya kalın canım onu kullanırız diye düşündüm, birde 10 lu hastane çıkışında da olur gibime geliyor kalın bişey en kötü onu da kullanabilirim. Bende dün babymall da onu düşünüyordum aslında, hadi giydirdik bebişleri çıkıcaz hastaneden ama mont gibi yani tulum falan bişey giymeyecekler mi? Yoksa battaniyeye sarıp pusetine mi koyacağiz
Tabi evden kasik goturecegim :) E bebekte flowcup diye bi kasik gormustum belki ondan alabilirim 40lira biseydi tabi zam gelmediyse.Kaşıklı biberonlar var aslında hepsi burada da vardı , hijyen açısından daha uygun olabilir veya kaşık mı alsak evden :) kıyamam bebeğimeeee :)
Canim eksik aklima gelen fizyolojik serum var. Temizlenmeyince hirilti olusuyor hasta saniyormusuzTesekkur ederim bilgiler icin
Evet burda yikamadiklarini ogrendim bebisleri oyuzden cikardim sampuanini falan, tirnak setinin icinde fircasi falan var o lazim olur diye de ugrasmayip hepsini koydum ama tirnak kesilmedigi icin lazim olmaz dediginiz gibi. Havluyu ne olur ne olmaz belki uzerini degisirken sereriz bir yere diye yinede koydum. Kiyafet emin olamadigim icin ve bazi arkadaslarimdan mutlaka koy dedikleri icin 5 tulum koydum ne olur ne olmaz diye. Kendim icin ozenli olmasi icin resime beyaz bi takim aldim o an giyip cikaracagim, 2 takim pijama aldim batma durumuna karsi borde gecelik. Ben hastaneyi aradigimda hicbisey verilmedigi soylendi oyuzden butun bezleri koydum :)
Saol canim benimtirnak setini firca var diye oylece koydum cikarmadim yani lazimda olmayacak tabi. Valla hemsireler ne derse desin emzik ve biberon mutlaka koyacagim, biberon (yada su kasikli olanlardan varya o da kullanilabilir) sart cunku sut gelmez ne bileyim emzirme isleminde sknti olur diye ben oyle dusunuyorum. Biraz da Belçika da ki işleyişi biraz biliyorum yeğenimden arkadaşlarımdan oyüzden hemşirelerin ne dediğini tabi ki dinlerim ama kafama nasıl uyarsa öyle yapacağım Toz mama koymadım ama gerekirse eşim gidip alacak.
Aynen canım fazlası olsun ama eksik olmasıın
Iste o belli olmuyormus. Benim arkadasin erkek bebek altini actiklari gibi isiyormus komple degistirmek zorunda kaliyolarmis :) O yuzden riske atmak istemem. Penye battaniye ve muslim disimda soyle bi kundak ana kucagim var onu hastaneden cikarken giydirmeyi dusunuyordum. Sanirim yeterli olur. Pusetin uzerine de bi ortu orterim tamamdir.Mesela kardeşimde bebek akşama kadar çiş yapmadı, kaka da eve gelince yaptı. O Yüzden üzeri hiç kirlenmedi. Sadece doğumdan kalan biraz lekeler vardı. Kusma da olmadı. 2 takım 5li 1 tane tulum bile yeterli olabilir. Müslini yatağına serersiniz, penye battaniye de gerekir ama ayrıca kalın birşeyde olsun yanınızda. Kendiniz için de kalın bir hırka alabilirsiniz. Bacaklar battaniyeyle örtülüyor ama sırt açıkta kalıyor. Kardeşim yazın doğum yaptı ama soğuktu içerisi. Biz almadık ama pipet ve çay kaşığı alın diyenler var. Pipet annenin doğrulması zor olur diye kaşık da bebek için. Ablamda yarım saat memeyi tutturmak için uğraştık, kardeşimde de nerdeyse o kadar, başta zordu ama vazgeçmeden devam edip bebeğin ağzına göre şekil verip tutturunca sorun olmuyor. Bir iki kereden sonra alışıyor zaten ki bebek bizden daha sabırlı sürekli memeyi tutmak için uğraşıyor. Biberon da emzik de hiç kullanmadık biz.
Canim annemin demesi bebekler usurmus. Ozellikle ilk dogduklarinda dunyamiza adapte olana kadar guzel giydirmek gerekirmis. Ama tulum monta bence gerek yok. Guzelce sarmalariz battaniyelere. Pusetinin uzerine de bisey orteriz yeterli olur.Görmemişim ben o zamansa sori10 ludan penye battaniye çıkıyor genelde, o da işimize yarar mutlaka. Mont,tulum icin bence o zamanki hava durumuna göre karar vermekte fayda var bizim hastane eve 5 dk çok yakın giydirmem, battaniyeye sararım diye düşünüyorum ama hava durumuna göre karar veririm nisan ayında hava belli olmuyor bi bakıyorsun yaz havası bi bakıyorsun deli rüzgar çıkmış
Yalniz degilsin benim de yikanip utulenecekler bekliyor. :) Subatta esimin 1 hafta isi olmayacak o zaman birlikte yapariz dedi. Hatta yapmisken cantamizi da yaparizBenim daha bırak çantayı yıkanacaklar, ütülenecekler hepsi bekliyor
Maşallah her şeyi çok güzel
Ozaman battaniyeyle bu işi görürürz gibi canlarım :) Puset örtüsü de var yeterli ozaman tamamdirGörmemişim ben o zamansa sori10 ludan penye battaniye çıkıyor genelde, o da işimize yarar mutlaka. Mont,tulum icin bence o zamanki hava durumuna göre karar vermekte fayda var bizim hastane eve 5 dk çok yakın giydirmem, battaniyeye sararım diye düşünüyorum ama hava durumuna göre karar veririm nisan ayında hava belli olmuyor bi bakıyorsun yaz havası bi bakıyorsun deli rüzgar çıkmış
Ozaman battaniyeyle bu işi görürürz gibi canlarım :) Puset örtüsü de var yeterli ozaman tamamdirCanim annemin demesi bebekler usurmus. Ozellikle ilk dogduklarinda dunyamiza adapte olana kadar guzel giydirmek gerekirmis. Ama tulum monta bence gerek yok. Guzelce sarmalariz battaniyelere. Pusetinin uzerine de bisey orteriz yeterli olur.
Evet bence kalın battaniye iş görür , astronot tulumlar falan bizim mevsim icin kalın gelir yani tulum derken onu mu kast ettin bilmiyorum amaOzaman battaniyeyle bu işi görürürz gibi canlarım :) Puset örtüsü de var yeterli ozaman tamamdirYinede hava durumuna göre bakarız son anlarda.
Ozaman battaniyeyle bu işi görürürz gibi canlarım :) Puset örtüsü de var yeterli ozaman tamamdirYinede hava durumuna göre bakarız son anlarda.
Fizyolojik serum iyi dedin canım yazıyorum hemen listeye
Evet evet onun icin kalın bir battaniye ile sarmamız gerekir ama yünlü polarlı tulumlar falan bence de kalın gelir tabi küresel ısınma var hava ne olur bilmiyorum geçen hafta Ocak ayında burası 20 derece oldu görülmüş şey değil . Nisanda ne olur hiç kestiremiyorumCanim annemin demesi bebekler usurmus. Ozellikle ilk dogduklarinda dunyamiza adapte olana kadar guzel giydirmek gerekirmis. Ama tulum monta bence gerek yok. Guzelce sarmalariz battaniyelere. Pusetinin uzerine de bisey orteriz yeterli olur.
Rica ederim, tabi ki yedekli olmakta fayda var ama bence yine de fazla olanlara ayrı bir çanta yapıp arabada bulundurun derim. Çünkü hastane ortamında insanın içine hiç sinmiyor. Biz kullanmadıklarımızı eve gelince tekrar yıkamak zorunda kaldık. En azından kullanılmazsa fazladan iş çıkmamış olur size. Sağlıkla atlatırız inşallah o günleri de
Yalniz degilsin benim de yikanip utulenecekler bekliyor. :) Subatta esimin 1 hafta isi olmayacak o zaman birlikte yapariz dedi. Hatta yapmisken cantamizi da yapariz
Amanın yıkamaya başla canım ağırlaşmadanÇanta için erken ben acele ettim ama yıkama işi iyidir yap yapp
Bebekten bebeğe değişebilir haklısın:) arkadaşa da dediğim gibi, fazlalıklarını ayrı küçük çanta yapıp arabada da bırakabilirsin, hastane odasına sokup kullanmayınca tekrar yıkama gereği duyuyor insan. En azından kullanılmazsa yıkama derdin olmaz tekrar. Evet bu kundak da işini görür bence. İnşallah biz bol sütlü oluruz onlar da bol emen bebişler olurlarTabi evden kasik goturecegim :) E bebekte flowcup diye bi kasik gormustum belki ondan alabilirim 40lira biseydi tabi zam gelmediyse.Arkadasim ne emzik ne biberon vermeden 1.yasina getirdi oglunu. Hatta bugun oglunun dogum gunu ki ilk gun sutu bile gelmemis ama sabirla direnmis.
Canim eksik aklima gelen fizyolojik serum var. Temizlenmeyince hirilti olusuyor hasta saniyormusuz
Iste o belli olmuyormus. Benim arkadasin erkek bebek altini actiklari gibi isiyormus komple degistirmek zorunda kaliyolarmis :) O yuzden riske atmak istemem. Penye battaniye ve muslim disimda soyle bi kundak ana kucagim var onu hastaneden cikarken giydirmeyi dusunuyordum. Sanirim yeterli olur. Pusetin uzerine de bi ortu orterim tamamdir.
Meme icin sonuna kadar sabredecegim asla pes etmeyecegim. Biberon ve emzik almasini hic istemiyorum. Yeterki beni emsin raziyim. Biraz buyusun oyle emzik biberon veririm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?