2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Kaşıklı biberonlar var aslında hepsi burada da vardı , hijyen açısından daha uygun olabilir veya kaşık mı alsak evden :) kıyamam bebeğimeeee :)

Tesekkur ederim bilgiler icin
Evet burda yikamadiklarini ogrendim bebisleri oyuzden cikardim sampuanini falan, tirnak setinin icinde fircasi falan var o lazim olur diye de ugrasmayip hepsini koydum ama tirnak kesilmedigi icin lazim olmaz dediginiz gibi. Havluyu ne olur ne olmaz belki uzerini degisirken sereriz bir yere diye yinede koydum. Kiyafet emin olamadigim icin ve bazi arkadaslarimdan mutlaka koy dedikleri icin 5 tulum koydum ne olur ne olmaz diye. Kendim icin ozenli olmasi icin resime beyaz bi takim aldim o an giyip cikaracagim, 2 takim pijama aldim batma durumuna karsi borde gecelik. Ben hastaneyi aradigimda hicbisey verilmedigi soylendi oyuzden butun bezleri koydum :)

Saol canim benim tirnak setini firca var diye oylece koydum cikarmadim yani lazimda olmayacak tabi. Valla hemsireler ne derse desin emzik ve biberon mutlaka koyacagim, biberon (yada su kasikli olanlardan varya o da kullanilabilir) sart cunku sut gelmez ne bileyim emzirme isleminde sknti olur diye ben oyle dusunuyorum. Biraz da Belçika da ki işleyişi biraz biliyorum yeğenimden arkadaşlarımdan oyüzden hemşirelerin ne dediğini tabi ki dinlerim ama kafama nasıl uyarsa öyle yapacağım Toz mama koymadım ama gerekirse eşim gidip alacak.
Aynen canım fazlası olsun ama eksik olmasıın

Benim daha bırak çantayı yıkanacaklar, ütülenecekler hepsi bekliyor
Maşallah her şeyi çok güzel

Canııım havanın serin olma ihtimaline karşı çıkarken kullanmanız icin triko/nohut battaniye gibi bir şey de mi alsan acaba? Aldıysan da fotoğrafta net seçemedim ben tırnak makası bakım ürünlerini falan bence de kullanmazsınız ilk başta çok önerilmiyor diye biliyorum ben de.Bu arada prensesimin her şeyi çok güzel doğsun güle güle sağlıkla kullansın inşallah

Mesela kardeşimde bebek akşama kadar çiş yapmadı, kaka da eve gelince yaptı. O Yüzden üzeri hiç kirlenmedi. Sadece doğumdan kalan biraz lekeler vardı. Kusma da olmadı. 2 takım 5li 1 tane tulum bile yeterli olabilir. Müslini yatağına serersiniz, penye battaniye de gerekir ama ayrıca kalın birşeyde olsun yanınızda. Kendiniz için de kalın bir hırka alabilirsiniz. Bacaklar battaniyeyle örtülüyor ama sırt açıkta kalıyor. Kardeşim yazın doğum yaptı ama soğuktu içerisi. Biz almadık ama pipet ve çay kaşığı alın diyenler var. Pipet annenin doğrulması zor olur diye kaşık da bebek için. Ablamda yarım saat memeyi tutturmak için uğraştık, kardeşimde de nerdeyse o kadar, başta zordu ama vazgeçmeden devam edip bebeğin ağzına göre şekil verip tutturunca sorun olmuyor. Bir iki kereden sonra alışıyor zaten ki bebek bizden daha sabırlı sürekli memeyi tutmak için uğraşıyor. Biberon da emzik de hiç kullanmadık biz.

Rica ederim, tabi ki yedekli olmakta fayda var ama bence yine de fazla olanlara ayrı bir çanta yapıp arabada bulundurun derim. Çünkü hastane ortamında insanın içine hiç sinmiyor. Biz kullanmadıklarımızı eve gelince tekrar yıkamak zorunda kaldık. En azından kullanılmazsa fazladan iş çıkmamış olur size. Sağlıkla atlatırız inşallah o günleri de

Saol teyzesiii güzel günlerde kullansın bıdışlarımızz inşallahh

Hamurun battaniyesi var resimlerde o baya kalın canım onu kullanırız diye düşündüm, birde 10 lu hastane çıkışında da olur gibime geliyor kalın bişey en kötü onu da kullanabilirim. Bende dün babymall da onu düşünüyordum aslında, hadi giydirdik bebişleri çıkıcaz hastaneden ama mont gibi yani tulum falan bişey giymeyecekler mi? Yoksa battaniyeye sarıp pusetine mi koyacağiz

Görmemişim ben o zamansa sori 10 ludan penye battaniye çıkıyor genelde, o da işimize yarar mutlaka. Mont,tulum icin bence o zamanki hava durumuna göre karar vermekte fayda var bizim hastane eve 5 dk çok yakın giydirmem, battaniyeye sararım diye düşünüyorum ama hava durumuna göre karar veririm nisan ayında hava belli olmuyor bi bakıyorsun yaz havası bi bakıyorsun deli rüzgar çıkmış

Kaşıklı biberonlar var aslında hepsi burada da vardı , hijyen açısından daha uygun olabilir veya kaşık mı alsak evden :) kıyamam bebeğimeeee :)
Tabi evden kasik goturecegim :) E bebekte flowcup diye bi kasik gormustum belki ondan alabilirim 40lira biseydi tabi zam gelmediyse. Arkadasim ne emzik ne biberon vermeden 1.yasina getirdi oglunu. Hatta bugun oglunun dogum gunu ki ilk gun sutu bile gelmemis ama sabirla direnmis.

Canim eksik aklima gelen fizyolojik serum var. Temizlenmeyince hirilti olusuyor hasta saniyormusuz

Iste o belli olmuyormus. Benim arkadasin erkek bebek altini actiklari gibi isiyormus komple degistirmek zorunda kaliyolarmis :) O yuzden riske atmak istemem. Penye battaniye ve muslim disimda soyle bi kundak ana kucagim var onu hastaneden cikarken giydirmeyi dusunuyordum. Sanirim yeterli olur. Pusetin uzerine de bi ortu orterim tamamdir.
Meme icin sonuna kadar sabredecegim asla pes etmeyecegim. Biberon ve emzik almasini hic istemiyorum. Yeterki beni emsin raziyim. Biraz buyusun oyle emzik biberon veririm.

Eklentiler

• 20220104_115403.webp
    28,9 KB · Görüntüleme: 72
Canim annemin demesi bebekler usurmus. Ozellikle ilk dogduklarinda dunyamiza adapte olana kadar guzel giydirmek gerekirmis. Ama tulum monta bence gerek yok. Guzelce sarmalariz battaniyelere. Pusetinin uzerine de bisey orteriz yeterli olur.

Ozaman battaniyeyle bu işi görürürz gibi canlarım :) Puset örtüsü de var yeterli ozaman tamamdir Yinede hava durumuna göre bakarız son anlarda.
Canim annemin demesi bebekler usurmus. Ozellikle ilk dogduklarinda dunyamiza adapte olana kadar guzel giydirmek gerekirmis. Ama tulum monta bence gerek yok. Guzelce sarmalariz battaniyelere. Pusetinin uzerine de bisey orteriz yeterli olur.
Ozaman battaniyeyle bu işi görürürz gibi canlarım :) Puset örtüsü de var yeterli ozaman tamamdir Yinede hava durumuna göre bakarız son anlarda.

Fizyolojik serum iyi dedin canım yazıyorum hemen listeye

Evet bence kalın battaniye iş görür , astronot tulumlar falan bizim mevsim icin kalın gelir yani tulum derken onu mu kast ettin bilmiyorum ama üşümesin diye düşünürken çocuğu boğmak da istemem güzel sarar sarmalarız tabi anlık hava durumu da önemli ona son zaman karar vermek bence daha doğru

Evet evet onun icin kalın bir battaniye ile sarmamız gerekir ama yünlü polarlı tulumlar falan bence de kalın gelir tabi küresel ısınma var hava ne olur bilmiyorum geçen hafta Ocak ayında burası 20 derece oldu görülmüş şey değil . Nisanda ne olur hiç kestiremiyorum

Yalniz degilsin benim de yikanip utulenecekler bekliyor. :) Subatta esimin 1 hafta isi olmayacak o zaman birlikte yapariz dedi. Hatta yapmisken cantamizi da yapariz

Amanın yıkamaya başla canım ağırlaşmadan Çanta için erken ben acele ettim ama yıkama işi iyidir yap yapp

Ben daha marta kadar çalışıp 34.hafta da izne ayrılacağım o vakte kadar sanmıyorum yapayım
Evde de işler var, temizlik yapılması lazım her şey beni bekliyor, bende izni
Umarım çok geç kalmış olmam :)

Bebekten bebeğe değişebilir haklısın:) arkadaşa da dediğim gibi, fazlalıklarını ayrı küçük çanta yapıp arabada da bırakabilirsin, hastane odasına sokup kullanmayınca tekrar yıkama gereği duyuyor insan. En azından kullanılmazsa yıkama derdin olmaz tekrar. Evet bu kundak da işini görür bence. İnşallah biz bol sütlü oluruz onlar da bol emen bebişler olurlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…