2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Benim 32 haftalikken kilosu normal aralikta olmasina ragmen doktorum pek begenmemis gibiydi, 10 gun sonra tekrar gel demisti. Senin gibi napacagim diye dusuncelere daldim. O 10 gunde beslenmeme ve stres yonetimime cok dikkat ederek 305gr almisti. Ivir zivir hicbir sey yemedim. Bol bol proteinli gidalar yedim, 10 gun icerisinde 2 kere tavuk 2 kere balik ve 2 kere et yapip yedim. Bu et yemeklerinin yaninda mutlaka ya yogurt ya da salata oldu. Ve tabi garnitur. Brokoli,karnbahar,ispanak vs. Ceviz, badem ve muz ara ogunlerimde vardi. Kahvaltimda haslanmis yumurta, kasar peyniri ve bi cay kasigi tahin pekmez yedim. Bu 10 gunde doktor tartisinda bi onceki kontrol kilomdan 400gram fazlaligim vardi ve bunun 305 grami bebege gitmisti. Tebrik etti ve tekrar 2 haftayi doldurmadan gel dedi bu cuma yine gidecegim ve beslenme seklim ayni devam ediyor. Bakalim yine kilo almis cikacak mi. Yani ben de ilk denemede bu besinler ise aradi. Tavsiye ederim, yediklerimde zararli bisey yok zaten. Birde her bebegin genetik yapisi farkli, saglikli olduklari muddetce kiloya cok takilmamak gerekiyor bence ama ister istemez takiliyoruz. Ve doktorum son kontrolde "onemli olan beynine giden kan akislari, organlarinin islevi" benim icin kilosundan daha onemli demisti. Ama tabi bebek beslenemiyor mu diye takip yapmaliyiz, illa cok kilo almasina gerek yok demisti. Kilo takibini de eger plasentadan beslenemiyorsa bosuna iceride tutmayip gelisimini tamamlayinca almak icin yapiyolarmis.
Kisacasi sen stressiz ol ve protein agirlikli beslenmene dikkat et, insallah yeteri kadar kilo alacaktir.

Çok teşekkür ederim .. aynı şeyleri söylemiş doktorumuz .. bende seninle aynı şekilde protein ağırlık besleneceğim haftaya bakalım ne olacak .. bu arada bana sezeryan tarihi verdi 15 Nisan olarak planlandı ..

Bebe bisküvisi süt muz pekmez ceviz blender dan geçir her gün iç.
Avokado ye mutlaka kaşar, badem, yoğurt, yeşil mercimek yemeğini yap ye.
Üzülme ya çok mu düşük çıktı kilosu

Bebe bisküvisi süt muz pekmez ceviz blender dan geçir her gün iç.
Avokado ye mutlaka kaşar, badem, yoğurt, yeşil mercimek yemeğini yap ye.
Üzülme ya çok mu düşük çıktı kilosu
Hepsini deneyeceğim .. kilo mevzusu çok karışık kendi dr muzda 2300 çıktı 1 hafta geri dedi ama genetik olabilir dedi ( eşim zayıf ) perinatolojide 2100 orda da 10 gün geride dedi düşük doğum kilosu sendromu olabilir ama korkulacak bir şey yok dedi önemli olan kilo alımının devamı haftaya görmem lazım dedi ve ekledi aslında bir hafta çok doğru veri vermez iki haftaya bir bakılması lazım ama yine de şansa bırakamam dedi .. çünkü bebek aşağıda ama rahim kapalı ..
Haftaya salı yine gideceğim

Ya sen canını sıkma doktorun her dediğini de kafana takma mutlaka olumsuz bir şey buluyorlar çünkü.
Bana da şekerin yüksek diyetisyene git dedi.
Sonra onu geçti suyun azalmış dedi su içmeyi eksik etme dedi ( günde 3 litre hatta daha fazlasını bile içiyorum )
Sen kuru bakliyat yemekleri yap ye.
Meyve ye üstüne süt iç yoğurt ye bak bunlar hep kalsiyum.
Kilosu olmasa da kemikleri güçlü olur.
Ama o bebe bisküvisi olayını her gün yap iç hatta günde 2 kere bile iç.
Çok kilo aldırıyor bebeğe

Genelde böyle yapıyorlar canım. Güzel olmuşlar boşver canını sıkma. Keyifle yiyin inşallah

Az önce aldım bebe bisküvisi .. akşamları mı içsem bilemedim .. bu hafta sanırım yemek planı ile devam ederim .. düşük kilolu doğması çok önemli değil inşallah beslenir diye dua ediyorum ..
akşama et , bakliyat artık ne bulursam yapayım .
Canım çok sıkıldı , suyu için bir dr sınırda dedi diğeri iyi dedi ..

Ara öğün yap ben öyle içiyorum.
Her sabah mutlaka yumurta ve peynir ye.
Düzelir sıkma canını doktorların hepsi farklı işte

Her dr ayrı şeyler diyor ama sabahtan beri düşünemiyorum bile , ağlamamak için kendimi tutuyorum.. ne yapacağımı şaşırdım ..
Benim de en son gittiğimde 2110du, senin gününden 5 gün falan önce gitmiştim. Doktor gayet iyi dedi. Bilemedim ben daha 1 ay var 1 kilo alırlar aşağı yukarı. 3 kilo az değil ki

Hayat olur mu hic oyle sey, 3 ya da 4 saatten fazla ara vermeden sagmalisin. Sut memede bekleyince beyne bu sut fazla sinyali gider sutun artacagina azalir. Bir de titreme, terleme vb yapar. Mastit yapar vb vb...
Kizima 2 yila yakin sut sagdim, kuvozdeki ikizlere de 23gundur sagiyorum.

Son düzenleme:
Bende suan icin bir rahatsızlık hissi yok

Slm bizde kontrolden geldik bizde 4 gün geriden geliyor cok kafama takmiyorim ilk kizim 2 hafta geriden geliyordu sonuçta corana geçirdik 1 hafta önce bundan sonra her hafta kontrol ve bir dahaki gidişinde nst ye giricem ve bu hafta dogum eğitimi almam gerektiğini söyledi dr. sona yaklaşmaya basladik Allahim herkes hayırlısıyla kucağına almaya nasip etsin inşallah. Kilo alma durduğunda gelişim geriliginden supheleniyor dr.lar ....

Benim de en son gittiğimde 2110du, senin gününden 5 gün falan önce gitmiştim. Doktor gayet iyi dedi. Bilemedim ben daha 1 ay var 1 kilo alırlar aşağı yukarı. 3 kilo az değil ki
Anlamadım ki .. sanırım korktukları şey kilo alma hızı veya kilo almaya devam etmesi .. haftaya belli olur her şey ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…