- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.334
- 298
İnşallh düzelir .. moral oldu bana ara öğün yapayım o zman şimdi .. teşekkürler
Aynı haftada benimki de 2300 dü doktor gayet iyi dedi bana da34+3 üm 2300 gr dedi ama perinatolojğde 2200 çıktı .. 1 hafta sonra tekrar gelin dedi düşük kilolu doğabilir dediler ..
Sen yine de canını sıkma, bak mart annelerinde bugün doğum yapan arkadaşa 3kg demişler 3700 doğmuş bebişi. Sağlıklı olsunlar da doğunca aldırırız kiloyuAnlamadım ki .. sanırım korktukları şey kilo alma hızı veya kilo almaya devam etmesi .. haftaya belli olur her şey ..
Onu bilmiyordum tamam o şekilde yapayım daha fazla süre geçerse daha iyi olur diye düşündümHayat olur mu hic oyle sey, 3 ya da 4 saatten fazla ara vermeden sagmalisin. Sut memede bekleyince beyne bu sut fazla sinyali gider sutun artacagina azalir. Bir de titreme, terleme vb yapar. Mastit yapar vb vb...
Kizima 2 yila yakin sut sagdim, kuvozdeki ikizlere de 23gundur sagiyorum.
Aaa o kadar sapma olur mu ? Ay çok sevindim.. allah razı olsunSen yine de canını sıkma, bak mart annelerinde bugün doğum yapan arkadaşa 3kg demişler 3700 doğmuş bebişi. Sağlıklı olsunlar da doğunca aldırırız kiloyu
Biz bitter çikolata, turk kahvesi cezve fincan vs de getirmiştik:) hic agri yaşamadım cok sukur, kokuyu duyan hemsirelerde turk kahvesi istemistiSon 13 gün
Hastane çantamı hazırladım sonunda
Bebek için ;
İlk Hemşirelere verilecek ;5li hastane çıkışı, iç zıbın, don, çorap, 1er tane 1 numara 2 numara bez, alt açma örtüsü, ıslak mendil, ince müslin battaniye, kalın 4kat müslin battaniye
2takım 5li hastane çıkışı,iç zıbın, çorap
2takım tulum takım, iç zıbın, çorap
10 tane 1 numara, 5 tane 2 numara bez
1alt açma örtüsü, ıslak mendil
Biboron, emzik, emzik kutusu, zinciri, zeytin yağı fısfıs
2 kalın battaniye, bir kundak, bir bel destekli kundak, 6 tane ağız mendili
Çıkış için astronot tarzı kundak, puset
Kendim için;
1 Hasta kilodu, 6 ped, göğüs pedi
(sezeryan da çok kanama olmuyor benim hastanede zaten onlar veriyor bişiler lazım olursa hasta pedlerinden aldırcam duruma göre)
1 üçlü lohusa takım
1 emzirme üstlü takım
1 gecelik
(hepsine aklet kilot çorap tülbent koydum)
1örme yelek
Terlik
Sütyen giderken takarım onu çıkarıyorsun zaten en son cıkarken takarım yine oradayken takılmıyorgiderken giydikleri i çıkarkende giyerim esktra çıkışa bişey almıcam o yüzden
Atıştırmalık bişiler hazırlarım bidelohusa şerbeti veriyorlar mı sorucam gittiğimde ona göre sebil kadeh götürürüm, bide ayva kayısı hoşafı yaparım, hurma kayısı incir ceviz koyarım
Hangi sigortan var bilmiyorum ama mesela benim sigortam da dahil degil ve sigortaciyla konustugumda indirim yaptirabiliyoruz dedi. Genelde sigortalar karsilamadiklari işlemlere indirim uygulatabiliyorlar. Daha önce covid testine ve vitamin testine indirim yapmışlardı, ama söylemek gerekiyor mutlaka yoksa onlar direk indirim yapiyoruz demiyorlarMerhabalar benim de bugün kontrolüm vardı bebeğim 46 cm kilosu ise 2485 Gr doktor en fazla 3000 kilo doğar dedi. Benim sağlık sigortam vardı ama epidural dahil değildi hastane bunun için ekstra 1800 TL istedi
Bence canini bosuna cok sikmis doktor, bende bugun 34+3 um yeni geldim doktordan 2416 gr di ve gayet normal, ilk kizim 35.haftada 2410 gr dogmustu, zaten doktorların çoğu 2.500 gr ve 4.000 gr arasındaki dogum kilosunu normal olarak kabul ediyor ki, daha doguma kac hafta var mutlaka kilo alır, protein ağırlıklı beslenmenin yeterliHepsini deneyeceğim .. kilo mevzusu çok karışık kendi dr muzda 2300 çıktı 1 hafta geri dedi ama genetik olabilir dedi ( eşim zayıf ) perinatolojide 2100 orda da 10 gün geride dedi düşük doğum kilosu sendromu olabilir ama korkulacak bir şey yok dedi önemli olan kilo alımının devamı haftaya görmem lazım dedi ve ekledi aslında bir hafta çok doğru veri vermez iki haftaya bir bakılması lazım ama yine de şansa bırakamam dedi .. çünkü bebek aşağıda ama rahim kapalı ..
Haftaya salı yine gideceğim
Emin ol hiç kafana takılmak seyler degil, 2 haftaya kadar ileri yada geri olmasını normal karsiliyor doktorlar, zaten son haftalarda artik en fazla 10 gunde bir cagiriyorlar, yani her hafta gitmende cok normal, benim bi once ki kizimda basi haftasından ilerde, bacaklari hatasıyla uyumlu, karni geride cikardi, doktor bana sadece protein ağırlıklı beslen demisti, hic bir sorun olmadan saglikli bir şekilde dogdu cok sukur.Slm bizde kontrolden geldik bizde 4 gün geriden geliyor cok kafama takmiyorim ilk kizim 2 hafta geriden geliyordu sonuçta corana geçirdik 1 hafta önce bundan sonra her hafta kontrol ve bir dahaki gidişinde nst ye giricem ve bu hafta dogum eğitimi almam gerektiğini söyledi dr. sona yaklaşmaya basladik Allahim herkes hayırlısıyla kucağına almaya nasip etsin inşallah. Kilo alma durduğunda gelişim geriliginden supheleniyor dr.lar ....
Kızımda sagarken bulaşık deterjaniylq ve biberon fırçası ile yıkardım sonra sıcak su içine koyup, alıp kurumasını beklerdim şimdi biberon temizleyicileri var onun da deterjanı ayrı.Onu bilmiyordum tamam o şekilde yapayım daha fazla süre geçerse daha iyi olur diye düşündümPeki göğüs pompasını basıl dezenfekte ediyorsunuz her sağımda mı
Bende benek prematüre olduğu için ilk önce biberon temizleyici ile yıkıyorum sonra kaynatıyorum ama inşallah yanlış yapmıyorumKızımda sagarken bulaşık deterjaniylq ve biberon fırçası ile yıkadım sonra sıcak su içine koyup alıp kurumasını beklerdim şimdi biberon temizleyicileri var onun da deterjanı ayrı.
Yani az çıkan da olmuş böyle çok çıkan da olmuş. +-400 sapma olur demiş mesela birine doktoru. Sen yediğine içtiğine dikkat et, gerisini kafana takmaAaa o kadar sapma olur mu ? Ay çok sevindim.. allah razı olsun
Doğru yapiyorsun canim süt yağlı oluyor o yağlı sıvı da bakteri olmaması için deterjanla yıkamak sıcak suyla da steril etmek en doğrusu. Ben hep bu yöntemle yaptim içime öyle sindi.Bende benek prematüre olduğu için ilk önce biberon temizleyici ile yıkıyorum sonra kaynatıyorum ama inşallah yanlış yapmıyorum
Gunde 2 kez tam dezenfeksiyon(sabah ilk sagim oncesi ve gece yatmadan- ilacli ve kaynarsu ile), bunun disinda her seferde biberon, memeye temas eden parcalar ve icte sutu ceken contayi ilik su-deterjan ile yikiyor ve hemen kurutuyorum.Onu bilmiyordum tamam o şekilde yapayım daha fazla süre geçerse daha iyi olur diye düşündümPeki göğüs pompasını basıl dezenfekte ediyorsunuz her sağımda mı
Öyle yapacağım , doğuma 1 ay var o zamana kadar elimden geleni yapacağım :)Yani az çıkan da olmuş böyle çok çıkan da olmuş. +-400 sapma olur demiş mesela birine doktoru. Sen yediğine içtiğine dikkat et, gerisini kafana takma
Aaa gerçekten mi Anadolu sigorta olur mu ki acaba vallaha olursa çok mutlu olurumHangi sigortan var bilmiyorum ama mesela benim sigortam da dahil degil ve sigortaciyla konustugumda indirim yaptirabiliyoruz dedi. Genelde sigortalar karsilamadiklari işlemlere indirim uygulatabiliyorlar. Daha önce covid testine ve vitamin testine indirim yapmışlardı, ama söylemek gerekiyor mutlaka yoksa onlar direk indirim yapiyoruz demiyorlar
Ayy hadi bakalım az kaldı demek kiKızlar bugünkü çatı muayenem de normal doguma engel görmedi doktorum ama 2 cm açıklık var dedi. Nst de sancılarım çıktım, ancak düzenli değil henüz. Eve geri geldim herşeyi hazırladık bekliyoruz. Kasilmalarim hala var ancak sık olmadığı için beklemeye devam. Dualarınıza talibim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?