• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Perinatalog o kadar ince ayrıntısına kadar bakiyor ki ben yine de gittim, beni takip eden doktorumda cok detayli bakar her seferinde ama yinede detayliya gönderdi.

Kansızlık icin ilac iceniyorsan demir balıklar var suda kaynatılıp içiliyor istersen yemeklerine katarakta kullanabiliyorsun, devamlı kullanımda baya yukseltiyormus.

Benimde önce ki gebeligimde mantar olmustu bi kac kere ilac kullandim gecti cok sukur, çok endişe edicek birsey yok :)
Çok teşekkürler cevapların için. 15 tane iğne vermiş demir için gün aşırı vurulacağım sonra değerlerime bakılacak tekrardan ondan sonra artık ilaç ya da senin bahsettiğinden alırım artık. Haplarınızı için kızlar daha ilk iğne çok yaktı ben yandım siz yanmayın 😂

Gerçekten suyu boşlamıştım geçen hafta 🤦‍♀️ Şimdi tekrar dikkat edeceğim canım çok sağol 😍🙏
Water reminder diye telefon uygulaması var onu indirdim. Boyunu,kilonu,yaşını uyuduğun ve uyandıgın saati giriyorsun,günlük su içmen gereken miktarı söylüyor uygulama. saat bası ya da 2 saatte bir hangisini seçersen sana su içmen gerektiğini hatırlatıyor bildirim gönderiyor. Su içtikçe uygulamaya da kaydediyorum ne kadar daha içmem gerektiğini unutmamış oluyorum. Yoksa ben çok unutkanım ya su falan aklıma gelmiyor 😀 tavsiye ederim sana da

Günlük ped mantar yabiyor özellıkle kokulu olan kesinlikle kullanılmamalı dedi doktor çok çektim mantardan halen tekrar ediyor
Evet doktorda saglik açısından pecete daha iyi dedi, wc kayıtlarında bile renkli ve kokulu kullanmamak gerekir

Çok teşekkürler cevapların için. 15 tane iğne vermiş demir için gün aşırı vurulacağım sonra değerlerime bakılacak tekrardan ondan sonra artık ilaç ya da senin bahsettiğinden alırım artık. Haplarınızı için kızlar daha ilk iğne çok yaktı ben yandım siz yanmayın 😂
Rica ederim 😊 Benimde alt sınırda cikti en son ilaca başladım ama unutuyorum bende arada 🙈🤭

Hamileyken covid olanlar, boyle bir bilgiye rastladım, doktorunuza danışabilirsiniz

Eklentiler

• Screenshot_20211221-162341_Gallery.webp
    Screenshot_20211221-162341_Gallery.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 75
Cok gecmiş olsun canımm inşallah birdaha tekrarlamaz 🤲🏻 Enfeksiyonun da geçer hemen inşallah 🌸
Sağol canım inşallah🌸
Geçmiş olsun canım. Bende de durumlar aynı 😔 işin ilginç yanı bende idrar yaparken falan bir sıkıntı yok, sık sık çıkıyorum dünden beri ama biraz suyu abarttım ondan. Yapıyorum yani her çıktığımda baya. Bakalım bana ne diyecek doktor. İdrar yollarıyla alakalı değil mi acaba benim ki 😔
İnşallah tekrarlamaz senin de bir daha 🙏
Valla benim sık sık geliyor ve gittiğimde de baya yapıyorum ayıptır söylemesi öyle çok az da olmuyor. Ama yanma var bende malesef. Şüpheleniyorsan tahlil yaptırabilirsin ama dediğin gibi seninki birden çok su içmekten gibi geldi bana👍
Çok geçmiş olsun umarım ilaçlar sonuç verir ve ağrıların diner .. dikkat et kendine bol su iç :)
Ayy inşalllah canım sağol🌸
Şimdiden böyleyiz doğunca napcaz bakalım😄🤭
Kızlar kontrolden çıktım simdi . Size de anlatayım birçok hamilenin basına geliyormuş bilgi olur . Ben enfeksiyon olayının basından beri idrarımda problem yaşamadım,herhangi bir yanma, sık tuvalete çıkma ya da idrar varmış gibi hissedip yapamama gibi bir şey söz konusu değildi . Hamileliğin 21.haftasından itibaren büyüyen kese özellikle sağ böbreğe baskı yapmaya başlıyormuş ve o baskı sonucunda böbreklerde şişme meydana gelebiliyormuş . Ultrasonla böbreklere bakınca içleri boşluk boşluk şişlikler gördü. Hidronefroz deniyor buna. Gebelerin birçoğunda bu olay yaşanır hamilelik sonlanınca bu sorun da ortadan kalkar dedi . Benim de böbreğimde şişme olduğu icin crp değerim yükselmiş , aslında buna sebep olan enfeksiyon, iltihap değil yani demek istediğim . Kesenin yapmış olduğu baskı sebep oldu .Bununla beraber karnımı olması gerekenden şiş buldu doktor ve bunun icin ilaç verdi orayı yumuşatacağız, bebeğin hareketlerini daha net hissedeceksin ve bel ağrın gidecek çok daha rahat hareket edeceksin dedi . Karnın şiş olması durumu da bel ağrısını tetikliyormuş, bir yandan böbreğe yapılan baskı ile de geçen hafta çok şiddetli bel ağrısı yaşamış oldum kısacası . Bol bol su içmem gerektiğini söyledi her gittiğimde böbreklerimi kontrol edecek başka da herhangi bir şey yapmayı gerekli görmedi .
Canım çok geçmiş olsun. Dedim ya 6. Aydan sonra böbrek genişlemesi büyümesi çok sık görülüyormuş. Gebelikten sonra geçiyormuş. Bebişler büyüyor organlarımıza baskı yapıyorlar haliyle. Aynı durumu yaşıyormuşuz demek ki. Karnın sertliğini de duymuştum ama bana öyle bir şey demedi tabi üroloji doktoru olduğu için de olabilir🤭 haftaya perinatolog ne diyecek bakalım 🤔 ahh o bel ağrısı... inşallah ikimizde hemencik atlatırız bugünleri canım tekrar çok geçmiş olsun🌸

Sağol canım inşallah🌸

Valla benim sık sık geliyor ve gittiğimde de baya yapıyorum ayıptır söylemesi öyle çok az da olmuyor. Ama yanma var bende malesef. Şüpheleniyorsan tahlil yaptırabilirsin ama dediğin gibi seninki birden çok su içmekten gibi geldi bana👍

Ayy inşalllah canım sağol🌸

Şimdiden böyleyiz doğunca napcaz bakalım😄🤭

Canım çok geçmiş olsun. Dedim ya 6. Aydan sonra böbrek genişlemesi büyümesi çok sık görülüyormuş. Gebelikten sonra geçiyormuş. Bebişler büyüyor organlarımıza baskı yapıyorlar haliyle. Aynı durumu yaşıyormuşuz demek ki. Karnın sertliğini de duymuştum ama bana öyle bir şey demedi tabi üroloji doktoru olduğu için de olabilir🤭 haftaya perinatolog ne diyecek bakalım 🤔 ahh o bel ağrısı... inşallah ikimizde hemencik atlatırız bugünleri canım tekrar çok geçmiş olsun🌸
Bunlar daha mesaneyede baskı yapacak sık sık tuvalete gitmeye baslıcaz 🙈 ay hiç yaşamadığım şeyleri yaşıyorum ya hamilelik gerçekten kolay bir şey değilmiş . Sağ Salim yavruma kavuşayım da başka bir şey istemiyorum

Bunlar daha mesaneyede baskı yapacak sık sık tuvalete gitmeye baslıcaz 🙈 ay hiç yaşamadığım şeyleri yaşıyorum ya hamilelik gerçekten kolay bir şey değilmiş . Sağ Salim yavruma kavuşayım da başka bir şey istemiyorum
Ben şimdiden alıştım sık sık gitmeye😄 dün gece 3 kere kalktım uyku kalitesi sıfır🤦‍♀️ bebek doğunca gece sürekli uyancaz zaten alıştırma oluyor😄😄😄

Kizlar hepinize gecmis olsun. Allah beterinden korusun. 🙏 Hamilelikte bobrek ve mesane ekstra hassas oluyo galiba. Kar soguklari geldi ben ayaklardan usutuyomusum diye minik minik idrar kaciriyomusum 🤷‍♀️ 3 gundur corap + patikle sorunu cozdum. Uyurken bile patigimi cikartmiyorum o derece. :) Yani su donem usutmemeye calisalim.
Bir de kizlar benim kalcalarim agriyor. Hani uzun sure spor yapmazsin hamlanirsin ve birden birazcik spor yaparsin da agri kramp girer ya aynen oyle. Tabi bu kendimi yordugum zaman oluyor. Sizlerde de kalca agrisi var mi ?

Water reminder diye telefon uygulaması var onu indirdim. Boyunu,kilonu,yaşını uyuduğun ve uyandıgın saati giriyorsun,günlük su içmen gereken miktarı söylüyor uygulama. saat bası ya da 2 saatte bir hangisini seçersen sana su içmen gerektiğini hatırlatıyor bildirim gönderiyor. Su içtikçe uygulamaya da kaydediyorum ne kadar daha içmem gerektiğini unutmamış oluyorum. Yoksa ben çok unutkanım ya su falan aklıma gelmiyor 😀 tavsiye ederim sana da
Ayy ben lanetim o konuda. Kendim unutuyorum. Ne uygulamalar denedim böyle ilk bir kaç gün tamam sonra başka birşeyle ilgileniyorsam o an kapatıyorum birazdan içicem diip öyle kalıyor 😂🤦‍♀️
Ben de en çok işe yarayan her odaya bir şise su doldurup koyuyorum. Ayaktayken gördükçe içiyorum. Anca öyle oluyor. Su içmeye kalktığımı bilmem hiç 😅

Canım kızlar,
DNA donucumuz tertemiz çıktı çok şükür. Yalnızca kardiyoloji takipli olacağız sürekli. Benim bebeğim gibi ARSA (ABERRAN SAĞ SUBKLAVİAN ARTER) teşhisi olan onlarca anne adayı benimle iletişime geçti. Tek belirti ile engelli olma ihtimali oldukça azalıyormuş. Bu son korkumuz olsun inşallah :dua:

Canım kızlar,
DNA donucumuz tertemiz çıktı çok şükür. Yalnızca kardiyoloji takipli olacağız sürekli. Benim bebeğim gibi ARSA (ABERRAN SAĞ SUBKLAVİAN ARTER) teşhisi olan onlarca anne adayı benimle iletişime geçti. Tek belirti ile engelli olma ihtimali oldukça azalıyormuş. Bu son korkumuz olsun inşallah :dua:
Nasıl sevindim anlatamam canım gözün aydın 😍 sağ salim zamanında gelsin inşallah artık🙏

Canım kızlar,
Gözlerim doldu .. çok şükür gözümüz aydın 🙏🏻

Canım kızlar,
Çoooooook sevindim .. şükür 🙏

Canım kızlar,
Gözün aydın canım. Allah sana da bebeğine de sağlık sıhhat versin inşallah 🙏🏻🙏🏻🧿

Back
X