2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kızım kakasını çok sık yapıyordu ama bugün yapamadı ne yapmak lazım acaba? Ikınıp duruyor. Kakasını yaparkende bacaklarını hep yukarı çekerdi, şimdi de öyle
Mama alıyor mu? Sadece anne sütü alıyorsa 10 gün bile kaka yapmaması normalmiş canım. Gazdan da bacaklarını çekiyor olabilir.

Bizde de bugün capaklanma oldu doktor damla yazdı hemen
Kızım kakasını çok sık yapıyordu ama bugün yapamadı ne yapmak lazım acaba? Ikınıp duruyor. Kakasını yaparkende bacaklarını hep yukarı çekerdi, şimdi de öyle

Sadece anne sütü alıyorsa endişe etme yapar kısa zamanda ,ayaklarını çek bırak yapabilirsin,karnına masaj yapabilirsin

Kaç saattir uyuyamıyor.. doğru düzgün dalamıyor. Kaç seferdir tam uyuyor dedim ama tam dalamadı. Memede uyudu az once, ama yine ağlayarak uyandı. Şimdi babası pışpışlıyor neden bu kadar zor oluyor uykuya dalması anlayamıyorum

Kızım dün geceden beri 1 saat aralıklarla emmek istiyor. Normalde 2 saate bir emziriyordum. Sürekli meme istemesinin sebebi nedir doymuyor mu acaba ? Bezinide sürekli dolduruyor değiştiriyorum.Meme de çok uzun kalıyor.

Annem yine de bu gece vermekten yana uzun uyusun diyr ama benm bebegimin kesinlikle sikintisi aclik degil sagdigim sutu veriorm 50 ml fln icti ki 60 vardi sonunu kendi birakti ac degil ama emzik niyetine hep beni istio kokumu koynumu istio ben yemicem icmicem uyumicam hep onu kucaklicam ozaman sorun yok. Gece de koynumda uyuttm yine ama korkuorm o sekilde de basina bisey gelicek diye ben de uyuyorm ister istemez dayanamiorm icim gecio dun ruya bile gordm o sekilde;(

günde 4-5 kez 30 ml mama takviyesi yapmıştık biz ilk bebeğimde o da 15 ti değeri
o şekilde düştü sütüm de vardı ama acil mamayla düşürdük değerini
az geldi sizin verdiğiniz miktar doktora sorun isterseniz bi

Canım doymayan bebek kendini belli ediyo aranarak aglayarak uyuyamayarak.. Bunlar yenidogon çok az uyanık kalmaladi lazım bütün gece de 1 buçuk saat çok az..
Benim doktorda mama verme dedi ama e çocuk belli istiyo mamadan sonrada uyuyo.. Ac bırakmak uykusuz bırakmak daha mı sağlıklı.. Ve şunu gördüm illa sadece anne sütü diye diretenlerin çocukları sonradan o açlığa yememeye alışıyor ek gidadan sonrada yemeyen içmeyen çocuk oluyo haliylede zayıf yapılı . Ama bu dediğim sütü yetmeyenler zorlaya zorlaya o dönemi geçirenler için sütü bol bol olanlar için demiyorumm
Ben geceleri veriyorum mama 40 50 60 arası değişiyor.. Bi gün sende deneyebilirsin.. 40 cc yle başlayabilirsin

Işte sorun bebeğin istemesi.. Uyuyamamasi ağlaması.. Benimkide verme dedi günde 50 anca veriyorum dedim verme dedi.. Iyide aksam olunca anlıyorum sütüm bitiyo çocuk aç uyuyamıyor.. Niye bu eziyeti cektireyim anlamiyorum bi ortası yok mu bu işin bilmiyorum kimi hemen mama ver diyo kimide asla.. Bence en iyi anne bilir bebeğini anlar aç olduğunu düşünüyosak verilmeli

Yarın tekrar kontrole gideceğiz. Sorayım bir doktora

Ya bazen cok rahat yetiyo sutum bazen yetmio onu fark edene kdr is isten gecio. Mesela dun gece huzursuzlandi bebegim gazi fln oldu uyuyamadi ben gerildm butun gece beni emdi ben gerildikce sanirim sutum kacti bi ara sagdm aslinda saginca da 60 ml fln cikti onu icirdm 50sini icti. Yani anlamiorm yetmese o 60in da hepsini icer heralde. Bgn iki kere onceden sagilms sut verdm cunku aksamdan beri helak oldm cok yorgunum yorgunken sut de kaciyo. Huzursuzlugun sebebi aclik mi gaz mi yoksa basit bi huzursuzluk mu anlayana kdr sabah oluyo

Gaz için ne yapmam gerekiyor? Damla mı kulanmam lazım.

Kızım dün geceden beri 1 saat aralıklarla emmek istiyor. Normalde 2 saate bir emziriyordum. Sürekli meme istemesinin sebebi nedir doymuyor mu acaba ? Bezinide sürekli dolduruyor değiştiriyorum.Meme de çok uzun kalıyor.

Damla anlık çözüm olabilir ama uzun süreli fayda etmez alışkanlık yapacağı için bu süreci öyle ya da böyle geçirecez.Sen kendine çok dikkat et bu aralar.Bence gaz sancisindan dolayı emmek istiyor olabilir, doymasinda sıkıntı olacağını sanmam da ya da sana yakın olmak istiyor olabilir .

Normal arkadaşım benim bebeğimde bazen sarı yeşil renkler yapıyor kakasını zamanla düzene girermis
Çok sağol canım içimi rahatlattin inan. Internetten baktım da anne demir ilacı ictiginde veya bebek mama takviyesi aldığında da yeşil kaka oluyor yaziyordu.

Çok sağol canım içimi rahatlattin inan. Internetten baktım da anne demir ilacı ictiginde veya bebek mama takviyesi aldığında da yeşil kaka oluyor yaziyordu.
Canim mekonyumu atiyo suan seninki. Benim ilk 2 gun kaka zift gibiydi sonra yesil oldu 1 hafta 10 gune anca sari kaka geldi smdi smdi de puturlu kaka gelmeye basladi

Şunu anladım ki, ikinci üçüncü bebeği olanlar benimle aynı fikirde olur mu bilmiyorum

Kafanın rahat olması bir çok şeyi etkiliyor, oğlum da meğer ne çok stresliymisiz karı koca şimdi düşünüyorum da evin dağınık olması, yemek yapılamaması,biriken çamaşır ütü, yeni bir hayata adapte olma ,eşimle eskisi gibi özgürce gezip dolaşamama vs vs kafam doluydu bunlarla haliyle oğlumda etkilendi çok uyuyan bir bebek olmadı hala öyle, 4 ay kolik geçti sebepsiz ağlama krizleri vs vs

Bunda başıma gelecekleri bildiğim için şimdi hiç birini kafama takmıyorum halbuki daha yoğun tempom şu an ,ikiye bölünmek durumundayım bir evladım daha var ama öncelik onların ihtiyacını karşılıyorum. Sanki biraz daha huzurlu gibi geliyor kızım.

20 gündür aynı döngüde, aynı oda da , üstüne uykusuzluk bunaldığımı hissettim bu akşam.. Minik bir meleğin sorumluluğu da strese sokuyor beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…