2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
20 gündür aynı döngüde, aynı oda da , üstüne uykusuzluk bunaldığımı hissettim bu akşam.. Minik bir meleğin sorumluluğu da strese sokuyor beni

İlk bebeğin ,daha önce yaşamadığını şeyleri yaşıyorsun çok zor bahsettiğin süreç, ama hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz, tek olmadığını bil ,biz de bu şekilde büyüdük velhasıl bu süreç böyle oluyor sen rahat olmaya çalış, hepsi gelip geçiyor ama senin stresli halin bebeğin ruh halini etkilediği ile kalıyor .

Aynen benimki de aranıyor .emmesinin üstüne Sütüm varsa sütü içiriyorum 60-70 Cc, ya da mama veriyorum30-40 cc. Yoksa çocuk aranıyor uykuya dalamıyor. Verimli de emmiyor zaten göğüsümü boşaltamıyor .

Bizde de çapaklanma var bir kaç gündür,
Mendili ıslatıp siliyoruz gözünü,
Anne sütü ile silmek de geçiriyormuş
Bende bir eczane tavsiyesi paylaşayım çayın üst demiyle pamuğu ıslatıp silince çapaklar temizleniyor 10 15 dakika sonra alt kaynamış soğumuş suyla pamuğu ıslatıp kirpiklerini duruladığımdada geçiyor

kesinlikle altına imzamı atarım
kızımda aman ağladı aman sarılık oldu aman kaka çiş kilo alamadı reflüsü vardı ek gıda sevmedi iştahsız uykuyu sevmedi her şeyi kafama taktım
nihayetinde şunu öğrendim sarılıkmış uykusuzlukmuş hepsi geçiyor bir şekilde her bebek büyüyor elbette sağlığını en iyi şekilde takip ettik
mutlu anne mutlu bebek mottom oldu.
sütüm mü yetmiyor amannn mama veririz kilo mu alamadı takviye yaparız pişik mi oldu geçer bi şekilde bunu bir kere yaşayıp gördüğüm için bu bebeğimde o kadar rahatımki ağladı diye panik atak geçirmiyorum elbette yorgunluktan uykusuzluktan ölüyorum ama kafam rahat

Çok sağol canım içimi rahatlattin inan. Internetten baktım da anne demir ilacı ictiginde veya bebek mama takviyesi aldığında da yeşil kaka oluyor yaziyordu.
Benim bebede bugün 14 günlük oldu hep yeşildi sonra yeşil sarı karışık doğumdan sonra kanım düştüğünden hem demir ilacı başlamıştı doktor hemde bezelye ıspanak yersekde bebek yeşil kaka yaparmış bende 3 gündür ıspanak yiyordum

Kızlar sütü sağınca nereye koyuyorsunuz direk difrize mi buzdolabının altına mı ?
Oda sıcaklığında 3 saat buzdolabına 3 gün difrizde 3 ay saklanabilir. Genelde o gün içerisinde sagdigimi veriyorum o yüzden üst göze koyuyorum buzdolabınd

Evet gün günü tutmuyor gerçekten bazı günler gerek duymuyorum mamaya bazen de doymuyor işte.. Sen sagiyomussun sütün de geliyosa gerek olmamalı aslında mamaya bende yok anlıyorum hiç akanda olmuyor sagmayi yapmadim zaten sürekli emzir emzir bi şey kalmıyor ki meme de

Bazı annelerin sütü sarılık yapar, çok gağlı gelir.ilk zamanlar belki seninki de ondandır.
Doktor ne dedi götürünce size
Bizde de çapaklanma var bir kaç gündür,
Mendili ıslatıp siliyoruz gözünü,
Anne sütü ile silmek de geçiriyormuş
Yok anne sütüyle gözünü sakın silme, besler daha çok yapar.
Kızım dün geceden beri 1 saat aralıklarla emmek istiyor. Normalde 2 saate bir emziriyordum. Sürekli meme istemesinin sebebi nedir doymuyor mu acaba ? Bezinide sürekli dolduruyor değiştiriyorum.Meme de çok uzun kalıyor.
Benimde öyle diyete girdiler minnoilar az ve sık yiyorlar muhtemelen az çekiyorlar ondan
Emzik denemek iyi gelebilir mi?
Doktor senin sütünün bittiğini anlamaz o totale bakar. Akşam gelmediğinden eminsen ver bacım mamayı. Bu mamaya öcü gözüyle bakılmasınıda anlamıyorum. Anne sütü alıyor sonuçta
20 gündür aynı döngüde, aynı oda da , üstüne uykusuzluk bunaldığımı hissettim bu akşam.. Minik bir meleğin sorumluluğu da strese sokuyor beni
İlk çocukta 20 günden sonra bildiğin sıyırmıştım. Kariyerimin zirvesindryken el etek çekip eve bağlanmak ama bana kimse geçecek demedi. Ben zannettim ki hayatım artık böyle. Ama öyle değilmiş güneşli günler yakın. Biraz ele ayağa gelince hayatına dönersin.
Kızlar sütü sağınca nereye koyuyorsunuz direk difrize mi buzdolabının altına mı ?
Direk buzluk
İlk çocuğumu ilk kez hastaneye bir yaşında götürmüştüm. O güne kadar zannetmişim ki hastalık falan hiç olmicak sonra bir seneyi sürekli ateşlenerek geçirdi. Artık hastalık travmam oluşmuştu her ateşlendiğinde bende sistem çöküyodu. Kafama çok takıyodum. Neyse ki öyle kalmıyor ikincide daha rahat oluyor insan gerçekten

Maskeyle gez diyorlar ama onuda yapamıyorum evde sürekli burunda tıkalı. İnşallah bebişlere çocuklara kaptırmayız.
İnşallah ama çok zor hele okula giden başka bir çocuk varsa küçükleri hastalıktan korumak iyice zorlaşıyor, misafir kabul etmiyoruz kendi kendimize hasta ediyoruz

Bebişim uykusunda kumru gibi sesler çıkarıyor, bugün coştu iyice, uyanık değil ama kollar devamlı hareket halinde ve ses efektleri var :))

[QUOTE="Azizinsan, post: 70599872, member: 688443
Doktor ne dedi götürünce size
[/QUOTE]
Pamuğu ılık suyla ıslatıp sil dedi. Çapağı için, damla flan bişi vermedi hiç

Bizde de bugün capaklanma oldu doktor damla yazdı hemen

Sadece anne sütü alıyorsa endişe etme yapar kısa zamanda ,ayaklarını çek bırak yapabilirsin,karnına masaj yapabilirsin
Yazmadı bize ya ıslak ılık pamukla sil dedi, burnu içinde fizyolojik serum ve ortibebe kullanıyoruz

Kızım dün geceden beri 1 saat aralıklarla emmek istiyor. Normalde 2 saate bir emziriyordum. Sürekli meme istemesinin sebebi nedir doymuyor mu acaba ? Bezinide sürekli dolduruyor değiştiriyorum.Meme de çok uzun kalıyor.
Gazı vardır ya da Bi ağrısı, herşeyden emmek istiyorlar

Evet benimki de cok emmek istiyor bir de hırslanıyor emerken fazla kaçırınca kusuyor

Bebeğim uyurken neden devamlı ses çıkarıyor acaba? 1 saattir falan, zorlanıyor gibi eh eh şeklinde ? Gazı için saatlerdir uğraştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…