- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
20 gündür aynı döngüde, aynı oda da , üstüne uykusuzluk bunaldığımı hissettim bu akşam.. Minik bir meleğin sorumluluğu da strese sokuyor beni
Canım doymayan bebek kendini belli ediyo aranarak aglayarak uyuyamayarak.. Bunlar yenidogon çok az uyanık kalmaladi lazım bütün gece de 1 buçuk saat çok az..
Benim doktorda mama verme dedi ama e çocuk belli istiyo mamadan sonrada uyuyo.. Ac bırakmak uykusuz bırakmak daha mı sağlıklı.. Ve şunu gördüm illa sadece anne sütü diye diretenlerin çocukları sonradan o açlığa yememeye alışıyor ek gidadan sonrada yemeyen içmeyen çocuk oluyo haliylede zayıf yapılı . Ama bu dediğim sütü yetmeyenler zorlaya zorlaya o dönemi geçirenler için sütü bol bol olanlar için demiyorumm
Ben geceleri veriyorum mama 40 50 60 arası değişiyor.. Bi gün sende deneyebilirsin.. 40 cc yle başlayabilirsin
Bende bir eczane tavsiyesi paylaşayım çayın üst demiyle pamuğu ıslatıp silince çapaklar temizleniyor 10 15 dakika sonra alt kaynamış soğumuş suyla pamuğu ıslatıp kirpiklerini duruladığımdada geçiyorBizde de çapaklanma var bir kaç gündür,
Mendili ıslatıp siliyoruz gözünü,
Anne sütü ile silmek de geçiriyormuş
Doğrudur canim. Teşekkürler cevabın için içim rahatladı.Canim mekonyumu atiyo suan seninki. Benim ilk 2 gun kaka zift gibiydi sonra yesil oldu 1 hafta 10 gune anca sari kaka geldi smdi smdi de puturlu kaka gelmeye basladi
kesinlikle altına imzamı atarımŞunu anladım ki, ikinci üçüncü bebeği olanlar benimle aynı fikirde olur mu bilmiyorum
Kafanın rahat olması bir çok şeyi etkiliyor, oğlum da meğer ne çok stresliymisiz karı koca şimdi düşünüyorum da evin dağınık olması, yemek yapılamaması,biriken çamaşır ütü, yeni bir hayata adapte olma ,eşimle eskisi gibi özgürce gezip dolaşamama vs vs kafam doluydu bunlarla haliyle oğlumda etkilendi çok uyuyan bir bebek olmadı hala öyle, 4 ay kolik geçti sebepsiz ağlama krizleri vs vs
Bunda başıma gelecekleri bildiğim için şimdi hiç birini kafama takmıyorum halbuki daha yoğun tempom şu an ,ikiye bölünmek durumundayım bir evladım daha var ama öncelik onların ihtiyacını karşılıyorum. Sanki biraz daha huzurlu gibi geliyor kızım.
Benim bebede bugün 14 günlük oldu hep yeşildi sonra yeşil sarı karışık doğumdan sonra kanım düştüğünden hem demir ilacı başlamıştı doktor hemde bezelye ıspanak yersekde bebek yeşil kaka yaparmış bende 3 gündür ıspanak yiyordumÇok sağol canım içimi rahatlattin inan. Internetten baktım da anne demir ilacı ictiginde veya bebek mama takviyesi aldığında da yeşil kaka oluyor yaziyordu.
Oda sıcaklığında 3 saat buzdolabına 3 gün difrizde 3 ay saklanabilir. Genelde o gün içerisinde sagdigimi veriyorum o yüzden üst göze koyuyorum buzdolabındKızlar sütü sağınca nereye koyuyorsunuz direk difrize mi buzdolabının altına mı ?
Evet gün günü tutmuyor gerçekten bazı günler gerek duymuyorum mamaya bazen de doymuyor işte.. Sen sagiyomussun sütün de geliyosa gerek olmamalı aslında mamaya bende yok anlıyorum hiç akanda olmuyor sagmayi yapmadim zaten sürekli emzir emzir bi şey kalmıyor ki meme deYa bazen cok rahat yetiyo sutum bazen yetmio onu fark edene kdr is isten gecio. Mesela dun gece huzursuzlandi bebegim gazi fln oldu uyuyamadi ben gerildm butun gece beni emdi ben gerildikce sanirim sutum kacti bi ara sagdm aslinda saginca da 60 ml fln cikti onu icirdm 50sini icti. Yani anlamiorm yetmese o 60in da hepsini icer heralde. Bgn iki kere onceden sagilms sut verdm cunku aksamdan beri helak oldm cok yorgunum yorgunken sut de kaciyo. Huzursuzlugun sebebi aclik mi gaz mi yoksa basit bi huzursuzluk mu anlayana kdr sabah oluyo
Bazı annelerin sütü sarılık yapar, çok gağlı gelir.ilk zamanlar belki seninki de ondandır.Canım biz de doğduğundan beri sarılıkla uğraşıyoruz. 2 gün hastanede tedavi gördü. Her allahın günü doktordayız. Düşeceğine bugün daha da yükselerek 15’i gördü artıkKilo alması iyi. Nerdeyse doğum kilosuna yaklaştı. Maşallah bir sürü çiş kaka yapıyor ama sarılık düşmüyor kafayı yiycem. Biz günlük 30 cc aptamil 1 numara mama takviyesi de yapıyoruz memeyi de emiyor ama nerde hata yapıyoruz bilmiyorum
Doktor ne dedi götürünce sizeOf aynıyız bende kızın burnunu ortibebeyle çeke çeke kendimde kaptım, gözleride çapaklanıyobende öksürük burun akıntısı var, bi kez doktora götürmüştüm ama yarın tekrar götürecem sanırım
Yok anne sütüyle gözünü sakın silme, besler daha çok yapar.Bizde de çapaklanma var bir kaç gündür,
Mendili ıslatıp siliyoruz gözünü,
Anne sütü ile silmek de geçiriyormuş
Benimde öyle diyete girdiler minnoilar az ve sık yiyorlarKızım dün geceden beri 1 saat aralıklarla emmek istiyor. Normalde 2 saate bir emziriyordum. Sürekli meme istemesinin sebebi nedir doymuyor mu acaba ? Bezinide sürekli dolduruyor değiştiriyorum.Meme de çok uzun kalıyor.
Emzik denemek iyi gelebilir mi?Annem yine de bu gece vermekten yana uzun uyusun diyr ama benm bebegimin kesinlikle sikintisi aclik degil sagdigim sutu veriorm 50 ml fln icti ki 60 vardi sonunu kendi birakti ac degil ama emzik niyetine hep beni istio kokumu koynumu istio ben yemicem icmicem uyumicam hep onu kucaklicam ozaman sorun yok. Gece de koynumda uyuttm yine ama korkuorm o sekilde de basina bisey gelicek diye ben de uyuyorm ister istemez dayanamiorm icim gecio dun ruya bile gordm o sekilde;(
Doktor senin sütünün bittiğini anlamaz o totale bakar. Akşam gelmediğinden eminsen ver bacım mamayı. Bu mamaya öcü gözüyle bakılmasınıda anlamıyorum. Anne sütü alıyor sonuçtaIşte sorun bebeğin istemesi.. Uyuyamamasi ağlaması.. Benimkide verme dedi günde 50 anca veriyorum dedim verme dedi.. Iyide aksam olunca anlıyorum sütüm bitiyo çocuk aç uyuyamıyor.. Niye bu eziyeti cektireyim anlamiyorumbi ortası yok mu bu işin bilmiyorum kimi hemen mama ver diyo kimide asla.. Bence en iyi anne bilir bebeğini anlar aç olduğunu düşünüyosak verilmeli
İlk çocukta 20 günden sonra bildiğin sıyırmıştım. Kariyerimin zirvesindryken el etek çekip eve bağlanmak20 gündür aynı döngüde, aynı oda da , üstüne uykusuzluk bunaldığımı hissettim bu akşam.. Minik bir meleğin sorumluluğu da strese sokuyor beni
Direk buzlukKızlar sütü sağınca nereye koyuyorsunuz direk difrize mi buzdolabının altına mı ?
İlk çocuğumu ilk kez hastaneye bir yaşında götürmüştüm. O güne kadar zannetmişim ki hastalık falan hiç olmicak sonra bir seneyi sürekli ateşlenerek geçirdi. Artık hastalık travmam oluşmuştu her ateşlendiğinde bende sistem çöküyodu. Kafama çok takıyodum. Neyse ki öyle kalmıyor ikincide daha rahat oluyor insan gerçektenkesinlikle altına imzamı atarım
kızımda aman ağladı aman sarılık oldu aman kaka çiş kilo alamadı reflüsü vardı ek gıda sevmedi iştahsız uykuyu sevmedi her şeyi kafama taktım
nihayetinde şunu öğrendim sarılıkmış uykusuzlukmuş hepsi geçiyor bir şekilde her bebek büyüyor elbette sağlığını en iyi şekilde takip ettik
mutlu anne mutlu bebek mottom oldu.
sütüm mü yetmiyor amannn mama veririz kilo mu alamadı takviye yaparız pişik mi oldu geçer bi şekilde bunu bir kere yaşayıp gördüğüm için bu bebeğimde o kadar rahatımki ağladı diye panik atak geçirmiyorum elbette yorgunluktan uykusuzluktan ölüyorum ama kafam rahat
İnşallah ama çok zor hele okula giden başka bir çocuk varsa küçükleri hastalıktan korumak iyice zorlaşıyor, misafir kabul etmiyoruz kendi kendimize hasta ediyoruzMaskeyle gez diyorlar ama onuda yapamıyorum evde sürekli burunda tıkalı. İnşallah bebişlere çocuklara kaptırmayız.
Yazmadı bize ya ıslak ılık pamukla sil dedi, burnu içinde fizyolojik serum ve ortibebe kullanıyoruzBizde de bugün capaklanma oldu doktor damla yazdı hemen
Sadece anne sütü alıyorsa endişe etme yapar kısa zamanda ,ayaklarını çek bırak yapabilirsin,karnına masaj yapabilirsin
Gazı vardır ya da Bi ağrısı, herşeyden emmek istiyorlarKızım dün geceden beri 1 saat aralıklarla emmek istiyor. Normalde 2 saate bir emziriyordum. Sürekli meme istemesinin sebebi nedir doymuyor mu acaba ? Bezinide sürekli dolduruyor değiştiriyorum.Meme de çok uzun kalıyor.
Evet benimki de cok emmek istiyor bir de hırslanıyor emerken fazla kaçırınca kusuyorKızım dün geceden beri 1 saat aralıklarla emmek istiyor. Normalde 2 saate bir emziriyordum. Sürekli meme istemesinin sebebi nedir doymuyor mu acaba ? Bezinide sürekli dolduruyor değiştiriyorum.Meme de çok uzun kalıyor.
Canım senin bebiş daha siyah kakayı temizliyoedur, altın rengine dönene kadar bizimde yeşilimsiydi,Çok sağol canım içimi rahatlattin inan. Internetten baktım da anne demir ilacı ictiginde veya bebek mama takviyesi aldığında da yeşil kaka oluyor yaziyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?