2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Geçmiş olsun canım moralini bozma sütün etkilenmesin. Geçer inşallah. Kulağının ağrıdığını evde sen nasıl anladın?

Ben de olmadim. Odem mi bilmiorm ama bir kilo bile veremedm. Ilk hafta 10 kilo gitmisti 2 aydir 1 gram bile gitmedi. Annem regl olunca gider dedi ama bilmiorm
İlk zaman 10 kilo verdim simdi hic veremiyorum adet şişkinliği var tabi 9 ay olmadık düzene bir girsek guzel olacak ama ne zaman olur kimbilir

Benim kızımda bugün memeyle bir kavga halinde , uykusu da var uyuyamıyor az önce emdi de düzgün anca uyudu. Emdikçe de hep kustu, gazını çıkartamıyorum bir türlü ondan sanırım. Öff bu gaz meselesi ne zaman bitecek yıldımm. Bazen emerken uykuya dalıyor çıkartamıyorum uykusu hafif zaten fenalık geldi. Memeyle olayını bir çözemedim her gün bu olayı 1-2 kere yaşıyoruz. Aç mı tok mu anlamıyorum sonra. Tazyikli de geliyor olabilir anlamıyorummmm ne biçim anneyim ben

Çok geçmiş olsun cnm sütün şifa olsun bebeğine

Nasıl uzatcaz. Uyandırmıyorum ki zaten. Kendi uyanıyor bende heralde aç deyip emziriyorum
Gece acıktığı için uyanıyordur da, gündüz nasıl uzatabiliriz onu bilmiyorum. Aç mı tok mu gündüz çözemiyorum bazen ağlıyor diye sık emziriyorum kusuyor falan.. Saatli vermeye çalışacağım gündüz , en azından 2 saat aralıklı olsa iyi olur. Gazını da bu aralar kolay çıkartmıyor ağzından kaç dk uğraşmam lazım, bazen ağlıyor onu da çıkartmama izin yok

Bizde hepimiz hastayız maalesef bebeğe de geçti 3 gündür halsiz burnu akıyor dr bol bol emzir burnunu aç dedi ama ateş başlarsa hastaneye alırım dediBizim dr 3 aydan önce sebebine bakılmaksızın bebek ateşlenirse hastanede yatması şart diyor.

Geçmiş olsun.beslenme sorunu bizde de başladı.
tortikolisten ben de şüpheleniyorum. Ultrason çektirecektim, doktor tortikolis olsa kafasını hiç çeviremez dedi ama bence var boynunda eğrilik.
Eğer öyle bir durum varsa egzersizle düzeliyormuş. Havalar iyileşsin götüreceğim ultrasonla baksınlar.

Geçmiş olsun canım moralini bozma sütün etkilenmesin. Geçer inşallah. Kulağının ağrıdığını evde sen nasıl anladın?
Neşeli çocuk bağıra bağıra ağlıuor canı yanıyor gibi ben başta sünnetten sandım. Onun dışında emerken bağırıyor. Ağrı geçince yine neşeli. Bir de bi kulağında minik kuru kuru kir gördüm kustuğu oraya akıp kurudu sandım ama sonra ya kulak akıntısıysa diyip bağırdığı gece götürdüm doktora. O kulakta biraz akıntı gördü. Diğer tarafa kafasını asla çevirmiyor. Zaten geceleri de horlamaya başladı sanırım hastalanmış

Ben yarın kendi doktoruna söyleyeceğim acilden böyle dediler diye bana kulaktan çevirmiyor gibi geliyor

Kusunca meme almıyor benimki de. Yalancı memeyle kandırıyorum ağzı bir temizleniyor o zaman memeyi kabul ediyor.
Beslerken çok zorlanıyorum lıkır lıkır geliyor yutamıyor ağlıyor. Kaldırıp geziyorum tekrar aynı şey oluyor. Nerdeyse 1 Dk kesintisiz emmiyor. Aç kalıyor hırpalanıyor kaldır indir.
Ön süt fazla desem meme yumuşadığı zaman da aynı sorunu yaşıyorum. Çok yoruyor.

Gece kaç kere emziriyorsunuz? Kızım 3 kere kalkıyor
Ben şu şekilde yapıyorum cnm 9 bazen 10 da gece uykusuna geçiyor ben 12 de alıyorum uykuda emziriyorum onu sonra 4 bazen 5gibi kalkio emziriyorum sabah 8 de kalkioruz güne bu şekilde başlıyoruz yani bir kere emzirmis oluyorum sanırım 12 dekini de sayarsak iki kere
Benimkinin uykusu hafif ondan kalkıyor belki de of bizim içinde zor bu eğitim

Mama kaynaklı mi acaba ? Marka degissen çözüm olabilir belki.Bir de bir çay kaşığı su verebilirsin eğer vermiyorsan fayda eder .
Hemde çok zor kızımda bir emzirmek bir tuvalet eğitimi o kadar zorlandım ki diğer herşeyi çok kolaydı bunda çok şükür emiyor tuvalette kolay geçer inşallah
Aynı seyleri yaşıyoruz canim. Bn Dr a götürmeyi planlıyor um
Hiç götürme cnm ben götürdüm doktor bana güldü 5 yaşına kadar normal dedi doktor ama istersen gene de tetkikler yaparız ama çocuğu yorariz gerek yok akışını bırakın gayet sağlıklı dedi doktor genetik ten dolayı da olabilirmiş bnde uzun bir süre altımı islatmistim okula gidiyordum hatta birde doktor her çocuk farklı kaldırmayacaksın diye birşey yok eğer bir kere kaldırılmasi yapmamasını sağlıyorsa kaldır birkere çocuğu uyandırarak kendisi yürüyerek gitsin tuvalete kucağınıza alıp oturtmayın klozet dedi uyanıp giderse uykusu bölünür yavaş yavaş anlamaya başlar dedi bnmki şimdi ben kaldirdigim için geceleri yapmıyor ama gunduzumuz bozuluyor gibi çiş yapmıyor tamamen ama kaçırıyor son an tutamayacagi seviyeye geliyor öyle tuvalete kosuyor ister istemez bı kaç damla kaçmış oluyor .

Normal mahalle ilkokulunun anasinifina verdim 4 yas grubu oyun agirlikli ben cok memnunum seker gibi bi ogretmeni var ve aylik 100 tl he baslarken yaklasik 700 800 tl kirtasiye masrafi yaptik bide arada ivir zivir cikiyor oyun hamuru yapistirici flan bitiyor aliyoruz geziler ektra ucret ve yil sonu gosterisi etkinlik kiyafet ucreti 300 tl onun haricinde ayda 100 tl ye egleniyor wallahi gayet uygun aslinda. Semtinde ki okula bak derim ama donem bittiginden almazlar artik eylulde verebilirsin diye biliyorum kontrnjan cabuk doluyor

Geçmiş olsun cnm koskoca insanlar dayanamıyor kulak ağrısına o yavrum ne yapsın kimsenin bebeği hastalanmasın rabbim hepsine sağlık sıhhat versin

J.
Masallah gece duzeniniz ne guzel oturmus bzmki felaket ben kendi uyanana kdr ellemiyorm.benimki de 9 10 gibi uykuya daliyo gece 2 gibi uyaniyl emiyo sonra 5 gibi bi daha. 5te kalktiktan sonrasi kabus 2 saat uyudugu nadir oluyo. 9a kdr saat basi kalkiyo ikinio fln gaz mi ne derdi anlamiyorm o saate kdr altini acmadigm icin 5 gibi uyandiginda acayim diyorm o zaman yine iyice uykusu kaciyo. 12de emzirme isini deniym bakiym 4 saat uyuyacak mi ondan snr

Kıyamam ya, dertlerini anlatamıyorlar. Hamileyken bu kadar duygusal değildim. Lohusalıkta aşırı duygusallaştım, şimdi de öyle gidiyor. Sırf bu yüzden 2.yi yapasım gelmiyor. Aşı olurken bile dayanamıyorum babası tutuyor. Keşke hiç hasta olmasalar

Aynı bugünümü anlatmışsın bizde de durumlar bu işim içinden çıkamıyorum

Saatlerimiz benziyor altını hiç açmıyorum sabah 2-3 kilo oluyor bez

Devlet okulu o şekilde nasıl kabul etti.. Onlarda tam gün değil miydi? Çocuğun kaç yaşında benimde daha iki buçuk,
Devlette sabahci oglenci var sabah grubu 9 1 oglen grubu 1 5 seklinde... Saat acaip makul benim icin. Hattaaa yakinimda belediyenin gunduz bakim evi var cokta guzel kura ile giriyorsun oglum kurada cikti orasi daha pahali 450 tl ama sabah 9 aksam 5 o sebeble yollamadim calismiyorum tum gun kalmasina gerek yok o kadar ayri henuz kalamam ha bu arada devlet 36 aydan once almiyor ki cogu 48 ay diyor bizimki 48 i doldurdu oyle basladi ve wc ijtiyacini kendi gorebilmeli seklinde kurallari var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…