2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Benim bebek prematüre doğdu, buna rağmen gece 6 saat uyusa ellemiyorum.
Benimkidr tam 51 günlük etraftakıler uyandırma diyor doktorlarda 4-5 saate izin verıyor ama bende takıntı oldu 3.5 saati gecemıyorum:/

Nasıl uyutuyorsun?

Aynı saatte uyutmaya çalışmıyorum, esnemeye başladığında ve gözlerinden anlıyorum uykusu geldiğini öyle uyutuyorum. Ama sallarsam uyuyor bırakırsam uyumuyor. Ya da meme de uyuyacak. Gece uykusuna yatırırken aynı saat oluyor genel de, sabah da erken uyanıyor

Güzdünleri sallarsam 4-5 saat uyuyacağına, yatırdığımda 2 saat kendisi uyusa yeterdi bana. Acaba sallamasam uykusuzluğa ne kadar direnebilir ki diyorum bazen ama o zaman da ağlıyor, huzursuz oluyor meme istiyor sürekli o yüzden destekli uyutuyorum. D deessee

Kizlar gunaydin bakamiyordum bayadir umarim herkes iyidir. Kizimi doktora getirdik 3. Ay kontrolu icin 6.200 gr 67cm olmus. Bingildak cokmesini ve su verip vermemem gerektigini sordum ( agirlikli mama yiyor ) bingildak icin cokme ishal kusma varsa anlamlidir onun haricinde olabilir korkmaya gerek yok dedi. Su icin ise vermemelisin mama da olsa o mamadan alir almasi gerekeni dedi. Biraz burnu tikali bol serum fizyolojik skin dedi bizde durumlar boyle ah birde menenjit asisini oldu cok agladi anam yikti ortaligi edepsiz kizim

Anladım canım ya bu uyku işi gerçekten çok zor. Biraz sakince uyusalar biz de işimizi yapsak. Gerçekten çok yorucu süreçler. Hepimize kolaylıklar. Ben gündüzleri uyku işine hiç karışmıyorum dediğim gibi kucakta dalıp kendi kendine on beş dkda falan uyanıyor. Öyle olunca yine bir iş yapılmıyor. Seninki daha mantıklı canım şimdi destekle uyur ama o saate alışırsa inşallah daha hızlı uyunaya başlar. Ben de öyle yapmaya başlayayım.

2. Ay ne aşısı oldu 2 tane?
Nimenrix ve bexsero aslinda menenjit ikiside ama icerikleri acisindan farkli tipleri iceriyorlarmis oglumda doktor bexeroyu sanirim yada digeriydi ismini net hatirlayamiyorum cok zaman oldu yaptirtmamisti yayginligi yok die ama bu doktor onerdi bizde he dedik iste
Simdi 4. Ayda rotarix ve nimenrix lerin 2. Dozu 5. Ayda bexsero 2. Doz olacak 12. Ay nimenrix 3. Doz 13. Ayda bexsero 3. Doz olacak ve bitecek insallah

Rotayı 3. Ay kontrolünde yaptıracağım bende. Menenjit de 1 yaşından sonra 1 doz olunca aklıma yattı. Doktora danışırım yine de.
Doktor ne kadar erken baslanirsa o kadar iyi olur dedi bize ee karsinda ki doktora insan güveniyor bi sekilde iste acikcasi takvim icin bir kac doktor tavsiyesi almak istedim ama esimde ya bisi olursa vicdan azabi cekerim madem baslanabiliyor erkenden bizde baslayalim dedi o sebeble doktorun takvimine uyuyoruz canim

Menenjit aşılarını 6. Ayda başlamayı önerdi. 3. Ayda rotanın 1. Dozu yapılacak.
4. Ay çok aşı olacak ağır gelir dedi.

Unuttum sayısını 3. Ayda yaparsak 5 doz 6. Ayda 2 doz mu öyle bir sey dedi. Doz sayısını yanlış söylemiş olabilirim.

Wala aynen bende surekli kagittan bakiyorum karisik geliyor takvim bana da ne bilim iste her doktor farkli umarim her iki durumda da sorun olmaz

Wala aynen bende surekli kagittan bakiyorum karisik geliyor takvim bana da ne bilim iste her doktor farkli umarim her iki durumda da sorun olmaz

Bir sorun olacağını sanmıyorum. Sizin yaptırdığınız şekilde de yapılabileceğini söyledi. Belki bizim çocuğa 2, ay aşıları ağır geldiği için, sizinki gibi yapmayı önermedi. Yanlış yapılan bir şey yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…