Rabbim hayırlısını versin cok değil aslındada analarımıza şaşiriyorum ben hem ikizim hemde 4 kardeş nasıl bakmışlar vallahi helal olsun bizde tecrube edınıyoruz bu günleri unutunca yaparız hemenBen de ikinciyi yapsam mı diyorum. Birine bakamazken. Anasının da babasının da kıçı başı tutmazken 2. Fazla sanki.
Dün gazını çıkarmak için gezinirken kalçama bıçak saplandı hareket edemedim, yere zor attım kendimi sancıdan. Allahtan annem vardı aldı kucağımdan. Babasının da bacağı bazen boşa basıyor zor dengeyi sağlıyor. Bize 1 çocuk çok sanki.
Annen yardım ediyo ya çok zor olmaz bence 2.Ben de ikinciyi yapsam mı diyorum. Birine bakamazken. Anasının da babasının da kıçı başı tutmazken 2. Fazla sanki.
Dün gazını çıkarmak için gezinirken kalçama bıçak saplandı hareket edemedim, yere zor attım kendimi sancıdan. Allahtan annem vardı aldı kucağımdan. Babasının da bacağı bazen boşa basıyor zor dengeyi sağlıyor. Bize 1 çocuk çok sanki.
Amin çok zor gerçekten tek bakmakCok zor gercekten tamam bakilir ama arada mola olur covid surecinde annem yemek getirmis olmasina ramen okdr bunaldm ki 15 gundur gidip onlarda kalma hayali kuruyorm. Aile desteksz bakan annelr hepinize ayri hayran oluyorm allah hepinizin bebesine bol uykular versin huzur versin ki siz de guzel guzel dinlenin insallah
Geçen kaynanam geldi biz emzirip yatırıyorduk gaz neyim almıyorduk çocuk kendi çıkarırdı sabahtan altını bağlardım akşam çözerdim hazır bez yoktu bizde dedi o şekil bakılıyordu demek kiRabbim hayırlısını versin cok değil aslındada analarımıza şaşiriyorum ben hem ikizim hemde 4 kardeş nasıl bakmışlar vallahi helal olsun bizde tecrube edınıyoruz bu günleri unutunca yaparız hemen
Oğlumla bir iki üç tip oynuyoruzBu sefer de neden hiç susmuyor diyorsunodasında yalnızken bile hiç susmuyor erkek bebeleri de böyle olur mu acaba yoksa sadece kızlara özel bi şey mi ki
Keşke 2. Çocuk yapabilsem hiç durmam tek baktığım halde ama zor bizim bu bile mucize olduBen de ikinciyi yapsam mı diyorum. Birine bakamazken. Anasının da babasının da kıçı başı tutmazken 2. Fazla sanki.
Aaa üzdün sanki bizim garantimizmi var bizde olursa diye sölüyoruz işte laf benımkiKeşke 2. Çocuk yapabilsem hiç durmam tek baktığım halde ama zor bizim bu bile mucize oldu
Yok 3 tüp bebek denedik olmadı sonuncuda benden yumurta bile çıkmadı erken menapoz sonra kendiliğinden oldu ümidi kesmiştik çok dua ve adaklar adadık anca 4 sene sonra 3 kürtaj 3 tüp sonunda bi kızı bulduk şükürAaa üzdün sanki bizim garantimizmi var bizde olursa diye sölüyoruz işte laf benımkineden tüp bebekmi ?
Ahaha bunu biz de çok yapıyoruzOğlumla bir iki üç tip oynuyoruzher lafa bir diyeceği her konuya bir söyleyeceği vardır. Eşimle onun anlamasını istemedigimiz bir konu varsa(çenesinden ve sorularından ceekindigimiz için) İngilizce anlatmisligimiz vardır yani.
Annen yardım ediyo ya çok zor olmaz bence 2.
en fazla 2 yıl zorlanırsın bence evde tek büyüyen çocuk daha zor.
Yok 3 tüp bebek denedik olmadı sonuncuda benden yumurta bile çıkmadı erken menapoz sonra kendiliğinden oldu ümidi kesmiştik çok dua ve adaklar adadık anca 4 sene sonra 3 kürtaj 3 tüp sonunda bi kızı bulduk şükür
Aynen senin durumunda olup nasilsa olmiyor diye korunmayan arkadasim doğumdan bikac ay sonra hamile kalmıştıYok 3 tüp bebek denedik olmadı sonuncuda benden yumurta bile çıkmadı erken menapoz sonra kendiliğinden oldu ümidi kesmiştik çok dua ve adaklar adadık anca 4 sene sonra 3 kürtaj 3 tüp sonunda bi kızı bulduk şükür
Aştınız mı bu durumu? Felaket kavga eder şekilde emmeye çalışıyorAç kalınca mecbur sevecek. Benim de yumuşadığı oluyor. Sadece yumuşakken değil sert olduğunda da kavga edebiliyor. Söylene söylene emiyor eğer ağladıysa devam ediyor.
Yetmezse mama veririz. Mama verdiğim de oldu. Ama artık vermiyorum. Aç olduğu için değil de gazı olduğu için huzursuzlandığına kanaat getirdim. Bir de uyuyamadığında çok huzursuz oluyor .
Canım benım oglum da oyle gazını cıkarıyorım boyle huzursız olduğunda yedıklerıme ve bebegım ayaklarını usutmemeye dıkkat edıyorrum. Yazık yavrum gazman gıbı zatenBebeğinizde son zamanlarda huzursuzluk var mı? Şu atak muhabbetleri için erken gibi geldi ama birden emme düzeni alt üst oldu. Emmek istiyor ememiyor. Huzursuz. Memeyi aldığı gibi çekiştiriyor. Resmen savaşıyor.
Meme ucunu tutuyor ısrarla. Bunu asla aşamıyorum. Ama hiç bu kadar beslenemez moduna geçmemişti. Üzüntüden, ağlamaktan sütüm de azalacak iyice
Ocak ayında doğum yapanlarda özellikle benzer durumu yaşayan var mı?
Benimki de fena gazlı maalesefCanım benım oglum da oyle gazını cıkarıyorım boyle huzursız olduğunda yedıklerıme ve bebegım ayaklarını usutmemeye dıkkat edıyorrum. Yazık yavrum gazman gıbı zaten
Aştınız mı bu durumu? Felaket kavga eder şekilde emmeye çalışıyorama 2 dk emip basıyor çığlığı. Sonra tekrar uyuyup uyuyana kadar memeye gelmiyor. Çok üzülüyorum
Canım oncelıkle hayırlı uğurlu olsun şükürler olsun kavusmussun yavruna huzurunuz daımı olsun ınsallah yasadıgınız sıkıntılar saglık sorunları gerıde kalsın. Tup bebek merkezlerınde tanısanların kurdugu dua dostlugunu ıyı bılırım,tanımadıgım ınsanların da cocuk sahıbı olması ıcın 9 senedır hep dua ederım. Allah bana 3 tedavı sonunda 2 kez tup bebek ıle yavrularımı nasıp ettı sukurler olsun ogrendıgım şudur ki verdığinde de vermedıgınde de vardır bir hayır... Eşine helal olsun Allah basınızdan eksık etmesın. Saglıklı guzel haberlerını okuyalım bundan sonra“Zor diyorsun, zor olacak ki imtihan olsun”
“Vermek istemeseydi, istemeyi vermezdi”
Veee tabii ki
“Muhakkak ki her güçlükle beraber bir kolaylık vardır, gerçekten güçlükle beraber bir kolaylık daha vardır”
Hep bunlara inandık yıllarca. İnandığımız sürece kimi zaman ağladık kimi zaman güldük. Ama hep sabrettik.
Biz geldik! Evet evet sonunda geldik!
Şükür geldik! Sonsuz şükürler olsun ki geldik!
Uzun uzun zamandır takip ediyorduk. Hepinize hep dualar ettik, merakla hikayelerinizi okuduk. Sonunda aranıza katılmak istiyoruz müsaadeniz varsa…
Öncelikle canım Cumamız mübarek, dualarımız kabul, kabul olan her duamıza sonsuz şükürler olsun inşallah Büyük Allahım!
Masalımız çok uzun. Nasıl kısaltırız bilemiyoruz. 8 mi 9 mu tüp deneme sonucu 29+5 haftalık olarak dünyaya bir Cuma günü hem de öğlen ezanı saatlerinde geldik. Anne 42 yaşında otimiminum hepatit ve tiroit hastası, tansiyon 21 ile spinal sezaryene girer.
Baba 47 yaşında, tansiyon ve şeker hastası. 15 dakikalık sezaryenı kapıda 1,5 saat volta atarak yürür.
Hiç kimseye söylemeden iki kişi yaşarlar her anı…
Doğum sonrası herkes gelir gelmesine de…
1 ay hastanede kocamla yattık. 21 gün karaciğerimden akan sıvıları kocam sildi, afedersiniz altımdan aldı.
Şimdi de spinal sezaryen anestezi iğnesinin yaptığı ayak uyuşmasının tedavisi var.
61 gün geçti ve yavrumuzu kucağımıza verdiler, çok şükür evimizdeyiz.
Çok şükür kavuştuk. Tünelin sonundaki ışığa dokunduk. Ben bir doğurdum, kocam dört doğurdu. Hem beni hem kendini hem yavrumuzu hem de yavrumuzun vefat eden ikizini… Ne büyük imtihan yaşadık. Allahım razı olsun inşallah ondan, doktorların demesine göre ölümden döndüm ben…
Son teşhise göre belimde stres kırığı var. Ayak parmaklarım uyuşuk. Kocacım evde her şeyi bana kolaylık olsun diye düzenleyip işe başladı. Ben de iyi kötü idare ediyorum. Yavrumuzla ilgilenip arada sizi okuyorum.
Neyse…
Şu anda yanımda ellerini ve ayaklarını havaya kaldıran bebeyi bize nasip eden kurban olduğum Rabbim daha neler gösterecek bakalım bize…
Lohusalığım yeni başlıyormuş, doktorlar öyle dedi. Her gün Kuran açıyorum evde huzurla şükür Rabbime hep çok şükür… Gözlerim hep yaşlı, dilimde Rabbime hep kocaman şükür, kocama hep minnet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?