2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Bulantı ve kusma için prilam kullandım uzunca bir süre. Artık almıyorum. Sanırım artık haftalar geçti diye baya azaldı bulantılarım.
Mide ekşimesi ve yanması 1-2 kere oldu, kötü bi deneyimdi ama uzamadı diye ilaç kullanmadım. Suan o da bitti

Bende prilamı bırakacağımda henüz cesaret edemiyorum, bayram da denicem :)

Selam kizlar,
Ben ilk gebeligimde hicbir sey kullanmadim ve hic catlagim olmadi. Kesinlikle yapi meselesi. Krem kullanmak vucudu yatkin olanlarin daha hafif olmasina yardimci oluyordur tabi surmekte fayda var.

Hala istahim sifir hicbir sey yemiyorum. Gercekten ama yemiyorum. 3-4 gunde bir serum aliyorum. Yarin kontrolum var. Ikili test de olacak bana dua edin her sey yolunda olsun

Su son haftalar da bitsin, bebisler saglikli, bizim bulantilar tiksinmeler gecmis, cinsiyetler belli olmus, kendimizi tutamayip bir seyler almaya baslamis olalim insallah alisveris telasi baslamis olsun hafiften

Bende prilamı bırakacağımda henüz cesaret edemiyorum, bayram da denicem :)
Ben denedim bırakmak için iki gün kötü oldum doktorum 12.haftadan snra ara ara dene geçmiş olur o zmna dedi bırakırsın bnde bekliyorum biraz daha zaman geçsin gene deneyeceğim ilac içmekten midem daha çok bulanıyor

Benim de bugün yediklerim tuvalete gitti serumun içinde ne oluyor, bulantı kesici mi yoksa vitamin mi takviye veriyorlar

Benim de bugün yediklerim tuvalete gitti serumun içinde ne oluyor, bulantı kesici mi yoksa vitamin mi takviye veriyorlar
Sadece birinde vitamin verdiler. Digerlerinde bulanti kesici. Ama yine de olduktan sonraki 1-2 gun vucut olarak daha iyi hissediyorum ama asla yiyemiyorum yine de o sabit nolursa olsun degismiyor..

Kızlar selam
az yemek yememe rağmen yediğim yemek midemi çok rahatsız ediyor, sanki çiğnemeden yutmuşum gibi bi doluluk midem de.
Midem boşken rahatım sabahları. Böyle bir şey yaşayan var mı?
bu bana çıkartacağım zaman oluyor. Bir lokma bile yesem midemde büyüyor o lokma işte hazımsızlıktan oluyor sonra da genelde bikaç saat içinde çıkıyor zaten. Mide öğütmüyor kabul etmiyor bu da mide bulantısı baş ağrısı ağırlık çökmesi halsizlikle geçen saatler sonunda kusma. Kustuktan sonra anlık bir rahatlık ama 30 40 dk snr bu sefer açlıktan yeniden mide bulanması. Bastırmak için ekmek yeme çabası sonunda bulantı ilacı alıp yatma şeklinde benim döngüm=) Sanki azalmaya başladı gibi ama bilmiyorum ben de senin gibi özellikle geceleri kusuyordm 2 gecedir kusmadım umarım bulantı da geçer artık

Aynen resmen öğütmüyor, ne zaman geçicek bu acaba Sen doktoruna söyledin mi?

Sadece birinde vitamin verdiler. Digerlerinde bulanti kesici. Ama yine de olduktan sonraki 1-2 gun vucut olarak daha iyi hissediyorum ama asla yiyemiyorum yine de o sabit nolursa olsun degismiyor..
Tamam , ben de olmadı bunu denicem baska care yok.

Bayagidir buralara bakamiyordum ne cok konu yazilmis ay geri kalinca baya tuhaf oluyor ben de yarin ikili teste girecegim doktorumuz bi deneyelim dedi dua edinn bu arada bir tane sigarayi birakma mesaji gordum tiksinmek buyuk mucize geliyor ben kendimle cok cebellesiyorum bazen aliyorum dayanamayip vicdsn yspip kirip kirip atiyorum kesin karar verdim insallah dayanmaya devam dua edin bana

İnşallah ikili test sonucun cok iyi cıkar
sigara için lütfen gayret edin bırakmaya, cok duyuyoruz Allah korusun. Bebişinizi düşünün. Dualarımız sizlerle

İnşallah ikili test sonucun cok iyi cıkar
sigara için lütfen gayret edin bırakmaya, cok duyuyoruz Allah korusun. Bebişinizi düşünün. Dualarımız sizlerle
Coook tesekkur ederim cok direniyorum gunde rahar 12-13 hatta 15 iciyordum hamile oldugumu ogrendigim hafta biraktim baya da guzel gidiyordum sonra esimle tartistik baya bi stres uzuntu tekrar aldim bi de tek basimayim ailem Istanbulda yalnizlik da baya zorladi beni ama cocugumu dusundukce mahvoluyorum bugun de gittim aldim paket sonra yine vicdan kir kir at kinayanlar oluyor diye bu derdi de icimde tasiyordum ama oyle bir tane tiksindim gorunce ben de dua isteyeyim dedim

Aynen resmen öğütmüyor, ne zaman geçicek bu acaba Sen doktoruna söyledin mi?
Söyledim tabi bikaç kere serum da aldım hatta. Prilam verdi işte günde 4 taneye kadar kullanabilirsin demişti 2 tane gece yatmadan, 1 sabah 1 de öğleden sonra alıyordum birkaç gündür ben de bırakmaya çalışıyorum azalttm prilamı.. Çok dayanamaz olursan zofer de alabilirsin diyor onu çok almadım ama verdiği serumun içine zofer koyuyo zaten. Ben serumu çok susuz kaldığımda alıyorum çünkü benim midemin suya resmen hassasiyeti oluyor bazen günde 1 bardak bile içemediğim oluyodu susuzluktan damacanayı bile içerim gibi hissediyorum ama ya içemiyorum ya da içtiğim çıkıyor o zaman direk seruma.. En son 10 gün önce aldm bakalm inşallah o sondur. 14ten sonra iyice azalması lazım ama belli de olmaz. Bıçak gibi kesilmio benim asla, hep yavaş yavaş azalarak bitiyo.

Merhaba herkese ikili testi 12+0 da yaptirdim. Sonucum geldi kan degerime gore 460/1 risk cikmiş. Doktorum bi tik kan degerin riskli gibi dedi. Bilen anlayan varmidir kan degeri denilen nedir acaba? Benzer oranlari olan var mi? Yas ve gebelik haftam risksiz cikti bu arada bi tek kan degerimi riskli buldu doktorum

Ya Demir ilacı başlayan var mı benim hemoglobin ve hemotokrit değerlerim düşmüş biraz 1 ay önce normaldi 4. Ayda mı başlanıyordu Demir ilacına sağlık ocağında Bugün şans eseri verdim kontrolüme var ama bi erken gidip görüşcem doktorumla sanırım

Kombine risk önemli demişti benim doktorum o kaç sizde?

12.haftada verdi bana doktorum demir ilacını

Kan riski dediğiniz biyokimyasal risk
Yaş riskiniz düşük
Ultrason ölçümleri de normalse
Tüm bunları birleştirip ortaya çıkan risk kombine risk oluyor.
Sadece kan riskine göre değil kombine risk önemli. doktorunuzla görüşürseniz aslında daha iyi bilgi alabilirsiniz.
Belki ileri bi tarama isteyebilir fetal dna gibi
Burda bunu daha önce yaptıranlar oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…