2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Geçmiş olsun canım, canını sıkma hemen bi uzmana danış. Bakalım ne diyecek? Stres yapma sakın.. bebek hareketlerini ne sıklıkla hissediyorsun? Birde detaylı da kötü birşey söylendi mi?
Detaylıya bugün ikide gireceğim. Bebek hareketlerini gayet iyi hissediyorum. İyi besleniyorum, spor yapıyorum aslında kendimi hiç olmadığı kadar iyi bakıyorum. O yüzden bu değerlere çok şaşırdım.

D vitamini ve multivitamin dışında bir şey kullanmıyorum. Aksine çok da sağlıklı hissediyorum. Bilmiyorum ki neden yükseldi
cnm bi arkadaşın dediği gibi her yükseklik bir değil sen hissetmemişsin bile ztn demek ki okdr yüksek değil ben geçen sene yaşadım benm yükseldiğinde emin ol gözün bebeği bile görmüyo okdr ağrım olmuştu ki ölüyodm artık. Ona ramen benimki bi zaman sonra yükselmesi durdu normal hissetmeye başladım bi zararı olmadı. Bi ilacı fln vardır onu kontrol altına alırlar.

Anladım canım çok teşekkür ederim ben de tedaviye başlarlar diye düşünüyorum.

İnternette baktım biraz. Karaciğer enzimlerinin yükselmesi ciddi bir sıkıntı diyorlar. Gebelik sonlandırmaya kadar gidiyormuş. Umarım milletin abartmasıdır moralim çok bozuldu.
Benim ilk hamileliğimde bu zamanlarda yüksek çıkmıştı karaciğer değerlerim. Gastroentolojiye gittim. Hepatitler, ultrason vs bir çok şeye bakıldı, bir sorun çıkmadı. Hamileliğe bağlı olabileceği söylendi. Sürekli takip de edildi. Sorunsuz doğum yaptım. Arada yine yükseldiği dönemler oldu doğumdan sonra ama bir sıkıntı yaşamadım.
Bu hamileliğimde daha 7. haftada 300 küsürlerdeydi değerlerim. Testler baştan tekrarlandı. Bir hastalık yok. Düzenli olarak kan veriyorum ben. Gebelikte yükselmesi çok normal. Mesela bende karaciğer yağlanması çıktı bu gebeliğimde. O da etkilemişti. Yediklerinize dikkat edince daha iyi oluyor. Şu an değerler iyi ama kontrolü bırakmıyoruz. Size tavsiyem tıp fakültesinde bir profesörle bu süreci geçirmeniz. Çok daha fazla vaka ile karşılaşmış oluyorlar.
sizi anlıyorum korkuyorsunuz bebek de olduğu için. Tetkikleri yaptırıp kontrolü ihmal etmeyin yeter. Değerleriniz aşırı yüksek değil.

O zaman normal demek. Belki de bir iki haftaya daha iyi hissederiz.
Siz hissettiğinizde yer değiştirmeyi falan hissediyor musunuz? Ben sadece tek şekilde hissediyorum.
yer değiştirmeyi hiç hissetmiyorum, bazen hıçkırık gibi tık tıklar hissediyorum düz uzandıığımda akşamları

Selamlar kizlar
Devlet hastanesinde ayrintili ultrasona girenler
Direkt perinatolojiden mi randevu aldınz?
Perinatolojiden randevu aldım
Bakmadı .
Burda sıvı aliyoruz dedi
Simdi tekrar randevuyu nerden almalıyım
Tibbi genetikten mi alıyoruz

Son düzenleyen: Moderatör:
şeker açlık 80 çok iyi değil mi? karaciğer konusunda bir bilgim yok, bir de t4 düşük olduğu halde tsh normal çıkmış onu anlamadım, bence gittiğinizde onu bir sorun. aslında dahiliye değil de endokrinolojiye gitseniz daha iyi olur. ben düzenli gidiyorum endokrine tiroid hastasıyım tüm bu değerlerime endokrin bakıyor

Bana da şeker çok iyi geldi ama doktor şeker de iyi değil dedi anlamadım niye öyle söyledi Pazartesi hepsini detaylı öğrenirim sanırım.

Devlette ayrıntılı usg kafana göre gidemiyorsun bizim burda öyle önce kadın doğumcuya gidiyorsun gerek görürse o veriyor randevuyu ayrıntılı için.

24-48 saat dediler söyledikleri süre doluyor neden yalan Bilgi verıyorlar anlayamadım ya da teknık sıkıntı buyuk duzeltemıyorlar inanın ki anlayamadım:/
yani bu haliyle bile aşırı bi pahalı değil aslında belki de son fiyatları budur çünkü mesela 3lü uzun kollu tulumlar 207tl vergisiyle 240 olsa tanesi 80TL gibi, hm'de ikili uzun kollu tulum seti 149 TL yani aman aman bi farkı yok. 10lu atlet 194TL yani tanesi 20TLye denk geliyor daha ucuzu siz aldınız şansınıza oldu ama daha düşmez gibi geliyo bana şuan.

hatta 4lü set 207TL bile varmış

Devlette ayrıntılı usg kafana göre gidemiyorsun bizim burda öyle önce kadın doğumcuya gidiyorsun gerek görürse o veriyor randevuyu ayrıntılı için.
Zaten oyle oldu canım
K. Dogumcu randevu acmadan alamiyorsun ki perinatolojiden o yonlendirdi
Zeynep kamilden perinatolojiden randevu aldım daha sonra
Bugun gidincede boyle soylediler
Randevu alanlar nasil alabildi acaba?
direkt perinatolojiden mi aldınız

Benim daha önce düşüklerim ve 5aylık Bi kaybım vardı onu söyleyince vermek istedi randevu benim özel doktorum kendiside ayrıntılı bakacağı için ben istemedim devlette. Başka da nasıl randevu alacaksın bilmem ama gönderen doktorla görüş tekrar bakmadı diye

Daha gitmem ya
Ozel bakıyorum artik
Teşekkür ederim
Niye boyle oldu anlamadim
Tibbi genetiğe git filan dedi ne alakaysa
Bilen varsa aydınlatırsa güzel olur

Daha gitmem ya
Ozel bakıyorum artik
Teşekkür ederim
Canım ben tıbbi genetiğe amniyosentez için gittiğimde, orda ayrıntılı ultrason ve ikili test için de gelenler vardı. Ondan öyle demiştir. Ama benimki tıp fakültesi.

Daha gitmem ya
Ozel bakıyorum artik
Teşekkür ederim

Özel bakiyorsan Zeki Şahinoğlunu tavsiye ederim ilk hamileliğimde gittim bunda yine gidicem haftaya Çarşamba randevum.Devlette ulaşım o kadar zor ki prosedüre takılıyorsun sürekli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…