• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Kızlar bende size bişe sorcam mantar enfeksiyonu olmuşum yarın eczaneye gitsem hamileyim desem durumu anlatsam fitil krem verir mi yoksa perşembeyi mi beklesem randevumu
Randevunu bekle bence büyük ihtimal hamilelikte kullanılan antibiyotik ya da fitil verir bu surede bol su iç canım benim geçmis olsun ayaklarini koru

Daha evvel nivea nın su bazlı ıslak mendilini kullanmıştım, havlu şeklinde çıkıyordu
boykot diye bu hamileliğimde hiç bir ürününü almadım şuan var mı bilmiyorum
Bunun dışında su bazlı olarak;
Huggies, Sleppy, prima, unıbaby, hipp gibi bir çok markanın var
Boykot olmayan bir tane markadan alacağım artık
Çok teşekkür ederim ☺️

Anlamadım ki ☹️ aylık 1500 alıyoz di mi 😁 bez kaç para yeter mi acaba 🤔
Ahhaa. Sen şimdiden çift çift harcamaya alış. 1500 Hiç bir şeylerine yetmez ama işte. Olsun yine de faydalanmak lazım. 😅 bizim geçen gün okul gezisi vardı. İkisine birden ücret verdim. Öğretmeni diyor ki ' zorluyor mu ' dedim alıştık artık 🤣
Öğretmenler gününde de para toplayan veliye dedim. Ücret çok çıkarsa vermem ona göre ortalama bir şey alın 😁😅

Bu arada kızlar sizlere bir şey söylemek istiyorum nacizane 🙈 ben yenidoğan yoğun bakım hemşireliği yaptığım dönemde de ikizlerim prematüre doğdu büyüttüğüm dönemde de ıslak mendil kullandım. Yani tabi ki size kalmış bir şey ama. Su bazlı , güzel ıslak mendilleri baya iş görüyor. Pamukla ekstra ekstra uğraşmak çok zor. Düzenli alt değişimi olursa arada da zeytin yağı falan sürerseniz pişik olmazlar Allah ın izniyle.
Bebek Sürekli pamuğa alışırsa sonradan ıslak mendile geçmek zor olabilir. Yeni arastirmalar alerjen maddeyle erken tanışan bebeklerde alerjik hastalıklarin daha az görüldüğünü göstermiş. İstisnalar vardır tabi ki. Yine de söyleyim dedim. 🤗 Hepinizi seviyorum 🥰

Bana da öyle geldi canım çünkü tadilat var anladığım kadarıyla ben cam sakuradan aldım randevu artık uymazsa mecbur bütçeyi zorlayıp Bahçelievler Medipol olacak inşallah hayırlısı olsun hepimiz için Uykusuz Koala Uykusuz Koala
yazın gidenler burada yazmıslar depremden dolayı kapandı vs diye şansımıza. insallah düzgün bi sekilde dogururuz. olmazsa bende sakurada takipli doktorumdan devam edicem mecburen. randevumda 25 inde bu ayın

Ahhaa. Sen şimdiden çift çift harcamaya alış. 1500 Hiç bir şeylerine yetmez ama işte. Olsun yine de faydalanmak lazım. 😅 bizim geçen gün okul gezisi vardı. İkisine birden ücret verdim. Öğretmeni diyor ki ' zorluyor mu ' dedim alıştık artık 🤣
Öğretmenler gününde de para toplayan veliye dedim. Ücret çok çıkarsa vermem ona göre ortalama bir şey alın 😁😅
Ay doğru daha onlar var 🤣 biz şimdiden çok şaşkınız çifter çifter alışveriş ateşölçer falan bir tane aldık 2 değil diye seviniyoruz falan 😂 aynı anda üniversiteye gideceklerini düşündüm şuan 😯

Ay doğru daha onlar var 🤣 biz şimdiden çok şaşkınız çifter çifter alışveriş ateşölçer falan bir tane aldık 2 değil diye seviniyoruz falan 😂 aynı anda üniversiteye gideceklerini düşündüm şuan 😯
Evet. Ben şimdi sırada olan 1. Sınıfı düşünüyorum. Ayrı sınıflara veriyorlarmış genelde. İki ayrı sınıf demek aynı anda iki farklı ödev , iki farklı sınıf velileri , iki farklı öğretmen , iki farklı gezi , iki farklı veli toplantısı ve dahası 😅 hani biri büyük küçük olsa. Büyük olan kendi yapsın ödevini. Ya da bir şekilde idare eder. Ama geçecek bu günlerde 😅 Allah'tan Anasinifinda biraz biraz ödev yapmaya alışıyorlar. Tabi bizde 😅

Evet. Ben şimdi sırada olan 1. Sınıfı düşünüyorum. Ayrı sınıflara veriyorlarmış genelde. İki ayrı sınıf demek aynı anda iki farklı ödev , iki farklı sınıf velileri , iki farklı öğretmen , iki farklı gezi , iki farklı veli toplantısı ve dahası 😅 hani biri büyük küçük olsa. Büyük olan kendi yapsın ödevini. Ya da bir şekilde idare eder. Ama geçecek bu günlerde 😅 Allah'tan Anasinifinda biraz biraz ödev yapmaya alışıyorlar. Tabi bizde 😅
Ay inanmıyorum bunlar aklımın ucundan bile geçmemişti 😂 minik masum yavrular her şeyi hak ediyorlar ama nasıl yetişirim diye korktum anladığım kadarıyla sen gayet iyi adapte olmuşsun ama ben de böyle olabilecek miyim acaba

Ay inanmıyorum bunlar aklımın ucundan bile geçmemişti 😂 minik masum yavrular her şeyi hak ediyorlar ama nasıl yetişirim diye korktum anladığım kadarıyla sen gayet iyi adapte olmuşsun ama ben de böyle olabilecek miyim acaba
Yetişiyorsun 😬 ben biraz rahat bir insanım. Bazen akışına bırakmayı seviyorum. Hepimizin yeterince stresli hayatı var zaten . Olduğu kadar olmadığı kader modumu açıp yola devam ediyorum 🙈
İki bebeli hayatı tattım. Tek bebeli hayatı çok merak ediyorum 😅 hakkaten bir çocuk hiç çocuk mu acaba 🤣 ( yani bizimkileri okula gonderdikten sonrası)
Gebeliği farklı ama o kesin. Benim bu haftalarda ödemim falan vardı. Kol uyusmalarim ağrılarım başlamıştı.

Yetişiyorsun 😬 ben biraz rahat bir insanım. Bazen akışına bırakmayı seviyorum. Hepimizin yeterince stresli hayatı var zaten . Olduğu kadar olmadığı kader modumu açıp yola devam ediyorum 🙈
İki bebeli hayatı tattım. Tek bebeli hayatı çok merak ediyorum 😅 hakkaten bir çocuk hiç çocuk mu acaba 🤣 ( yani bizimkileri okula gonderdikten sonrası)
Gebeliği farklı ama o kesin. Benim bu haftalarda ödemim falan vardı. Kol uyusmalarim ağrılarım başlamıştı.
Ben de bi o kadar kontrol delisi bir insanım ama koşulların insana her şeyi çokta güzel öğreteceğini de farkındayım gerekirse sabırlı ve akışına bırakmasını bilen biri olmayı da eninde sonunda sanırım öğreneceğim 😊 ikiz çocuklar ödevler geziler istekler ne zor derken az önce minik bir bebekle bu süreci yöneteceğini fark ettim Allah yardımcın olsun 💕 tekil gebelik nasıl bir şey merak ediyorum ama hepte merak olarak kalsın büyük konuşmayayım ama sağlıkla şu süreci bir tamamlarsak bir daha düşünmüyorum yani inşallah 😂

Ben de karşıyım hem de çok
Ailem ve eşimin ailesi uzakta gelemezler
Yakındaki akrabaların geleceğini de sanmıyorum
Komşular hepsi yaşlı ve çooookkkk meraklılar
Kapıya yazı asacağım mevsimin getirdiği hastalık riskinden dolayı 40 gün lütfen zilimizi çalmayın diye 🙄 hakikaten bunu yapacağım
Arkadaşlarım da hastaneye gelen gelir gelemeyen de haber verirse 2 aydan sonra diyeceğim

Temizlik ve düzen konusunda ne kadar dikkatli olursanız olun eğer evinizde bir yardımcınız yoksa lohusayken ipin ucu kaçıyor
Ve ben bu stresli sürece bir de misafir stresini ekletemem
Rabbim anlayışlı insanlarla karşılaştırsın...

Ben de bi o kadar kontrol delisi bir insanım ama koşulların insana her şeyi çokta güzel öğreteceğini de farkındayım gerekirse sabırlı ve akışına bırakmasını bilen biri olmayı da eninde sonunda sanırım öğreneceğim 😊 ikiz çocuklar ödevler geziler istekler ne zor derken az önce minik bir bebekle bu süreci yöneteceğini fark ettim Allah yardımcın olsun 💕 tekil gebelik nasıl bir şey merak ediyorum ama hepte merak olarak kalsın büyük konuşmayayım ama sağlıkla şu süreci bir tamamlarsak bir daha düşünmüyorum yani inşallah 😂
Bende merak ediyordum valla 😁 yaptım oldu dermişim 😜 ikizleri emziremedim. Yıllarca emzirme eğitimi veren biri olarak içimde ukte kaldı. Bir de yardımcım yoktu. İkizlerin bebekligini çok zor geçirdim. Sanki anneleeri değil de bakıcı gibi olmuşum. Fotoğraflara bakınca öyle hissediyorum 2 yaşlarına kadar. Sanki çok az sarılmışım o zamanların kıymetini bilememisim gibi hissediyorum. Şimdi daha bilinçli bir anne olarak yola devam edicem inşallah. Ben çocuk seviyorum. Hep hayalim 2 kızım 2 oğlum olsun moduydu. Ama çocuklu hamilelik bir miktar beni zorladı. O yüzden benimde bu son olacak. Yine ben de büyük konusmayim 😅🙈 insan bir süre sonra bebiş kokusu istebiliyor. Ama zaman ve şartlar çok zor. Panik atak + anksiyeteli biri olarak ne kadar sorumluluk o kadar kalp çarpıntısı.

Bana da öyle geldi canım çünkü tadilat var anladığım kadarıyla ben cam sakuradan aldım randevu artık uymazsa mecbur bütçeyi zorlayıp Bahçelievler Medipol olacak inşallah hayırlısı olsun hepimiz için Uykusuz Koala Uykusuz Koala
Bende bahçelievlerdeyim yakınlarda meltem hastanesi var henüz hâlâ gitmedim ama gidip bir bakacağım içime sinerse dogumu orada düşünüyorum çapa ihtimalini de elediğimizi düşünürsek. Hastane için eski ama deneyimliler diyorlar benim için süsü püsü dolabı değil de tecrübe gerçekten önemli ve yeterli yoğunbakımları var mı bunlara bakacağım. Bahçelievler medipol için fiyat almış mıydınız acaba?
Kızlar şiddetli mide yanması için bir önerisi olan var mı?
Hiçbirşey geçirmiyor hiç. Tamamen başlamadı derken bir anda vurdu geçti yine uyutmuyor beni geceleri dün bütün gece inledin dedi eşim acıdan artık oturur pozisyonda uyumaya çalışıyordum çok feci bir yanma yaşıyorum ben de 😔
yazın gidenler burada yazmıslar depremden dolayı kapandı vs diye şansımıza. insallah düzgün bi sekilde dogururuz. olmazsa bende sakurada takipli doktorumdan devam edicem mecburen. randevumda 25 inde bu ayın
Ah inşallah aminn 🤲🏻 sakura eşlere izin verseydi benim ilk tercihimdi 🥲

Evet canım 65-75 bin arası Medipol sabitleme yok ocakta zamlanacakti bende Medipol u ilk gebeligimde memnundum o yüzden istiyorum doktorlarda tecrübeli eski Nisa hastanesi zaten ama 2 senede 5 katı fiyat çok ben 15bine doğum yapmıştım 2 sene önce Uykusuz Koala Uykusuz Koala

Bende 22sine randevu aldım cam sakurada yine yazarız buraya tecrübeleri

Back
X