Valla benim de ikisi de göstermiyor biri zaten direk kıçını dönüyor öbürü de eliyle yüzünü yapatıyor sinir oluyorum doğumdan önce göremezsin der gibiler
Valla benim de ikisi de göstermiyor biri zaten direk kıçını dönüyor öbürü de eliyle yüzünü yapatıyor sinir oluyorum doğumdan önce göremezsin der gibiler
Verniks tabaka bebeği enfeksiyonlardan koruyormuş ilk günler hem o yüzden hem de göbek bağı düşmeden açık yara sayılır yıkanmaması tavsiye edilir hem mikrop kapabilir hem de ıslanması düşmesini geciktirir diye. Bize çocuk doktoru bu şekilde açıklamıştı. Benim kızımın göbeği 16.günde düşmüştü ve evet 16 gün yıkamadık daha fazla yıkamasaydık bu sefer de kirden mikrop kapacaktı
sık ve uzun saçlı doğduğu için saçında kan kuruntuları vardı onlar gitsin diye saçını yıkamıştık sadece.
Tulperde ydi sanırım yıkayan ben öyle hatırlıyorum. Aslında bunu yıkamak iyi olabilir plastik sonuçta nerelere sürüldü belli değil bebeğin kıyafeti yikayacagiz utuleyecegiz her yere sürülen plastik kalıplarin baskilamasindan çıkan bı poşete bilerek koymak doğru olmaz bence
evet dalinle yıkamıştı biri. hatta bende çanta hazırlayacağım aklımda yıkama takıldığından eli hazırlamay gitmiyor. o poşetleri yıkamak çok zor geldi :))
Tulperde ydi sanırım yıkayan ben öyle hatırlıyorum. Aslında bunu yıkamak iyi olabilir plastik sonuçta nerelere sürüldü belli değil bebeğin kıyafeti yikayacagiz utuleyecegiz her yere sürülen plastik kalıplarin baskilamasindan çıkan bı poşete bilerek koymak doğru olmaz bence
Ben daha yıkamadım poşetleri ama yıkicam bacımsular
Emzik-biberon temizleyicisiyle azıcık köpürtüp durular asarım zor bir şey değil benim için geri dönüşümden yapılıyor o poşetler sonuçta tamam gıda koyuyoruz ama içime sinmez yine de
Ben yıkamayacağım sanırım. Cig, pismis gıda koyuyoruz, et suyu koyuyoruz vs yıkamaya gerek duymadiysak simdiye kadar bence o kadar hassas davranmaya gerek yok diye düşünüyorum ama tabi kimin ici nasıl rahat ederse
Kurban olam o posetleri niye yikiyosunuz:)) vallhi gerek yok. Zaten kapali kutudan tek tek cikmiyo mu? Bir de disiyle isimiz yok icine koycaz. Ilk biz aciyoruz zaten.
aslında evet memeden memeye değişiyor ama bende ilk hamileliğimde göğüs pedi almıştım. ama göğüs yara olunca o pedler çok kötü oluyor. çünkü memeye yapışıyor ve çıkarırken canın daha çok yanıyor. ve hemsire bana kalkan al demişti. ama bazılarında göğüste hiç sıkıntı yaşamıyor o zaman ped iş görüyor. ben sanıyorum 3-4 ay sonra pede geçmiştim. tabi o zamana kadar yaram olmadı ama kalkan bana çok rahat gelmişti. ama ben gümüş değilde avent kalkan kullanmıştım.
Bende hiç hesaplamadım bereketi kaçmasın diye ama akıyor onu biliyorum beşikleri sallanan ana kucaklarını falan dedeye sardık onlar olsun biraz rahatlattı işin içinden çıkılacak gibi değil bide ilk bebek hiç bişey yok bebeğe dair evde herşeyleri ilk defa alınıyor anne tarafında baba tarafında ikimizin de ilk torun bide kuzenlerden falan da gelecek bişey yok kaldık öyle batışımızı izliyoruz
Bende hiç hesaplamadım bereketi kaçmasın diye ama akıyor onu biliyorum beşikleri sallanan ana kucaklarını falan dedeye sardık onlar olsun biraz rahatlattı işin içinden çıkılacak gibi değil bide ilk bebek hiç bişey yok bebeğe dair evde herşeyleri ilk defa alınıyor anne tarafında baba tarafında ikimizin de ilk torun bide kuzenlerden falan da gelecek bişey yok kaldık öyle batışımızı izliyoruz
Bu arada bende hastane çantamı hazırladım poşetlere koydum ama poşetleri yıkamadım hiç aklıma gelmedi masumlar apartmanındaki Safiye gibi baş mı olur onlar zaten çantayı toparlayana kadar homurdandım hastane evin yanı zaten lazım olanı babası alsın gelsin abartmaya gerek yok deyip durdurdum kendimi
Ben yıkamayacağım sanırım. Cig, pismis gıda koyuyoruz, et suyu koyuyoruz vs yıkamaya gerek duymadiysak simdiye kadar bence o kadar hassas davranmaya gerek yok diye düşünüyorum ama tabi kimin ici nasıl rahat ederse
Gunaydın kızlar, ben ılk dogum sonrasında gogsumden cok sıkıntı yasadıgım ıcın suan tek korkum o gunlere dönmekAvent gogus kalkanı gogus pedı lansınoh memnun kaldıgım urunler ama herseyın fiyatı ucmus gıtmıs mycey aynı gorunuyor Avent ıle ondan alacagım. Gebelık okulunda derslere giriyorum orada ebeler gogus kalkanı gımus kapak ve gogus pedını asla onermiyorlar bakteriyel zemın hazırlayıp bebegın agzında pamukcuga sebep olur dedıler. Ama ben hıc yasamadım bu durumu nemli kalmadığı surece uygun fiyatlı urınlerı kullanmaya devam edecegım
Kızlar görmeyeli konular baya ilerlemiş bende valiz içi düzenlemede kilitli poşet kullanıcam, geçen haftam çok yoğun geçti badana, temizlik çok yorulduk, alışverişi dün tamamladım , bundan sonrası yıka pakla yerleştir kaldı, hastane için benim küçük valizim yoktu, dolap uygulamasında 115 TL kabin boy sıfır valizler var, benim gibi olmayan bakabilir,