2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
iyi akşamlar tiroid le ilgili düzenli kontrol yaptıran arkadaşlar.
serbest t 4 ve tsh baktıracağım. t3 e baktırmam gerekir mi? t3 ün çeşiti var mı ? hangisine baktırıyorsunuz?

Tansiyon oynamış olabilir gebelikte hafif taşikardi durumu olabilir dinlenmeye çalış tansiyon aleti varsa düzenli takibini yapmak lazım bu aralar

Gözünün üstünde kaşının olması bile bahane bence 😂 diyo ki uzun uzun cümle kuruyosun haksız da olsan haklı gibi oluyorsun işim bu ikizler kadınıyim ayol ben 😂😂😂

iade etmeyelim stres attıriyorlar iyi oluyor😂😂😂
Ay trip atmaktan sıkıldım ya adam anlamıyor 😣
Tansiyon aletini de alacam çarşıya çıkar çıkmaz zaten pazartesi kontrole gidecem sorarım doktora da

Gecmis olsun. Bol bol su ic o cok onemli. Artik her yerimiz ayri oynamaya basladi. Bende de hergun yeni bir hikaye. Hayirlisiyla 40 haftamizi tamamlayalim insallah. Mesela hormonlardan mi yoksa kocam gercekten denyo mu arasinda gidip geliyorum. her yaptigi batiyo bir iki gundur gibi gibi seyler de var..

erkekler düz varlıklar, en azından benim kocam dümdüz. her şeyi söylemen lazım. geçen gün adım atamıyorum o kadar belim ağrıyor. işe gidecek tuvalete kalktım yatağa 10 dk da ancak dönebildim gördü. evden çıkarken iyi misin demeden çekti kapıyı. 3 gündür trip atıyorum, geçmiyor kızgınlığım. belim ne zaman tam düzelir o zaman geçer :))

serbest t 4 ve tsh baktıracağım. t3 e baktırmam gerekir mi? t3 ün çeşiti var mı ? hangisine baktırıyorsunuz?
TSH ve Serbest T4 ile takip ediyorlar. T3 gerekmiyor. Benim endokrin doktorum D vitamini ve B12'ye de bakiyordu zaman zaman. Onlar da onemli hormon dengesinde.

erkekler düz varlıklar, en azından benim kocam dümdüz. her şeyi söylemen lazım. geçen gün adım atamıyorum o kadar belim ağrıyor. işe gidecek tuvalete kalktım yatağa 10 dk da ancak dönebildim gördü. evden çıkarken iyi misin demeden çekti kapıyı. 3 gündür trip atıyorum, geçmiyor kızgınlığım. belim ne zaman tam düzelir o zaman geçer :))
Empati sifir, duygusal zeka ara ki bulasin. Hepsi ayni deyip normallestirmek bize haksizlik. Gercekten zor. Bazen yangin var diye bagirasim geliyor.

Ama D vitamini testi en pahalilardan aklinda olsun. Yakin zamanda baktirdiysan, sigorta sorunun da varsa tekrar baktirma

TSH ve Serbest T4 ile takip ediyorlar. T3 gerekmiyor. Benim endokrin doktorum D vitamini ve B12'ye de bakiyordu zaman zaman. Onlar da onemli hormon dengesinde.
sağlık ocağında geçen ay tsh 3.5 çıktı. bu ay 4.5 .

başka laboratuvarda tekrar ediyorum yüksek çıkarsa. 2,5 çıkmıştı orda.
yükseldiğine göre 2,5 geçmiş olabilir.

t3 tsh dengesizliğinde de sorun olabilir deniyor. ama hangi t 3 hazır yaptırmışken ona da bakmak istedim aslında. serbest t4 hep normal çıkıyor.

Empati sifir, duygusal zeka ara ki bulasin. Hepsi ayni deyip normallestirmek bize haksizlik. Gercekten zor. Bazen yangin var diye bagirasim geliyor.

maalesef öyle. geçen örnek veriyorum.
1. iş yerinde biri sana yapılacakların listesini verse işleri öyle yürütsen
2. ya da yapılması gerekenlerin listesini yapsan da öyle işi çözsen hangisi daha kolay diye soruyorum.
benim yaptığım 2. seçenek, seninki 1. seçenek. senin hayatın daha kolay dedim. ancak anlayabildi beni. onu da kaç gün sürdürür bilinmez.

Canim onun bir aciklamasi vardi yanlis hatirlamiyorusam (sen yine doktoruna mutlaka sor) soyle bir seydi: serbest T4, T3e donusup vucutta kullaniliyor. Bu donusume komutu veren de TSH beynin emir hormonu gibi. O nedenle TSH ve serbets T4 normalse T3te sorun yoktur zaten gibi bir sonuc cikiyor. O nedenle T3 pek bakmiyorlar ama icine sinmiyorsa baktir tabi zarar olmaz. Benim kadindogumcum 3 aydir troidlerime bakmio. Nedense xok rahat

Asm ye gidip troitlerime baktirmak istiyorum mumkunse t3 t4 diyorum. Tsh t3 ve t4 bakiyor oda. ( Hipotroiti hastasiyim )

Canim onun bir aciklamasi vardi yanlis hatirlamiyorusam (sen yine doktoruna mutlaka sor) soyle bir seydi: serbest T4, T3e donusup vucutta kullaniliyor. Bu donusume komutu veren de TSH beynin emir hormonu gibi. O nedenle TSH ve serbets T4 normalse T3te sorun yoktur zaten gibi bir sonuc cikiyor. O nedenle T3 pek bakmiyorlar ama icine sinmiyorsa baktir tabi zarar olmaz. Benim kadindogumcum 3 aydir troidlerime bakmio. Nedense xok rahat

benimki de hiç test istemiyor. ben kendim takip edip yaptırıyorum sağlık ocağında. sağlık ocağında çıkan sonucu beğenmiyor. bir daha yaptırıyor. şimdi sormadan tekrarlatıcam dediği yerde testi.

benimki de hiç test istemiyor. ben kendim takip edip yaptırıyorum sağlık ocağında. sağlık ocağında çıkan sonucu beğenmiyor. bir daha yaptırıyor. şimdi sormadan tekrarlatıcam dediği yerde testi.
Ben hic aile hekimliginde baktirmamistim ordayken ama kan orneklerini bazilari bekletip gonderiyolarmis o yuzden yanlis cikabiliyomus diye bir seyler okumustum.Keske oyle olmasa Aile hekimlikleri ne rahat halbuki mis gibi git gel kolayca. Doktorum da hep nerde yaptirdin diye sorardi. Ben ya acibadem ya da memoriallarda yaptirdigim icin (sigortamizdan oturu) onlara OK derdi ama her seferinde nereye yaptirdigimi sorar.. En son da yazin Birunilere yaptirdim o da iyi tabi..
Ama bisi dicem korma cunku bu tiroidler en cok ilk 3 ay onemli. Sonra bebik kendi troidini uretmeye bqsladigi icin belki de cok onemsemiyolar.

Bizimde beklediğimiz kargomuz geldi baktıkça mutlu oluyorum…Allah kucağımıza aldığımız günleri göstersin inşallah

Eklentiler

• BCA116D5-01F5-41EE-9047-26405F978E8F.webp
    BCA116D5-01F5-41EE-9047-26405F978E8F.webp
    32,4 KB · Görüntüleme: 94
Ben hic aile hekimliginde baktirmamistim ordayken ama kan orneklerini bazilari bekletip gonderiyolarmis o yuzden yanlis cikabiliyomus diye bir seyler okumustum.Keske oyle olmasa Aile hekimlikleri ne rahat halbuki mis gibi git gel kolayca. Doktorum da hep nerde yaptirdin diye sorardi. Ben ya acibadem ya da memoriallarda yaptirdigim icin (sigortamizdan oturu) onlara OK derdi ama her seferinde nereye yaptirdigimi sorar.. En son da yazin Birunilere yaptirdim o da iyi tabi..
Ama bisi dicem korma cunku bu tiroidler en cok ilk 3 ay onemli. Sonra bebik kendi troidini uretmeye bqsladigi icin belki de cok onemsemiyolar.

doktor da biruni de yaptır diyor. ters bir şey çıkarsa birunide tekrarlıyorum. çok pahalı sağlık sigortam yok. sgk indirimi falan da yok orda. o yüzden sadece tereddütte kaldıklarımı orda yaptırıyorum.
evet sonlara doğru artıyor zaten. ama geçen ay sınıra yaklaştı son kez baktıracağım.

Arkadaşlar benim demirim bir türlü yükselmiyor baştan beri ilaç kullanmama rağmen. Birkaç defa ilaç değiştirdik ama işe yaramadı. Doktor demir serumu kullanırız dedi en son. Bilgisi olan var mı? Sizler hangi ilacı kullandınız çok moralim bozuldu tahlil sonucuna :KK43:
O serum efsane güzelmiş biraz pahalı olduğu için mecbur kalmadıkça yazmıyolarmış devlette falan annem almıştı depoları direk doldu hatta orda bi bayan da hamileyken kullNdığını söylemiş yalnız çok yavaş ilerletiyolarmş 6-8 saat arası hastanede duruyosn

Arkadaşlar benim demirim bir türlü yükselmiyor baştan beri ilaç kullanmama rağmen. Birkaç defa ilaç değiştirdik ama işe yaramadı. Doktor demir serumu kullanırız dedi en son. Bilgisi olan var mı? Sizler hangi ilacı kullandınız çok moralim bozuldu tahlil sonucuna :KK43:
gynoferon kullanıyorum. yan etkisi falan da olmadı. hamile kaldığımda demir serum 47 imiş. simdi 117 olmuş.
ferritinim de 15 den 65 e yükseldi. hamilelik bana yaradı bu anlamda

Back
X