- 18 Eylül 2024
- 1.491
- 1.235
- 48
Ben iyiyim çok şükür idare ediyoruzz moralimizi yüksek tutuyoruzz,Maşallah durabildiği kadar duracak Allah’ın izniyle inşallahSen daha iyi misin canım

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben iyiyim çok şükür idare ediyoruzz moralimizi yüksek tutuyoruzz,Maşallah durabildiği kadar duracak Allah’ın izniyle inşallahSen daha iyi misin canım
Yüksek tut moralini her daim canim sen iyi hissedersen yavrunda iyi hisseder zaten hastanede emin ellerdesin Allahin izniyle zamaninda doğacak minik kizinBen iyiyim çok şükür idare ediyoruzz moralimizi yüksek tutuyoruzz,![]()
Gece kesintili şekilde bebişle uyuyoruz. Sabah oldumu dedesine kakaladimKız maşallah bebişin de mi uyuyor nasıl uyuyorsun böyle
Bende 27+5 yani dün Adacel adında Tdap’ı yaptırdım tek doz yeterli olur dendi. Sağlık ocağımda ücretsiz olarak yapıyorlar ilacı da sağlık ocağı kendisi veriyor zatenKızlar selam, sağlık ocağına gittim ebeyle konuştum. Çıktıktan sonra da tüp bebek doktorumla konuştum. Biraz uzun ve detaylı yazacağım çünkü ben dün bana söylenen bir şeyi burada sizinle paylaştığım için herkes kendiyle alakalı eksik mi ya da fazla mı aşı oluyorum düşüncesine kapıldı, haklı olarak.
2025 Nisan ayından önce ülkemizde sadece td “tetanoz difteri” aşısı sağlık bakanlığı tarafından karşılanıyormuş. Boğmaca aşısı eczanelerden ücretli bir şekilde temin edilerek yaptırılıyormuş. Artan yenidoğan boğmaca vakalarından dolayı da 2025 Nisan ayından sonra tdap “tetanoz difteri boğmaca” aşısı sağlık bakanlığı tarafından karşılanarak ücretsiz bir şekilde yapılmaya başlanmış.
Tdap tek doz uygulanan bir aşıymış. 28. haftada yapılmasının sebebi de bebeğe daha iyi antikor geçtiği içinmiş. Bu 1. doz ve 2. doz aşı muhabbeti de şöyle;
1. doz tetanoz
2. doz tdap
şeklinde yapılıyormuş. Yani tdap 2 kere uygulanmıyor. Sadece 1 defa uygulanıyor. Ben 2017 Ekim ayında tetanoz aşısı olmuşum benim için sadece tdap “tetanoz, difteri, boğmaca” yeterli olacakmış.
Tdap aşıyı 21. haftada olduğunuzu falan da söylüyorsunuz bana söylenen de kendi araştırmalarım da dünya sağlık örgütünün de önerdiği annenin 28. haftadan itibaren tdap’ı 32. haftaya kadar olması. Yine ekliyorum bebeğe daha iyi antikor geçtiği için 28-32. haftalar arasında öneriliyor. Benim araştırmalarım gibi sizler de kendiniz araştırıp bakabilirsiniz. Chatgpt’ye bu yazdığımı kopyala yapıştır yapabilirsiniz. Doğru ve çok açıklayıcı bir metin düzenliyor.
“Türkiye’de hamilelik döneminde tdap aşısı kaç doz yapılmalı?”
Tüp bebek doktoruma da durumu anlattım, sana sadece tdap yeterli olacaktır gönül rahatlığıyla tdap’ı olabilirsin. 28. hafta da çok iyi bir zamanlama dedi.
Herkese göre düzenlenen bir aşı takvimi var demek ki. Eğer içinize sinmeyen bir konu varsa da aile hekimi + ebe veya kadın doğum doktorunuzla görüşüp konuşabilirsiniz![]()
Oh oh sevindimBen iyiyim çok şükür idare ediyoruzz moralimizi yüksek tutuyoruzz,![]()
Benim oğlumda görüldü 1 böbreğinde, sonra 1.5 ay sonra falan düzelmiş olarak görüldü elhamdulillah. Sonradan düzelen çok oluyor ben de çok korkmuştum. Kız mı erkek mi seninki ?Bebeğinde böbrek büyümüsi olan var mı acaba benim 27+0 biraz sınırda çıktı umarım büyüme devam etmez![]()
Aa maşallahKızlar kızlar bebeğim 1866 gr olmuşidrarda bakteri çıktı antibiyotik ve şase verdi . Artık iki haftada bir gideceğim kontrole.
Aa maşallahbebişee zaman yaklaştıkça iki haftada bir e sonra 1 haftaya düşüyor galiba .Ya ben 28+5 de kontrole gittiğimde bebek 1.212 dedi benim bebeğimi zayıf aceba ?
Kızmı seninkide canom galiba kız bebekler bi tık daha kilolarım aşşağıda oluyor ama normal kızlarda diyorlarBenim de 28+2'de 1112 gramdı canım doktor normal demişti her bebek kendine özel![]()
Kiloya takılmayın aşkım bizim bile boy ve kilolarımız aynı değil.Aa maşallahbebişee zaman yaklaştıkça iki haftada bir e sonra 1 haftaya düşüyor galiba .Ya ben 28+5 de kontrole gittiğimde bebek 1.212 dedi benim bebeğimi zayıf aceba ?
Umarım baş geliş olarak kalır çünkü daha yerleri olduğu için pozisyon değiştirebiliyorlarmışMerhaba kızlar
Mehlika canım herşey daha iyi olacak inşallah ,Cumanın hürmetine dualarımız sizinle
Bende bugün kontrole gittim,doktora memlekete gideceğim demiştim.O da gitmeden önce gel ultrasonla bakalım demişti.Cok şükür herşey yolunda .26+6 yüz 1 kilo 150 gram olmus minik lokumumpozisyonu popo gelişti önceden şimdi baş geliş olmuş,dönmüş yani.Bazi arkadaşlar merak ediyordu.Ama yine döner mi bilmiyorum.
Siz birlikte yaşıyorsunuz galiba onun biraz avantajı olmuşGece kesintili şekilde bebişle uyuyoruz. Sabah oldumu dedesine kakaladimsonrada öğlen uykusu yaparken yanında uyudum
bu tabi ara sıra olur nadir
![]()
Kızmı seninkide canom galiba kız bebekler bi tık daha kilolarım aşşağıda oluyor ama normal kızlarda diyorlar
Benimkinde vardı canım erkek mi bebeğin? Erkek bebeklerde sık görülür demişti doktor bize. Biz her ihtimale karşı fetal yaptırdık temiz gelince çok önemsemedi doktorum. En son gittiğimde de düzelmiştiBebeğinde böbrek büyümüsi olan var mı acaba benim 27+0 biraz sınırda çıktı umarım büyüme devam etmez![]()
Normal bence ben 30+0 ım bugünAa maşallahbebişee zaman yaklaştıkça iki haftada bir e sonra 1 haftaya düşüyor galiba .Ya ben 28+5 de kontrole gittiğimde bebek 1.212 dedi benim bebeğimi zayıf aceba ?
Orası öyle aşkımKiloya takılmayın aşkım bizim bile boy ve kilolarımız aynı değil.
Genetiği asla atlamamak lazımOrası öyle aşkım1.55 boyunda bir insandan ne kadar büyük bebeiş dünyaya getirebilir birde genetik faktör doğru aşkım