Canım teşekkür ederim sorduğun için, şuanda eğitim araştırma hastanesinde yatıştayım hala. 2.gecem oldu bugün. Kan değerlerim malesef iyiye gitmiyor gebe preklampsi başladı mı tedavisi doğum olan bir hastalıkmış. Tansiyonum ise biraz daha düzelmeye başladı. Her an nöbet geçirtebilecek bir hastalık olduğundan sanıyorum her değer düzelene kadar veya doğuma karar verene kadar taburcu etmeyecekler. Ama araştırdığım kadarıyla doğumla sonlanacak tedavisi olmadığı için, doğumu da olabildiğim kadar 38.haftaya götürmeye çalışacaklar gibi. Özelde olsaydım hemen alırlarmış ama. burda ilaç vs vermiyorlar günlerim 2 saat arayla tansiyon ölçümü, nabız ölçümü, nst, bir de günde 2 kez kan tahliliyle ve iç organlarına ultrasonla bakmayla geçiyor. Rahatsızlığın ilerlemesi bebekte zarar verdiği kadar annede de organlara zarar verebilirmiş. Doğum olmam gerektiğini söylerlerse kendi doktorumla iletişime geçip çıkıp ona olmayı düşünüyorjm özelde. Yarın 35’i doldurup 36.haftaya giriyoruz inşallah, ama bebeğin karın çevresi 1 hafta geriden gidiyor, kilosu falan haftasına göre az, nedeni de bu preklampsi yani gebelik zehirlenmesi(tansiyonuymuş). Psikolojik olarak çok kötüydüm burda yalnızım kimse alınmıyor içeri ve evimi ailemi özledim. Ama bugün kendimi sezeryan doğuma hazırlamaya karar verdim. Cidden biranda olan birşey oldu 2 haftada 1 tahlil verirdim sizler de tansiyonlarınızı ölçün olur mu mutlaka hiç belirtim yoktu benim üst karın ağrım dışında. Yarın 24 saatlik idrar toplamaya başlayacaklar eğer idrarda protein kaçağı varsa kesin doğuma karar verilecekmiş internetten bu şekilde okudum