2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Hastanede tansiyon ölçümünüzü nasıl yapıyorlar? Beni hemen ultrason yanına yeni oturmuşum soluk soluğa yapıyolar ölçümü öyle ölçüncede yüksek cıkıyor. Tansiyon biraz oturduktan sonra ve konuşmazken ölçülmez mi?
Önce doktor ile konuşuyoruz o ara dinleniyorum masaya geçecekken ölçüyor yani 10-15 dakika dinlenmiş oluyorum
Aklıma takıldı şimdi, yemeklerden sonra beynimde basınç hissediyorum. Ani şekerim yükseliyor da olabilir. Gebelikten önce de vardı bu durum. Ağır bir yemek yiyince başım dönerdi.
Tansiyon da olabilir.
Tansiyon aleti olarak dijital alsak iş görür mü?
Kendi tansiyonumu ölçebilir miyim onu kestiremedim.
Omron cihazlar güzel hastanede de kullanıyoruz .Lazım oluyor illa ki ,otomatik zaten ölçebilirsin kendi kendine

Merhabalar hanımlar .Ben bu ara çok kötüyüm Feci bir halsizlik .Mide bulantısı ,iştah kaybı ,iki kilo vermişim 1 haftada .Bir haftadır böyleyim .Kalcamdan kasigima inen bir ağrı .Adet sancısı gibi .Karın ağrısı .İlk hamilrligimde böyle bir şey yaşamadım hic.Usuttum mu acaba diyorum.Mevsim geçişi diyorum ama böyle bir şey yaşayan var mı aranızda .Hamileligin ilk aylarina geri döndüm sanki .😢😢

Kızlar park
Yatak almaya karar verdim
Alanlar begendiginiz modell hangisi oldu acaba?
Yardımcı olmak ister misiniz?👻
yoyko 8in 1 aldık anne yanı özelliği de var keşke dün görseydim hepsiburadada tüm indirimlere ek %15 indirim oldu dün gece
Doğum başladıktan sonra o işlemi defalarca yapacaklar ama sancıdan onu farketmiyorsunuz bile zaten
aynen hele suni sancı ile hiç hissedilmiyor vajinal muayene

Bende nst sonrası olcum yapıyorlar. Gayet dinlenmiş bir şekilde

Önce doktor ile konuşuyoruz o ara dinleniyorum masaya geçecekken ölçüyor yani 10-15 dakika dinlenmiş oluyorum

Omron cihazlar güzel hastanede de kullanıyoruz .Lazım oluyor illa ki ,otomatik zaten ölçebilirsin kendi kendine
Dinlenmeden çata pat ölçüyorlar ama ben evde ölçüp çizelge koycam önüne bana tansiyon diyip durmasın. Diğer bölümlerde para kazansın diye onlara yönlendirecek 😬

Hastanede tansiyon ölçümünüzü nasıl yapıyorlar? Beni hemen ultrason yanına yeni oturmuşum soluk soluğa yapıyolar ölçümü öyle ölçüncede yüksek cıkıyor. Tansiyon biraz oturduktan sonra ve konuşmazken ölçülmez mi?
Doktor önce oturtuyor bir kaç şey soruyor. Ultrasona geçerken asistanı ölçüyor normal çıkıyor benim

Merhaba. Benim de gebeligimin basindan beri aclik oyle cikiyordu tokluk ise seninki gibi normal cikiyordu. 24. Haftaya kadar hep dikkat ettim artik acligim da ortalama 88-90 gitmeye baslamisti. Sonra gebelik sekeri normal cikinca striplerim de bitmisti yenisini almadim iki aydir olcmuyordum. Dikkat de etmemeye baslamistim. İki gun once strip aldim yeniden olctum 100 cikti yine 🤦🏻‍♀️ Demem o ki hep dikkat etmek gerekiyor. İpin ucunu salınca bozuluyor demekki
Bugün kontrol oldum cnm.bebek 10 gün kadar ilerde:(ben cok sıkı bir diyete kendimi ikna ettim..Allah yardimcimiz olsun

Doktor önce oturtuyor bir kaç şey soruyor. Ultrasona geçerken asistanı ölçüyor normal çıkıyor benim
Ben tartılıyorum ultrasona geçiyorum tansiyon ölçülüyor. Herkese dinlenme payı veriliyormuş anladığım kadarıyla. Bende diyim biraz dinlendikten sonra ölçün diye. Evde ölçtüklerim normal çünkü

Canım teşekkür ederim sorduğun için, şuanda eğitim araştırma hastanesinde yatıştayım hala. 2.gecem oldu bugün. Kan değerlerim malesef iyiye gitmiyor gebe preklampsi başladı mı tedavisi doğum olan bir hastalıkmış. Tansiyonum ise biraz daha düzelmeye başladı. Her an nöbet geçirtebilecek bir hastalık olduğundan sanıyorum her değer düzelene kadar veya doğuma karar verene kadar taburcu etmeyecekler. Ama araştırdığım kadarıyla doğumla sonlanacak tedavisi olmadığı için, doğumu da olabildiğim kadar 38.haftaya götürmeye çalışacaklar gibi. Özelde olsaydım hemen alırlarmış ama. burda ilaç vs vermiyorlar günlerim 2 saat arayla tansiyon ölçümü, nabız ölçümü, nst, bir de günde 2 kez kan tahliliyle ve iç organlarına ultrasonla bakmayla geçiyor. Rahatsızlığın ilerlemesi bebekte zarar verdiği kadar annede de organlara zarar verebilirmiş. Doğum olmam gerektiğini söylerlerse kendi doktorumla iletişime geçip çıkıp ona olmayı düşünüyorjm özelde. Yarın 35’i doldurup 36.haftaya giriyoruz inşallah, ama bebeğin karın çevresi 1 hafta geriden gidiyor, kilosu falan haftasına göre az, nedeni de bu preklampsi yani gebelik zehirlenmesi(tansiyonuymuş). Psikolojik olarak çok kötüydüm burda yalnızım kimse alınmıyor içeri ve evimi ailemi özledim. Ama bugün kendimi sezeryan doğuma hazırlamaya karar verdim. Cidden biranda olan birşey oldu 2 haftada 1 tahlil verirdim sizler de tansiyonlarınızı ölçün olur mu mutlaka hiç belirtim yoktu benim üst karın ağrım dışında. Yarın 24 saatlik idrar toplamaya başlayacaklar eğer idrarda protein kaçağı varsa kesin doğuma karar verilecekmiş internetten bu şekilde okudum
Canim cok cok gecmis olsun. Yalniz olman da cok zor olmus Allah kahretsin su Covid illeti yuzunden her sey birbirine girdi. Cok guzel takibin yapiliyor anladigim kqdariyla merak etme saglikla kavusacaksin bebisine. Sezeryandan sakin korkma ve uzulme inan bazi durumlarda cok cok daha guvenli ve konforlu. Sen de bebek de misler cikiyosunuz hastaneden. Ben bir seyi anlamqdim sen normalde ozelde mi yqoacaktin dogumunu ve doktorun farkli mi? Neden doktoruna gitmedin? Cok gecmis olsun tekrar bize yaz.🌸🌸🌸

Bugün kontrol oldum cnm.bebek 10 gün kadar ilerde:KK43:ben cok sıkı bir diyete kendimi ikna ettim..Allah yardimcimiz olsun
Ilk gebeligimde ben de olcumle takip etmistim. Rakamlari hatirlamiyorum ama san gune kadar olctum.
En onemlisi bu konuyu fazla kafana takma. Street sekeri tetikliyor. Ikincisi mutlaka diyetisyene gitmissindir ve onun sana verecegi liste ve onerilere gore beslen. Asla kendine gore diyet yapma. Diyetisyenler oyle guzel ayarliyor ki hem bebek cok guzel kiloda doguyor hem sen Ebru Salli gibi cikiyosun dogumdan. Sahsen sadece 8 kilo alip 3.5 kg dogmustu kizim. Bu diyetisyenin basarisidir. Hatta ben sekerimle ilgili cikan soruna sans gozuyle bakmistim. Eger o kadar saglikli beslenmesem 30 kilo alirdim cunku istahim cok acikti. Bi kere un ve sekeri gercekten yemiceksin. Arada bir cok canin cekerse tabi agzina bisi atarsin ama rutininden cikacak un ve seker. Normalde bile zararli..

Merhabalar hanımlar .Ben bu ara çok kötüyüm Feci bir halsizlik .Mide bulantısı ,iştah kaybı ,iki kilo vermişim 1 haftada .Bir haftadır böyleyim .Kalcamdan kasigima inen bir ağrı .Adet sancısı gibi .Karın ağrısı .İlk hamilrligimde böyle bir şey yaşamadım hic.Usuttum mu acaba diyorum.Mevsim geçişi diyorum ama böyle bir şey yaşayan var mı aranızda .Hamileligin ilk aylarina geri döndüm sanki .😢😢
Canım sen kalsiyum magnezyum kullanıyor musun? Ben kalcamda agrım okuyor dedıgımde magnezyum basladı dr.
Mıde bulantısı hıc kesilmedi bende oyuzden bısey diyemeyeceğim. Doktorunla konusunca belkı degerlerıne bakıp farklı takviye önerir

Kizceler selams. Ben hala tam toparlanamadim ya ne bicim gripmis bu. Burnumun tikanikligi gecmedi bi haftadir. Covid degilim ates mates oksuruk yok ama bu da fena yordu.. neyse her seye ragmen biraz alisveris yaptim ama sorarsaniz eksik var hala. Filliden aldim ben de😁 ama bilin bakalim hala ne alamadim:) Terlik

Canım sen kalsiyum magnezyum kullanıyor musun? Ben kalcamda agrım okuyor dedıgımde magnezyum basladı dr.
Mıde bulantısı hıc kesilmedi bende oyuzden bısey diyemeyeceğim. Doktorunla konusunca belkı degerlerıne bakıp farklı takviye önerir
Kullanmıyorum canım .Bir multivitamin varya hamileler için onu kullanıyorum .Kalsiyum yazdirmistim .Ona başlayayım .Mide bulantim kesilmişti tekrar başladı benim.🙂🙂

Kizceler selams. Ben hala tam toparlanamadim ya ne bicim gripmis bu. Burnumun tikanikligi gecmedi bi haftadir. Covid degilim ates mates oksuruk yok ama bu da fena yordu.. neyse her seye ragmen biraz alisveris yaptim ama sorarsaniz eksik var hala. Filliden aldim ben de😁 ama bilin bakalim hala ne alamadim:) Terlik
Benimde burnumla basim dertte acilmiyor asla hem him him konusuyorum genzim dolu yani ama oyle hasta halim de yok anlamadim gitti grip desem degil c vitamini bol bol aliyorum yani mandalina portakal sikiyorum

Benimde burnum tıkalı off 😣 filli bakım çantasından bende alacağım 😄 süslü terliğimi götürmeyeceğim için benimde yok terliğim🙈

Back
X