- 28 Eylül 2015
- 5.411
- 15.255
- 248
Kizlar çevreden konuşulmuş. Ilk bebeğime hamile iken ah iste cok zor bakmasi , gece uyanması, emzirmesi filan diye baya söylenen oluyordu hic bir zaman ben bu çocuğa bakamazmiyim diye düşünmedim rabbim bana nasip etti ise o beceriyide verir dedim ki öyle de oldu bakim konusunda hic canınızi sıkmayın birden anne oluyorsunuz ve en iyisini bilen sizsiniz.
Oğlum dogdugunda uzun uzun ona bakıp uyumadigim geceler oldu hep allahim nasil çevreden korurum, insanlarin etiketlemesinden nasil korurum diyerek. Bunun icin kendimi cok gelistirdim sürekli okudum en cok çocuğumun ne istediğine odaklandim.
Mesela simdi ise cok zor olacak , kardesini kiskanacak ikisine yetemiceksin filan deyip duruyolar bende bu benim sorunum ve benim bakış açım boyle degil diyorum elbet kıskanclik olucak çünkü insanoğlunun fitratinda var.
Mesela oğlum cok haraketli bir çocuk hemen aa yaramaz diyolar ve yaramaz etiketi vuruyolar bunlar beni incitiyor ve düşündürüyor. Yani diyecegim cocuk yetiştirmekde bakım kısmı en kolayi ama manevi yönden zor ve bunun icin kendinizi geliştirin insallah kizlar.
Çevre baskısından nefret ediyorum. O yüzden kimseyle görüşmüyorum bu covid pandemi olayı cok iyi oldu. Gebeliğimi de 3. Aydan önce kmseye duyurmadım. Şimdi isim soruyorlar söylemiyorum aklımızdaki isimi. Yorum yapmalarına müsade neden edeyim . Hemen yorum yapıyorlar çünkü. Normalmi doğurcan sezaryenmi diyen oluyor. Patavatsız bir halamda örnekler verdi geçenlerde blmem kimin gelini normal diye diretmiş normal olmus diyor. Ay sanki biz bilmiyoruz normali. Ki ben kadın doğum bölümünde yıllarca çalıştım ona rağmen sürekli yorum yapıyorlar
Yaaaa delimidir nedir soylenirmi öyle şey nasıl ayıp ve kırıcı hem 5 çok iyi canım bende 8 aldım 60 kiloyum şuan ilk başta dört kilo vermiştim zaten bulantidan ama gören nerene aldın kiloyu hiç belli değil diyor bakalım kaç kilo ile kapatacağım bende merak ediyorum öyle çok istahimda yok normal hayatta beslendigimden bile az yiyorum oğullarımda 19 ve 18 kilo almistim bu arada 150 olursan dünya rekoru sende olurbenim kaynanam da ilk aylarımda bana zaten cok kilolosun sen kesin 150 kilo olursun dedi
bari çok yeme de az kilo al dedikilolu gelin almasaydın
şimdilik 100 kg oldum yani +5 ile devam ediyoruz, nasip bakalım belki 150 kg olmadan kapatırım
Keşke hiç olmasa da Geçer inşallahEnfeksiyin bendede var hamilelkde cok olan birsey canini sıkma cnm bende antibiyotik basladim baya var bu sefer enfeksiyon.
Sanane ya sanane. Senle ne muhabbetim var ki bana akıl veriyorsun. Tövbe yarabbim. Ben sert mizaçlıyım o yüzden bana sadece yakn olduklarım konusursa konusur onlarada cevabını veririm. Anneme genelde konusuyorlar . Bu insanların işi gücü yok. Sen de baska konuda akıl vermeye calısher cocuk kendi fıtratını kendi belirler, iki kardeşi geç,
aynı anda karında olan tek yumurta ikizleri bile karakter bile aynı olmazken
kimse kimsenin cogunu belli bi kalıba sokamaz.
herkesin yetiştirme disipline etme yöntemi farklıdır,
ben oğluma el kaldırmam , cok sertte bağırmam ama kv laf sokmalı der
bizim torun anasından çok korkar, oğlumdan korkmaz diye
ben bağırmadan dövmeden oğluma yapması yapmaması gerekiği şeyleri
adam gibi anlatıyorsam demek benim oğlumun dili bu, kimse karışmaz.
inşallah kardeşleri ile cok iyi geçinecekler.
geçen instagramdan muhabetimin olmadığı biri mesaj atmış,
normal mi sezaryan mı doğum yapacaksın, bence normal yapmaya çalış
sezaryan çok zor bilioyor musun
aaaa be kadın buna sen mi karar veriyorsun, buna dr bile karar veremiyor
cocuk karar veriyor, bebek ve anne sağlıklı olsunda normal sezaryan kime ne
ki gelip sen mi bakacaksın bana
Bende bundan sonra hamilelere sadece ay çok yakışmış hamilelik der geçerim düşünüyorum da acaba hiç karnın küçük yada büyük yada kilo almamissin çok almışsin dediğim kimse varmı acaba olmuşsa hepsinden özür dilerim ki demem demediğimde de eminim amaAaa çok değişikler bence 6 ayda çıkıyor karın yani ki çıkması ya da çıkmamasının güzel ya da sağlıklı olduğuna kim karar veriyor.
Böyle insanları gördükçe diyorum ki ben doğurduğumu böyle yetiştirmemeliyim, bunlar bize ders olsun kızlar
Ne olursa olsun önce insanlık, vicdan lazım.
Yaaaa delimidir nedir soylenirmi öyle şey nasıl ayıp ve kırıcı hem 5 çok iyi canım bende 8 aldım 60 kiloyum şuan ilk başta dört kilo vermiştim zaten bulantidan ama gören nerene aldın kiloyu hiç belli değil diyor bakalım kaç kilo ile kapatacağım bende merak ediyorum öyle çok istahimda yok normal hayatta beslendigimden bile az yiyorum oğullarımda 19 ve 18 kilo almistim bu arada 150 olursan dünya rekoru sende olurşaka bir yanada iyi gidiyorsun çok almazsın sen bence
Sanane ya sanane. Senle ne muhabbetim var ki bana akıl veriyorsun. Tövbe yarabbim. Ben sert mizaçlıyım o yüzden bana sadece yakn olduklarım konusursa konusur onlarada cevabını veririm. Anneme genelde konusuyorlar . Bu insanların işi gücü yok. Sen de baska konuda akıl vermeye calıs
Evet evet o söyleyenler karar veriyor 8 aylık yaşamaz 7 yaşar nasıl sacmaliktir bu ya Allah'tan başka kim bilebilir bende 7 aylık doğmuşum ablamda öyle hatta ablam keseyle birlikte doğmuş herkes ölü sanmis ama bir bakmışlar gözler kesenin içinde fildir fildir dönüyor canı veren Allah alan da o Allah'ım kimseye evlat acısı göstermesin sağ saglim kavusalim inşallahBenim oglum sekiz aylik dogdu. Birde her gormeye gelen yedi aylik yasamis sekiz aylik yasamamis derler ölür derler derlerdi. Sinir olurdum o patavatsizlara. Eskilerin lafi olabilir ama o laf bir anneye soylenmez. Laflarinin karsiliginida verirdim. Cok sukur oglum simdi anasinifina gidiyor. Birde 3kiloya yakin dogdu gununu tamamlasa belkide dahada zor olacakti dogumum. Cunki son ayinda aliyo bebekler kiloyu. Cok zor bi dogum yaptim. Kordon dolanmisti. İyikide erken dogdu. Bazen bizim şer gördüklerimizde ne hayirlar gizli olabiliyor. Gorelim mevlam neyler neylerse guzel eyler. Saglicakla hepimiz kucagimiza aliriz insaAllah. Burdan o mutlulugu paylasmayida nasip eder Rabbim
Garip cidden herhese hakettigi muameleyi yapacaksin canım agzinla kuş tutsanda olmuyor cunku agzina eden degerli oluyorHaklisin valla kuzum ben hamile kaldim benim hamile oldugumu kimseye soylememis kizinikini hem yayim yapti dah cinsiyeti bile kabulenemiyor kadin bilmiyorum valla benin annem babam da kaynana kayinbaba geline birsey diyemeiyorlar ki oglumuzla gecinsin diye
Hayırlı olsun canım demek ki sen alana kadar stok bitmis sınırlı stokta 182 tl idi. Sevindim beğenmene bana nasip olmadı bari size olsun demistimB Birmuhendisinruyasi senin verdiğin linkten aldığım banyo seti geldi canım :) çok çok güzel 197 tl ye aldım ben ama değer inşallah sağ salim kullanmayı da nasip eder Allahteşekkür ederim :)
hiç olur mu öyle şey. ilk hamileliğimde o kadar dikkat ederdim ki herşeye yine de idrar yolu enfeksiyonu oldum çok agrım olmustu. doktora gitsem de ilaç vermez diye evde geçirmeyi düşündüm iyi ki yapmamısım zarrlı bebege enfeksiyon hemen antibiyotik kullandım ve geçmişti. senin de gececek.İnşallah ne bileyim bebeğe bakamıyomuşum gibi hissettim çok üzüldüm ya Çok sağol yazdığın için
Ah ah tek gelinim bitane eltim olmasini çok isterdim ama yok anamGarip cidden herhese hakettigi muameleyi yapacaksin canım agzinla kuş tutsanda olmuyor cunku agzina eden degerli oluyor
Desene bi ara şimdi 100 oldum kaldı 50 onu da kalan 5 ayda alırım inşallah diye gerçekten sinir oluyorum hamile insana kilo muhabbeti yapanlardan karnına yorum yapanlardan ben benimkiler böyle bana özel diyip geçiyorum bana da çok büyümüş diyip duruyorlarbenim kaynanam da ilk aylarımda bana zaten cok kilolosun sen kesin 150 kilo olursun dedi
bari çok yeme de az kilo al dedikilolu gelin almasaydın
şimdilik 100 kg oldum yani +5 ile devam ediyoruz, nasip bakalım belki 150 kg olmadan kapatırım
Valla ben hiç sert mizacli değildim asla cevap vermez susar içime içime ağlardım böyle dedi diye konuşmayı muhabbeti de kesemezdim cocuk biraz büyümeye başladığında aklim başıma geldi ben sussam o duyuyor onun yanında çocuğuma sıfat yakistiriyorlar bana dedikleri saçma muhabbetler önemli değil ama sırf bu annelik o kadar değiştirdi ki beni şu an hiç tahammülüm yok birine canım sıkılıyorsa ve bu durum evde surat asmama düşünmeme sebep oluyorsa anında ağzıma geleni söyleyip mesafe koyuyorum cocuk oyun oynarken bana anne neden beni duymuyorsun dedi geçen gün hadsizin birine sinirlenmistim dedim ne gerek var çocuğumun zamanından o anından çalmaya hep bu kafadayımSanane ya sanane. Senle ne muhabbetim var ki bana akıl veriyorsun. Tövbe yarabbim. Ben sert mizaçlıyım o yüzden bana sadece yakn olduklarım konusursa konusur onlarada cevabını veririm. Anneme genelde konusuyorlar . Bu insanların işi gücü yok. Sen de baska konuda akıl vermeye calıs
Korkma cnm hepsi ilaçla hallolur Allahın izniyle, cok geçmiş olsunMerhaba kızlar umarım herkes iyidir uzun zamandır yazmıyordum bugün moralim çok bozuk idrar yolu enfeksiyonu olmuşum olmamak için çok uğraştım dikkat ettim şimdi antibiyotik kullanıcamtsh almış başını gitmiş demir düşmüş enfeksiyon var. Herşey güzel giderken şimdi bunlar çıktı inşallah birşey olmaz çok korkuyorum
Aynen cnm en güzeli öyle, bende eşim için arada görüşüyorum,malesef çünkü bizi gelinleri olarak görüyorlar kızları degilAllahım yaa ne kötü insanlar bunlar. İyi kaynana çok çok az maalesef. En güzeli az ve öz görüşmek mesafeyi korumak canım. Ben cok yüz verdm zamanında 3 yılımı heba ettim. Patlak verdi en son bitirdim kestm ilişkimi
Olsun canım ben 250 300 arası favori yapmıştım fiyat düşer diye düşünüyorduHayırlı olsun canım demek ki sen alana kadar stok bitmis sınırlı stokta 182 tl idi. Sevindim beğenmene bana nasip olmadı bari size olsun demistimrica ederim canim gule gule kullansın bebiş
Hic korkmayın, Allahın izniyle hepsi düzelir,bebisinizede birşey olmaz.2 3 hafta once bende enf.oldum önce korktum da ama burdada birsuru kişide olduğunu gördüm, zaten hamileyken içilebilecek antibiyotik veriyorlar, en az 2 2.5 litre de su için geçer..demirde ilacinizi artırır değiştirir bir şey yaparlar, onu da portakal suyu gibi bir şeyle içersiniz oda düzelir ..Siz bebeginiz için sakin olun, stres yapmayın o da orda mutlu olsun annesiMerhaba kızlar umarım herkes iyidir uzun zamandır yazmıyordum bugün moralim çok bozuk idrar yolu enfeksiyonu olmuşum olmamak için çok uğraştım dikkat ettim şimdi antibiyotik kullanıcamtsh almış başını gitmiş demir düşmüş enfeksiyon var. Herşey güzel giderken şimdi bunlar çıktı inşallah birşey olmaz çok korkuyorum
Cok haklısın canım en iyiisni yapıyorsun. Ne münasebet çocuğuma sıfat takmak. Ben gelemem öyle seylere heralde cok kötü kalp kırarım. Daha doktorum 3. Ayımda bu cocuk tembell olcak galiba papatya dediğinde bile gözlerim dolmustu. Baskası olsa cevabını alırdıValla ben hiç sert mizacli değildim asla cevap vermez susar içime içime ağlardım böyle dedi diye konuşmayı muhabbeti de kesemezdim cocuk biraz büyümeye başladığında aklim başıma geldi ben sussam o duyuyor onun yanında çocuğuma sıfat yakistiriyorlar bana dedikleri saçma muhabbetler önemli değil ama sırf bu annelik o kadar değiştirdi ki beni şu an hiç tahammülüm yok birine canım sıkılıyorsa ve bu durum evde surat asmama düşünmeme sebep oluyorsa anında ağzıma geleni söyleyip mesafe koyuyorum cocuk oyun oynarken bana anne neden beni duymuyorsun dedi geçen gün hadsizin birine sinirlenmistim dedim ne gerek var çocuğumun zamanından o anından çalmaya hep bu kafadayım
Eyvah o zaman, sıradan bi bulantı da değil bütün hayatımı etkiledi hiçbişey yapamıyorum bütün gün duruyorum öyle, bidaha dışarı çıkamıcam gibi falan geliyo, midemin içinde bide gaz birikiyo durduğum yerde duramıyorum, şikayetler devam etsede normal hayata geri dönüyoruzdur heralde ya, alışıyomuyuz, çok paniğim şuan acemi hamile olarak6 haftalıksan daha yeni başlıyor canım bulantılar rahatsızlıklar. 12’ye doğru rahatlayacaksın; 25 ve sonrasında daha reflü tarzı rahatsızlıklar başlayabilir
Nasıl yemek yiyorsunuz ilerledikçe iştah geri geliyomu ? bnm mide hazmetmiyo şuan resmen, bütün gün iki tas çorba içebiliyorum nerdeyseAra ara hep oldu . Hormonlar mideyi etkiliyor. Suanda tavan yapmıs durumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?