Kanala girmesine yönlendirecek öneri fln verdi mi? Yani mümkün mü dıştan müdahale etmek kanala girmesini sağlamak?Canım gittim geldim .. kanala inmemiş hala açılma yok yumuşama yok alttan muayene etti Rahmi uyaralım biraz dedi baya derine gitti eğer çarşambaya kadar gelmezse çarşamba yatışını yapacağız riske atamayız plesenta yaşlanmış dedi suni deneriz ben dedim ki eğer kafası kanala girmemiş olursa ben suni istemiyorum ben öyle deyince doktor bende bu plesentayla tavsiye etmiyorum dedi
Nisan gelmesi icin birsey demedi mi peki ? Benim ilk dogumda hic sancim yoj diye doktor eliyle uyarip simdi 3 cm aciklik var hemen suni sanci taksinlar demisti . 12 -13 gibi sancilarim baslamisti, 17 de dogmustuCanım gittim geldim .. kanala inmemiş hala açılma yok yumuşama yok alttan muayene etti Rahmi uyaralım biraz dedi baya derine gitti eğer çarşambaya kadar gelmezse çarşamba yatışını yapacağız riske atamayız plesenta yaşlanmış dedi suni deneriz ben dedim ki eğer kafası kanala girmemiş olursa ben suni istemiyorum ben öyle deyince doktor bende bu plesentayla tavsiye etmiyorum dedi
Stres yapma canım benim bebeğim Işın tedavisi aldı 22 idi değeri 11 e indi daha dün çıktık hastaneden doktorum mama takviyesi önermedi bize 2 saatte bir uyandırıp uzun uzun emzir sadece dedi yarın da kontrolümüz var ama şükür rengi açıldı baya senin stresin bebeğe geçiyor Allah korusun sütün kesilir o zaman daha sıkıntı ama mama verirsede en fazla 15 gün kullandırıp bıraktırıyorlar kuzenımin bebeğinde öyle yaptılarDoğuran arkadaşlar sarılık için neler yapıyorsunuz.dün bakıldı 13 çıktı sınırdaymış 2 gün sonra gene bakacaklar yükselirse mama takviyesi yaparız dedi.hiç mama veresin yok gecem gündüzüm karıştı sürekli emziriyprum düzelsin diye.o kadar stres yaptım ki dün tansiyonum tavan yaptı acile gitmek zorunda kaldım
Canım cok sevindimCok sukur kavuştuk kızlar oğlumlaağrılarım var baya igne serum idare etmeye çalışıyorum
Suni sancıdan ben çok korkuyorum siz tecrübe etmişsiniz dayanılmayacak kadar kötü müydü çevremde kötü şeyler duydum baya etkilendimNisan gelmesi icin birsey demedi mi peki ? Benim ilk dogumda hic sancim yoj diye doktor eliyle uyarip simdi 3 cm aciklik var hemen suni sanci taksinlar demisti . 12 -13 gibi sancilarim baslamisti, 17 de dogmustuama plesanta onemli tabiki . Saglicakla gelsin bebisler yeterki hic sancin oluyor mu ?
Normale sanciya gore daha fazla ama epidural alabilirsiniz, o zaman hissetmiyormussunuz. Ben epidural bilmiyordum . Hic bilgim yoktu. Arkadasim epidural almis , hic hissetmedim dediSuni sancıdan ben çok korkuyorum siz tecrübe etmişsiniz dayanılmayacak kadar kötü müydü çevremde kötü şeyler duydum baya etkilendim
Stres yapma canım benim bebeğim Işın tedavisi aldı 22 idi değeri 11 e indi daha dün çıktık hastaneden doktorum mama takviyesi önermedi bize 2 saatte bir uyandırıp uzun uzun emzir sadece dedi yarın da kontrolümüz var ama şükür rengi açıldı baya senin stresin bebeğe geçiyor Allah korusun sütün kesilir o zaman daha sıkıntı ama mama verirsede en fazla 15 gün kullandırıp bıraktırıyorlar kuzenımin bebeğinde öyle yaptılarDoğuran arkadaşlar sarılık için neler yapıyorsunuz.dün bakıldı 13 çıktı sınırdaymış 2 gün sonra gene bakacaklar yükselirse mama takviyesi yaparız dedi.hiç mama veresin yok gecem gündüzüm karıştı sürekli emziriyprum düzelsin diye.o kadar stres yaptım ki dün tansiyonum tavan yaptı acile gitmek zorunda kaldım
Amin inşallahNormale sanciya gore daha fazla ama epidural alabilirsiniz, o zaman hissetmiyormussunuz. Ben epidural bilmiyordum . Hic bilgim yoktu. Arkadasim epidural almis , hic hissetmedim dediNe kadar zor olursa olsun hepsini bebek dogdugu an unutuyorsunuz . Ilk dogumumda suni sanci vermislerdi , sanci zordu ama dogum cok cok kolaydi . Saniye sürmedi Rabbim hepimize kolay saglikli dogum nasip etsin insallah
Canım gittim geldim .. kanala inmemiş hala açılma yok yumuşama yok alttan muayene etti Rahmi uyaralım biraz dedi baya derine gitti eğer çarşambaya kadar gelmezse çarşamba yatışını yapacağız riske atamayız plesenta yaşlanmış dedi suni deneriz ben dedim ki eğer kafası kanala girmemiş olursa ben suni istemiyorum ben öyle deyince doktor bende bu plesentayla tavsiye etmiyorum dedi
Suni sancıdan ben çok korkuyorum siz tecrübe etmişsiniz dayanılmayacak kadar kötü müydü çevremde kötü şeyler duydum baya etkilendim
Muhtemelen bende epidural isteyeceğim , normal doğum istiyordum hep son haftalarda bi panik olmaya başladım nedense , isteğe bağlı sezaryen doğum olsaydım keşke dediğim zamanlar olduBenim suni sancı tecrübem suyum ve nişanım gelip 8 saat geçmesine rağmen kendi açılmam ve sancılarım başlamayınca takıldı. Evet çok zor ve acılıydı ama doğum da çok hızlı ilerledi. Suni sancı takıldıktan 3 saat sonra 7cmde epidural takıldı. Epidural takıldıktan sonra çok çok rahatladım. 3 saat sonra da doğum oldu. İlk doğum için 6-7 saat hızlı bir doğum sayılıyormuş.
Demem o ki geçiyor arkadaşlar bir şekilde. Evet çok kolay diyemem ama çok da korkup yapılmayacak şey değil. Hayırlısıyla, sağlıkla bi doğsunlar da :)
Hadi gözün aydın ve geçmiş olsun canım rabbim sağlıkla büyütmeyi nasıl etsinCok sukur kavuştuk kızlar oğlumlaağrılarım var baya igne serum idare etmeye çalışıyorum
Gözün aydın, sağlıkla büyüt inşallahCok sukur kavuştuk kızlar oğlumlaağrılarım var baya igne serum idare etmeye çalışıyorum
Anne açısından iki doğumun da artıları eksileri var ama bebek açısından normal doğumun artıları daha fazla. O nedenle mümkün olduğunca normal doğumu desteklemekten yanayım. Tabi asla sezaryene karşı da değilim :)Muhtemelen bende epidural isteyeceğim , normal doğum istiyordum hep son haftalarda bi panik olmaya başladım nedense , isteğe bağlı sezaryen doğum olsaydım keşke dediğim zamanlar oldu
Bende valla zorlanıyorum ama normalmis sanırım, ah küçük paşam bi usenmese memede öyle duruyorCanım cok sevindim
Ağrı ilk gün cok oluyor. Ben feryad figandım ilk saatler özellikleama merak etme akşamına daha iyi olursun yarın da iyice geçer ağrıların. Emzirdikçe ağrım hafifliyordu benim
Cok sukur kavuştuk kızlar oğlumlaağrılarım var baya igne serum idare etmeye çalışıyorum
Kızlar oğlum dünyaya geldi öğle saatişu an iyiyiz şükür diğer arkadaşlarımında doğumları inşallah iyi geçmiştir.
Doktorum da aynı bu şekilde konuştuAnne açısından iki doğumun da artıları eksileri var ama bebek açısından normal doğumun artıları daha fazla. O nedenle mümkün olduğunca normal doğumu desteklemekten yanayım. Tabi asla sezaryene karşı da değilim :)
Epidural candır diyorum. Bizim özel sağlık sgortamız limitliydi o zaman. Epidural limiti aşıyordu. Yani takılırsa ödeme yapacak takılmazsa yapmayacak gibi bir konumdaydık. Tabi ben doğum esnasında istedim, takıldı. Sonra dedim hayatımda harcadığım en güzel para. En hakkını aldığım para. Onun sağladığı o 3 saatlik konfor 3 günlük yurtdışı tatilinden güzel :) (o zamanlar ekonomi böyle değildi 1500tlye 3 gün avrupada tatil yapabiliyorduk)
Sağlıkla büyütün bebeğinizi inşallahMerhaba hanımlar 6 gün önce doğum yaptım. normal doğum tercih ettim, açılmam 10 saat sürünce epidurale döndüm, yarı yolda iyiki bu kararı vermişim çok rahat ettim. 2. Gün günlük hayata döndüm. Doğum sırasında, dikişte ve 4 cm açılmadan sonrası sıfır ağrı acı hiç bişey hissetmedim. Kesinlikle tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?