2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Normalde nasil uyuyor bebeginiz? Otomatik besige koymadan evvel yani.
Marka tavsiyeniz varsa alirim. Satin almayi dusunursem fikir olur.
Kucakta emzikle popişine vurarak da uyuyor, emzirerek uyuduğu da var, slingde gezerken uyuyor bazen. Bazen annem kucağında zıplata zıplata uyutuyor. Yine annem dizinde sallayarak uyuttu 1-2 kez. Eğer zamanlamamız güzelse ağzına emziği koyup beşikte uyusun diye de bekliyoruz. Bunu en çok eşim yapıyor. Geçen gün mamarooda uyudu ilk defa.
Marka tavsiyem yok maalesef. Sadece bir marka gördüm trendyolda; onun da ouanı iyiydi ama yorumları kötüydü. İnsanlar yorumlarınyayınlansın diye yüksek puan veriyorlar sanırım.

adzeynep senin bebeğine gelen kriz dün gece benimkine de geldi, bide yalnızdım aman Allah'ım napicagimi şaşırdım deli gibi ağladı, calpol verdim dayanamayıp bide üstüne döktüm mutfağa her yer ilac oldu.. Bu kadar fenalık yapmazdı benim oğlum ya doğru düzgün uyumuyor uykuya dalamıyor, sallamadan uyuyamıyor istiyor ki meme ağzında kalsin, onda da süt az gelince deliriyor, valla napicagimi şaşırdım ya

Emzik alıyor mu? Mama veriyor musunuz? Yani bir anları bir anlarını tutmuyor. Tüm herşeyi denemeye çalışıyorum ben. Kimi zaman emzik ile uyumak istiyor, memeyi istemiyor.
Bana mı öyle denk geliyor bilmiyorum ama daha önce de okudum grupta calpol verenleri. Bunu neden yaptığınızı, hasta olmayan çocuga neden ilaç verdiğinizi anlamıyorum. İlaç yani bu sonuç olarak, ağrı kesici, ateş düşürücü.

Emzik almaya yeni alıştı bi kac gündür, sütüm yettiği için mama vermiyorum, öyle cok ağladı ki bi yeri ağrıyo sanıp verdim calpol yoksa vermezdim zaten

Anladim simdi ne demek istediginizi. Puanina bakmak yetmiyor yorumlara bakmak gerekiyor. Uyariniz icin tesekkur ederim.
Ben, kizim 3.5 aylik olduktan sonra uykusuna düzen getirmeye başlayacağim oyleyse. Şimdilik her sey mübah

Bugün benim kızçem tam 3 aylık oldu
Nasılsınız canım değişiklik olarak neler oldu? Bizimde 3 ayı geçti artık. Gülücükler beni dinlemeler ses çıkarmalar vs yapıyor. Ama yüz üstü duramıyor hala ağlamaya baslıyor

Ayy deme
Ya birde ben doğum kontrol hapina ne zaman baslayabilecegimi bilmiyorum.
Bazıları aylar sonra adet oluyormus e onları da adetin ilk günü başlıyoruz sanırım nasıl olacak o?
Bana doktor doğum kontrol hapı vermiyoruz emzirme döneminde dedi canım ya spiral yada diğer yöntemler dedi

Onu almadığıma pişmanım ama bu saatten sonra almam şahsen. Zaten ne kadar daha kullanılacak ki...
Benimde belirli bi uyutma şeklim yok. O nasıl isterse öyle uyuyor. Dizde sallayarak,emerek,kucakta gezerek,kendi kendine... henüz alışkanlık edinmiyorlar ya o yüzden kasmiyorum hiç. Bu aydan sonra yavaştan düzen oluşmaya başlar heralde. 5 aydan sonra da kendi kendine uyumasını sağlamayi planlıyorum.
Ayy deme
Ya birde ben doğum kontrol hapina ne zaman baslayabilecegimi bilmiyorum.
Bazıları aylar sonra adet oluyormus e onları da adetin ilk günü başlıyoruz sanırım nasıl olacak o?
Emziriyor musun?
Anne sütü alıyorsa d.kontrol hapı olmuyor ,spiral de ben istemedim en mantıklısı kondom geliyor bana.
Gazı mı vardı acaba? Vallahi seni çok iyi anlıyorum insanın eli ayağına dolanıyor.
Kriz anını dizde sallayarak hafifletiyorum ben bi tek öyle sakinliyor. Hatta şuanda kriz zamanindaydik sustu gözler kapandı bakalım

Hanımlar doğumdan bu yana yaşadığınız en traji komik olay neydi? Saka maka büyüyor sıpalar...

Ben anlatayım önce;

Kizim tam 30 gunlukken k.validem evine gitti,pazar günüydü hatta. Esimde mesaide o gün. Öyle güzel yönettim ki o günü.. Oh be dedim,yanlızim cocuklarimla ilgileniyorum. Pazartesi günü oldu, eşim akşam 5 te ise gidip gece 1 de geliyor o hafta. Eşim ise gitti, oğlum 6 da okuldan geldi. Aman Allah'ım bebeğime biseyler oldu sanki etinden et kopamıyorum tam 4 saat kesintisiz ağladı. Oğlumun ödevleri var ama mümkün değil oturamıyorum yanına. E daha 1 e gidiyor desteksiz yapamaz.

Emzirmeye çalışıyorum emmiyor,uyutmaya çalışıyorum uyumuyor. Oğlum bi yandan ağlıyor, ben bi yandan ,kızım bir yandan o 1 hafta her akşam aynı şeyler tekrarladı. Ahh tam kabustu. Sonra ben alıştım kriz zamanlarında nasıl davranacağıma, ben sakinleştim,kızım da daha sakin oldu hatta artık kriz süresi kısaldı çok şükür. Tamamen geçmesini bekliyorum artık inşallah 3 aydan sonra daha da hafifler.

O haftayı sanırım uzunca bir süre unutmayacağım

Nasılsınız canım değişiklik olarak neler oldu? Bizimde 3 ayı geçti artık. Gülücükler beni dinlemeler ses çıkarmalar vs yapıyor. Ama yüz üstü duramıyor hala ağlamaya baslıyor
Gülücükler dinlemeler ses çıkarmalar bizde de var canım.
Bu ara bayağı çığlık atıyor çok güldürüyor beni
Yüz üstü duruyor benim ki ama hemen yorulup kafayı indiriveriyor.
Yastığa yüzüstü yatırınca uzun süre dik tutuyor kafasını etrafına bakıyor
Birde normalde kendi başına vakit geçirirdi ama bu aralar ilgi istiyor.
Geçici bir şey mi yoksa böyle devam mı edecek bilmiyorum.
Bazı geceler çok geç uyuyor vs.
Her şeyleri zaman geçtikçe değişiyor galiba

Bana doktor doğum kontrol hapı vermiyoruz emzirme döneminde dedi canım ya spiral yada diğer yöntemler dedi
Bana emzirirken kullanabileceğim bir hap önermişti doktorum onu almaya düşünüyorum canım. Hiç mi kullanmamak lazım acaba şimdi benim de kafam karıştı bak

Bana emzirirken kullanabileceğim bir hap önermişti doktorum onu almaya düşünüyorum canım. Hiç mi kullanmamak lazım acaba şimdi benim de kafam karıştı bak
O hapı doktorum riskli gördüğünü söyledi. Dakikası dakikasına kullanmak gerekiyor, dakika atladigin an korumaz dedi.

Tünelin ucu çok saçma bir yere çıkmaya başladı bende şahsen
Ama kendi kendine attığı çığlıklar gülümsemeleri her şeye bedel..
Bakkal falan hikaye kendi başına vakit geçirince sukrediyorum şuan

Emziriyor musun?
Anne sütü alıyorsa d.kontrol hapı olmuyor ,spiral de ben istemedim en mantıklısı kondom geliyor bana
Allah Allah benim doktor vermişti hap daha almadım gerçi ama..
Ne yapsam bilemedim şimdi..

O hapı doktorum riskli gördüğünü söyledi. Dakikası dakikasına kullanmak gerekiyor, dakika atladigin an korumaz dedi.
İsmi neydi canım biliyor musun
Benim ki c ile başlıyordu
O hapa özel bir şey mi yoksa genel olarak doğum kontrol hapı için mi söyledi?
Ben önceden de kullanıyordum..

Yaa
Allah Allah benim doktor vermişti hap daha almadım gerçi ama..
Ne yapsam bilemedim şimdi..

İsmi neydi canım biliyor musun
Benim ki c ile başlıyordu
O hapa özel bir şey mi yoksa genel olarak doğum kontrol hapı için mi söyledi?
Ben önceden de kullanıyordum..
İsmini bilmiyorum da ,sadece emziren anneler kullanıyormus. Alarm kur kullanacaksan bari,ne olur ne olmaz..

Yaa

İsmini bilmiyorum da ,sadece emziren anneler kullanıyormus. Alarm kur kullanacaksan bari,ne olur ne olmaz..
Aynen normalde de alarmla kullanmak gerek.
İyice bir öğrenip öyle kullanayım ben de madem sağol canım

Bi ara kakasını yaptı kustu rahatladı azcik ama sonra yine devam etti, işte bende sakinligimi koruyamadım o an ondan da ağır geçti bide yalnızdım ya baya sıkıldım bunaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…