2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Hhahaah benmde çok yüksekti canım
Artık ağladığında azıcık konussam biraz dinleyip sakinliyor gibi oluyor ama asla ödün vermiyor çirkefliğinden onun dışında gün içinde hep kucağımdaydı şöyle bi koltuğa koyamaZdım. Günün yarım saati durabiliyor o da bana acıdığı için bence
Gündüz uykularımız hala düzensiz.
Gaz sancıları eskisi gibi değil ama ben gazlıysam o da sancılı oluyor. Ya bence hiçbirşey değişmiyor bi ablamız var moralini bozmaaiyayım ama nasıl baslıyorsa öyle gidiyorlar düzelmiyorlar dedi
Ben şahsen ümidimi kestim çünkü beni aşırı yoruyor belki yürümeye basladğnda rahat ederm dicem ama cık

Evet canım aynıyız
Uyku düzenimiz çok iyiydi akşam ezanı dedimmi uyurdu. Simdi geç saatlerde uyumaya basladı ama kalkış saati asla değişmiyor. Memur gibi saat 6 da uyanıyor

Cok güzel moral verdin ya sağol biz ki heyecanla bekliyoruz 3 aylık olmalarını

Kucakta nasıl uyutuyorsuniz hanımlar, ilk 50 gün annem vardı çok güzel uyuyordu, şimdi kucakta yatma pozisyonuna getirince meme gelcek sanıyor hemen meme emme pozisyonuna geçiyor, dedesinin kucağında bile öyle yapıyor

Hanımlar iyi geceler başımıza birşey geldi ve sizinle paylaşmak istiyorum belki yaşayanınız yada yaşayacak olanınız vardır.
3. Ayımızda rota virüs aşısı olduk, 2 gün sonra oğlumda yeşil kötü kokulu değişik parçalı bi kaka baş göstermeye başladı. Gittikçe şiddetlendi ve ateşlendi. Hastaneye gittik ve kaka tahlilinde ROTA virüs POZİTİF. Aşıdan kaynaklı pozitif çıkmıştır diye düşündük ama doktor hayır aşı pozitif çıkarmaz dedi. Neyse 1 haftadan fazladır çekiyoruz ve çekmeye devam ediyoruz antibiyotik başlandı oğluma. Derin araştırmalarım sonucu öğrendim ki; süt ürünleri alerjisi olan bebekler rota aşısı olmamalıymış. Ve gene öğrendim ki, bizim buradaki eczacı rota aşısından sonra bebekleri hastalanan çok fazla aile olduğunu hastaneye yattıklarını hatta bu gördüklerinden sonra kendi çocuğuna aşıyı vurdurmadığını söyledi. Ah böyle olacağını bilsem bende vurdurmazdım. Çocuğu rotadan koruyalım derken 3 aylık bebeğimi rotanın kucağına bıraktık daha çok şey oldu ama ben kısaca sizleri uyarmak istedim yada olurda biriniz yaşarsa yalnız değilsiniz bilin istedim. Benzer şeyler yaşayan varsa da tavsiyelerini alırım.

Cok güzel moral verdin ya sağol biz ki heyecanla bekliyoruz 3 aylık olmalarını
Ahahah valla canım yaa insallah sizin bebeler 3 aydan sonra düzelir
Bence 3. Ayın güzel yanı gülüyor ve kahkaha atıyor olmaları. Böyle olunca daha cok cekilir hale geliyor

Canım öncelikle çok geçmiş olsun.
Kuzu insallah bir an evvel düzelir
Biz de covid geçirdik tam rota aşısı olacakken doktorumuz önce iyileşin sonra dedi..
Ben hep kararsızdım vurdursammı vurdurmasam mı diye.
Yazını okuyunca daha bi soğudum.
Yani 3aylık bebeğin süt ürünlerine alerjisi olup olmadığını nasıl anlayacağız ki bilemiyorum

Saat 01.00 olmadan uyumuyoruz, nasıl olacak böyle, bilmiyorum
Zorlama canım ne zaman isterlerse o zaman uyuyorlar. 3. Ayda düzeniniz oturur yavas yavas. Sen uyku vakitlerinde loş karanlık ortamda tut sessiz olsun ki anlasın uyku vakti oldugunu

Evet canım aynıyız
Uyku düzenimiz çok iyiydi akşam ezanı dedimmi uyurdu. Simdi geç saatlerde uyumaya basladı ama kalkış saati asla değişmiyor. Memur gibi saat 6 da uyanıyor
İşe gidecekse demek ki
Ah bu bebişler ben de uyuttum da şimdi kendim de uyuyacağım bakalım kaçta kalkacak

Emzik almaya yeni alıştı bi kac gündür, sütüm yettiği için mama vermiyorum, öyle cok ağladı ki bi yeri ağrıyo sanıp verdim calpol yoksa vermezdim zaten
Ya sut olsa da bazen biberonla rahat ediyor o nedenle soyledim. Bazen ben emsin karni doysun daha cok istiyorum ama o memeyi tutmuyor, emzigi tutup uyuyor. Gercekten cok garip bebekler. Mesela bizde iki biberon var bazen birini tutuyor, bazen digerini. tum alternatifleri deniyoruz atari tuttuysa.

Zorlama canım ne zaman isterlerse o zaman uyuyorlar. 3. Ayda düzeniniz oturur yavas yavas. Sen uyku vakitlerinde loş karanlık ortamda tut sessiz olsun ki anlasın uyku vakti oldugunu
on bucuktan itibaren loş sessiz ortamdaydık canım sürekli emmek istedi memede uyuyor beşiğe alınca oyun yapıyor bu böyle 1 e kadar devam, 1 olunca uyuyor bir haftadır falan bu sekilde
Emzik deneyin isterseniz
aventin emziğini aldim, yüzünü buruşturup atıyor almıyor , başka marka denesem alma ihtimali var mı acaba

Ballikko canım d vitamini dozunu artırınca terleme sorununuz azaldı ya da geçti mi ? Bizim sadece başımız terliyor dr d vit.eksikliğinden olabilir dedi ama dozunu artırmadı saatinde düzenli kullan dedi, hala devam ediyor terleme, saçlarına su dökmüş gibi oluyor resmen

aventin emziğini aldim, yüzünü buruşturup atıyor almıyor , başka marka denesem alma ihtimali var mı acaba
Annem farkli emziklee almami onlari tutabilecegini soylemisti. Ben de ilk cocugumda 14 tane emzik almistim, hic birini emmemisti. Ama en buyuk hatam birkac aylikken vermeye kalkmistim. Simdi bibs emzik aldim, eve geldigimiz gun vermeye basladim az az. Cogu insan bibsi tutuyor diyorlar, bi deneyin isterseniz.

emilyinpariss çok geçmiş olsun canım. İlk oğlumda rota aşısı yaptırmadım 9 veya 10 aylıktı sanırım şiddetli ishal şikayetiyle hastaneye yatış yaptık. Tahlil sonucu rota virüsü tespit edildi. Ama yaşadığı o ishali tarif edemem. Çocuktan adeta su boşalıyordu,bezin birini çıkarıp diğerini koyarken bile ishal gidiyordu. Bu şekilde 5 gün hastanede yattı pişik de mahvetti tabi.2.oğlumda da yaptırmadım aşı ama çok şükür hiç bir sıkıntımız olmadı. Şimdi yaptırıp yaptırmama konusunda ikilemdeyim açıkçası. 3.ve 5.ayda yaptırabilirsin dedi hemşiremiz ama bilemiyorum.

Kuzum ümidini kesme nasıl başlarsa öyle gitmiyor kızımdan biliyorum 3.5 ay çok zor bir bebekti. Sonra ben işe başladım çocuk sakinledi sanırım benim stresim ona geçiyordu hala da sakin bir kız
Saat 01.00 olmadan uyumuyoruz, nasıl olacak böyle, bilmiyorum
Bizimki de 11.30 12 arası uyuyor gece öncesinde hep şekerleme 4. Ayını bekliyorum uyku düzeni için

Çok çok geçmiş olsun. Bizde kızımda rota virüs aşısı Dr muz illa yaptırın diyemem dediği için yaptırmamıştık çok şükür bir sorun yaşamadık şu an 7.5 yaşında ama o zamanlar böyle ortalıkta dpwişik değişik hastalıklar yoktu içimiz rahattı. Bunda hiç Dr u sorgulamadan yaptırdım bizde de 1 hafta kakası sıvı geldi pütürler kayboldu hatta aşıdan sonraki ilk kaka yeşil geldi bende korktum. İşte yaptırsak bir dert yaptırmadan bir dert

Bi ara kakasını yaptı kustu rahatladı azcik ama sonra yine devam etti, işte bende sakinligimi koruyamadım o an ondan da ağır geçti bide yalnızdım ya baya sıkıldım bunaldım
İllaki bi sıkıntısı olmuştur ondan yapmıştır. Dillerinden anlamıyoruz ki
Yok öyle düşünme ,bi düzen oluşur çok yakında. Hep böyle kalırlarsa bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…