- 8 Eylül 2021
- 1.895
- 2.903
- 83
Haziranda büyük ihtimal canım.bizim ailelerimiz de farklı yerlerde..eşim eğer ücretsiz izin almayacaksan annenlerin oraya taşınalım diyor, evlendiğimden beri çok istediğim bir şey ama o da kendi memleketini istiyordu hep.simdi annem en azından 6 aylik olana kadar izin al diyor yani 2 3 ay da ücretsiz al diyor. Ücretsiz alsam zorlaniriz ama idare edebiliriz bi kaç ay, izin alırsam da madem idare ediyoruz 1 yıl daha dayanalim diyebilirim, böylece tayin istemeyiz sanırım.izin almasam daha cok küçük ve annem de ben bakarım ama al, seni çok arıyor diyor..nasıl olacak bilmiyorum. Emzirirken bunu düşünüyordum kizim birden ağlamaya başladıNe zaman başlıyorsun cnm bende bugün dedim eşime hic gitmek istemiyorum ya
Öyle mi diyorsun canım, çalıştığımizda onlar için..bende korkuyorum, anneannesini annesinden daha cok severse diye bile içim tuhaf oluyorMaşallah cnm
Bitmeyecekkızım 8nyaşında hala aynı muhabbetler
Edeceksin cnm merak etme 1 yaşından sonra bir tık daha rahat olacak her şey inşallah
Ah 8 sene önceki halim evde bırakıyorum diye ne ağlardım. Beni sevmez beni tanımaz diye ne üzülürdüm ama boşunaymış cnm kızım bana o kadar bağlı o kadar seviyor ki eve geldiğinde tüm zamanını ona veriyorsun açığı kapatıyorsun korkmayın hiç. Şimdi diyorum boşu boşuna ağlamışım her şeyin böyle olacağını bilseydim hiç kasmazdım
İnşallah canımHic öyle düşünme, günde 1 saat kaliteli zaman geçirmen yeterli onun için. Zaten seni çok ozleyecegi için bi süre yapisik gezeceksiniz sen eve gelince. O bi şekilde sana doyacak,gerek emmek isteyerek ,gerek oyun oynamak isteyerek sen merak etme.
Ay hasbaam
Bunlara bu haddi biz verdik biliyorsun değil mi? Yoksa her k.valide gelinine ,her görümce gelinine diyemez bu lafları.
Hiç bi yardımları olmadan, bu kadar laf sahibi olmaları insanı çileden çıkarıyorBebeğim kucakta durmak istiyor bizimkinin şimdi telefonda söylediği " Anneannesi in eseri ". Kurban ol benim anneme yapmadığının 1000 mislini yaptı ki kucağa alistirmayin annem biz uzaktayiz rahat edemezsin diyen benum annem. Çocuk susmuyor diye hemen ayağında sallamaya çalışan kayınvalidem.
Diyorlar merak etme kızıma kime benziyorsun dediklerinde en çok anneme benziyorum diyorOff off inşallah oğlum hayır benzemiyorum der yüzlerine
Kendimi gördüm sendeHaziranda büyük ihtimal canım.bizim ailelerimiz de farklı yerlerde..eşim eğer ücretsiz izin almayacaksan annenlerin oraya taşınalım diyor, evlendiğimden beri çok istediğim bir şey ama o da kendi memleketini istiyordu hep.simdi annem en azından 6 aylik olana kadar izin al diyor yani 2 3 ay da ücretsiz al diyor. Ücretsiz alsam zorlaniriz ama idare edebiliriz bi kaç ay, izin alırsam da madem idare ediyoruz 1 yıl daha dayanalim diyebilirim, böylece tayin istemeyiz sanırım.izin almasam daha cok küçük ve annem de ben bakarım ama al, seni çok arıyor diyor..nasıl olacak bilmiyorum. Emzirirken bunu düşünüyordum kizim birden ağlamaya başladı
Öyle mi diyorsun canım, çalıştığımizda onlar için..bende korkuyorum, anneannesini annesinden daha cok severse diye bile içim tuhaf oluyor
Aynen biz verdik bizde suç da işteAy hasbaam
Bunlara bu haddi biz verdik biliyorsun değil mi? Yoksa her k.valide gelinine ,her görümce gelinine diyemez bu lafları.
Aynen öyle, bari emeği olan insanların emeklerini hor görmeyinHiç bi yardımları olmadan, bu kadar laf sahibi olmaları insanı çileden çıkarıyor
Ayy inşallahDiyorlar merak etme kızıma kime benziyorsun dediklerinde en çok anneme benziyorum diyor
Ben iki günde bir 6 7 gibi duş aldırıyorum sıpa illa 10u bekliyor uyumak için daha şimdiye kadar bi kere 8 de uyuyup 12de uyandıBende bilmiyorum cnm ya doktor kontrolüne gittik anlattım durumu, kadın yatmadan önce duş aldırın ise yarayabilir malesef bazı bebekler böyle dedi..
Sanki hiç o rahatlama gelmeyecekmiş gibi..ama öyle olsa hiç bi anne çalışmazdi herhaldeDiyorlar merak etme kızıma kime benziyorsun dediklerinde en çok anneme benziyorum diyor
Kendimi gördüm sendekimseyi senden çok sevmeyecek emin ol arkandan ağladığı zamanlarda anlayacaksın bunu bu sefer sen ağlayacaksın dedim ya kızım 8 yaşında kız çocuk babaya düşkün olur derler tam aksi bana düşkün hatta şimdi az babanla takıl deyip göndermeye çalışıyorum o günlerden bu günlere oğluma da babaanne bakacak hiç aklımda bir şey yok şu an hatta diyorum 1 yaşını geçsin size gece bırakıp gezicem diye sen mi bırakacaksın imkansız diyorlar öyle rahatladım anlayacağın
İşler kötüye gidiyor yaniCanım maalesef olmadıinanılmaz huy değiştirdi. Artık beni ve ortamları tanıyor. Araba seven cocuk kıyametleri koparıyor arabaya binmiyor kendini yırtıyor adeta. Sürekli dudak büzüp ağlıyor ufak sese korkuyor. Dün eşim mutfağa getirdi bende bulasık yıkıyorum suyu görüp korktu ağlamaya basladı. Baska eve girince baska ortama girince aşırı değişiyor. Hırkasını giydirdiğim an baslıyor ağlamaya. Bence emme dışında hersey daha kötüye gidiyor gibi
Birde cok akılllanmaya basladı. Uyku vakitlerini anlayıp uyumak istemiyor. Mesela uyumak istemiyorsa ninni açmama bağırıyor, yastıkta sallamama bağrıyor kalkmaya calısıyor, kucağımda piş piş yapsam bile sinirleniyor ve uyku için ekstra bişey yapamıyorum.
Bu uyku gerilemesi durumu ne kadar sürüyor cnm bide geçiyor mu?Uyku gerilemesine benziyor anlattıkların. Uykuları yetişkin uykusuna dönmeye başlıyor 4. Aydan itibaren o yüzden ara ara bu gerilemeleri yaşayacaklar. Zor ama gelişimlerinin bi parçası.
Yabancılama da 4. 5. ayda oluyor maalesef.
Benimkide uykusu gelince ee ee demeye başladı. Daha güzel nasıl ifade ederdi kendini bilmiyorum
Peki gece uykusu daha iyi oluyor mu cnm dus aldırıncaBen iki günde bir 6 7 gibi duş aldırıyorum sıpa illa 10u bekliyor uyumak için daha şimdiye kadar bi kere 8 de uyuyup 12de uyandı
Zor karar cnm hakkında hayırlısı olsun inşallah.. Bende başlıcam haziranda 3 4 saatliğine gidicem sonra eylülde baslicam, 7 aylık olucak inşallah çok zorlanmaz, kac aylık olursa olsun aricaklar cnm özellikle ilk günlerde, onlar da bizde alisicaz mecburenHaziranda büyük ihtimal canım.bizim ailelerimiz de farklı yerlerde..eşim eğer ücretsiz izin almayacaksan annenlerin oraya taşınalım diyor, evlendiğimden beri çok istediğim bir şey ama o da kendi memleketini istiyordu hep.simdi annem en azından 6 aylik olana kadar izin al diyor yani 2 3 ay da ücretsiz al diyor. Ücretsiz alsam zorlaniriz ama idare edebiliriz bi kaç ay, izin alırsam da madem idare ediyoruz 1 yıl daha dayanalim diyebilirim, böylece tayin istemeyiz sanırım.izin almasam daha cok küçük ve annem de ben bakarım ama al, seni çok arıyor diyor..nasıl olacak bilmiyorum. Emzirirken bunu düşünüyordum kizim birden ağlamaya başladı
Öyle mi diyorsun canım, çalıştığımizda onlar için..bende korkuyorum, anneannesini annesinden daha cok severse diye bile içim tuhaf oluyor
Geçiyor cnm her bebeğin farklı oluyor süresi. 1 hafta sürende var 1 Ay sürendeBu uyku gerilemesi durumu ne kadar sürüyor cnm bide geçiyor mu?
Oyyyy yerim ben o minnoşuu yaaaa sen öğrendinde ee eee mi diyosunUyku gerilemesine benziyor anlattıkların. Uykuları yetişkin uykusuna dönmeye başlıyor 4. Aydan itibaren o yüzden ara ara bu gerilemeleri yaşayacaklar. Zor ama gelişimlerinin bi parçası.
Yabancılama da 4. 5. ayda oluyor maalesef.
Benimkide uykusu gelince ee ee demeye başladı. Daha güzel nasıl ifade ederdi kendini bilmiyorum
Oyyyy yerim ben o minnoşuu yaaaa sen öğrendinde ee eee mi diyosunmasallah Evet canım haklısın. Uyku eğitimi nasıl vereceğim hiç bilgim yok. Vaktim bile yok araştırmayaz
Tabi ki cnm neredeyse bütün arkadaşlarımın çocuğu var. Kreşler de çalışan annelerin çocukları var. Kaynanamlar kızımda çok ağladı kreşe veriyorum diye mesela hiç öyle görmemişler hep bebeklere anneleri bakar mantığındalardı şimdi onlar bile en iyisi kreş diyor çocuk orda eğitim alıyor evden daha iyi falan diyeSanki hiç o rahatlama gelmeyecekmiş gibi..ama öyle olsa hiç bi anne çalışmazdi herhalde
1.5 saatte bir gene illa emmek için kalkıyor canım malesefPeki gece uykusu daha iyi oluyor mu cnm dus aldırınca
Uyumadan aç geceleri tıkanıyor ise kuzum.Bu bebislerin burnu neden bu kadar tikanirki, akşama kadar gayet iyiydik her şey normaldi, şuan uyuyor ve burnu tıkalı nefes alıp verisi cok rahatsız olduğunu gösteriyor ama uyurken nasıl açayım ☹
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?