2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
ben 20 günlükten beri sadece yuzustu yatırıyorum çünlü sırtüstünde sürekli ellerini hareket ettirip uyanıyo.çocugun sırt kasları öyle bi gelişti ki keisn erken emekleyecek

Az emip mı bırakıyor peki, benimki geliyor az emiyor 3 4 5 çekiş, sonra ağlıyor sinirleniyor kaldırıyorum bir sürü kızıyor, az önce yine aynısı yaptı kucağımda kaldırınca da uyuyakaldi
Ben posiyon değiştiriyorum böyle yapınca. Memeye dik tutuyorum bebişi, sanki ayaktaymış gibi. Yada her bıraktığında meme değiştiriyorum. Yoruluyo emiyo ama başka çare bulan varsa yazsın merak ettim?
Bi bebek neden uykuya dalamaz, karnı tok, oda sıcaklığı 24 derece üstü ince gecelik, ince muslin battaniye örtülü, altı temiz
Kundak istiyor benimki uyumak için mesela. Kollar sıkı yarım kundak yapınca rahatlıyor. Yatağın üstünde kundağını yapıyorum. Kaldırıp boynuma burnunu sokacağı şekilde kucaklıyorum, sakin ve yumuşak bir sesle bayık konuşuyorum bir kaç dk hafif sallanarak. En son yatırıp emziğide verdim mi oh yan yatış yastığına yatırıp sağına soluna da bişeyler sıkıştırıyorum. Anne karnında gibi sıkışık olmayı seviyolar. Işığı ya tamamen kapatmalısınız yada çoook düşük bir kırmızı ışık olmalı ama bebek direk ışık kaynağını görememeli. Bebeği yatacağı yere koyunca yanına oturup bir elimle göğsünü tutuyorum diğer elimle çoook hafif popoya pışpış. Bir de yatağa yatırırken bebeğin ayaklarını deydirin yatağa önce iki sn, sonra tam yatış pozisyonu alsın. Mesela bu anlattıklarım ilk etapta asla işe yaramıyodu ama şimdi bu sıralamanın uyku demek olduğunu biliyor ve kendini bırakıyor. Her uyandığında veya uyandırırkende üç kere nameli nameli güüünaaayyydııınnn diyorum uyandıramıyodum eskiden. Şimdi buna da alıştı. Günaydını duyunca direk gerinip sırıtıyo ve ayılıyo

*** Emzik tutturamayanlara bir taktik vereyim: serçe parmağınızın tırnakları kısa ve törpülenmiş olsun. Serpe parmayınızı tırnağı alta (dile) gelicek posizyonla bebeğin ağzına verin emsin. Birden sokmayın ama öğürür. Buna alışsın bir kaç gün. Sonra emerken parmağı çekip emziği sokun. Bende bu işe yaramıştı. Bir de bu kadar küçük brbeğe damaklı emzik vermeye gerek yok. Damaklı emzikler gereksiz uzun ve ucları çok tombik, gerçek meme gibi yumuşak da değil. Kabul etmesi zor yani damakle emziği. Avent air çok iyi bu konuda. Avent air night fosforlu gece de parlıyo, ışık açmaya gerek kalmıyo.

Aynen öyle memede dursa saatlerce uyurtamam da benim de dinlenmem uyumam lazım, yanıma aldım hani anne kokusu alır uyur diye yok ya uyumuyor
Kendi kendine dalmayı bilmediği için uyuyamıyor kuzum.
Of hepsinin ayrı derdi var
Yaa evet yatarak emziriyorum artık bende napayim.
Bugün nasil? Henüz reddetmedi kalktigindan beri emmek istiyor benim kizim.

aynı canım bastı cığlıgı yine ayakta gezerek emzirip uyuttum

Benimki sakinlemeden almiyor takla atmadığım kaldı bir tek aaaaa diye bağırıyor bide

Yok cnm uyku eğitimi ağlatıyor bi arkadasim aldı anlattı da oğlum yapamaz ya gece saatli beslenme oluyomuş, benimki saat başı agzina almazsa ortalığı ayağa kaldırır

Kundak yapınca daha iyi uyuyor normale göre ama istemiyor iyice dalınca anca yapabiliyorum oda çok nadir, diğer dediklerini deniyeyim

Ne zaman öğrenir peki

En zoru da gece kalkmak. Allah yardimcimiz olsun
Aynen öyle cnm, benim paşanın gündüz uykuları bi tik iyiydi 2 3 gündür uyumuyor da iyice pilim bitti, bide Habire annemi aradılar gelcez bebek görmeye diye, uğraşmayalım diye dedik bebek mevlid yapalım hafta sonu, temizlikçi gelicek ama mutlaka yapacağım işler var, annem geliyor ama durmuyor ki kimsede yapayım

Yok cnm uyku eğitimi ağlatıyor bi arkadasim aldı anlattı da oğlum yapamaz ya gece saatli beslenme oluyomuş, benimki saat başı agzina almazsa ortalığı ayağa kaldırır
Cnm önce emme saati oluştursanız biz eşim evdeyken 3 gün 2 saate uzatmak için emme saatini biraz uğraştık ben emzirdim ağladığı zamanlar eşim gezdirdi de gezdirdi 3 gün sürdü ama uzattı süreyi biraz ağlamasına dayanmak lazım geliyor 2 kişi olunca insan biraz daha sabrediyor imkanın varsa bu duruma bir deneyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…