- 6 Haziran 2021
- 1.218
- 1.151
- 83
Bakacağız. Belki benim oğlumun atağı yaşıtlarından ileridedirSon gün 19. Hafta bitişi inşallah geçmiştir ama bizimki son gaz devam
Ben Ogun Kurne'den cok memnunum. Bugune dek telefonuma donmedigi 1 tam saat olmamistir. Hele ki ilk bebeginiz ise her seyi sormaniz cok dogal diye her hastasini cesaretlendirir. Cok rahatlatan babacan keyifli bir hocadir. Muayenesi biraz pahali sanirim 600 oldu ama bazi ozel sigortalar geciyor. Her ay o ay bilissel olarak neleri yapmis olmasi gerektigi neleri tesvik edecegimizi anlatir dinler.Bende ulasabilecegim ve duzenli kontrollere gidebilecegim bir dr ariyorum.. medikalparkta zeynep gul hallaçogluna gidiyordum önce.. izinli oldugu için bu ay gidemedim ona..Benim yakin cevremde Akbak poliklinikte Mustafa akbak , ve deva tıp merkezinde ibrahim beyi öneriyolar. muayeneleri 150 tl.. Burdan bir arkadaşimremziye_06 Ogün kurne ye gidiyor çok memnun telefondan dr uyla surekli irtibat icerisinde.. ve kendisi sormadan yönlendiriyor dr'u..
Ayyyni ayyyni annesi bu elini emiyor acıktı mi acabaBenimki de sadece eşimde durur. Bi yarim saat kestirebiliyorum sadece sonra hemen getirir gelir basucuma
"Kaka mi yapti sence bu"
"Kustu, ustunu degistirelim"
"Kizim acikmis annesi"
Geçmiyor ulan geç-mi-yor. Her şey bir kandırmacadan ibaretmiş. Meme tokatlama, mide tekmeleme saatimiz gelmiştir. Üst katta aile salonumuz bulunmaktadır. Uykusu olan giremez!Bu akşam Tarkan'ın ''GECCEK'' şarkısı ile uyudu.
Evet kızım geçecek, bu nedir ki biz seninle kolik zamanlarını atlattık, 4. atak bizi etkiler mi bee
Zor gunleri atlattık, daha zor olanlar bizi bekliyorGeçmiyor ulan geç-mi-yor. Her şey bir kandırmacadan ibaretmiş. Meme tokatlama, mide tekmeleme saatimiz gelmiştir. Üst katta aile salonumuz bulunmaktadır. Uykusu olan giremez!
Anneliğin şu safhasına ne zaman geçeriz yaZor gunleri atlattık, daha zor olanlar bizi bekliyor
AhahqjghxAnneliğin şu safhasına ne zaman geçeriz ya
Eki Görüntüle 3076532
Ben aldım canim, başta çok iyiydi ilk iki ay sürekli sagdım ondan mı bilmiyorum şuan elimle sıksam süt çıkıyor ama bi yerden sonra sağmıyorKızlar ya perşembe günü a101e kiwi markasının süt sağma makinesi geliyor aranızda kullanan var mı
Dediğiniz Dr tahlil yapacak olsa nasıl bir yol izliyor? Nerede yapılıyor? Hastanede mi? Arzu hoca da cok ilgili ayrıca yenidogan yoğun bakımı üzerine de çalışmış, her şeyi açıklıyor, uzun uzun anlatır her muayenede ilk kez muayene ediyormuş gibi her yerini muayene eder, bi sorun varsa sonrasında nasıl oldu diye bile arar sorar ama tahliller için bir hastane olsun istiyorum ve ücreti de önemli tabiBen Ogun Kurne'den cok memnunum. Bugune dek telefonuma donmedigi 1 tam saat olmamistir. Hele ki ilk bebeginiz ise her seyi sormaniz cok dogal diye her hastasini cesaretlendirir. Cok rahatlatan babacan keyifli bir hocadir. Muayenesi biraz pahali sanirim 600 oldu ama bazi ozel sigortalar geciyor. Her ay o ay bilissel olarak neleri yapmis olmasi gerektigi neleri tesvik edecegimizi anlatir dinler.
Turkiye'de uzmanlik egitimi eskiden cok daha ozellikli idi bu nedenle bundan 5 10 yil oncesine dek hacettepe pediatriden mezun olmus hekimler uzmanliklarini cok zor almis ama mukemmel cocukcu olmuslardir. Teshis konusunda da cok iyidirler. Ben Hacettepe pediatri ekolunu cok severim.
Bunun disinda bir baska vesileyle dun Memorial hastanesine gittim cocuk cerrahi ve cocuk ayni poliklinikte oldugundan gozlem yapma firsati buldum. Eminim kiymetli hocalar vardir ancak 2 saatten asagi bekleme suresi yoktu cocuklar.bebekler cok irrite olmustu ve ortalik ciglik kiyametti. Hekimlere ulasamiyorlardi ve aileler cok sinirliydi bazi bebekler hastaydi ve acilden yonlendirilmisti.
Boyle bir ortamda cocugunuzun duzenli takip edilmesi sizin gonul rahatligiyla hekime ulasmaniz cok zor olur. Lutfen ozellikle ilk bir yil doktorunuzun bebeginizin tum oykusunu alabilecek bir hekim olmasina ozen gosterin.
Tahlil icin hemsireleri kan aliyor anlasmali lab a gidiyor ama mesela kalca ultrasonu icin siz neresi isterseniz dedi.Ben aldım canim, başta çok iyiydi ilk iki ay sürekli sagdım ondan mı bilmiyorum şuan elimle sıksam süt çıkıyor ama bi yerden sonra sağmıyor
Dediğiniz Dr tahlil yapacak olsa nasıl bir yol izliyor? Nerede yapılıyor? Hastanede mi? Arzu hoca da cok ilgili ayrıca yenidogan yoğun bakımı üzerine de çalışmış, her şeyi açıklıyor, uzun uzun anlatır her muayenede ilk kez muayene ediyormuş gibi her yerini muayene eder, bi sorun varsa sonrasında nasıl oldu diye bile arar sorar ama tahliller için bir hastane olsun istiyorum ve ücreti de önemli tabi
kiwinin ordek basi valfini yedegi ile degistiriniz. O bölüm eskidiginde emme kuvveti azalir.Ben aldım canim, başta çok iyiydi ilk iki ay sürekli sagdım ondan mı bilmiyorum şuan elimle sıksam süt çıkıyor ama bi yerden sonra sağmıyor
Dediğiniz Dr tahlil yapacak olsa nasıl bir yol izliyor? Nerede yapılıyor? Hastanede mi? Arzu hoca da cok ilgili ayrıca yenidogan yoğun bakımı üzerine de çalışmış, her şeyi açıklıyor, uzun uzun anlatır her muayenede ilk kez muayene ediyormuş gibi her yerini muayene eder, bi sorun varsa sonrasında nasıl oldu diye bile arar sorar ama tahliller için bir hastane olsun istiyorum ve ücreti de önemli tabi
Teşekkür ederimBen aldım canim, başta çok iyiydi ilk iki ay sürekli sagdım ondan mı bilmiyorum şuan elimle sıksam süt çıkıyor ama bi yerden sonra sağmıyor
Arzu hoca da aynı şekilde ücret olarakta Aynılar piyasa böyle demekki teşekkür ederim bilgiler için, yavrularımız hep sağlıklı olsunlar inşallahTahlil icin hemsireleri kan aliyor anlasmali lab a gidiyor ama mesela kalca ultrasonu icin siz neresi isterseniz dedi.
Değiştirdim onu da, aslinda memeyi vakumluyor çekiyor ama süt çıkmıyor anlamadım gercektenkiwinin ordek basi valfini yedegi ile degistiriniz. O bölüm eskidiginde emme kuvveti azalir.
Ben zibinla yatıyorum cnm bi kac gece kısa kol t shuirt denedim çok terledi, oğlum sürekli kalktığı için kontrol ediyorum ama üşümüyor, bizim ev geceleri 27 28 derece oluyor bide açmıyorum cam üşütür diye yatarken, arada havalandiriyorum odayı, ne ince ne kalın muslinler var bende 2 kat onu örtüyorum, evin derecesine göre bak cnmCanım anneler, terleyen yavrularımızı bu sıcakta gece yatarken nasıl giydircez, tek zibin la yatsalar kol bacak terler soğur mu, teri emsin diye illa uzun ince mi olmalı, kısa kol şort mu yapmaliyiz, uzerlerine ince Müslin örtmek için çok mu minikler daha,çok terliyor yavrum, terleyip soğuyacak diye endişe ediyorum
İnce uzun kollu tulum giydiriyordum evim daha tam isinmamisti düne kadar ama gece bayağı sıcak oldu artk kısa kollu ile yatar üzerine de ince penye battaniyeCanım anneler, terleyen yavrularımızı bu sıcakta gece yatarken nasıl giydircez, tek zibin la yatsalar kol bacak terler soğur mu, teri emsin diye illa uzun ince mi olmalı, kısa kol şort mu yapmaliyiz, uzerlerine ince Müslin örtmek için çok mu minikler daha,çok terliyor yavrum, terleyip soğuyacak diye endişe ediyorum
ilk kızımda da sidefer kullandım. ötekilerde paraben var diye bunu aldım kendi ataştırmalarım sonucu. bunda da doktor asmninkini kullan dedi. sidefer kullanıcam dedim tamam dedi. bu da çok masum degil ama en azından diş karartmıyo. asmnın verdiği diş karartıyormusİlk iki aydan sonra ben dumur oldum. 3. ayda yarıya düşmüştü aldığı kilo. Bugün kontrol var. Muhtemelen bu ay da öyle olacak. Artık düşüşe geçiyormuş aldıkları kilolar. Çiş son günlerde bana da azaldı gibi gelmişti eşime söyledim korka korka. O da terle atıyordur bir kısmını dedi
Bizimkinde pek bir cacık yok. Totosunun üstüne yatıyor anca. Yan da dönemiyor, tam da dönemiyor. Oyuncaklara bazen uzanıp ağzına götürüyor ama o da her zaman değil, keyfi yerindeyse canı isterse. Yüzüstü tuttuğumda da kafayı az kaldırıyor. 2-3 dk ya duruyor ya durmuyor ağlamaya başlıyor. İlk iki ay çok huzursuz bir bebekti, 3. ay bunlara sürekli hastane işleri, tahliller, tetkikler eklendi. Pek de yüzüstü yatıramadım. Belki onun da etkisi olmuştur. Benim asıl takip edip sorma sebebim görmesi az olduğu için hareketleri, yapabildikleri yaşıtlarından geride olabilir mi diyeydi
36+5'te doğdu. Yoğun bakıma girmedi ama sarılık olduğu için fototerapi için yatırıldı bir akşam. Amin
Amin hepimize. Sadece anne sütü. Mamayı ilk ay belli bir süre kullandırıp bıraktırdı doktor
Bizim oğlanın gözlerinde genetik bir hastalık tespit edildi. Hem o teşhisi netleştirmek hem de ona eşlik eden başka bir hastalık var mı diye bakmak için yapıldı
Bizim gittiğimiz göz doktoru hastanede göz doktoru diye geçmiyor ama uygulamada sadece çocuklara bakıyor. Randevu alırken sor istersen. Belki sizin gideceğiniz hastanede de öyle bir ayrım vardır.
Bize Ferrum verdiler ya hamileliğin 4. ayından beri ben kullanıyorum. O da iki aylık olduğundan beri ve hep kafamı kurcalıyor ama bir türlü soramadım doktora :/
nimenrixi yaptırdık bu ay. bexeroyu 1 yaşından sonra düşünüyorum. aşı fiyatları da uçmuş gitmişKızlar özel meningokok aşılarını yaptırdınız mı ? Bexero ve nimerix
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?